Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Artist (2011)

The_Artist_poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1655442/

Simpatican omaz nemom filmu...
Iako mi se prva polovina filma cinila ispraznom i dosadnom, kako se radnja sve vise odmotavala, shvatih da gledam jedan jako dopadljiv filmic...
Prica o gordosti, o usponu i padu, o vremenu koje melje sve one koji ne uspevaju da se prilagode novotarijama i snadju u novom svetu, a sve to fino zabasureno u ruho pritajene romanse...
Film je nepretenciozan, vrlo vesto upakovan za siri auditorijum, ali istovremeno ne gubeci neki umetnicki touch...
Gluma je posebna prica i ovo dvoje glavnih protagonista su sjajni, uz jako dobrog Kromvela...
Ono sto je posebno znacajno, to je da ce masovna popularnost ovog filma, sada kad je dobio Oskara, mozda okrenuti neke mladje generacije ka starijim Holivudskim ostvarenjima i to je mozda krucijalan znacaj ovog filma...
Od mene ocena 8,5

Poslednja izmena:
Timecrimes.http://www.imdb.com/title/tt0480669/

Sasvim solidan španski triler-horor.
Jezivo beše samo na početku.
O lakom i jednostavnom prekidu sasvim prosečnog bračnog života.
Muškarac dvogledom susreće polunagu devojku u žbunju, i u momentu kada kreće da je nađe u toj šumi blizu doma, menja se sve što je do tad živeo.
Štaviše, sve postaje drugačije, nakon jednog uboda makazama od strane jednog čoveka uvijene glave u crnom kaputu.
ocena 7.5/10

beautiful-girls.jpg

preporuka od Kompanjerosa,Exaya , koji je ponovo nest'o s 'prasinom forumaskom...dakleM
Beautiful Girls autobiografski scenario Scotta Rosenberga, o povratku uspijesnog pijaniste (Timothy Hutton) u svoj rodni grad i ponovno upoznavanje s drustvom iz srednje skole ( Matt Dillon, Noah Emmerich, mICHAEL Rappaport ) ...i sa njihovim uljuljkano/propalim zivotima zastalim u vremenu. Tu su i djevojke koje im pricinjavaju te probleme ( mIRA Sorvino,Uma Thurman) , a vjereni pijanista pronalazi vezu sa 13godisnjom "starom dushom" ej kej ej Natalie Portman....

...ovaj film je ocigledno pregazilo vrijeme. svi ovi glumci su bili sam krem 90ih,ali u ovim godinama,vec smo navikli da ih gledamo u slicnim ulogama...istim...da... i film se smatra kultnim...2012... stvari su drugacije.svako ko je gledao limunadicu od serije Octobar Road vidjece ocigledne slicnosti sa filmom (Rosenberg je napisao seriju kao reakciju svojih komsija i prijatelja na cinjenicu da ih je opisao u filmu),a i kad se to stavi ad akta, i dalje...samo OK.
daleko od toga da je los i negledljiv. solidno,ali nista posebno.moze da se gleda

hvala egzeju kako god i molim njegov povratak u forumashke vodeprije nego sto pocnem da pricam ko klasicni sportski novinar :D.

6/10

we-need-to-talk-about-kevin-poster.jpeg

We Need To Talk About Kevin (2011)
remek djelo.
da ih je sramota. ni u jednoj kategoriji. ni za glavnu zensku.ni za zvuk.fantasticno rezirano, detaljno, nocna mora u naznakama. odlican kasting , Tilda Swinton savrsena,a ni drugi nisu daleko. atmosfera jeziva,od pocetka do kraja. nekoliko bitnih crnohumornih momenata.

dubok naklon. ova godina ocigledno nije bila sranje za nezavisnu produkciju- drive,kevin , ostaju jos melancholia i shame.

9/10

Poslednja izmena:
we-need-to-talk-about-kevin-poster.jpeg

We Need To Talk About Kevin (2011)
remek djelo.
da ih je sramota. ni u jednoj kategoriji. ni za glavnu zensku.ni za zvuk.fantasticno rezirano, detaljno, nocna mora u naznakama. odlican kasting , Tilda Swinton savrsena,a ni drugi nisu daleko. atmosfera jeziva,od pocetka do kraja. nekoliko bitnih crnohumornih momenata.

dubok naklon. ova godina ocigledno nije bila sranje za nezavisnu produkciju- drive,kevin , ostaju jos melancholia i shame.

