Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jbg, represije ima svuda, samo je pitanje na koji se način manifestuje i koliko su daleko vlastodršci spremni da idu, pa da ona pređe u tiraniju kao pod Staljinom, i kod nas pod Titom. Politika vezana za iseljavanje, bilo ono manifestovano ili latentno, seljaka iz ruralnih u urbane predele je povezana sa industralizacijom, u VB se ona odigrala u 19. veku, kod nas se odigrala nešto kasnije.
Meni smeta što se ovde kontinuirano spominje kako je grande Tito sagradio sve što danas imamo, a ustvari je narod masovno korišćen godinama posle velikog II rata u svrhu izgradnje infrastrukture. Ljudi su sagradili sve što danas imamo pod jednim vidom državno/autoritativno/represivnog sistema.Neko će reći da su to hteli, a ja bih rekao da ih niko nije ni pitao, i da je jednostavno kolektivna svest nadvladala individualnu.
Misli m da je to neuporedivo jer je ovde bilo pod pretnjom smrti ili zatvora a uostalom jedno je 19.-ti a drugo skoro sredina dvadesetog veka valjda se nešto civilizovalo od tada...:confused:

I to je sve bilo plaćeno iz tzv Maršalovog plana u početku a kasnije iz kredita koji su tekli u SFRJ sa zapada pa si imao skorro 100 % zaposlenost fabrike ne zna im se broj, što je totalni nonsens i naučna fantastika i nekompetentne i nezainteresovane (za posao) ljude na važnim pozicijama što je postavilo obrazac za izbor kadrova do danas...

Ta ''ekspanzija'' je bila državno planirana i izvedena, čini se da svaki oblik komunizma ima neku devijaciju i sistemsku grešku ovi naši su uništavali sela Crveni Kmeri gradove...Komunistički sistem predstavlja uvrnutu mutaciju i kopiju kapitalizma, ''černobilsku verziju'', ne bih ja toliko brinuo za Engleze...:mrgreen:
Skandinavski sistem je socijal demokratski kapitalizam, sistem ravnoteže umerene levice i desnice što je prihvatljivo svakom normalnom.:)

Znači ti si ipak bliži socijalizmu ok drago mi je što smo se razumeli...:)
Ovo je mnogo realnije nego bilo šta drugo jer je ukidanje privatne svojine prosto nemoguće i privatna svojina će se braniti svaka država koaj ubuduće nasrne na to u obimu kako je to rađeno u komunizmu završiti u plamenu...

Poslednja izmena:
notting-hill1.jpg

Gledala mi se neka opustajuca prica,medjutim ovo iako jeste opustajuce,je meni toliko bljutavo i dosadno bilo,vec posle 15 min,da sam u vise navrata morala da zaustavim film.Jedino sto mi se u filmu dopalo je ludi cimer Hju Granta,dijalozi,sam finish,cela prica,sve je toliko ljigavo,vec vidjeno,da ja nemam pojma otkud je on dobio solidnu ocenu i na imdb-u,a tek na rotten tomatoes....Jos kao klinka sam imala averziju prema ovom filmu,sad se to i potvrdilo.
slabija 4/10

notting-hill1.jpg

Gledala mi se neka opustajuca prica,medjutim ovo iako jeste opustajuce,je meni toliko bljutavo i dosadno bilo,vec posle 15 min,da sam u vise navrata morala da zaustavim film.Jedino sto mi se u filmu dopalo je ludi cimer Hju Granta,dijalozi,sam finish,cela prica,sve je toliko ljigavo,vec vidjeno,da ja nemam pojma otkud je on dobio solidnu ocenu i na imdb-u,a tek na rotten tomatoes....Jos kao klinka sam imala averziju prema ovom filmu,sad se to i potvrdilo.
slabija 4/10

:heart:
Ja imam averziju prema Hju Grantu.:heart:

Anarcho-capitalism is a libertarian and individualist anarchist political philosophy that advocates the elimination of the state in favor of individual sovereignty in a free market.

E, o tome se radi, znaš ko je glavno geslo teoretičara globalizma, pošto otvorite granice, sve ćete imati, moći ćete da svoju robu ponudite svima u svetu, ako imate ideju sve možete, ako ste pametni samo nebo je granica. ah, madafaka, kako da ne, samo što postoji toliko multinacionalnih kompanija koje postoje vek i jače, i koje se otvaranjem granica samo bogate. Svetska trgovinska agencija kaže zemljama poput nas, spustite rampu, bićete konkurentniji, prc, jebasmo ježa u leđa.

Da se razumemo, jedino rešenje je socijalna država, ali ovde ona neće zaživeti nikad, jer ovde ko ima lovu ima i vlast, a to ne može voditi promeni.

