Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
poster-w2-nicolas-roeg-bad-timing-dvd-review.jpg

Gotivna stara drama-triler, u ono vreme ''sexualno šokantna'' danas smerna...Odlično urađena priča o m/ž odnosima i nestabilnosti ženske ličnosti...Art Garfankl neverovatan kao glumac, glumi sebe, dobrog i finog samarićanina, tako sam ga i zamišljao, baš me je prijatno iznenadio, kao Raselova i Harvi Kajtel kao austrijski inspektor sa pomalo nacističkim, hirurški preciznim pristupom...Odlična muzika je jioš jedan začin ovog super dela, koje nas vraća u vreme opuštenosti i normalnosti, čak i kada govori o nenormalnosti...10/10

tumblr_m38opiyKCs1r15v4io1_500.gif

Valhalla Rising - http://www.imdb.com/title/tt0862467/
Refn u novom odelu. Vozdizanje Valhale je udarac u želudac, koji traje, traje, nekako te boli, a jopet ne možeš da prestaneš da gledaš jer je ebeno gledačko vizuelno savršenstvo, koje po svršetku čini da ti se sat i po filma čini ebeno malo, zato i ne moš dobiti peticu. jednostavno 90 min je malo za 'vako dobru kameru.
nasilje, lomljenje lobanje, vratova, sekira kao sredstvo za mlevenje mesišta i tako te stvari. krstraši, ebeni krstaški pohod, sveta zemlja, **** palac, krstače, raspeće, građenje new worlda i tako te baljezgarije, i jedan posve genijalan nadčoek. On ne dolazi s nebesa, on dolazi iz pakla. Ebe mu se za svete priče, živi ka pas, ebe svima mater, lomi lobanje, drže ga ka džukelu, ne priča. ne prlja usta tim svetim stvarima koje čoek može sebe umislit.
zašto je posluslep, ili poluvidovnjak, ebem li ga. znate ono ima slepaca koji vide i dalje i šire od onih koji to nisu. da li je poluslep zato što za njega nema budućnosti, nema onostrane sile koja mu može omogućiti trajanje nakon ovog koje je obeležno trulujućim mesištem?! nema šta Refn je čitao Ničea. odrekao se Boga. goreće u paklu taj vrag zvani Refn, zaedno sa Mikelsenom, tim picopevcom iz DIlera dvojke koji ne moš pošteno ni da ebe.

Valhalla+Rising+photocall+X29wXKI02LKl.jpg

Nietzsche187c.jpg

Refn u novom odelu. Vozdizanje Valhale je udarac u želudac, koji traje, traje, nekako te boli, a jopet ne možeš da prestaneš da gledaš jer je ebeno gledačko vizuelno savršenstvo, koje po svršetku čini da ti se sat i po filma čini ebeno malo, zato i ne moš dobiti peticu. jednostavno 90 min je malo za 'vako dobru kameru.
nasilje, lomljenje lobanje, vratova, sekira kao sredstvo za mlevenje mesišta i tako te stvari. krstraši, ebeni krstaški pohod, sveta zemlja, **** palac, krstače, raspeće, građenje new worlda i tako te baljezgarije, i jedan posve genijalan nadčoek. On ne dolazi s nebesa, on dolazi iz pakla. Ebe mu se za svete priče, živi ka pas, ebe svima mater, lomi lobanje, drže ga ka džukelu, ne priča. ne prlja usta tim svetim stvarima koje čoek može sebe umislit.
zašto je posluslep, ili poluvidovnjak, ebem li ga. znate ono ima slepaca koji vide i dalje i šire od onih koji to nisu. da li je poluslep zato što za njega nema budućnosti, nema onostrane sile koja mu može omogućiti trajanje nakon ovog koje je obeležno trulujućim mesištem?! nema šta Refn je čitao Ničea. odrekao se Boga. goreće u paklu taj vrag zvani Refn, zaedno sa Mikelsenom, tim picopevcom iz DIlera dvojke koji ne moš pošteno ni da ebe.

Valhalla+Rising+photocall+X29wXKI02LKl.jpg

Nietzsche187c.jpg
Auu,ovo deluje zanimljivo :D

Krljanje i Nice :worth:

Od mene velika preporuka,nekada davno sam ga komentarisao...

Голи
http://www.imdb.com/title/tt0107653/?ref_=fn_al_tt_1
tumblr_n74d3zdBFa1r1wnoho1_1280.jpg

Пропадање, будала, нихилиста, мизантроп, безнадежност, сивило Лондона, сјај Манчестера, ах шит.
"Don't waste your life" - е овај чова к'а з' инат то баш чини. Бег из једног понора у други. Да ли је могуће побећи из спољашњег понора, а да останеш у властитом-унутрашњем. Унакажени безизалзни нитковићи, лумпенпролетеријат, насиље, секс, иживљавање, алкохол, црни Лондон, раднички Лондон. Одисеја? вешто Мајк барата са асоцијијативним навођењем, трагикомичним лутањем сподобе несрећне. Филм настаје 90их, после тачеризма, после реприватизације, денационализације и јебањње радничке класе у дупе. ОДем на посао. вратим се. седнем да гледам тв. будућност? нема је. садашњост је будућност, а будућност је прошлост.
Џони је идиот. антихерој у кризи. кризи година, кризи живота, шта од себе и шта са собом чинити.

шта је овде тол'ко добро? ДИЈАЛОГ

Louise: "So what happened, were you bored in Manchester?"

