Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Симпатичан, висок, чврст, достојанствен и непоколебљив као Европска Унија. То сам ти ја:D

Аватар мењам свако мало. Желим да се уклопим у трендове. Можда за коју годину променим и своје лоше навике и ставове,

Nikako! Ne dolazi u obzir! :manikir:

relatos salvajes, 8.5/10 , sve price su odlicne i bizarne, moji favoriti dvojica sa kolima, ingeniero bombita i svadba :lol:

pogledao oavj film i nisam pogresio

film o zivotu, kroz niz prica, jeste druga strana planeta, ali kao da je o nama. za mene sokantno iskren, direktan, razumljiv i pre svega aktuelan.

sta im/nam se desava u nekim situacijama. film kao ni jedan drugi u zadnjih 6 meseci! dokaz da mogu da se snimaju filmovi o zivotu i ljudima, a da nisu usrani americkom komercijalom

nisu to bolne grcke drame i filozofska preserabvanja. ne. ovo je Film sa velikim F

ne znam da li je ovo ocena 10, za mene jeste 10/10

mommy-3.jpg

Mommy http://en.wikipedia.org/wiki/Mommy_(2014_film)

Dugo se već kanim da pogledam to čudo od deteta, Xaviera Dolana, koji sa 25 godina ima već 5 filmova iza sebe. Mamica mu je, kažu upućeni, najzrelije ostvarenje, što me učvrstilo u odluci da prethodna remek dela ipak ne gledam :lol:

Film govori o problematičnom tinejđeru Steveu koji ima neki adhd poremećaj u ponašanju (attention deficit hyperactivity disorder) i njegovoj majki Diane "Die" koja pokušava da se izbori sa tim, u izmišljenoj Kanadi 2015. (O_o) kada kontroverzni zakon (čini mi se nazvan S 14) omogućava roditeljima da bez posebne zakonske procedure svoje dete povere nekoj ustanovi na lečenje.... kakogod.

Na momente je ovo sasvim pristojan film, sa pristojnim dramskim nabojem... ipak, većim delom je to gomila nabacanog materijala, nedoslednog i nezrelog, kao i nedovoljno razvijenih likova koji ne ostavljaju uverljiv utisak..naročito lik Stevea. Naravno, niko ne može ostati imun na toliku količinu agresije koju dobija od tog iritantnog lika, ali po okončanju filma sam shvatila da je sve to što sam od njega videla bila agresija bez poente, Dolan nije (bar kod mene) uspeo da dovede u vezu spoljašnju ekspresiju svog Stevea sa njegovim potencijalnim emotivnim tegobama, što bi taj lik učinilo bar malo realnijim. Ovako ostaje samo ideja.

Sniman je u razmeri 1:1, muzika se mahom svodi na popularnu muziku 90-ih (prepoznala sam dido i oasis)...

Na trenutke nepotrebno patetičan, većim delom smušen i nedosledan, povremeno sasvim pristojan... Ko voli, neka uživa u Mamici. A ja ću ipak čekati da Dolan malo odraste :)

The-Fisher-King-cover.jpg

Prica o arogantnom radio voditelju, koji zbog velike tragedije, za koju je na indirektan nacin kriv, prestaje da radi i pada u tesku depresiju. Jedne noci, kada je bio na ivici toga da se ubije, upoznaje pomalo ekscentricnog, ali divnog beskucnika,koji ce mu promeniti zivot. Film je izuzetno neobican, pogotovo zbog glavnih likova u njemu, Robin Williams sa njegovim fikcijama,koje su prouzrokovane nekom vrstom ludila ( mada je to pregruba rec ) i Jeff Bridges koji se u potpunosti transformise, u pozitivnom smislu, kako odmice film i kako se zblizava sa Robinom. Filmu bih inace dala 7-icu,ali zbog sjajne glume ce biti 8/10

Room 237

Ovo je za mene savršen dokumentarac. 10+/10.

Repo Man (1984)

Ludački zabavan film o Reganovoj administraciji, konzumerizmu, zaplenjivačima automobila, panku, vanzemaljcima i ludom naučniku sa neutronskom bombom u gepeku. Ko neka mešavina Džona Karpentera (They Live) i Grega Arakija iz teenage apocalypse faze. Svaka preporuka. 8/10.

Izumitelj neutronske bombe je veliki fan ovog filma, evo ga u razgovoru sa Aleksom Koksom, pa koga ovo ne zagolica da pogleda film - ne mora ni da ga gleda:

punishment_park_3.jpg

Malopre pogledala Punishment park http://en.wikipedia.org/wiki/Punishment_Park

Heretic je hvalio Watkinsa nekad na nekoj temi, a od mene preporuka za ovaj fantastični pseudo dokumentarac o teroru koji država putem svog represivnog aparata sprovodi nad neistomišljenicima.