Inače, ovo je osnivač stranice, fin mladić. :evil:
1013660_10200569784461598_1307038347_n.jpg
Ovo sad ad hominem:hahaha:, mada mi on deluje kao negativac:p Pa tako bi neko mogao da o ceni i tebe ili mene važno je šta priča i šta pije vodu a svako ko mo mi uđe u kuću da '''nacionalizuje'' neće biti suočen sa mirnim otporom koji proopoveda anarho kapitalizam:neutral:
Sasvim je ok bitti anarho komunista poput većine ''anarhista'' ovde ali nije u redu drugome nametati njegovo mišljenje jer to ipak nija prava ''anarhija''

Poslednja izmena:
Her

Spike Jonze je verovatno jedini koji je mogao da se izvuče sa ovim. Gledao sam film da mi se ne svidi. Hteo sam da mi se ne svidi. Ali je odličan. Fin detalj je što nema otelotvoravanja OS-a, kroz, recimo, kameru, kao u Odiseji ili divljanje električnih aparata u... svim ostalim filmovima sa svesnim računarima.

4+/5.

Film je genijalan, a gluma odlicna! Skoro da mozes osjetiti patnju i bol glavnog junaka, sto sam i ocekivao od Joaquina, ali je takodje fenomenalno kako je Scarlett (samo kroz glas!) docarala osjecanja i konfuziju programa. Onda mozes da se zapitas da li "dusa" uopste i postoji bez fizicke i verbalne manifestacije, i koliko smo mi stvarno "posebni" i drugaciji od programa (tj. androida). :)

When we occasionally call a lover “soulless”, we do, according to Singer, in fact refer to a certain (already observed or predicted) behaviour, so if there is a difference between the soulful and the soulless it is a difference in behaviour: “If I imagine myself come to believe that my mistress, with all her loveliness, is really without soul, I cannot think what I should mean by this if it be not that I fear her future conduct will not bear out my expectations regarding her. Some trait or gesture, a mere tightening of the lips, hardening of the eye, stifling of a yawn, one of those things we say are rather felt than seen, would have raised in my mind the suspicion that she might not to my fuller experience of her remain indistinguishable from a spiritually minded maiden.” If the distinction between ‘soulless’ and ‘soulful’ means anything, then it is this. “Consciousness is not something inferred from behavior; it is behavior.”

Poslednja izmena:
A moment to remember
http://www.imdb.com/title/tt0428870/?ref_=fn_al_tt_2
Pogledao ga na preporuku Bata Matijaševića.
Generalno, imam problem sa tim emotivnim filmovima, jer se često preterano patetiše, i služi forama koje su onako, da kažem, ispod pojasa i sračunate na to da će izazvati suze i sažaljenje kod gledaoca. Međutim, nedavno sam se raspravljao sa nekim od forumaša, ne sećam se više s kim, moguće da je to bila jedna od mojih omiljenih, Lucky girl, koja je rekla da je ljubav, sama po sebi patetična. Tu ima istine, i kada sa tog aspekta posmatramo ilmove ovakve vrste, onda možemo oprostiti i neke ,,limundo" trenutke. I pored toga ja sam više pristalica onih, brutalnih filmskih ljubavi, poput Gegen die Wand i sličnih, ali ni ovo nije loše, daleko od toga.

E, sad, pre par godina, gledao sam neku američku varijantu ovog filma, koja se, mislim, zove Notebook, verovatno su jenkiji i to pokrali, kao i Mou gaan dou, i onda mi je to smetalo da se maksimalno uključim u film, jer mi je sve već bilo poznato. I pored toga, film je na momente, zaista bio izrazito težak za gledanje, a pošto sam ja emotivac, malo je falilo da mi u oku zaiskri suza muška, ali sam se suzdržao u poslednjem momentu.:D. Uglavnom, radi se o tome da jedan novopečeni, zaljubljeni par, u momentu kada ljubav dostiže svoj zenit, saznaje da ona boluje od Alchajmera i da će uskoro zaboraviti i kako se zove...

Welcome to the jungle (cik-cak tolerancijom došao red na dečka da bira film, paaa... :smajlikojibespomoćnosležeramenima).

Dakle, 3/10!

Šef šalje zaposlene u firmi sa stručnjakom za preživljavanje u divljinu na dva dana kako bi se tamo naučili timskom radu, ali se stvari ne odvijaju po planu i oni pod novim okolnostima bivaju prepušteni neistraženom ostrvu, podeljenih suparničkih međusobnih stavova i sl.

Što se mene tiče, ovaj film mogu da preporučim samo...

...za obavezno preskočiti.

Svi smo mi Goxy! :D

- - - - - - - - - -

Welcome to the jungle (cik-cak tolerancijom došao red na dečka da bira film, paaa... :smajlikojibespomoćnosležeramenima).

Dakle, 3/10!

Šef šalje zaposlene u firmi sa stručnjakom za preživljavanje u divljinu na dva dana kako bi se tamo naučili timskom radu, ali se stvari ne odvijaju po planu i oni pod novim okolnostima bivaju prepušteni neistraženom ostrvu, podeljenih suparničkih međusobnih stavova i sl.

Što se mene tiče, ovaj film mogu da preporučim samo...

...za obavezno preskočiti.
Zaobišao u širokom...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back