Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
impossible_ver6.jpg

Impossibru!!!Tzunamiii...Čuo sam za ovaj slučaj još ranije...Lepo je odrađen, mada ima brutlanih scena nije baš preporučljiv za gadljive...Naomi Vots je super, šta je sve podnela za ulogu neverovatno...Kako se raj lako pretvori u pakao...Dobar ''survival'' film, ništa spektakularno ali...9/10

The Bridge (2006)

Dokumentarac o samoubicama skokom sa Golden Gejta. Postavili kameru i celu godinu snimali most, snimivši preko 20 skokova, ali akcenat nije na tim skokovima, koji su prikazani kratko i bez senzacionalizma, već na pokušajima analize motiva i posledicama čina na porodicu i prijatelje. Sve to ipak plitko i ne dobacuje više od 2+/5. Ali gledajte do kraja, poslednji skok je prilično badass.

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Ništa specijalno. Teen drama, koja kao ima neku poentu, ali poenta ne pogađa "gol". Zbrzano je ono što treba, razvučeno ono što ne treba. Ali ipak solidno i gledljivo, 7/10.

Cloud Atlas (2012)

Sviđa mi se povezanost priča i "suptilni" detalji koji ih povezuju. Muzika je takođe dobra, kao i scenografija. Međutim, ne sviđa mi se kako je "kolaž" ispao. Neke priče su mi zanimljivije i emotivnije od drugih, bukvalno mogu samostalno da nose priču, ali su zato neke ispod standarda tih drugih, pa mi odudaraju i ne uklapaju se lepo zajedno. Mislim da je jedna od krucijalnih grešaka filma kasting glumaca. Tom Henks, Hali Beri i Džim Stradžis su po mom mišljenju totalni promašaj za dodeljene uloge. Bili su mi iritantni i nisu imali tu neku specifičnost i upečatljivost kao ostali. U suštini, fina je poruka filma i ostavlja vas zamišljenim na kraju, ali više u maniru da skontate šta ste propustili i da povežete nešto, nego što je to neki filozofski utisak.

Ocena 7/10.

220px-Transamerica_(film)_poster.jpg

Transamerica (2005)
Uhvatih na tvu od polovine..... Stenli/Bri, procesu promjenu pola, saznaje da ima sina ,tinejdzera. Kao Bri, nalazi sina koji je postao delikvent i krecu putovati Amerikom. Bri mora nekako saopstiti iovako zbunjenom Tobiju da mu je on otac/majka i na vrijeme stici u Los Andjeles da bi definitivno prosao kroz operaciju za koju je mucki stedio.
Iako na papiru izgleda jako konfuzno, ovo je zapravo klasicna prica o zblizavanju potpuno razlicitih osoba koje su slucajno rod i moraju da nauce da prihvate svoje razlike. Tu je naravno i tema identiteta, u Film se moze nazvati crnom komedijom, sa nekim dramaticnim momentima, koji su neminovni kada se obradjuje ovakva tema. Felisiti Hofman je odlicna kao konzervativna Bri, potpuno drugacija od svoje uloge u Ocajnim Domacicama. Steta sto je ta serija ogranicila da pokaze dalje svoje glumacke kvalitete.
Ja volim rod muviZ , a ima i par laugh out loud momenata so... 7/10.

images

Bringing Up Baby (1938)
Jedna od prvih skrubol komedija ever by chuveni Hauard Hoks. Keri Grant i Ketrin Hepburn na pocetku karijere, u atipicnim ulogama. Keri Grant glumi Dejvida, danas bi se reklo nerdy zoologa, koji u dva dana treba da se ozeni sa svojom vjerenicom i uslihta bogatom advokatu na zabavi kako bi ovaj ulozio u njegov zooloski vrt milion dolara.Suzan medjutim z,a svega dva dana,sve planove pomuti,prvo ukrade golf lopticu, razbije kola, uvali ukradenu tasnu i nizom komicnih situacija uvali u spasavanje leoparda koje je iz Afrike dobila od brata. Oni cas jure leoparda, cas gadjaju advokata kamenom, cas jure psa,cas pjevaju ispod prozora psihijatru, kradu kola,lazu Suzaninu tetku, sve to nekako slucajno zbog lude Suzan.

Iskreno, najveci je problem sto nisam bila ama bas ni malo raspolozena za ovaj film, toliko da se i pitam sto sam ga bas juce gledala, tako da se i nijesam mogla nesto pretjerano smijati, iako su situacije dosta smijesne i sarmantne.

