Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
La danza de la realidad (2013)

Ken Rasel nam je umro, ali Hodorovski se još dobro drži.

Da je Felini bio nadrealista koji se bavio psihomagijom i stripom ovako bi izgledao Amarcord. Film kreće tako što mladi Alejandro bežeći od oca koji liči na IB-ovca, baci jedan kamen u more i ubije sve ribe u njemu. Dovoljno za početak. To što se govori španski samo predstavlja dodatan šmek ovom filmu. Film neće da se dopadne svakome, ali ima i onih kojima nam se dopada :) . Vidljivo je slabiji od El Topo i od Santa Sangre, tako da od mene ocena 4+/5

Poslednja izmena:
Najtoplija preporuka

http://www.imdb.com/title/tt0351817/

Ovaj film je inace meni ovde na forumu neko preporucio, ja odgledao i odusevio se, tako da samo prenosim mudrost dalje :D

Takođe preporuka.
Ima i onaj "samurajski" 13 assasins, međutim meni je to uprkos dobre akcije prilično mučna koljačina i plagijat Sedam samuraja.Ima takvih morbidnih scena da sam prekrivao oči rukama, iako sam se nagledao svakakvih gadarija po filmovima.:mrgreen:

Departures (Okuribito 2008)
http://www.imdb.com/title/tt1069238/

Japanski.
Drama.

Mladić shvata da nije dovoljno talentovan da svira čelo i vraća se u selo gde se zapošljava u pogrebnom preduzeću na "pakovanju" leševa u sanaduk. Krije od žene novi posao. Ona kad saznaje kojim poslom se bavi postavlja mu ultimatum ili da da otkaz ili će ga ostaviti......

Nije loš film. Malo spor, ali mu to i daje neki šmek.

Pa to je poučan film.Ako neko ima ambiciju da postane zvezda Granda a čita ovo ... :lol:

Poslednja izmena:
Transcendence

Zanimljiv Sf o vestackoj inteligensciji i nanotehnologiji sa Dzoni Depom iz 2014.god

MV5BMTc1MjQ3ODAyOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjI1NDQ0MTE@._V1_SX214_AL_.jpg

Sin City: A Dame to Kill For (2014)

Konačno da izađe. Dama za koju vredi ubiti je Eva Grin (citation from M.Rourke aka Marv). Za nju će ubiti i umirati Dvajt, koga sad glumi J. Brolin umesto Clive Owena. U ovoj priči koja je centralna u filmu (Eva Grin je inače Famme Fatale nosi ceo film, a mene podseća malo na F. Danaway iz Chinatown) saznaćemo i to kako je Manute izgubio oko. Osim ove priče ima još dve. Prva je sa klinjom iz serije Treći kamen od Sunca, koji hoće da se na sebi svojstven način osveti Senatoru Rorku-svom ocu (odlično odigrana uloga, glumca koji mahom igra epizode u filmovima a zove se Powers Boothe). Priča nije bogzna šta, a pojavljuje se u njoj i Christopher Lloyd, Emet Brown iz Back to Future. U trećoj priči Jessica Alba uz pomoć Marva sprovodi svoju osvetu prema senatoru Rorku. Vilis u ovom slučaju igra Hartigana sve u stilu svoje uloge u Šestom čulu. Ali mislim da je Albu kompletno zasenila Eva Grin iz prve priče. Marv se javlja u sve tri priče ide mlati i uništva, zadržavajući kodeks lika kojeg tumači u filmu Barska mušica.
Film je urađen skroz u strip fazonu, što je verovatno zasluga F. Milera, dok se uticaj Rodriges vidi najbolje kroz neke scene borbe gde koristi one svoje fore iz Desperado i Machete serijala.
Sve u svemu film je otprilike kao i prvi deo, što je sa pozicije stripa koji izlazi u nastavcima dobro, ali pošto se radi o filmu i očekuje se da sequel bude bolji od početnog filma (npr. Godfather), dajem mu ocenu 3/5, ali i preporučujem svima da ga pogledaju.

Un prophète [2009]
http://www.imdb.com/title/tt1235166/

Francuski.
Krimi/Drama.

Mladi arapin odlazi u Francuski zatvor na odsluženje kazne od 6 godina. Tamo mu Korzikanci prete da će ga ubiti ukoliko on ne ubije zatvorenika koga oni žele. On pristaje i izvršava ubistvo, a onda počinje da se penje na hirearhiskoj lestvici zatvorenika.....

Visoka ocena na imdb-u, ustvari reč je o prosečnom filmiću.
Ocena: 3/5

openroadArticleImage_w608.jpg

Gotivan, obično ne gledam moderne filmove ali ovaj me je baš osvojio...Za odmaranje mozga od ubistava, psovki i sexa od čega se sastoji masa novotarija...Džef Bridžis nonšalantan u ulozi, opušten kao ''dude'' a opet totalno drugačiji u mnogim aspektima, stvarno je jedan od poslednjih karakternih, individualnih glumaca...Čak i Timberlejk koliko god m i je odbojan ima dobre trenutke, vidi se da je uložio trud u ulogu, čemu aplaudiram...Lagan ''road movie'' sa par ''sladunjavih'' scena ali verno prikazuje teške situacije koje su mnogi od nas iskusili opet uz blag ''hepiend'...10/10

Un prophète [2009]
http://www.imdb.com/title/tt1235166/

Francuski.
Krimi/Drama.

Mladi arapin odlazi u Francuski zatvor na odsluženje kazne od 6 godina. Tamo mu Korzikanci prete da će ga ubiti ukoliko on ne ubije zatvorenika koga oni žele. On pristaje i izvršava ubistvo, a onda počinje da se penje na hirearhiskoj lestvici zatvorenika.....

Visoka ocena na imdb-u, ustvari reč je o prosečnom filmiću.
Ocena: 3/5

Kapiram da je za neke ljude ovo "samo solidan film" sa mnogo puta prezvakanom tematikom. I ok je to, naravno.
No, kod mene je definitivno izazvao veeelikooo lucenje endorfina (ah! cudesna moc endorfina :) ); meni, jedan od (naj)boljih filmova iz 2009/2010 godine!
Jos samo da dodam da je veliki uzitak (uvijek, ali uvijek) gledati Tahara Rahima.
Ta njegova sposobnost da pronadje savrsenu ravnotezu izmedju spontanosti (koja je, cini mi se, nekako vise svojstvena naturscicima) i samokontrole profesionalca, naprosto razoruzava.

Tokarev (2014)

http://www.imdb.com/title/tt2401807/

ovo u romanu bi bio extra triler. prica je sasvim ok. sudbina se ne moze izbeci, a osveta...nije osveta ako se svetis pogresnoj osobi, a klatno moze da se vrati. doduse film je nesto manje dinamican, uverljiv i ponekad kao da fali deo scene i slicno. ja ovo mogu da odgledam zato sto volim dobre price

nikolas kejdz je nikolas kejdz. odradio je , trudio se, mozda namerno ne dominira ekranom kao stalone u placenicima 3. ima tu donju usnu isturenu? mozda je to deo ulaska u karatker. meni ne znaci bas.

sve u svemu 5.5/10. ko ne pogleda nije izgubio nista

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back