9/10

Uh, ne mogu da se suzdržim da ga ne gledam, a svi kažu da je knjiga bolja i da je treba čitati pre.

Uh, ne mogu da se suzdržim da ga ne gledam, a svi kažu da je knjiga bolja i da je treba čitati pre.

uvijek treba prije citati knjigu, ali jednostavno nisam mogla da se suzdrzim.
mada , nekad je i dobro nista ne znati o filmu koji treba gledati drugarica sa kojom sam gledala mislila je da je We Need To Talk About Kevin film u kome tilda swinton usvaja dijete :lol: . uslijedili su shokovi teze prirode
gledaj,gledaj.

Poslednja izmena:
opšta histerija za Milenium trilogijom :) Američka varijanta??
meni su ti filmovi prepuni opštih mesta, pogotovo prvi deo trilogije, koji je nekako i najkvalitetniji. Smatram da je jedino što je zaista super u celoj priči-fantastična Noomi Rapace :) Zato je američka varijanta sa Rooney Mara, po meni, totalni debakl...što opet nije novost za američke rimejkove evropskih filmova...

Ima tu više fenomenalnih stvari - meni je recimo divna cela redakcija Milenijuma, pogotovo ono dvoje ljubavnika. Takav tip ne bi mogao da dobije ulogu u američkom filmu, ili bi odmah igrao negativca, a pritom je neviđeno harizmatičan. A opšta mesta... pa to je krimić, mora da bude prepoznatljivo. Ali mi iskreno baš ni ne pada na pamet drugi krimić sa tetoviranom lezbejkom hakerkom koja je super bokser i osvetnik.
(zašto bih gledala američku verziju? Američki filmovi te vrste se gledaju samo kada nema evropskih, ili australijskih :) )
Gledala sam i američku verziju, ne znam zašto su morali da kroz dijalog, prije prvog pojavljivanja Lizabet na filmu, malo pojasne njen karakter kroz "ona je malo čudna ali meni veoma draga". Kao da sam gledaoc ne može dokučiti neke stvari. Ili Milenijum redakcija-u američkoj verziji su odlučili da ga suspenduju sa posla čim mu je ugled kompromitovan ne bi li tu udahnuli malo američkog duha...:mrgreen:
Inače, ja nisam gledala neki film u kojem je nasilje nad ženama tako ogoljeno u svojoj brutalnosti.

Anne_Frank_The_Whole_Story_cover.jpg

Baš lep film...Težak i potresan ali lep...Glumačka ekipa odlična,posebno otac i Aana koji izgledaju kao ''istorijski Oto i Ana''..Glumica koja glumi Anu je fenomenalna...Jednu ulogu ima i Branka Katić, dobro je ''iznela'':) Lep je jer daje neko nadahnuće za Život iako sve vreme govori o Smrti,osećaj posle gledanja je mešavina gađenja,besa,tuge,nade,sreće...10/10

Antares- Врло добар аустријски филм. Изнад мојих очекивања. У филму има експлицитног секса, брачних превара, немаштовитих мужева, музике Саше Матића, насиља у породици, гастарбајтера, љубоморе, лажи и свега осталог што чини живот обичних људи у једном бечком периферијском насељу.

http://1.***************/-CB03vj3Cvj8/TuYkl96iPZI/AAAAAAAAAOY/766cJVFMzsQ/s1600/Confessions+english+poster.jpg

samo da prijavim jos jedno remek~delo azijskog filma(japanski). fenomenalna prica,perfektno ispricana kroz detalje koji se stapaju u celinu,zavrsna scena savrsenstvo...plus ovo je jedan od vizuelno najboljih filmova koje sam ikad odgledao. samo mi je zao sto ovakvi azijski filmovi nikad nece dobiti priznajne kakvo zasluzuju vec eventualno usrani americki rimejk. sve preporuke,film posle koga se 5 minuta sedi u tisini od gomile utisaka 9,5|10

http://1.***************/-CB03vj3Cvj8/TuYkl96iPZI/AAAAAAAAAOY/766cJVFMzsQ/s1600/Confessions+english+poster.jpg

samo da prijavim jos jedno remek~delo azijskog filma(japanski). fenomenalna prica,perfektno ispricana kroz detalje koji se stapaju u celinu,zavrsna scena savrsenstvo...plus ovo je jedan od vizuelno najboljih filmova koje sam ikad odgledao. samo mi je zao sto ovakvi azijski filmovi nikad nece dobiti priznajne kakvo zasluzuju vec eventualno usrani americki rimejk. sve preporuke,film posle koga se 5 minuta sedi u tisini od gomile utisaka 9,5|10

Ja sam u početku mislio da mi ne valja player!To mogu samo japanci!

