Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
make_it_happen.jpg

Loša verzija Step Up-a. Ne znam šta mi bi da ovo gledam :neutral:

screens_DVD.jpg

Ovaj film mi se sviđa :D
Jeste da mi nije držao pažnju svih sat i 50 minuta, ali mi se sviđa

svaka tebi chast sto imaš strpljenja sa Bondovima, meni bi gora kazna od japanskog mučenja bila da mi puste par filmova iz tog serijala zaredom

Da se ne lazemo da je sranje sranje je ali po meni Bond serijal od ti 22 ili 23 filma
treba da se odgleda...To je za mene obogacivanje opste kulture ili ti mnogo bitnog a sa druge strane nepotrebnog znanja...
Jednostavno meni je to bila zelja da jednom odgledam sve delove i za sada sam na dobrom putu...( NA POLA PUTA)...:mrgreen:

Sinoc sam u DKC gledao Moderan Zivot Francuza Rejmona Depardoa, dokumentarac o francuskim seljacima u izolovanim planinskim predelima do kojih moderan zivot dolazi tek kao pogubna posledica po njihov nacin zivota. Nekoliko porodica koje su ostale same u svojim selima i koje poslednjim atomima snage pokusavaju da nastave da se bave stocarstvom i da zive od toga, dok sela propadaju i nestaju. Ovo je prica i o generacijskom jazu izmedju mladih i starih - dedova koji ostaju i mladih koji odlaze. TAkodje, prica i o onim mladim ljudima koji zele da se bave poljoprivredom i stocarstvom ali koji vrlo brzo uvidjaju besperspektivnost takvog zivota. Prica ispricana kroz nekoliko porodica i nekoliko generacija, snimana je u rasponu 1999-2009. Reziser je svoj dokumentarac ukomponovao kao celovecernji igrani film sa kompozicijom igranog filma.
Film koji ce vas nasmejati ali i rastuziti, a narocito naterati da razmislite kuda je covecanstvo krenulo, ostavljamo li neke vrednosti u nepovrat i kuda cemo na taj nacin stici.

10/10

Da se ne lazemo da je sranje sranje je ali po meni Bond serijal od ti 22 ili 23 filma
treba da se odgleda...To je za mene obogacivanje opste kulture ili ti mnogo bitnog a sa druge strane nepotrebnog znanja...
Jednostavno meni je to bila zelja da jednom odgledam sve delove i za sada sam na dobrom putu...( NA POLA PUTA)...:mrgreen:

heh.... ja sam odgledao swe delowe po 2 puta.....

A da - Romper je australijski film - tu je bilo svega - hordi krvolocnih zutaca - najbolji ortaci se sibali oko ribe -a ovde Pakijima oteta jedna fudbalska lopta - stvarno se prave Englezi
Različiti filmovi o različitim stvarima. Romper Stomper je film o australijskim neo-naci skinheadima... This Is England je film o odrastanju u Engleskoj Margaret Thatcher i o engleskim skinhedima koji nisu po definiciji nacisti... niti su to originalni skinhedi (koji su,inače, da, bili Englezi) bili... to su postali neki od njih. Logično je da u RS ima više "krljanja"...pa ako je to merilo kvaliteta filma, OK.

Oba filma su dobra, a sad koji je više "zakon".. meni se više dopao This Is England. Zašto? Ne znam. Možda mi je glavni "negativac" realističniji nego psihopata iz Romper Stompera. Možda mi je cela priča zanimljivija i složenija zbog gore pomenutog.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back