Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vice (2015)

http://www.imdb.com/title/tt3480796/

WILLISVICE.jpg

sta reci a ne zaplakati!? zali boze vremena provedenog na gledanje sf koji razigrava americke snove da postoji nacin da svako radi sve, pa i ono sto je zbranjeno ili kaznjivo, tj da plati za takvu priliku

ako se dobro secam pre vise decenija je bio slican scenario sa jul brinerom kao poludelim robotom, ovaj put je direktor poludeo a robot se bori za svoja ljudska prava

brus vilis se cak dobro drzi, za svoj renome. kamena faca

prica je bas sjajna, ima i jedan aspekt koji nije razvijen uopste, o masovnoj upotrebi robota sa ljudskim likom u vopjsci i policiji i drugde, pa ostaje otvoreno za nastavak

ali, neuzbudljivo, pomalo dosadno, odradjeno zanatski ali ne pali mastu

5/10

MV5BNzc4NzE5OTIwNV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjk2MTEyMQ@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Totalna smejurija Tima Bartona...:lol: Sa odličnim Nikolsonom ali i Sarom Džesikom Parker Pirsom Brosnanom, Majkl Džej Foxom...Da se valjaš po podu od smeha...Ali sa Bartonu svojstvenim bizarnim detaljima...Za ovu izvrsnu parodiju 10/10 ACK ACK ACK:hahaha:

Marsovci napadaju.

Lose ocenjen u Americi jer im ne imponuje humor na njihov racun.

Oni vole filmove poput Velikog Gecbija. Holivudskog Supermena ili Betmena.Da se kurce sa zastavolm u pozadini.

S duge strane vole kada mogu drugima da se smeju.

Obicni mali bedni ljudi.

Poslednja izmena:
Into the Storm - 8/10

Nisam imao nikakva ocekivanja zbog osrednje ocene na imdb. Odlucio sam da ga odgledam zbog Alycie Debnam Carey:). Prijatno sam iznenadjen. Film mi se dopao, drzi paznju, efekti su perfektni, akcija, avantura, odlicna zabava. Dobra ekipa Sarah Wayne Callies (Lori The Walking Dead), Richard Armitage (Thorin The Hobbit), Alycie Debnam Carey (Lexa The 100)... Preporuka... :ok:

Nightcrawler - 8/10

Dobar. Drzi paznju. Odlicna ekipa Jake Gyllenhaal nesto bolji od uobicajenog, ali zato su sporednjaci vrhunski odigrali Rene Russo, Riz Ahmed i Bill Paxton. Mlitava policija i kraj iznad maste, su malo pokvarili utisak, ali zbog glumaca visoka ocena. :)

Silver Linings Playbook

Dugo sam ovo izbegavao, očekujući tačno što sam dobio. Malo bolje izvođenje večnog klišea o pacijentima u mentalnim institucijama koji konačno pronalaze mir tako što... ima li potrebe da trošim zube i završim rečenicu? Duva standardna promaja kroz film, ali treba biti pošten i reći i da de Niro i Jennifer Lawrence izdižu film za klasu i zaklone ponešto od udara te promaje. 6+/10.

Кавказский пленник или Prisoner of the Mountains
http://www.kinopoisk.ru/film/7652/
Гледао сам овај филм пре више година, па сам решио да га поновим, пре свега због Сергеја Бодрова, кога је само прерана смрт спречила у томе да постане највеће име европског глумишта. Ово је један изванредан филм чији је највећи квалитет, ако изузмемо маестралне глумце, у избегавању црно-белог портретисања ратних актера. Ово дело поседује све елементе које би један антиратни филм требао да садржи. У сваком карактеру из филма, видимо пре свега човека, а тек онда припадника неке војне формације. Иза сваког од ликова стоји нека прича која у нама мора изазвати мању или већу емпатију. За Холивуд, ова врста филма била би зицер за представљање свих муслимана као крвожедних терориста. У овом филму, што ми се јако свидело, изостала је та, паушална, агресивна и црно-бела сага о праведницима са једне, и убицама са друге стране. Сви овде носе неке своје крстеве, грехове и муку.

