Slave Lord
Poznat
- Poruka
- 8.978
Ljudi manite se Nasera i Bakira nego jel ima neko neku brzinsku preporuku...? Samo da nije horor.
Imas bre temu posvecenu tome..Pusti nas da na miru diskutujemo o politici ovde..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ljudi manite se Nasera i Bakira nego jel ima neko neku brzinsku preporuku...? Samo da nije horor.
Imas bre temu posvecenu tome..Pusti nas da na miru diskutujemo o politici ovde..

svako ko predje 10.000 ima posledice.
ko je bio opicen ranije postaje jos vise
ko je bio normalan postaje onako...excentrican
ko je mlad a ima puno poruka mozda je fizicki indisponiran tj invalid
mator a puno poruka...e taj je definitvno odlepio

Meni je film samo sa sociološkog stanovišta bio interesantan, odnosno u kakve se to degenerike ljudi i čovečanstvo pretvaraju.Odgledah Her: http://www.imdb.com/title/tt1798709/
![]()
Nije mi se dopao i ne preporučujem trošenje vremena na isti.
Idejna zamisao mi pomalo deluje kao copy/paste filma koji sam gledala davno i baš mi se svideo, a u pitanju je Simone:
Ako volite ovakve filmove, Simone sa Al Paćinom je po meni prava stvar kao alternativno rešenje.
Toliko od mene.
Odgledah Her: http://www.imdb.com/title/tt1798709/
![]()
Idejna zamisao mi pomalo deluje kao copy/paste filma koji sam gledala davno i baš mi se svideo, a u pitanju je Simone:
![]()
Mislila sam da će ova dva filmska ostvarenja biti slična, ne u tematskom smislu, već kada se radi o tom fiktivnom momentu, tehnološkom "otelotvorenju" ličnosti.
Međutim, Her uopšte nije moja šolja čaja, svakako je bizaran i sam početak je interesantan, navodi nas da se zamislimo nad pitanjem kuda ide ovaj svet jer znam da postoje dokumentarci o muškoj populaciji u Japanu koji svedoče o tome da oni više vole svoje manga virtuelne devojke, što je dovelo do opasnih razmera po ljudsku psihu jer ih oni poistovećuju sa stvarnim osobama i najsvesnije moguće misle da su u vezama sa njima.
Ovaj film doživljavam kao upozorenje da se previše otuđujemo na planetarnom planu i da nas vreba opasnost da će se u bliskoj budućnosti ljudi zbilja pod novim "normalnim" okolnostima zaljubljivati u njima naklonjene bestelesne programe.
Daću mu objektivnu ocenu 5.5/10, jer bi subjektivna bila ispod srednje.
Iz mog ugla, sa ovim materijalom je moglo da se osmisli kreativnije rešenje, mnogo je odugovlačeno da bi se na kraju završilo zbrzano i poruka je ostala nedorečena nekako.
Ako volite ovakve filmove, Simone sa Al Paćinom je po meni prava stvar kao alternativno rešenje.
Toliko od mene.
![]()
![]()
Mislila sam da će ova dva filmska ostvarenja biti slična, ne u tematskom smislu, već kada se radi o tom fiktivnom momentu, tehnološkom "otelotvorenju" ličnosti.
Međutim, Her uopšte nije moja šolja čaja, svakako je bizaran i sam početak je interesantan, navodi nas da se zamislimo nad pitanjem kuda ide ovaj svet jer znam da postoje dokumentarci o muškoj populaciji u Japanu koji svedoče o tome da oni više vole svoje manga virtuelne devojke, što je dovelo do opasnih razmera po ljudsku psihu jer ih oni poistovećuju sa stvarnim osobama i najsvesnije moguće misle da su u vezama sa njima.
Ovaj film doživljavam kao upozorenje da se previše otuđujemo na planetarnom planu i da nas vreba opasnost da će se u bliskoj budućnosti ljudi zbilja pod novim "normalnim" okolnostima zaljubljivati u njima naklonjene bestelesne programe.
Iz mog ugla, sa ovim materijalom je moglo da se osmisli kreativnije rešenje, mnogo je odugovlačeno da bi se na kraju završilo zbrzano i poruka je ostala nedorečena nekako.
Toliko od mene.
![]()
![]()
Toliko od mene.
Uvek imaDijamanta sam gledao više puta, mada poslednji put pre nekoliko godina, i sada se nešto mislim da se nije tu slučajno provukla neka politička porukica braće Amera?
Moraću da ga odgledam, da uvidim i potvrdim neke stvarčice.

