Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ono nema granica...Mada kad pogledaš Kult brutalnosti i hirurške preciznosti u mučenju je nekako ukucan u japanski genetski kod što se posebno istaklo u WWII
http://www.eubios.info/EJ106/EJ106C.htm
Odličan text...Nema mnogo slika ali...

Čuo sam za srannja iz Drugog rata. Mengele malo čeljade za njih.

Jbt, sad nešto kontam, Kinezi su kao narod najviše propatili u, ajde da kažem, modernoj istoriji. Čak i u mirno doba, jebanni su u glavu, od Maoa Cea, pa do današnjeg socijalističkog kapitalizma, kao najlošijeg tržišnog uređenje, gde su uslovi rada gori nego bilo gde. Da ne pričam o cenzuri, novopečenim milijarderima itd...Sad se ovi naši picopevci busaju u grudi kako šatro dovode Čajneze 'vamo, e do mojega s' otim, mada sva sreća pa ni Kinezi nisu toliki Kinezi da dolaze na našu zemlju.

Uopšte nisam rekao da oni imaju miroljubivu prirodu
(većina borilačkih veština se razvijala hiljadama godina na ovom prostorima).
Govorim o njihovoj kulturi, mentalitetu, religiji koja je dominantna u svim porama života, pristojnosti, poštovanju, samooodgovornost....
Sa ostatkom posta se slažem.

Nzm, nisam pametan.
Postojanost svega nabrojanog, ne znači da nema druge strane. Mada ko će ga znati.

Film čak nisam ni vezao striktno za Japan, više sam ga pratio kao sjajno ispričanu priču, sa bolesnim jap momentima. Mada, za mene su i Korejci bolesni, naravno kada je film u pitanju.

Unit_731_cold_experiment.jpg

Istraživao sam dosta o tome i interesantno je da je extremni rasistički stav prema Kinezima i negiranje zločina i dalje prisutno u Japanu...Oni smatraju kineze seljačinama i varvarima nešto slično što mi mislimo o šiptarima...I poziva se s vremena na vreme na Revanš...:(

Nzm, nisam pametan.
Postojanost svega nabrojanog, ne znači da nema druge strane. Mada ko će ga znati.

Film čak nisam ni vezao striktno za Japan, više sam ga pratio kao sjajno ispričanu priču, sa bolesnim jap momentima. Mada, za mene su i Korejci bolesni, naravno kada je film u pitanju.
Tačno, priča je unierzalna i uopšte ne mora biti vezana za Japan. Ne znam da li si me konkretno shvatio na kakvu ne disciplinu mislim i sećaš li se tih detalja u filmu, ali radi se o ponašanju učenika na času, gađanju papirima, galami, dobacivanju profesoru..... Ko iole poznaje Japan ovo mu deluje irealno.

Tačno, priča je unierzalna i uopšte ne mora biti vezana za Japan. Ne znam da li si me konkretno shvatio na kakvu ne disciplinu mislim i sećaš li se tih detalja u filmu, ali radi se o ponašanju učenika na času, gađanju papirima, galami, dobacivanju profesoru..... Ko iole poznaje Japan ovo mu deluje irealno.
E to zvuči čudno...Šta rade iza zatvorenih vrata i ko koga keca je nešto drugo ali u javnosti...

Gomorra (2008)