"Akcija" je neprestana,dijalozi su posebna prica, brzi da brzi ne mogu bit', sto se najvise pokazuje u urnebesnoj sceni kad citava ekipa dospije u zatvor. Njih dvoje su divni,ne mos' Keri Granta da ne volis, a Ketrin mi je jedna od omiljenih glumica Ubijedljivo najjace je kada iz djetinjaste i pomalo lude Suzan, za trenutak postaje opasna kradljivica dijamanata.
Slatko i sarmantno 7/10,jesam gledala i bolje,sto od reditelja,od njih dvoje,sto od komedija.Sharadu recimo sa Keri Grantom and d ader Hepburn.Treba ovjerit' i ovo,posebno zbog njih dvoje.

Prilozi

• bringing-up-baby.jpg
    bringing-up-baby.jpg
    20,8 KB · Pregleda: 3
Poslednja izmena:
images

Bringing Up Baby (1938)
Jedna od prvih skrubol komedija ever by chuveni Hauard Hoks. Keri Grant i Ketrin Hepburn na pocetku karijere, u atipicnim ulogama. Keri Grant glumi Dejvida, danas bi se reklo nerdy zoologa, koji u dva dana treba da se ozeni sa svojom vjerenicom i uslihta bogatom advokatu na zabavi kako bi ovaj ulozio u njegov zooloski vrt milion dolara.Suzan medjutim z,a svega dva dana,sve planove pomuti,prvo ukrade golf lopticu, razbije kola, uvali ukradenu tasnu i nizom komicnih situacija uvali u spasavanje leoparda koje je iz Afrike dobila od brata. Oni cas jure leoparda, cas gadjaju advokata kamenom, cas jure psa,cas pjevaju ispod prozora psihijatru, kradu kola,lazu Suzaninu tetku, sve to nekako slucajno zbog lude Suzan.

Iskreno, najveci je problem sto nisam bila ama bas ni malo raspolozena za ovaj film, toliko da se i pitam sto sam ga bas juce gledala, tako da se i nijesam mogla nesto pretjerano smijati, iako su situacije dosta smijesne i sarmantne.

"Akcija" je neprestana,dijalozi su posebna prica, brzi da brzi ne mogu bit', sto se najvise pokazuje u urnebesnoj sceni kad citava ekipa dospije u zatvor. Njih dvoje su divni,ne mos' Keri Granta da ne volis, a Ketrin mi je jedna od omiljenih glumica Ubijedljivo najjace je kada iz djetinjaste i pomalo lude Suzan, za trenutak postaje opasna kradljivica dijamanata.
Slatko i sarmantno 7/10,jesam gledala i bolje,sto od reditelja,od njih dvoje,sto od komedija.Sharadu recimo sa Keri Grantom and d ader Hepburn.Treba ovjerit' i ovo,posebno zbog njih dvoje.

Jesi gledala ovaj film?Gde su opet njih dvoje,plus James Stewart

[URL="http://didyouseethatone.files.wordpress.com/2011/11/philadelpia-story-1.jpg"]http://4.***************/_fnWirnvMgk0/TSQIHNmJbDI/AAAAAAAAAGI/pR1vvd2LLbQ/s1600/600full-the-philadelphia-story-poster.jpg[/URL]

Poslednja izmena:
220px-Transamerica_(film)_poster.jpg

Transamerica (2005)
Uhvatih na tvu od polovine..... Stenli/Bri, procesu promjenu pola, saznaje da ima sina ,tinejdzera. Kao Bri, nalazi sina koji je postao delikvent i krecu putovati Amerikom. Bri mora nekako saopstiti iovako zbunjenom Tobiju da mu je on otac/majka i na vrijeme stici u Los Andjeles da bi definitivno prosao kroz operaciju za koju je mucki stedio.
Iako na papiru izgleda jako konfuzno, ovo je zapravo klasicna prica o zblizavanju potpuno razlicitih osoba koje su slucajno rod i moraju da nauce da prihvate svoje razlike. Tu je naravno i tema identiteta, u Film se moze nazvati crnom komedijom, sa nekim dramaticnim momentima, koji su neminovni kada se obradjuje ovakva tema. Felisiti Hofman je odlicna kao konzervativna Bri, potpuno drugacija od svoje uloge u Ocajnim Domacicama. Steta sto je ta serija ogranicila da pokaze dalje svoje glumacke kvalitete.
Ja volim rod muviZ , a ima i par laugh out loud momenata so... 7/10.

Prilično dobar film.. Felisiti sjajna, ovo je ipak jako zahtevna uloga u koju malo tog iz životne prakse može da se unese, a ona je krajnje uverljiva... A i muž joj je odličan glumac, njegov lik u filmu Edmond je maestralan....

