goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Misli m da je to neuporedivo jer je ovde bilo pod pretnjom smrti ili zatvora a uostalom jedno je 19.-ti a drugo skoro sredina dvadesetog veka valjda se nešto civilizovalo od tada...Jbg, represije ima svuda, samo je pitanje na koji se način manifestuje i koliko su daleko vlastodršci spremni da idu, pa da ona pređe u tiraniju kao pod Staljinom, i kod nas pod Titom. Politika vezana za iseljavanje, bilo ono manifestovano ili latentno, seljaka iz ruralnih u urbane predele je povezana sa industralizacijom, u VB se ona odigrala u 19. veku, kod nas se odigrala nešto kasnije.
Meni smeta što se ovde kontinuirano spominje kako je grande Tito sagradio sve što danas imamo, a ustvari je narod masovno korišćen godinama posle velikog II rata u svrhu izgradnje infrastrukture. Ljudi su sagradili sve što danas imamo pod jednim vidom državno/autoritativno/represivnog sistema.Neko će reći da su to hteli, a ja bih rekao da ih niko nije ni pitao, i da je jednostavno kolektivna svest nadvladala individualnu.
I to je sve bilo plaćeno iz tzv Maršalovog plana u početku a kasnije iz kredita koji su tekli u SFRJ sa zapada pa si imao skorro 100 % zaposlenost fabrike ne zna im se broj, što je totalni nonsens i naučna fantastika i nekompetentne i nezainteresovane (za posao) ljude na važnim pozicijama što je postavilo obrazac za izbor kadrova do danas...

, mada mi on deluje kao negativac
Pa tako bi neko mogao da o ceni i tebe ili mene važno je šta priča i šta pije vodu a svako ko mo mi uđe u kuću da '''nacionalizuje'' neće biti suočen sa mirnim otporom koji proopoveda anarho kapitalizam