gomorra.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0929425/

Italijanska krimi socijalna drama, koju po svojoj estetici mozemo svrstati rame uz rame sa filmovima "Grad Bogova", "Adzami" i sl.
Dakle, i ovde imamo prikaz najnizeg socijalnog sloja, jednog geta, gde ljudi imaju dva izbora: ili da krenu put kriminala ili da dopuste da im neki mocniji ljudi ubiju slobodu i primoraju da rade ponizavajuce stvari.
Film se sastoji iz nekoliko prica, koje govore o razlicitim likovima i treba da u globalu skiciraju taj drustveni ambijent. Problem je sto je jako konfuzno pratiti te pojedinacne zaplete, posto ih ima dosta, pa mi je dugo trebalo da pohvatam sta je sta. To je mozda i glavna mana ovog filma. Samim tim pretumbavanjem i preskakanjem donekle se izgubila dinamika filma, jer taman kad krene jedna prica da se zahuktava ulece druga i treca sa svojim zapletima. Vrlo je tesko snimiti ovakav film i to upakovati tako da svaka prica dobije svoj konacan oblik.
Ipak, film ima svoju poentu. Scenario po kojem je radjen film, odnosno novela, veoma je dobar. Ja volim ovakav tip filma i da je malo manje konfuzniji, dobio bi od mene i vecu ocenu.
Ovako od mene dobija 8/10

Odlican film. Potrazi intervju sa Robertom Savianom koji dodje uz film, zanimljiviji je od filma.

Poslednja izmena:
Imaš ih i ovde tušta i tma...:neutral:

Pa iz toga i izvodim tezu, druge i ne poznajem da bi govorio.
Najjača mi je ona sjajna spika: poginuti za otadzbinu!

Jbt, hoće li neko ovde živeti za svoju zemlju, ili ćemo vazda ginuti. Skoro sam čitao intervju Kovačevića u Danasu, gde napominje da se sledeće godine sprema 100 godina proslave Cerske bitke, a da bi priladnije bilo da se ništa ne slavi, no da se održi pomen stradalim mladićima.

Kod nas se stalno zamenjuju teze, a oni koji govore bolje rat nego pakt nikada rata nisu ni videli. Ali jebbi narod, jer narod je stoka.Lepo kaže onaj seljak.

nađoh:

"- Moj komad je priča o jednom događaju u jednom strašnom ratu. Pred nama nije proslava stogodišnjice, to je proslava pogibije! Za nekoliko dana izginulo je 16.000 srpskih vojnika prvog poziva. Kažu, izginulo je i 25.000 austrougarskih, a zaboravlja se da su polovina bili naši ljudi. Desio se masakr na Ceru. Ljudi su branili svoje kuće, ognjišta, porodice. Najviše ih je stradalo iz Mačve. Dakle, Prvi svetski rat je u srpskoj istoriji jedna od najvećih katastrofa. Posledica je to što nas danas nema, a što ne može da se nadoknadi. Nestala je trećina najvitalnijeg stanovništva, celokupne familije. Zato na taj dan treba da zvone zvona i da se drže parastosi."

To je iz Novosti, mada je isto spominjano i u Danasu. (http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:453176-Dusan-Kovacevic-Zasluzili-su-Srbi-malo-i-da-zive)

Poslednja izmena:
Pa iz toga i izvodim tezu, druge i ne poznajem da bi govorio.
Najjača mi je ona sjajna spika: poginuti za otadzbinu!

Jbt, hoće li neko ovde živeti za svoju zemlju, ili ćemo vazda ginuti. Skoro sam čitao intervju Kovačevića u Danasu, gde napominje da se sledeće godine sprema 100 godina proslave Cerske bitke, a da bi priladnije bilo da se ništa ne slavi, no da se održi pomen stradalim mladićima.

Kod nas se stalno zamenjuju teze, a oni koji govore bolje rat nego pakt nikada rata nisu ni videli. Ali jebbi narod, jer narod je stoka.Lepo kaže onaj seljak.

nađoh:

"- Moj komad je priča o jednom događaju u jednom strašnom ratu. Pred nama nije proslava stogodišnjice, to je proslava pogibije! Za nekoliko dana izginulo je 16.000 srpskih vojnika prvog poziva. Kažu, izginulo je i 25.000 austrougarskih, a zaboravlja se da su polovina bili naši ljudi. Desio se masakr na Ceru. Ljudi su branili svoje kuće, ognjišta, porodice. Najviše ih je stradalo iz Mačve. Dakle, Prvi svetski rat je u srpskoj istoriji jedna od najvećih katastrofa. Posledica je to što nas danas nema, a što ne može da se nadoknadi. Nestala je trećina najvitalnijeg stanovništva, celokupne familije. Zato na taj dan treba da zvone zvona i da se drže parastosi."