2 руска борца, Саша и Жилин, падају у заробљеништво код једног муслиманског сељака, чијег сина држи руска војска као заробљеника, те он захтева размену. Тај Муслиман Абдул их у оковима држи у штали, и мање више коректно поступа према њима, без неких нарочитих емоција, јер су они само средство за долазак до циља, тј ослобођење његовог сина. Жилин, кога маестрално тумачи Бодров је зелен, регрутован је пред сам рат и нема никаквог војног искуства. С друге стране Саша је искусан борац, вечити сањар, романтичар и велико дете. Филм је концентрисан на њихов међусобни однос, као и однос према Абдулу и његовој породици. У позадини ове, централне, заточеничке приче, одвија се и једна платонска, шекспировска сага, која тек у назнакама приказује зачетак немогуће и забрањене страсти између Абдулове младе ћерке и зеленог Жилина. Као највећу љубавну услугу, ова млада муслиманка, Жилину обећава, да ће пошто га њен отац усмрти, она наћи тело и сахранити, како га звери не би растргале и како би на оном свету нашао невесту.-Феноменално!:D Е, сад има у филму свега и драме и акције, али је централни мотив међуљудски односи у ванредним околностима...

Да, не мрсим више, али ово је филм за препоруку.

Poslednja izmena:
Vilmark (2003)
http://www.imdb.com/title/tt0356176/
Norveški kao nekakav horor, ali toliko je tu logičkih grešaka, da sam ga ja gledao kao komediju. Pustio sam ga jer sa tim Norvežanima imam solidno iskustvo u ovom žanru, pre svega zbog filmova Naboer i Skjult. Međutim i njih sam gledao davno, pa je moguće da sam ih na neki način prerastao.

Uglavnom, ekipa od četvoro ljudi u sklopu nekakvog tv eksperimenta odlazi u neku kolibu u šumui. Niti sam skontao zašto su otišli, ni šta tamo žele da postignu. Besmislenost njihovog projekta, uporedio bih sa besmislenošću projekta Beograda na vodi. I, onda tamo u šumi kreće gomila onih klasičnih dža i bu situacija, te, neko je ispred, neko iza naših besmislenih junaka. Frapantno je to što se oni ponašaju kao apsolutno retardirani štićenici neke ustanove zatvorenog tipa, da čovek počne da navija da ih taj neki misteriozni zloća što pre reši. Nisam izdržao do kraja... Nije to za mene. Možda bi me i dirnuo pre 20 godina, ovako...

Poslednja izmena:
Silver Linings Playbook

Dugo sam ovo izbegavao, očekujući tačno što sam dobio. Malo bolje izvođenje večnog klišea o pacijentima u mentalnim institucijama koji konačno pronalaze mir tako što... ima li potrebe da trošim zube i završim rečenicu? Duva standardna promaja kroz film, ali treba biti pošten i reći i da de Niro i Jennifer Lawrence izdižu film za klasu i zaklone ponešto od udara te promaje. 6+/10.

Pogledaj Stonehearst Asylum za pricu o ludacima :lol:

Angel (Neil Jordan): http://www.imdb.com/title/tt0083560/

Meh. Vidim hvale ga u određenim krugovima, ali meni ovo na nivou narativa jednostavno ne funkcioniše. Iako traje tek nešto preko 90 minuta - u zadnjih 20 me je dobrano nervirao svojom nekonsekventnom logikom i skokovima u zapletu. Zapravo, najviše mi liči na redigovanu i iskasapljenu verziju nekog daleko boljeg filma, samo što tog filma nema. Evo, recimo, kao da postoji samo američka verzija Once Upon a Time In America, a da evropska nikad nije izmontirana. Ko bi stao u odbranu toga? Šteta, jer noar-džez-dreamy atmosfera i sve što se tehničke izvedbe filma tiče izuzetno prijaju mojim čulima.