Negde sam pročitala da je Watkins ovaj film opisao kao kombinaciju realizma i ekspresionizma, ali i to da su glumci-amateri u filmu zaista bili lično involvirani u filozofiju likova koje ovde tumače (građanski aktivisti u filmu su to bili i u reali, sudije su bili civilni zastupnici tadašnje američke politike-Nixonovo vreme, a policajci bivši pripadnici oružanih snaga). Film počinje "predviđanjem", ali je ispunjen realnim terorom i, bez obzira što su mu vremenske odrednice u kasnim 60-im, danas se čini jednako aktuelnim.

Ocena: OBAVEZNO POGLEDATI :)

Poslednja izmena:
Ocena: OBAVEZNO POGLEDATI :)

Sekundiram! :) Svi su mu filmovi neobično zanimljivi, a neki od njih i predugački, kao Komuna, na primer (koja je, kako mi se čini, Triru bila inspiracija za nedovršenu Dogville/Manderlay/Wasington trilogiju). U Edvard Munch (o slikaru), The Freethinker (o Strindbergu) i La Commune (o pariskoj komuni), preovladava (produkcijski) skučena kamerna atmosfera. I, tačno je, puni su nesavršenosti, ali vraški dobre nesavršenosti. :)

"La Commune (Paris, 1871) was shot in just 13 days in an abandoned factory on the outskirts of Paris."

Insurgent - 7/10

Solidan. U sustini jos malo od istog, bez bilo kakvih novih momenata. Kazu da se dosta razlikuje od knjige i da je mnogo skracen. Nisam citao knjigu, ali sam imao utisak da su zbrzali neke scene, da ima nelogicnosti i nepovezanih krajeva. Dobri efekti, akcija, avantura. Potpuno ista ekipa iz prvog dela uz dodatak Naomi Watts. :)

Swelter (2014)

swelter-dvd-cover-44-600x511.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2112277/

krimic, pomalo i vestern, u usamljenom gradicu daleko od bilo cega, a vrucina je! i nista vise, nekoliko klasicnih dvoboja, ako postoji b produkcija, ovo je vrh c produkcije.

10 godina posle velike pljacke red je da se razresi ono sto je ostalo nerazreseno. sudbine razbojnika su razlicite, ali zavrsavaju isto. tzv druga sansa je data samo glavnom liku voljom rezisera

zan klod van dam igra sporednu ulogu, ali je bas odigra, nema bijenja, nema udaraca nogom. dominira svojom pojavom i naravno iskupljuje se trenutke pred neizbeznu smrt.

zadnjih 5 minuta je najbolje u filmu, monolog krezubog cikice i ono sto ide dok traje odjavna spica popravlja utisak o celom filmu

i muzika! zavrsna pesma je sjajna, lagani soul kao sezdesetih

6/10

The Water Diviner 8/10 inspirisano istinitim dogadjajima...odlican film,preporuka :D.
Konor je farmer Australijanac, koji putuje u Tursku, godine 1919. nakon bitke na Galipolju, da bi pokušao da pronađe svoja tri mrtva sina!

odgledao. jedan moguc pogled na rat i posledice rata,

nasa iskustva su ne manje bolna, a posledice agresije na sfrj i srbiju jod traju, pa je tesko biti odmeren i uzdrzan. tesko da cemo mi ikada gledati na slo i cro i na siptare kao ljude.

bilo kako bilo film je sjajna prica, meni je zanimljiv. cak je i posten. ne slika neprijatelje turke kao divljake, slika ih bolje nego sto nato nas predstavlja

7.5/10

odgledao. jedan moguc pogled na rat i posledice rata,

nasa iskustva su ne manje bolna, a posledice agresije na sfrj i srbiju jod traju, pa je tesko biti odmeren i uzdrzan. tesko da cemo mi ikada gledati na slo i cro i na siptare kao ljude.

bilo kako bilo film je sjajna prica, meni je zanimljiv. cak je i posten. ne slika neprijatelje turke kao divljake, slika ih bolje nego sto nato nas predstavlja

7.5/10

vise su Grci u filmu ispali divljaci nego turci,verovatno da nisu bili upoznati sa zverstvima otomanske imperije...

interstellar-poster.jpg
Gotivan je SF...Ima nekih nejasnoća ali je jako lepo snimljen i na neki čudan način umirujući...Prava je avantura i drži te prikovanog za ekran to mi se ne dešava često kod novih filmova...Ekipa glumaca je super počev od Mekonahija preko Kejna do Dejmona...Kako su svi omatorili posebno Dejmon jedva sam ga prepoznao...:eek: 10/10

Презир почиње када све схватиш
и када смрад до тебе допре
пожуриш да своје рачуне платиш,
и да депонију напустиш што пре...