To je iz Novosti, mada je isto spominjano i u Danasu. (http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:453176-Dusan-Kovacevic-Zasluzili-su-Srbi-malo-i-da-zive)

kovacevic je stranacki kompromitovan. a koliko se secam on i sam ima brojne dileme o ds rezimu, citao sam njegov intervju u novostima od pre par godina, i te svoje dileme leci rekom drzavnih para koje se ulivaju u njegove `projekte`

smrt ili zovit? krajnje bolesno i nepametno pitanje. pa ovaj nas narod se decenijama i vekovima brani od agresora, bas za zivot, za prezivljavanje, za malo kisonika koji bi da nam ukinu.

ovi agresori danas nisu ni prvi, a nije im ni prvi put. tu licni izbor funckionise kao `mali` luksuz. neko ce da dezertira ali mora neko drugi da ode, ili ce izginuti mnogo vise ako neprijatelj probije liniju i sl. matematika ropstva i pognute glave nije za srbiju, i nikada nije bila. to ste doneli iz nekih drugih krajeva. na kraju krajeva ni dezerteri ne zive vecito. stradaju od straha, bolestina i bednog zivota. sloboda je jedino normalno stanje

kovacevic je stranacki kompromitovan. a koliko se secam on i sam ima brojne dileme o ds rezimu, citao sam njegov intervju u novostima od pre par godina, i te svoje dileme leci rekom drzavnih para koje se ulivaju u njegove `projekte`

smrt ili zovit? krajnje bolesno i nepametno pitanje. pa ovaj nas narod se decenijama i vekovima brani od agresora, bas za zivot, za prezivljavanje, za malo kisonika koji bi da nam ukinu.

ovi agresori danas nisu ni prvi, a nije im ni prvi put. tu licni izbor funckionise kao `mali` luksuz. neko ce da dezertira ali mora neko drugi da ode, ili ce izginuti mnogo vise ako neprijatelj probije liniju i sl. matematika ropstva i pognute glave nije za srbiju, i nikada nije bila. to ste doneli iz nekih drugih krajeva. na kraju krajeva ni dezerteri ne zive vecito. stradaju od straha, bolestina i bednog zivota. sloboda je jedino normalno stanje

Bravo.
Kontam da si ti od onih što huškaju, pa čame u svojim podrumima?
Daj blento, mani se tvoje apsurdne ideologije. Zbog takvih kao ti, danas nas ima duplo manje no što bi trebalo, ali kako to tvom pilećem mozgu objansiti. I o kojoj ti slobodi govoriš?
O slobodi za koju se večito gine, a koja se nikada ne ostvaruje. Čisto pitanje: "Da li je Srbija danas slobodna ili je možda vazalna?"

I molim te pažljivije čitaj šta sam napisao, ili postavio. Ovako dodaš i ono što jeste i što nije.

Bravo.
Kontam da si ti od onih što huškaju, pa čame u svojim podrumima?
Daj blento, mani se tvoje apsurdne ideologije.
Zbog takvih kao ti, danas nas ima duplo manje no što bi trebalo, ali kako to tvom pilećem mozgu objansiti. I o kojoj ti slobodi govoriš?
O slobodi za koju se večito gine, a koja se nikada ne ostvaruje. Čisto pitanje: "Da li je Srbija danas slobodna ili je možda vazalna?"

