Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.imdb.com/title/tt1646980/

The Double (2011)

f00572b58c.jpg

spy triler. ruski operativac ulazi u ameriku ilegalno preko meksicke granice, i pokrece se niz dogadjaja. stare racune treba, ipak, naplatiti i platiti

ricard gir je zadrzao svoju figuru i stas, skoro. potpuno je sed, a na momente i velja ilic iz valjeva, kad je naspavan, izgleda bolje od ricarda. naravno scenario je napisan samo za njega, da publika ne bi imala dilemu

film ko film. meni se svideo, sa manjim opadanjima tempa, ali nema mudrovanje, sve je onako...klasicno. cak je i muzika strogo u funkciji radnje - filmska, a ne da je hit do hita

5/10

12 angry men-Гледао сам га доста давно, па сам у међувремену погледао Михалковљев 12 и могу рећи да су оба фантастична. Неком ће се више свидети амерички, неком руски, зависи од сензибилитета, с тим да је у Луметовом акценат на криминалистичком аспекту, а код Михалкова на хуманистичком, како је то лепо, пре одређеног времена приметио Световид.

12 angry men-Гледао сам га доста давно, па сам у међувремену погледао Михалковљев 12 и могу рећи да су оба фантастична. Неком ће се више свидети амерички, неком руски, зависи од сензибилитета, с тим да је у Луметовом акценат на криминалистичком аспекту, а код Михалкова на хуманистичком, како је то лепо, пре одређеног времена приметио Световид.
Meni se po glumi vise svideo americki,nekako mi Hendri Fonda veca faca,autoritet skoro..

Pogledala sam sat vremena filma Tree of Life, i onda sam ga isključila jer sam shvatila da mi je dosadan i da gledam na silu. Priča je jednostavna, a ono što gledamo je niz slika koje sve liče na skrinsejvere - drveće u šumi iz mišje perspektive, nebo, oblaci, svemir (Hubble), kap rose na listu... nisam ja protiv filmova kod kojih je najvažniji taj vizualni deo, ali ove slike su doslovno kliše do klišea...sad ne mogu da verujem da sam gledala čitavih sat vremena. Možda se u drugoj polovini desilo nešto completely different, što bi rekli Pajtoni? Čisto sumnjam.

Pogledala sam sat vremena filma Tree of Life, i onda sam ga isključila jer sam shvatila da mi je dosadan i da gledam na silu. Priča je jednostavna, a ono što gledamo je niz slika koje sve liče na skrinsejvere - drveće u šumi iz mišje perspektive, nebo, oblaci, svemir (Hubble), kap rose na listu... nisam ja protiv filmova kod kojih je najvažniji taj vizualni deo, ali ove slike su doslovno kliše do klišea...sad ne mogu da verujem da sam gledala čitavih sat vremena. Možda se u drugoj polovini desilo nešto completely different, što bi rekli Pajtoni? Čisto sumnjam.

Ne znam gde je prvi sat, tj. gde si prekinula, ali kasnije ima radnje (naravno, ništa naročito dinamično). Ja sam imala sličan utisak na početku i sve mi je nekako bilo kao loše podražavanje Odiseje 2001 (i nervirala se kad se pojavio onaj mali dinosaurus, šta li je!), ali sam gledala do kraja. Ne može da se kaže da je zanimljiv (radnja ko radnja, gluma ko gluma), ali da je zbunjujuć i da me terao da se preispitujem (i na temu "jesam li ja glupa što mi se ovo ne sviđa koliko treba"). Na kraju, kad sve saberem, nije loš, štaviše, svideo mi se i spada u bolje koje sam gledala iz 2011. Vidim da je po Holivudu moderno da kažeš da si ga gledao više puta, ali ne kapiraš. Sad, ne bih rekla da ima tu nešto mnogo da se kapira (a možda stvarno ne razumem).
Da je realizovan u nekoj drugoj, filmski bogatijoj godini - sigurno bi ostao neprimećen.

The Last Don

the-last-don-1-2-2-x-mini-series-joe-montegna-7e1f.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0118381/

Mini serija, po romanu Marija Puza...
U sustini, ocekivano vuce na "Kumove" i ima pristojnu radnju i par dobro odglumeljenih dramskih momenata...
Preokreti su ocekivani, obzirom da sam odgledao vecinu "mafijaskih klasika", tako da vec u startu imate jasnu insinuaciju ko je krtica u familiji...
Kraj je malo shit i to je pokvarilo neki uopsteni utisak...
Generalno gledljivo, ali nista za nezaborav...
Ocena: 6.5

Poslednja izmena:
Ne znam gde je prvi sat, tj. gde si prekinula, ali kasnije ima radnje (naravno, ništa naročito dinamično). Ja sam imala sličan utisak na početku i sve mi je nekako bilo kao loše podražavanje Odiseje 2001 (i nervirala se kad se pojavio onaj mali dinosaurus, šta li je!), ali sam gledala do kraja. Ne može da se kaže da je zanimljiv (radnja ko radnja, gluma ko gluma), ali da je zbunjujuć i da me terao da se preispitujem (i na temu "jesam li ja glupa što mi se ovo ne sviđa koliko treba"). Na kraju, kad sve saberem, nije loš, štaviše, svideo mi se i spada u bolje koje sam gledala iz 2011. Vidim da je po Holivudu moderno da kažeš da si ga gledao više puta, ali ne kapiraš. Sad, ne bih rekla da ima tu nešto mnogo da se kapira (a možda stvarno ne razumem).
Da je realizovan u nekoj drugoj, filmski bogatijoj godini - sigurno bi ostao neprimećen.