Johnny: "Was I bored? No, I wasn't fuckin' bored. I'm never bored. That's the trouble with everybody - you're all so bored. You've had nature explained to you and you're bored with it, you've had the living body explained to you and you're bored with it, you've had the universe explained to you and you're bored with it, so now you want cheap thrills and, like, plenty of them, and it doesn't matter how tawdry or vacuous they are as long as it's new as long as it's new as long as it flashes and fuckin' bleeps in forty fuckin' different colors. So whatever else you can say about me, I'm not fuckin' bored".

Jeremy: Hope I haven't given you AIDS, Sophie.
Louise: Jesus Christ.
Sophie: Are you serious?
Jeremy: I was merely jesting.
Louise: Very funny.
Jeremy: I think AIDS is rather healthy in its way.
Louise: You what?
Jeremy: I realise that's not the fashionable thing to say, of course.
Louise: No, it's not.
Jeremy: But the world is over crowded, isn't it? It does need a little pruning.
Sophie: You fuckin' better be joking?

Breaking%20Away%20poster%201.jpg

Gotivan stari, sa ''karakterom'', bez nezrelih gluposti i poremećenosti kojima obiluju moderne ''komedije''...Čak vrlo simpatično, posebno deo sa italijanskim govorom i klasičnom muzikom...Opisuje ''stari'' koncept američke porodice ''hard working''...Kao i proces odrastanja, siromaštvo, depresiju, rivalitet između momaka iz '''malog grada'' i ''koledžlija'', generacijski rivalitet, ljubav, sex, borbu za bolji život...Ima stvarno neverovatno mnogo priča ''utkanih'' u tih nešto više od sat i po...Glumačka ekipa je super, počev od mlađanog Kvejda preko Kristofera do Danijela Sterna...Sve u svemu, ima humora, ima akcije, ima razočarenja ali ima i trijumfa, ako si uporan i daješ najviše što možeš. To m i se sviđa ta pozitiva i vedar duh starih filmova bez ''mračenja'' i konfuzije koju šire novi...Lep vremeplov u jedno lepše i sigurnije vreme 10/10

Ova skorašnja katastrofa me podsetila na ruski film Metro . Uvek je neprijatno osećanje kad stvarnost ponovi film katastrofe.Bar u nekim delovima kao što je to ovde slučaj.U filmu to nije ljudska greška, već teroristički napad i kao posledica toga poplava u metrou. Prati se nekolicina putnika različitih sudbina , neki povezani čudnim vezama čak i do otvorenog neprijateljstva i delom onoga što se dešava među njihovim najbližima koji čekaju njihovo spašavanje. Kao i napori vlasti da se spreči veća katastrofa

Koliko god su mi se dopali efekti i mislim da ne zaostaju za nekim holivudskim filmovima toliko mi je smetala loša gluma. Očekivala sam više, ali izgleda da ruski glumci ne umeju da glume na pravi način u takvim filmovima. Bar ovi iz ovog filma. Gluma mi je bila na nivou latinoameričke serije i to mi je skroz pokvarilo utisak.

Za efekte 9, a za glumu 6 :)

MetroPoster-thumb-300xauto-35482.jpg

Poslednja izmena:
Pogledao. Glup film do daske, tipicna jednostavna kvaziumjetnicka nordijska glupost. Film gledas misleci da je neka distopia i ceka se rasplet, citav film, koji je jako dosadan i spor i glupo uradjen na nivuo srednje skole, i na kraju nista nego obicna prica o vikinzima.

јесте.
само лакше је да напишеш срањње него да рачваш те придеве. глуп-једноставан-досадан-спор-глупо-обичан. што је много много је. мислим понављаш се ко излапели старкеља :)

the-palm-beach-story-l-r-rudy-vallee-claudette-colbert-joel-mccrea-bottom-mary-astor-on-window-340271.jpg

Prica o bracnom paru koji je u finansijskoj krizi,zbog toga sto njemu lose ide posao,a ona ne radi nista.Svesna toga da ne doprinosi bilo cime i da mora nesto da preduzme ne bi li izvukla sebe i njega iz problema,ona napusta muza da bi pronasla nekog dovoljno bogatog za koga bi se udala i samim tim " zaradila " novac.On je naravno protiv toga i krece u potragu za njom.Film je sladak,opustajuc,ali cak i za to vreme ( kada su filmovi bili naivniji ) mi je nekako previse naivan.Claudette mi je od skora postala vrlo draga i sjajna je glumica,tako da je i ovde divna.Ne znam ko je glumica koja tumaci sestru potencijalnog mladozenje,ali njen lik i gluma su me odusevili,umirala sam od smeha. 7.5-8/10

dosadniji film nisam skoro gledao, a i gluma nije na zavidnom nivou
priča kao priča, klasična ljubavna, već viđena, scene mnogo razvučene, tapkaju u mestu,
jedino na kraju što su pokušali da unesu malo dirljivosti sa onim umiranjem zajedno,
ali ni to mi nije bilo ubedljivo

a vidim po komentarima da su ljudi oduševljeni, padaju u trans
možda i jeste dobro, ne znam, ukusi su različiti, ali meni se ne sviđa ič

9780751540475.jpg

American_me_poster.jpg

Gotivan, o meksičkoj mafiji, životu u zatvoru ali i o propadanju ove zajednice u drogu, kriminal i opštu dekadenciju bez izlaza...Odlično su odglumili Edward James Olmos i William Forsyth...Prijao mi je i pored scena nasilja koje su benigne u odnosu na moderne filmove čemu doprinosi i odličan izbor muzike...9/10

]
uh, odgledah ovo, strasan promasaj.. stvarno nisam vidioo vece prazno filmsko eksperimentisanje od ovoga i only god forgives

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back