3/5.

birdman :neutral:
ne znam odakle da krenem, a ne znam ni kuda da idem, kao ni sam film. pokusala sam iz tri puta da ga odgledam, i nisam uspela da ga zavrsim.
da li je to zato sto nisam u umetnickom svetu pa mi nisu jasne te ah oh tezak zivot umetnicki i svi nasi problemi ili je film jednostavno pretenciozan i bez ikakve posebne price, a van dnevnih muka prosecnog coveka, ne mogu da zakljucim. ja sam sklonija ovoj drugoj varijanti, filma koji po svaku cenu pokusava da bude specijalan, drugaciji, zapanjujuci sta god vec....steta jer mi se cini da su glumci bili dobri i potrudili se ali je prica davez teski koja u tri pokusaja nije uspela da me natera da je odgledam do kraja. ne mogu da ocenim jer ne mogu da zavrsim film. sto se mene tice, ide u isti paket sa nekoliko precenjenih filmova koje sam imala nesrecu da pogledam u skorije vreme. mozda pokusam nekad u buducnosti da ga pogledam opet. ili ne, ne znam. videla sam da je reziser isti kao i za babel i biutiful. babel je jos jedan od onih filmova koje sam krenula da gledam i nisam mogla da zavrsim, al sam barem biutiful odgledala do kraja. ne mogu da gledam vise filmove koji se trude da se predstave boljim i specijalnijim nego sto jesu :neutral: e da, a ako je neka vrsta satire, bojim se da mi je i taj momenat promakao :lol:

Poslednja izmena:
birdman :neutral:
ne znam odakle da krenem, a ne znam ni kuda da idem, kao ni sam film. pokusala sam iz tri puta da ga odgledam, i nisam uspela da ga zavrsim.
da li je to zato sto nisam u umetnickom svetu pa mi nisu jasne te ah oh tezak zivot umetnicki i svi nasi problemi ili je film jednostavno pretenciozan i bez ikakve posebne price, a van dnevnih muka prosecnog coveka, ne mogu da zakljucim. ja sam sklonija ovoj drugoj varijanti, filma koji po svaku cenu pokusava da bude specijalan, drugaciji, zapanjujuci sta god vec....steta jer mi se cini da su glumci bili dobri i potrudili se ali je prica davez teski koja u tri pokusaja nije uspela da me natera da je odgledam do kraja. ne mogu da ocenim jer ne mogu da zavrsim film. sto se mene tice, ide u isti paket sa nekoliko precenjenih filmova koje sam imala nesrecu da pogledam u skorije vreme. mozda pokusam nekad u buducnosti da ga pogledam opet. ili ne, ne znam. videla sam da je reziser isti kao i za babel i biutiful. babel je jos jedan od onih filmova koje sam krenula da gledam i nisam mogla da zavrsim, al sam barem biutiful odgledala do kraja. ne mogu da gledam vise filmove koji se trude da se predstave boljim i specijalnijim nego sto jesu :neutral: e da, a ako je neka vrsta satire, bojim se da mi je i taj momenat promakao :lol:

ako film ne mozes da odgledas do kraja ocenis ga sa 0
bar ja tako radim

ili ako nekako uspem da ga odgledam iz 2-3 put ..kec

kako ljudi ne dozivljavaju pojedine filmove kao preveliki zalogaj?
makar truncica sumnje..
ima li indikativnije konstatacije vezane za razumijevanje filmova od radnja je dosadna

- - - - - - - - - -

da ih pitas da ti objasne neki medicinski ili astroloski fenomen, rekli bi dont anderstand studiram poljoprivredu drugo me ne zanima, ali ovo je nesto sto svi znamo a to sto pasemo travu citav zivot, nema veze

