tiho86
Primećen član
- Poruka
- 602
Pisao sam jos pooodavno o ovom filmu,meni je bilo lose posle gledanja.Tema koja odnosi zivote,cak i kod nas.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pisao sam jos pooodavno o ovom filmu,meni je bilo lose posle gledanja.Tema koja odnosi zivote,cak i kod nas.

Upravo odgledao Batman Begins, skida se Batman The Dark Knight a sutra na Batman The Dark Knight Rises, ne mogu da dočekam!!!!!![]()
Odlican je.Jel pogledao neko Batmana?
Da li je dobar kao prva dva dela?
''a sutra na Batman The Dark Knight Rises'', ne verujem da je loš snimak u bioskopuBatman The Dark Knight Rises jos uvek je krs snimak,bolje nemoj..
''a sutra na Batman The Dark Knight Rises'', ne verujem da je loš snimak u bioskopu![]()

hehe..i ja bi da imam gde da odem,ali![]()

http://1.***************/-fIzx2PkkCXs/UAQYC5L0UJI/AAAAAAAAEYs/SWKnUHPIRrI/s1600/rec3.jpg
Mnogooo losiji od prva dva dela,ima par ok momenata,prepada i to,ali je sve u svemu los,da ne pominjem kraj koji izuzetno podseca na glupe americke fazone....slaba 5/10

USPON MRAČNOG VITEZA
The Dark Knight Rises
http://www.imdb.com/title/tt1345836/
![]()
Navodno poslednji film iz Nolanove trilogije o Betmenu. Ujedno i njegov najbolji.
Do detalja promišljen, bez ijednog kadra viška, drži pažnju punih 164 minuta. Možda je od svih saga o Betmenu ova najmanje “stripska”: Gotam poprilično liči na Njujork, Brus Vejn je više čovek od krvi i mesa nego u ranijim filmovima, a i neka tehnička pomagala (vozila itd) nisu toliko, čini se, u domenu fantastike. Ako se posmatra kao metafora, ovo je film o jednoj savremenoj i vrlo aktuelnoj pojavi – terorizmu, često pod maskom ideološke borbe a zapravo nastalom iz ljudske isfrustriranosti sopstvenim promašenim životom i želje za osvetom svetu koji ih je odbacio i koji nasilnici (i ne samo nasilnici) doživljavaju kao neprijateljski. Ima tu svakojake simbolike, pa – između ostalih – i rađanja i boravka u zatvoru koji aludira na Pakao, pa i načina da se čovek izdigne, odnosno pobegne iz njega (bukvalno i figurativno).
Osveta je lajt-motiv, pa bi se ovaj nastavak mogao nazvati i filmskom apologijom prihvatanja i neophodnosti onog što važi kao “normalan život”, život bez maski, život u porodičnom okruženju. “Uspon mračnog viteza” nosi neke jasne poruke: novac je pokretač i moć ali sreća leži u duhovnom miru, osveta je slatka ali ujedno i gorka, odricanje je bolno ali često i produktivno.
U najnovijoj priči o Betmenu ne treba tražiti vezu sa već ispričanim filmskim storijama u kojima se pojavljuju Robin i Catwoman; ovo je film koji nam pruža drugačije viđenje tih junaka i njihovih odnosa. Iako nisam mogla zamisliti nijednu Catwoman nakon sjajne Mišel Fajfer, ova (En Hatavej) je likom i karakterom sjajno dočarala Selinu Kajl kakvu pamtimo iz stripa. Za razliku od nje, druga ženska junakinja, Miranda (Marion Cotillard) navela me je na razmišljanje gde se denuše nekadašnje glamurozno lepe glumice, jer skoro prosečna, domaćička pojava odudara od ranijih “Betmen devojaka” (recimo, Kim Bejsindžer). Bejl – već poslovično dobar. Zvezda u usponu, Tom Hardy (Bejn – sasvim različit od sporednog, bizarnog lika koji se pojavljuje kao deo svite Mr. Friza iz Šumaherovog filma “Betmen i Robin”) – odličan i markantan, uprkos činjenici da mu maska prikriva dobar deo lica i ograničava mimiku.
No, da ne otkrivam mnogo … Film treba pogledati.
9/10

ja???Pa jel si ti gledao nov serijal Betmena posto mislim da se grdno varas ?![]()
Sinoć bio na betmenu i stvarno imam samo reči hvale, Nolan je opet odradio odličan posao. Jedina stvar koja me je razočarala je kraj filma koji nagoveštava da će biti još delova iako bi to po meni bila velika greška.
9.5/10