I molim te pažljivije čitaj šta sam napisao, ili postavio. Ovako dodaš i ono što jeste i što nije.
nedostatak logike i etike se , kao sto vidimi, nadoknadjuje primitivizmom i agresivnim ispoljavanjem loseg kucnog vaspitanja

ko sam ja sta te briga. vazno je ono o cemu pises a propagiras sve sto ide u korist nasim dusmanima. znamo i bez tebe kako sa njima. tvoje licne fustracije su bezznacajne.

jedan moj roditelj je umro i u izbeglistvu u tudjoj kuci, roditelj moje zene je umro u izbeglistvu u tudjoj kuci, deo porodice zivi u bedi i siromastvu, a imovinu, kuce, lokale, zemlju, na okupiranoj teritoriji koriste nepijatelji pod eu starateljstvom.

spominjes ideologiju a ni tu neisi bolji, pa koja je bila ideologija u WWI u srbiji? ni kralj nije pomogao pred nemcima

ja citam sta pise, a ne sta je neko mislio da pise. sto ne pazis pre nego sto stisnes enter.

ps ich me ne zanimas, ali mi je smesno lupetanje o srbiji, politici, ideologiji, na nivou petog razreda hrvatske skole

nedostatak logike i etike se , kao sto vidimi, nadoknadjuje primitivizmom i agresivnim ispoljavanjem loseg kucnog vaspitanja

ko sam ja sta te briga. vazno je ono o cemu pises a propagiras sve sto ide u korist nasim dusmanima. znamo i bez tebe kako sa njima. tvoje licne fustracije su bezznacajne.

jedan moj roditelj je umro i u izbeglistvu u tudjoj kuci, roditelj moje zene je umro u izbeglistvu u tudjoj kuci, deo porodice zivi u bedi i siromastvu, a imovinu, kuce, lokale, zemlju, na okupiranoj teritoriji koriste nepijatelji pod eu starateljstvom.

spominjes ideologiju a ni tu neisi bolji, pa koja je bila ideologija u WWI u srbiji? ni kralj nije pomogao pred nemcima

ja citam sta pise, a ne sta je neko mislio da pise. sto ne pazis pre nego sto stisnes enter.

ps ich me ne zanimas, ali mi je smesno lupetanje o srbiji, politici, ideologiji, na nivou petog razreda hrvatske skole

I samo da te pitam, da li je posle ovoga boldiranog rat poželjan, ili ne. Prodao vas je vaš čoek.

Ubo si majstore, posle ovoga svaka ozbiljna diskusija je nemoguća.

Ne kontam ovo za kralja šta si 'teo reći? Problem drugog sv rata se ogleda u tupoći ljudi sa ovih prostora, i toga što su se četnici i partizani igrali rata među sobom, i što su opet deca stradala. Nikakav oslobodilački rat tu nije mogao postojati.

Poslednja izmena:
I samo da te pitam, da li je posle ovoga boldiranog rat poželjan, ili ne. Prodao vas je vaš čoek.

Ubo si majstore, posle ovoga svaka ozbiljna diskusija je nemoguća.

situacija je jos komplikovanija nego sto mislis i pokusavas da predstavis. radi se o ljudima na obe, na svim stranama. ali mi moramo da vodimo racuna iskljucivo o nasim interesima, nase drzave, nase nacije i svih nasih gradjana

defetizam i mirenje sa `realnim stanjem` se vec pokazalo kao lazno. sve sto je bicsi dos rezim pricao o `realnom stanju` je lazmo. ostale su samo afere gde god se cacne, i eu tj nemacke ucene. (procitati ultimatum austrougarske srviji 1914.)

tako ste pricali da je na kosmetu realno stanje sipatrska drzava, to ste godinama pricali, takav je i tvoj nastup ovde. onda se pokaze da siptari uopste ne kontrolisu sever kosmeta. kako sad pa to. da smo pobverovali vama takvima...bruka i sramota

i naravno da opet gresis pojednostavljivanjem, da bi ti se lakse uklopilo u ds pricu i naricanje, moj slucaj nisam nikada ovde nevodio niti upotrebljavao za jeftine propagandne poene.

Ja dalje prestajem sa diskusijom, jer nije tema. A i glup sam što sam se petljao da pričam sa diletantnom kao što si ti. Glup sam ko ******, jer mi se to ponavlja 16 put. Jebbote, ti dodaješ na kantar kome stigneš i kako se tebi digne, mani se te priče.