"Neprijatelj" velike nade sam poloagao u ovaj film, pre svega zbog scenariste koji je napisao scenario za film Nebeska udica i seriju Sva ta ravnica(i serija i film su mi odlicni). Ali nista od odusevljenja, cak ne mogu da kazem ni da je film prosecan vec vrlo vrlo los film. Dilozi si su ti zbog kojih mi je doslo da prebacim kanal posle 30min, toliko nebuloznih razgovora da je to strasno, cak mu ni pulp fiction nije ravan.
Takodje bi kritikovao i glumce jer su mi svi glumci osim Slavka i Vuka delovali kao da uopste nisu glumci s tim sto je Vuk u nekim scenama podbacio. Kad sam napisao glumce nisam mislio na Macu mada mi je u nekim scenama delovao kao da je on taj koji je glumac na ne Ljubomir Bandovic. Jedan od najlosijih mi je bio Aleksandar Stojkovic koji glumi lika koga zovu Cole :D. Sto se tice same price ideja je odlicna ali je sve uradjeno amaterski i verujem da bi neki drugi scenarista mnogo bolje odradio pricu. Jedino sto bi pohvalio u ovom filmu jeste mesto snimanja :)... ocena 5/10

"Neprijatelj" velike nade sam poloagao u ovaj film, pre svega zbog scenariste koji je napisao scenario za film Nebeska udica i seriju Sva ta ravnica(i serija i film su mi odlicni). Ali nista od odusevljenja, cak ne mogu da kazem ni da je film prosecan vec vrlo vrlo los film. Dilozi si su ti zbog kojih mi je doslo da prebacim kanal posle 30min, toliko nebuloznih razgovora da je to strasno, cak mu ni pulp fiction nije ravan.
Takodje bi kritikovao i glumce jer su mi svi glumci osim Slavka i Vuka delovali kao da uopste nisu glumci s tim sto je Vuk u nekim scenama podbacio. Kad sam napisao glumce nisam mislio na Macu mada mi je u nekim scenama delovao kao da je on taj koji je glumac na ne Ljubomir Bandovic. Jedan od najlosijih mi je bio Aleksandar Stojkovic koji glumi lika koga zovu Cole :D. Sto se tice same price ideja je odlicna ali je sve uradjeno amaterski i verujem da bi neki drugi scenarista mnogo bolje odradio pricu. Jedino sto bi pohvalio u ovom filmu jeste mesto snimanja :)... ocena 5/10

:eek:

Da se nadovezem i ja sam razocaran "Neprijateljem"...
Mozda sam i previse ocekivao...
Po mom misljenju jako pretenciozan film, bez ikakve dubine, bez nekog suspensa, sa ocajno kreiranim likovima i jos slabijom glumom...
Ideja je dobra, mada je to manipulisanje ljudima od strana mracne sile vidjeno vec X puta u Holivudu, medjutim sama egzekucija te ideje je jako slabo sprovedena u delo...
Definitivno jedina svetla tacka filma je Ljuba Bandovic, ali i sa druge strane jako dobra fotografija...
Trebalo je malo bolje razraditi to razracunavanje medju likovima, stvoriti malo napetiju i strasniju atmosferu, pre svega kroz Stanicev lik...

Da se nadovezem i ja sam razocaran "Neprijateljem"...
Mozda sam i previse ocekivao...
Po mom misljenju jako pretenciozan film, bez ikakve dubine, bez nekog suspensa, sa ocajno kreiranim likovima i jos slabijom glumom...
Ideja je dobra, mada je to manipulisanje ljudima od strana mracne sile vidjeno vec X puta u Holivudu, medjutim sama egzekucija te ideje je jako slabo sprovedena u delo...
Definitivno jedina svetla tacka filma je Ljuba Bandovic, ali i sa druge strane jako dobra fotografija...
Trebalo je malo bolje razraditi to razracunavanje medju likovima, stvoriti malo napetiju i strasniju atmosferu, pre svega kroz Stanicev lik...

Bandoviću bi definitivno trebalo dati neki orden - taj čovek spašava film za filmom, kao Supermen je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back