Е, сад, пошто ја из објективних разлога не могу да напустим депонију, остаје ми да тражим алтернативне методе опстанка у њој. Јесте, смрад постаје несносан, видимо то сви. Гуши нас, остајемо без даха. Свуда је око нас. Својом губавом руком, држи нас за врат и сваког дана све јаче стеже. Где год се окренеш, видиш разорне последице трулог задаха и пропасти. Неки се праве да га не виде, не чују и не осећају -одличан механизам самоодбране и самообмане. Ја не могу. Покушавам, заиста, трудим се Блера ми, али не иде. И тако , због целодневне изложености овом несносном смраду, мој мозак, пре спавања захтева неки вид дезинфекције, како би јутро дочекао у колико-толико нормалном стању. И, онда, ако драга није вољна, а обично није, јер живимо у времену дееротизације човека, онда ја зловољно узимам свој диск са филмовима и одлучујем се за привремено бекство са депоније. Синоћ сам побегао у Јапан, у црно белу технологију која има благотворно дејство на мене . У питању је филм
Ugetsu monogatari http://www.imdb.com/title/tt0046478/.

Чему нас учи овај филм? Путем јасне и недвосмислене симболике, учи нас шта су праве и једине вредности човечанства. Учи нас и да наши излети у грех неће проћи некажњено. Цена ће се платити, или на мосту или на ћуприји, или у еврима или у динарима, али ће се платити. Дакле, породица, само породица, скромност, умереност и храброст да се супроставиш агресивним бандама. Све остало, слава, новац, богатство, Ким Кардашијан, Плејбој, Хилари, Вог, Долче Габана, Реал Мадрид, Шварценегер, Бела Кућа и остала срања, само су пичкин дим. Празнина. Магла. Београд на води. Нула. Ништа.

Тако су и Генјуро и Тобеи, 2 сељака која су имала миран и складан живот, хтели више од тога, не сватајући да више не постоји. Један је желео славу која му не припада, други новац преко својих реалних потреба. Трчећи за тим што им не треба, изгубили су оно што им треба. Ово је онај филм старог кова са хуманистичком нотом и филозофском семантиком, коју препознајемо у Рашомону, Дерсу Узала итд. Када бих се упуштао у описе детаља, оскрнавио бих контуре ове поучне приче, тако да ћу се задржати на овим опсервацијама које пишем на ивици разума, у стању у којем се нађем крајем марта сваке године, а које је узроковано осиромашеним уранијумом који ових дана, ношен кошавом, дејствује из правца новосадске рафинерије...

Poslednja izmena:
upravo odgledala pepeljuga 2015
prica klasicna. nije mi bas magicna i velicanstvena verzija pepljuge, ocekivala sam vise magije.....grdana mi je ipak bolja.

film mi je vise osrednji, nego dobar
.
http://www.imdb.com/title/tt1661199/

ovaj film nisam ni gledala i ne verujem da cu ga gledati, smorio me je u startu i iskljucila sam ga - exodus gods and kings

http://www.imdb.com/title/tt1528100/?ref_=nv_sr_1

ali zato su ovi dobri enders game...film mi je ostavio bas jak utisak. odlican

http://www.imdb.com/title/tt1731141/?ref_=nv_sr_1

igre gladi - ptica rugalica prvi deo, nije odlican, ali mi se dopada i odrzao mi je relativno paznju. sad moram da sacekam nastavka.

http://www.imdb.com/title/tt1951265/?ref_=nv_sr_1

dobar film edge of tomorrow..akcija, sf

http://www.imdb.com/title/tt1631867/?ref_=fn_al_tt_1

i ovaj film vredi pogledati, mada je iz 2011

http://www.imdb.com/title/tt0945513/?ref_=nv_sr_1

oculus je takodje ok film. horor prica u koju je u stavri upakovana psiholoska drama raspada jedne porodice

interstellar, divergent dobri filmovi, kao i hotel budimpesta koji izlazi iz uobicajenog repertoara koji gledam. zanimljiv film.

medved pedington mi nije bas ispao najzanimljiviji, iako sam volela price o medi pedingtonu ko klinka. nije ni dosadan, ali moglo je to i bolje.

http://www.imdb.com/title/tt1109624/?ref_=nv_sr_1

veliko razocarenje jupiter u usponu. prica nista posebno i upectaljivo...mogli su da izmisle bilo koju drugu pricu i upakuju je u taj isti film. osrednje...lik glavne glumice iritirajuc i sterilan. jedna ista scena uletanja glavnog glumca da spase glavnu glumicu se ponavlja vise puta i tako....

http://www.imdb.com/title/tt1617661/?ref_=nv_sr_1

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back