S1MCRO
Elita
- Poruka
- 24.783
Noje je naleteo na neopravdanu zestoku kritiku od ljudi koji su ocekivali da vide originalnu biblijsku pricu, slicno kao sto je bilo i sa Trojom. Ako se ne naseda na te njihove gluposti, moze se reci da je film odlican.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Noje je naleteo na neopravdanu zestoku kritiku od ljudi koji su ocekivali da vide originalnu biblijsku pricu, slicno kao sto je bilo i sa Trojom. Ako se ne naseda na te njihove gluposti, moze se reci da je film odlican.
Noah je pravi vegan film, propagira zivot bez ubijanja i zato mu dajem cistu desetku.
Noah je pravi vegan film, propagira zivot bez ubijanja i zato mu dajem cistu desetku.
Noje je na prvom mestu po mom opažanju pokušaj izmirenja religije sa modernim naučnim idejama, neka vrsta drugačijeg shvatanja religije, otud :
Otud Noje pričajući o postanku sveta priča svojim sinovima o Tvorcu koji je stvorio svet, ali su se bića razvijala kroz neku vrstu evolucije.
Takav tip filma neće biti simpatičan ni ljudima koji su očekivali doslovnu biblijsku priču, ali ni ljudima koji Bibliju smatraju gomilom bajki, otud pretpostavljam neshvatljivo niska ocena na imdb.Stvaranje filmova sa religioznim motivom je nezahvalan posao. Na prvo gledanje sam mislio da je u pitanju neka saharinska priča, na drugo gledanje sam bio oduševljen, a odgledao sam i treći put.
The Mist
![]()
Četvrti i, do sada, poslednji film Frenka Darabonta, čiji su Bekstvo iz Shawshank-a i Zelena milja za kratko vreme stekli status kultnih. Nešto manje dobro kod publike, ali pozitivno kod kritike (koja ga je poredila sa nekim klasicima zlatnog Holivuda), prošao je Mažestik, dok je The Mist značio povratak literaturi Stivena Kinga i treći film koji je Darabont uradio po Kingovom romanu. Poslednjih godina, Darabont je stvorio (kao tvorac, scenarista i režiser jedne epizode) jednu od najpopularnijih serija u poslednjoj dekadi - Walking Dead.
Reč je o horor sf filmu-filmu katastrofe, koji, ipak, žanr uzima samo kao okvir (kao uostalom i mnoga Kingova dela) za postavljanje nekih opšteljudskih teza, pitanja dobra i zla. Kada se na američki grad spusti neobična, gusta i zlokobna magla, grupa ljudi ostaje zabarikadirana u lokalnom supermarketu. Među dvadesetak likova koje pratimo, glavni je Dejvid Drajton, ilustrator koji je u supermarketu zarobljen sa sinom. Uskoro otkrivaju da iz magle vrebaju krvoločna čudovišta. Posebna draž filma je poludokumentaristička režija.
Zaplet, pa čak i realizacija kroz specijalne efekte, može delovati pomalo naivno. Čak i razrešenje cele situacije ostaje tek naznačeno i sugerisano. Ali ono u čemu je vrednost Kingove priče i Darabontovog filma jeste metaljudska pozicija, slično kao u filmu (i knjizi) ,,Slepilo'' - u mikrookruženju uočavaju se značajke celog čovečanstva. U ,,Magli'' to je, konkretno, konstituisanje religije, religijski fanatizam i zlo koje iz iste proizilazi.
U filmu glume Tomas Džejn, Marša Gej Harden, Lori Holden, Vilijam Sedler, Tobi Džons, Andre Brauher, Fransis Sternhagen, Džefri De Mun, Sem Vitver, Melisa MekBrajd..... Među njima su i neki česti Darabontovi saradnici, koji su igrali i u drugim njegovim projektima (Holden, Sedler, DeMun, MekBrajd).
Jedina bi zamerka mogla ići na neujednačenu glumu Tomasa Džejna, koji nije uspevao u svakom trenutku da održi lik koji igra u granicama uverljivosti, padajući povremeno u holivduske zanose.
Sve u svemu, film koji vredi pogledati
ocena 4-/5
zaprepastila sam se koliko ima tog romantičnog treša sa gejevima... ali iz nekog razloga, volim da gledam romantične filmove sa gejevima kad sam dobivena, to su moji ms filmovi.Udaviše sa gej filmovima.

Film do danas važi za jedan od najorginalnijih i najboljih filmova o zombijima, kojem poseban štih daju zanimljivo korištenje kamere i naturalistička estetika, odlična muzika i sjajna gluma pre svega Silijena Marfija, Kristofera Eklstona i Brendona Glizona. I iznad svega, zombifikacija i ubijanje nisu krajnji cilj filma, kao što je slučaj u žanrovskim ostvarenjima na istu temu - reč je o ozbiljnoj društvenoj kritici i samo kao takav, ovaj film dobija na težini i vrednosti, što će se već u nastavku izgubiti.
Ali su isto tako odlični i Čarls Grodin, Džozef Bolonja itd...Sve u svemu dobra stara '''romcom'' ali bez političke korektnosti što se kaže ''to call spade a spade'' i duhom osamdesetih koji se vidi u homoru, odeći, kolima...Na granici ''treša'' ali je niakda ne prelazi...
10/10
Ufff, ne znam ni ja sta da kazem. Stranjcina od filma samo takva. I ova imdb ocena je previsoka. 1/10.Ufff,ne znam ni sta da napisem posle ovakvog filma...
Ovako nesto nisam ocekivao,nihilizam na svom vrhuncu.Gluma fantasticna,Cameron jezivo sexy...![]()
10/10
http://www.imdb.com/title/tt2193215/
![]()
Ufff, ne znam ni ja sta da kazem. Stranjcina od filma samo takva. I ova imdb ocena je previsoka. 1/10.

I sta si nasao,jel postoji?Mene je posle "Savetnika" najvise kopkalo da li stvarno postoji ona spravica koja se kaci oko vrata
A scenu u kojoj Kameron vodi ljubav sa automobilom je najbolje opisao Bardem: "Bilo je nekako suvise ginekoloski"![]()