Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jungle (3-/5)
Џунгла се комотно може подјелити у двије етапе,скоро пола филма је више као документарац,лаган темпо,џунгло атмосфера,наговјештава потенцијалан проблем али га нема још и онда креће друга етапа-преживљавање и борба за голи живот.С обзиром да је наводно истинит догађај препун је нелогичности,мислим да се сценарио поприлично мијењао у односу на оргинал али се мијењао на лошије.Мноштво сцена ми је на иритантан начин засметало,могло је боље јер је филм имао потенцијал за ужасно сурово причу.
Екипа креће да пронађе непознато племе,ходају кроз џунглу и због повреде стопала једног од њих одлучују да се опробају да иду сплавом тј ријеком.Када увиде да је вода немирна долазе до епског закључка.Тај исти који је повређен наставља пјешке са водичем а два преостала лика настављају сплавом?Ко ј ту луд?Ако се ово овако десило онда су по мало ретардирани сви заједно :D
А тек сцена око руксака који плута цијелу ноћ након несреће и он га проналази у води ујутру иако је вода ненормално брза.Не контам?

Poslednja izmena:
s592

Lepo urađen 9/10

La fille du patron (2015)
Simpatican film, prica se odigava u fabrici tekstila - sef dovodi strucnjaka za ergonomiju, i ona poremeti atmosferu u timu.... Film nije nista posebno, ali prijatan za gledanje, meni se najvise svidelo kako su snimili radnike, koji u slobodno vreme igraju ragbi. 6,5
Zanimljivost: francuski radnici posle tekme djuskaju na Madness

56474f86b90d13fb4546c510af916f.jpg

c00f07d407ea89cfb173cc6785984943.jpg

wwposter.jpeg

Odličan stari krimi-triler! Glumci su super, ali po meni je obeležje filma prelepa glavna glumica, u jednoj od prvih ''see through'' scena:heart:
woman_in_the_window_06.JPG
Film sa bezbroj obrta i dosta psihologije :) Interesantno je kako lepe žene često imaju ružan, grub, gotovo muški glas! u svakom slučaju, film u kome može da se uživa i nauči dosta, današnji arogantni glumci i režiseri bi trebali da pogledaju...:roll::roll::roll::cool:

518QMDDC8NL._SY445_.jpg

Odlična romantična komedija, vrlo hrabra i ispred svog vremena, toliko da bi da nema kola i kostima bila lako zamenjena za neku snimljenu u novije vreme! Kada neko počne da priča kako su tada žene bile ''podjarmljene'' a ovde ima čak 3 scene gde žena udara torbom muškarce iz čiste sujete!:eek::lol: Glavni glumci super, posebno mi se sviđa kako sudar engelskog i američkog akcenta i filozofije života! 9/10 Kao i prethodni...:mrgreen:

2 akcije

Baby driver - odlican film, bez praznog hoda, svi glumci na visini zadatka, posebno oni koji glume sociopate. 9/10

24 Hours to Live
- sran*je, klasicna pucacina, pokusali su da snime Bornov identitet sa nekim nadrealnim elementima, na kraju ne znas sta je pisac hteo da kaze i zasto su uopste snimili ovaj film. 4/10

+ nazalost, legendarni Rutger Hauer se sa onom dugom sedom kosom vise pretvorio u babu, far cry od legende akcionih filmova iz 80' i sa pocettka 90'

La_regle_du_jeu.jpg

Ovaj film sam odlucila da gledam jer je kao stavljen na listu filmova koji se moraju odgledati. Iskreno ne vidim zasto ima toliko visoku ocenu. Jedino sto mi se dopalo je gluma i nacin na koji je snimljeno sve, obzirom da je film iz 30ih godina proslog veka. Prica kao prica je dosadna poprilicno, jedino je pocetak bio ok. 4/10

103610.jpg

Odlicna gluma, kao i sama prica, jedino sto mi je film bio bas mracan i depresivan, doduse vrlo realistican. 8/10

51qPL66R3%2BL._SS500.jpg

Odlicna scenografija i sama prica nije losa. Postoje neki momenti koji su mi malo bljutavi i ni muzika mi se nije preterano dopala jer mi je zvucala kao da je napravljena za neki niskobudzetni teen film, ali sve u svemu je dobar crtani. 8/10

Personal Shopper (3+/5)
http://www.imdb.com/title/tt4714782/?ref_=fn_al_tt_1
personal-shopper-uk-poster.jpg

Ко би рекао да ће "вампирица" одглумити овако озбиљну улогу.Публика у Кану је извиждала овај филм,критичари углавном наклоњени.
Хм дај и ја да га овјерим,зашто да не.Нисам се покајао али нисам ни очекивао овакав филм.
Неконвенционалан на моменте јако спор а опет магично опија и тјера нас да гледамо,држи у неизвјесности и збуњује од самог почетка до краја па чак и на крају.
Дакле ово је један од оних гдје закључујемо и спајамо слагалицу у глави.И немојте да се разочарате ако слагалица нема смисла и ако на крају све то изгледа јако хаотично.Јер нисте једини.Olivier Assayas је то тако замислио,да се мучите и размишљате о њему.Када се све сабере и одузме и ако овај филм гледате са звуком појачан до краја добијате невјероватну страву и језу и зато је међу бољим хорорима у овој рекао бих слабој години.

Personal Shopper (3+/5)
personal-shopper-uk-poster.jpg

Ко би рекао да ће "вампирица" одглумити овако озбиљну улогу.Публика у Кану је извиждала овај филм,критичари углавном наклоњени.
Хм дај и ја да га овјерим,зашто да не.Нисам се покајао али нисам ни очекивао овакав филм.
Неконвенционалан на моменте јако спор а опет магично опија и тјера нас да гледамо,држи у неизвјесности и збуњује од самог почетка до краја па чак и на крају.
Дакле ово је један од оних гдје закључујемо и спајамо слагалицу у глави.И немојте да се разочарате ако слагалица нема смисла и ако на крају све то изгледа јако хаотично.Јер нисте једини.Olivier Assayas је то тако замислио,да се мучите и размишљате о њему.Када се све сабере и одузме и ако овај филм гледате са звуком појачан до краја добијате невјероватну страву и језу и зато је међу бољим хорорима у овој рекао бих слабој години.

Ono sto vecina ljudi ne zna jeste da su sve njene uloge posle Twilight-a ozbiljne. Fakticki su joj Twilight i Snow White jedine komercijale u karijeri i svaka joj cast za to sto se trudi da igra ono sto joj se dopada, a ne ono sto bi joj donelo ne znam kakvu zaradu.

Personal Shopper (3+/5)

Ко би рекао да ће "вампирица" одглумити овако озбиљну улогу.

Ja bih rekla - vec sam je videla u ozbiljnim ulogama. Svidja mi njen cool, deluje umirijuce i zato mi je lakse da poverujem u njenu glumu nego u rad mnogih vrsnakinja... Ko da nije amercicka glumica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back