Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
10/10
0073396123727_500X500.jpg

Još jedan iz 90.-te...
russia_house_ver2.jpg

Baš lepa ljubavna p riča topla bez cinizma govori da dobro ipak ponekad pobedi...:)Koneri odličan sa humorom i šarmom kao i Fajferova kao ruskinja...Ima neki sovjetko ruski duh koji se nije izgubio ni do danas sniman je na prelepim lokacijama uz odličnu muziku hladni džez...I ostatak ekipe je odličan...Svakako podcenjen film...10/10

[REC]³ Génesis (2012) 8/10 (3)
Za ljubitelje REC serijala još jedan hororčić vredan pažnje,sasvim pristojno odrađen ovaj španac upada u top 10 horora za 2012,za sada mada je još pola godine je pred nama.Momenat kada se iz prvog lica film vraća u stanje bioskopskog filma predstavlja trenutak kada sam se ponovo zainteresovao za REC fazon jer je izašao iz svog šablona,neočekivano a to je ono što volim,sve u svemu za ciljnu publiku zadovoljavajući i ništa više od toga.

film-eternal-jew.jpg

Wow ovo baš uzdrma deluje kao šok terapija kad gledaš kojekakve limunade i tresne te u prljavu i brutalnu stvarnost...Deluje dosta naivno na momente ali opet i dosta potkovano na momente...Rađeno je sa vrlo rđavom namerom prosto se vidi zlo koje izbija iz njega vrlo perfidno ono za šta se u filmu optužuju baš jevreji...Scene pacova i klanja životinja na k raju su više nego šokantne i strašne čak i meni koji nisam neki naročiti ljubitelj istih...U svakom slučaju film koji vrlo verno prikazuje Zeit geist tog vremena i must see jer ipak ima dobrih i profi scena gledano sa strane način snimanja old school i razvijanja priče polu gluma polu dokumentarac muzika...10/10

The Hitcher (1986)

http://2.***************/-q7VJxfU4KYc/T-7VZ-IqfaI/AAAAAAAALU4/ajNC-HW86Yc/s1600/hitcher+dvd.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0091209/

Poprilicno naivan road movie, sa sjajnim Hauerom u ulozi negativca...

Elem, klinja krene iznajmljenim autom za Kaliforniju i, iako mu je mama rekla da ne prima nepoznate osobe u svoj auto, on pokupi stopera na putu...
Naravno, mamine reci se potvrdjuju, jer je stoper manijakalni ubica koji hoce da ga ubije...
Klinac uspeva da izbaci manijaka iz automobila, ali tek tad krecu nocne more za njega...

Sam scenario ima rupa, a klinac bukvalno ide na rudu svom progonitelju...
Medjutim, ono sto je bilo interesantno za mene prilikom gledanja filma, to je odnos izmedju Hauerovog lika poremecenog ubice i klinca...
Hauerov lik, Dzon Rajder, kako se vika u filmu, ocigledno ima zelju da umre, ali pre toga da nadje dostojnog protivnika...
Kada ga klinac izbaci iz kola i pruzi otpor, Rajder je odusevljen, jer je konacno nasao nekog ko je pokazao zube...
Rajder namesta klincu niz neprijatnih situacija, zeleci da klinca testira da li je zaista dostojan protivnik, a istovremeno, cini mi se, zeli da izazove bes u njemu, da ga isprovocira i natera da mu smesti metak u celo, a da ne trepne...
Hauer je odigrao jako dobro svoju rolu i taj njegov lik Dzona Rajdera je jedino vredno pomena u ovom filmu...

Ocena: 5,5

Nisam siguran, ali koliko sam skontao, moguce je cak da je deda ustvari njegov otac, posto Brodi pominje kako se nesto desilo izmedju njegove majke i dede...

Patricia, darling, you've forgiven me, haven't you? (Nakon ovoga ga je Brodi nazvao daddy.)
Patricia, darling, I've always loved you...

To mu je rekao djed u toku tog dijaloga, tako da sam ja više skontao da Brodi ''glumu'' svoju majku (jer ovaj halucinira), čisto da bi stari imao od koga da traži i dobije oprost pred smrt.

A film je odličan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back