Dobar film.Blood Diamond
Od onih filmova što preskočim kad izađu, pa kad konačno pogledam ispostavi se da su dobri. Par meseci ranije je izašao i Frirsov The Queen i nemrem opisati koliko me u žicu gađa to što korumpiranog predsednika (ili tako nekog *****) kompanije, koji se pojavljuje na kraju kao jagoda na vrhu, igra isti glumac koji je u tom filmu igrao Tonija Blera.
4/5.
PS: Kad onaj garavi podivlja u bari je jedan od jezivijih prikaza pravedničkog besa na filmu.
El.crimen.Ferpecto
http://www.imdb.com/title/tt0395125/
Španski / komedija
Nije nešto. Prija samo ako Vam je dosadila USA kinematografija, pa čisto eto malo kao promena.
PLOT: Radnik u robnoj kući, lepotan, za kojim odkidaju sve zaposlene radnice u prodavnici, nesrećnim slučajem ubija svog šefa. To je videla najružnija radnica u prodavnici i ucenjuje ga da se oženi sa njom ili će ga prijaviti policiji

Odlican film. Ja sam bila u vezi sa Giljermom. Mislim da je to bilo pre sedam godina. Bili smo dva meseca u vezi. Znate, on super izgleda i on je nudista, ali on je, ipak, star, tako da sam videla da od njega nema nista.![]()
Film je dubok i mozda zahtjeva malo predznanja o temi da bi se skontao. U principu radi se o prosjecnoj srednjovijecnoj osobi (igrom slucaja je to muskarac, Teodor, ali problem nije specificno samo muski) koja nije u stanju da udje u zrelo doba i nosi se sa pravim i stvarnim zivotom i emotivnim problemima koji su sastavni dio odnosa izmedju dva ljudska bica. HER je zapravo HIM, tj. projekcija Teodorove idealne zene (zato je valjda na posteru Teodorovo lice u krupnom kadru, kao odraz u ogledalu, ispod koga pise ONA), a OS, tj. Samanta, je samo glina koju Teodor koristi da bi izvajao (materijalizovao) svoju viziju i potrebu (kao Ovidov Pygmalion).
She doesn’t move on her own. She doesn’t follow her own will. She has no own will. She is a perfect mirror of her lover’s desires, without having any desires of her own that might threaten her purity. She lives only for her lover, who is her one and only. He is, quite literally, her world. She is a supposedly living woman, but without the flaws, a living paradox. She is perfect and pure, but also perfectly usable, obedient and ready to serve her one and only master. She does what she is told. She is the ideal woman, the Eve of the Future, a precursor of today’s or tomorrow’s sexbots, a tailor-made, always-willing, never-tiring sexual companion, a Stepford wife.
Razlika izmedju Teodorove price i Pigmaliona, je u tome sto je OS umrezen i uci munjevitom brzinom (vjestacka inteligencija), tako da u jednom trenutku poprima karakteristike licnosti (anomalija u ponasanju kada Samanta angazuje djevojku da joj posudi tijelo i kompletira iskustvo, a sto Teodor nije trazio i nalazi za totalno neprihvatljivo), sto rezultira pucanjem veze. Zajednicko za Teodorovu zenu i Samantu je da su obje "pobjegle" od Teodora jer covjek jednostavno nije u stanju da se nosi sa stvarnoscu koja postoji izvan njegove glave.
01:09:49 - 01:09:55
We're fine, we used to be married, but he couldn't handle me, he wanted to put me on Prozac and now he's in love with his laptop.
01:09:58 - 01:10:02
You wanted to have a relationship without the challenges of actually dealing with anything real.
Ne treba se fokusirati na tehnologiju, kompjuter je uzet kao nesto sto je blisko danasnjoj publici, a sto se moze podesiti da funkcionise kako to vlasniku odgovora. Tema je aktuelna vec preko 2000 godina (Books of Transformations) i nije nista novo. Koga zanima, moze procitati vise ovde http://hauskeller.blogspot.com.au/search/label/Villiers de l'Isle Adam

Gledala sam film. Mnogo je glup. Dzaba ti te analize, kad je glup.![]()
Blood Diamond
Od onih filmova što preskočim kad izađu, pa kad konačno pogledam ispostavi se da su dobri. Par meseci ranije je izašao i Frirsov The Queen i nemrem opisati koliko me u žicu gađa to što korumpiranog predsednika (ili tako nekog *****) kompanije, koji se pojavljuje na kraju kao jagoda na vrhu, igra isti glumac koji je u tom filmu igrao Tonija Blera.
4/5.
PS: Kad onaj garavi podivlja u bari je jedan od jezivijih prikaza pravedničkog besa na filmu.

Gledala sam taj film. Bas je glup.![]()

To je bilo tako pre milijon godinaMeni je Riska neprevaziđena, mada je i Darvelova dobra. Težak film, kapitalizam na delu.
Nama je tako već milijon godina, pa ti vidi...