Pridodaješ neke stvari koje nisam ni spomenuo, i oko kojih nemam mišljenje, vidim da si SPS simpratizer, a svako ko je protiv tvoga partijskog OCA pripada drugoj struji, što je shvatljivo za ispran mozak kao što si ti.Ako sam protiv Slobe, ne mora da znači da nužno pripadam bilo kojoj strani.

Garantujem ti da sa tobom ne ulazim u polemiku. Okej, glup sam, ti si najpametniji.

Poslednja izmena:
Alo, majmuni:mrgreen:, razbijate patriotski korpus na krstarici, pa se ovi ,,ponosni" slade:nono3:

Ja ćutim.
I degenerik sam u svakom smislu, lepo sam rekao sebi da ne diskutujem o politici zanavek, kad ono ne lezi vraže, moram da kenjuckam i da se prepirem sa raznim idiotima koji ne žele da shvate ništa, jer sve gledaju iz svoje uskogrudne perspektive koju su stekli u detinjstvu i koja se ne menja, tj., menja se - na gore.

Ja ćutim.
I degenerik sam u svakom smislu, lepo sam rekao sebi da ne diskutujem o politici zanavek, kad ono ne lezi vraže, moram da kenjuckam i da se prepirem sa raznim idiotima koji ne žele da shvate ništa, jer sve gledaju iz svoje uskogrudne perspektive koju su stekli u detinjstvu i koja se ne menja, tj., menja se - na gore.
tako je to obično..ljudi vazda seruckaju obično o nečemu o čemu pojma nemaju i što je najgrđe, ne žele ni da znaju. Zaštitili se svojom mantrom kao oklopom...pusti budale

Incendies (2010)

http://2.***************/-5tpT2O8fzbk/TgzI_b9bnwI/AAAAAAAAby8/ge7VA9HS44Q/s1600/Incendies.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1255953/

Sjajan film, sta drugo da kazem.
Impozantna prica, divna fotografija, gluma i ne bas po mom ukusu (ima preglumatanja)...

Film o hrabrosti, o rezigniranosti, o tome kako ratne strahote obicno zahvate i slome one nevine i naivne ljude...
Utisak po zavrsetku gledanja filma je prilican sok, koji dugo "drzi"...

Ocena: 9,5

Ja dalje prestajem sa diskusijom, jer nije tema. A i glup sam što sam se petljao da pričam sa diletantnom kao što si ti. Glup sam ko ******, jer mi se to ponavlja 16 put. Jebbote, ti dodaješ na kantar kome stigneš i kako se tebi digne, mani se te priče.

Pridodaješ neke stvari koje nisam ni spomenuo, i oko kojih nemam mišljenje, vidim da si SPS simpratizer, a svako ko je protiv tvoga partijskog OCA pripada drugoj struji, što je shvatljivo za ispran mozak kao što si ti.Ako sam protiv Slobe, ne mora da znači da nužno pripadam bilo kojoj strani.

Garantujem ti da sa tobom ne ulazim u polemiku. Okej, glup sam, ti si najpametniji.

opet isto. ja sam sps ili komunista ili eskim ako nisam slepo za eu, demokratiju i demokradiju. smesni ste. vas je malo a ja sam kao i 95% gradjana srbije, strejt ali ne iz politicki corav

polemika? nema ovde polemike. ds nikada nije vodio polemiku. samo je cepao po cevanicama, i gulio. ali polemiku nije vodio. zato i ne znas sta je polemika.
polemisi malo o uspesima ds rezima! to bih voleo da vidim, a onda iz toha izvedi odgovornost i sta su zasluzili da ih/vas snadje

dezerterstvo je ideologija i puno toga podrazumeva ne samo borbu protiv slobe, sps, drzave srbije i srba izvan srbije. izdaja je univerzalna, ne moze da udje samo 5 cm. kad izdas oca sve si izdao

sto se mene tice daleko si izvan teme, zloupotrebio si je za jeftinu propagandu, a onda cvilis i kukumavcis kad ti neko odgovori

tema je - filmovi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back