No! (2012)
http://www.imdb.com/title/tt2059255/
Филм о плебисциту у Чилеу 1990. године, којим је Пиноче био збачен са власти. Документаристички приступ и чврста везаност за фактографију, није оставила много простора за неке уметничке истине, тако да од овог филма не треба очекивати неку виртуозност и велики ауторски печат. Акценат се ставља на маркетишку кампању Пиночеових противника, који је због међународног притиска био принуђен да распише овај референдум. Кључног играча у том маркетишком тиму, Ренеа Саведру, игра сјајни Гарсија Бернал, који ми је остао у добром сећању још од Пасјег живота и Дневника мотоциклисте.. Он има своју визију кампање која је оријентисана, пре свега на оптимизам, срећу и наду, док се неки чланови тима залажу за негативну кампању у којој би се акценат стављао на Пиночеове злочине.

Са те стране, као једна студија о политичком мркетингу, филм је врло добар, а мене је навео и да се мало детаљније позабавим фашистичком хунтом на челу са Пиночеом и процесом његовог доласка на власт. Са чела државе је свргнут демократски изабрани Салвадор Аљенде. Наравно не треба бити доктор наука и претпоставити ко стоји иза овог пројекта. Касније, кад је одрадио шта је требало и када му је истекао рок трајања, пуштен је низ воду. Тако то функционише са банана државама и њеним проданим руководством , и зато је степен сличности са српском друштвено-политичком стварношћу фрапантно идентичан. Све исто, само презимена друга. На крају је уз малу асистенцију генерала, који му нису држали страну овај пут, Пиноче пао са власти и цркао у кућном притвору, природном смрћу, као неки баштован из предграђа Женеве. Ето ти правде...

thinnerdvdcover.jpg

Zabavna horor komedija, jedan od poslednjih dobrih urađenih prema delu Stivena Kinga, ostale ''ekranizacije'' su :P Ciganska kletva zna biti zahebata:per::mrgreen: King ima super minijaturu kao farmaceut...:) 9/10
Angel_poster.jpg

Dobar, o sudbini žene pisca...O njenom talentu, ali i o aroganciji, razdvojenosti od realnosti...Ima gomila super stvari, baš ozbiljne psihoanalize, totalno različit od modernih površnih filmova a radnja lagano teče i pored dramatičnih događaja...Romola Gari, Sem Nil i ostali odlični...Ono što me naročito privuklo su prelepe boje i način snimanja sa čistim konturama...10/10

Kopam šta ste pisali za Birdman-a, ne mogu da iskopam :roll:

Ok, iskopala, fine se stvari zapazili, ali ne znam da li je iko pisao da je
ceo film zapravo njegov (Reganov) san
? Meni je ta mogućnost zanimljiva, i svakako nešto što podiže kvalitet filmu. Mada je, po mom mišljenju, od svih nominovanih za Oskara, Birdman za 5 klasa iznad.

Poslednja izmena:
Kopam šta ste pisali za Birdman-a, ne mogu da iskopam :roll:

Ok, iskopala, fine se stvari zapazili, ali ne znam da li je iko pisao da je
ceo film zapravo njegov (Reganov) san
? Meni je ta mogućnost zanimljiva, i svakako nešto što podiže kvalitet filmu. Mada je, po mom mišljenju, od svih nominovanih za Oskara, Birdman za 5 klasa iznad.

Де си Ђу легендо?
:D

p.s. Birdman-a, Foxcatcher једе за доручак.:lol:

Poslednja izmena:
E, nisam to gledala, nešto me ne vuče. Mada mi se čini da je Birdman malo "umetničkiji" :)
Nema me, slabo šta gledam, ne stižem mnogo toga.
Vidim, Velebite, promenio si avatar, ali sve ostalo je isto simpatično kao i pre ;)

Симпатичан, висок, чврст, достојанствен и непоколебљив као Европска Унија. То сам ти ја:D

Аватар мењам свако мало. Желим да се уклопим у трендове. Можда за коју годину променим и своје лоше навике и ставове,

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back