Sve u svemu, solidna indie drama, ja bih dao možda 8, sve u svemu, vredi pogledati ko nema predrasude prema tematici. ;)

To je omiljeni film moje sestre. Gledala ga je bar 5 puta i terala me da gledam, ali nikako da dođe na red.... Postoji i rimejk sa Grejs Keli

http://www.imdb.com/title/tt0049314/
Možeš slobodno ubaciti još nešto preko reda, u odnosu na glumačku ekipu i režisera film nije ni K od klasika ...

Elem, pogledalo se Last king of Scotland ... Simpa film gde je Vitaker kao sporedan glumac uzeo oskara za glavnu ulogu :rotf: ...

impossible_ver6.jpg

Impossibru!!!Tzunamiii...Čuo sam za ovaj slučaj još ranije...Lepo je odrađen, mada ima brutlanih scena nije baš preporučljiv za gadljive...Naomi Vots je super, šta je sve podnela za ulogu neverovatno...Kako se raj lako pretvori u pakao...Dobar ''survival'' film, ništa spektakularno ali...9/10

Nedostižno ostvarenje od očevidaca, kakvi filmovi kakvi bakrači... :)

singin-in-the-rain-4.jpg

Singin' in the Rain (1952)
http://www.imdb.com/title/tt0045152/?ref_=sr_4
Dobar film, koji prica pricu o istoriji filma- prelasku iz nemog doba u glasovno, koje opet trazi i druge talente osim urodjene lepote..posredno je dodata i ljubavna prica Lokvuda i Keti, kojoj smeta Lina-netalentovana spodoba, koja ima piskav glas, koji iritira i sa kojim ne moze uspeti u novom dobu filma, pa joj treba dublerka(pozajmacica glasa Keti)...i tako sa Hepi Endom..
Neverovatan talenat glumaca Gene Kelly i Donald O'Connor , sjajan scenski nastup...posto je u osnovi mjuzikl(ne gode mi) nisam imao velika ocekivanja..
8/10

nosferatu--eine-symphonie-des-grauens.jpg

Nosferatu (1922)
http://www.imdb.com/title/tt0013442/?ref_=sr_1
Ovo je osnova, baza, temelj, pocetak Horora, i za sve relevantne Horor fanatike i poznavaoce- Tata ovog zanra..Isto sto i za mjuzikle vazi i za Horore, nisam neki fan ovog zanra(iako su mi dopadljiviji od mjuzikla)...Grof Orlok, vampir, cova iz Transilvanije, koji zeli da kupi kucu u Nemackoj, u nekom gradu Vizburgu valjda; malo naivna prica, ali ima tu neku crnu atmosferu(nije u boji :mrgreen:)..
Ne verujem da ce iko se naci uplasen, ko je odgledao bar 10 filmova iz ovog zanra, ali Orlok deluje poprilicno dobro..
7/10

The Bridge (2006)

Dokumentarac o samoubicama skokom sa Golden Gejta. Postavili kameru i celu godinu snimali most, snimivši preko 20 skokova, ali akcenat nije na tim skokovima, koji su prikazani kratko i bez senzacionalizma, već na pokušajima analize motiva i posledicama čina na porodicu i prijatelje. Sve to ipak plitko i ne dobacuje više od 2+/5. Ali gledajte do kraja, poslednji skok je prilično badass.
Meni je ovo jedan od boljih dokumentaraca,sama ideja i teme je po meni odlicna..nekako sam se veoma cudno osecao tokom gledanja filma.Mozda morbidno ali kao da sam osetio neku lepotu u tim samoubistvima koja su izvrsena skakanjem sa GG

Upalih malopre Prvu tursku televiziju, kad ono, umesto, očekivanog turskog omnibusa, film Operacija Delta odreda, o tome kako neki hrabri američki vojnici sve dižu u vazduh i spasavaju neku afrićku siročad. Pre neki dan sam čitao jednu kolumnu u kjojoj autor, simbolično, ne u zbilji, traži zabranu emitovanja američkih filmova ovog tipa, zbog promocije apsolutnog nasilja, radi nasilja. I malo, kad se čovek zamisli, ko normalan, može da gleda ovakve budalaštine? Kome su namenjene? Koji cilj se postiže emitovanjem ovog sranja i nuklearnog otpada? Ali moram priznati da se ovakvi filmovi divno uklapaju u medijsku sliku koju po Srbiji kroje Maja Nikolić, Ava Karabatić, Ekrem, Sindi, Karamela i ostali vojnici, ratnog zločinca zvanog Veliki Brat.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back