Hm, onda ću možda pogledati i ostatak filma. Iako kod mene postoji još jedna stvar: taj režiser i ja prosto nismo ista krvna grupa - videla sam nekoliko njegovih filmova na različite teme, a uvek su mi smetale slične stvari. (Da začinim citatom Margo Čening iz filma Sve o Evi: I detest cheap sentiment .)

Poslednja izmena:
http://1.***************/-scU-2EQe7H8/TZRaT0eJPiI/AAAAAAAAAGc/j8P-k1baoSo/s1600/repulsion-movie-poster11.jpg
Još jedan odličan od Polanskog!!!Iza fasade ''lepršavosti'' i opuštenosti 60.-tih,lepe odeće i muzike krije se emocionalna praznina usamljenost i ludilo...Katrin Denev je prelepa i sexy ali vrlo psihotična neverovatna gluma...Polanski,kao i obično, odlično secira srž modernih m/ž odnosa gde se iza navodne ljubavi krije samo želja za posedovanjem i dominacijom...Igra svetlosti i senke i opuštenost snimanja(makar tako deluje),muzika, prazan hod i iznenadne jezovite situacije i halucinacije čine film must see za svakog ko želi malo dublje da prodre u ljudsku psihu...10/10

Da bi se prica zaokruzila potrebno je odgledati sva tri dela,jer tek onda sve ima smisla.Posto americka verzija ima samo prvi deo triologije mislim da je ako neces da cekas da snime ostale malo bzvze da prelazis na Svedsku ili mozda i nije :)

Verjem da je svedska verzija odlicna, ali meni je i David Fincher savrseno odradio posao.
Rooney Mara ubedljiva, cak sta vise, ne mogu da zamislim nekog drugog u toj ulozi, oni koji su gledali svedsku verziju, nisu americku, verovatno to isto misle i za onu svedjanku iz Serloka. :)

9/10

http://www.imdb.com/title/tt1646980/

The Double (2011)

f00572b58c.jpg

spy triler. ruski operativac ulazi u ameriku ilegalno preko meksicke granice, i pokrece se niz dogadjaja. stare racune treba, ipak, naplatiti i platiti

ricard gir je zadrzao svoju figuru i stas, skoro. potpuno je sed, a na momente i velja ilic iz valjeva, kad je naspavan, izgleda bolje od ricarda. naravno scenario je napisan samo za njega, da publika ne bi imala dilemu

film ko film. meni se svideo, sa manjim opadanjima tempa, ali nema mudrovanje, sve je onako...klasicno. cak je i muzika strogo u funkciji radnje - filmska, a ne da je hit do hita

5/10

pogledao sam ga juce, bolje da sam gledao u plafon ,mozda bi nesto pametno i smislio ,film je kao neka slagalica,imate vec sliku sve vam je jasno samo eto da slozite delove ,iz minute u minut film postaje sve vece *****.... i na kraju ...heh pa pogledajte ili bolje nemojte....

Crazy, Stupid, Love. (2011)

Crazy-Stupid-Love-poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1570728/

Ja sam prekinuo sa gledanjem ovog proliva posle cuke vremena...
Jednostavno, neduhovito, dosadno, pateticno i verovatno namenski pravljeno za americku siru publiku, sa par holivudskih zvezda i jeftinim seksi humorom (na sta Ameri svrsavaju, naravno)...
Moj savet, preskocite ovo, samo cete bezveze izgubiti vreme...

Skin I Live In

poster.jpg

meni super. savršena doza bizarnosti, intrige, tempa, sve lepo upakovano i odličan kraj. 9/10

Girl With the Dragon Tattoo

http://1.***************/-UijQVytBkhM/TwR5wSWcCII/AAAAAAAAAZw/BYi6CBz-zRo/s1600/Girl-with-the-Dragon-Tattoo-Movie-Poster-Swedish-Version.jpg

odlican triler, tempo radnje, atmosfera, povezivanje likova. 9/10

Rebel Without a Cause

imgrebel%20without%20a%20cause2.jpg

određena doza dinamike i malo klišeizirana no univerzalna tema, deluje kao ovi tnejdž haj skul filmovi koji se snimaju pedeset godina posle samo malo ozbiljnije. amerikanci su izgleda odavno znali šta žele da prodaju publici. avanturica za omladinu. ne znam, nemam realan stav. mada naravo din, jel treba da onanišem...?? ok. 6/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back