Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

The naked gun 2025

zvrcka.gif

Caught Stealing

Dobar film.

Radnja je smestena u New York 90-tih i prati lika koji je imao sansu da napravi karijeru u sportu, ali je sve uprskao, a sada ne ceni ono najvaznije sto ima.

Dok ga izjeda krivica i prate duhovi iz proslosti, upada ni kriv ni duzan u frku zbog komsije za kog je mislio da mu je prijatelj.

Film je mesavina vise zanrova. Ima svega, akcije, trilera, polu horora, komedije, erotike... Za svakog ponesto.

Rezija Darren Aronofsky (The Wrestler sa kojim ovaj film ima dosta slicnosti, Noah, Black Swan)

Napucana ekipa Austin Batler, Regina King, odlicni Matt Smith (House of the Dragon), Liev Schreiber, Vincent D'Onofrio i nikad bolja Zoe Kravitz :heart:

Preporuka za opustanje u bioskopu. :ok:

Pa i to kako se uzme...:think:
Mislim da su prva 3 dela klasika, a ovo nadalje je tehnomanija...
Razlika je samo u načinu proizvodnje adrenalina. U prvom slučaju dosta prirodnije, a u drugom - neko takmičenje u indukovanju i u tu svrhu služi scenario.
Scenario ne sme biti previše...ne komplikovan, već zapetljan, ali to čine na silu nekako, jer se tako uvek pokaže na kraju - sve neki fingirani gordijevi čvorovi.
A sve se previše prosto raspetlja!...:D Ako je jednostavan scenario, rade s pretpostavkom da, kao, neće biti dovoljno zanimljivo... pa se trude da nađu sredinu.
U tom smislu, tragaju za što glatkijom i prožetijom linijom radne... Ako im se desi da bude previše iskidana, scenario im je šaren kao detlić pera, rokaju predele sveta ko nenormalni - da te šiz uhvati. :P Tako je već bilo kod nekih prethodnih delova...;) Ali ako je tog šarenila manje, linija radnje je doslednija, pa se i lakše gleda i podnosi sve to natrpavanje koje je kao takvo, po sili nužde, vrlo podložno zaboravu...:cool: Možda samo i jedino zbog toga, ovaj poslednji deo, sa svedenijom radnjom i sa dovoljno retrospektivnih scena, podsetnika na prethodne delove, izlazi za nijansu bolji od ostalih.

Meni ovde problem gluma, silno patetisanje i melodrama za akcioni film. Plus Kruzova podbula faca kao da ima zatvor i ne može da se iskenja.

Dva puta sam naleteo na patetiku u blokbasterima ( Majkl Beja ne računam, u filmu Midway ja mislim da je i zalazak sunca uradio u cgi )

Prvo kad sam na festu gledao originalni Resident evil, nisam platio karte, dobio ih na poklon. Mila Jovović samo šutne zombija i odvali mu glavu i kaže fu*k you, cela sala kolektivni uzdah neverice je ispustila. Napustili projekciju u tišini, samo par nrdova koji su igrali igricu je tapšalo..

I drugi put, Betmen, ne znam koji deo, kada En Hatavej, Catwoman prikuje štiklom Betmena i ničim izazvana mu lupi žvaku... isto kolektivni saj kroz salu se prolomio.

Ovde ceo film bespotrebno patetisanje i reminiscencija. Neizdrživo.

I dva transfera blama, kada filmovi pokušavaju da budu smešni a nisu smešni.

Oba buddy cop filmovi. Jedan naš i jedan američki. Naš je sa Diklićem i Ristovskim, kao oni su u patroli, vrli novi svet tako nešto se zvao. Nigde fore u celom filmu....

I drugi sa Harisonom Fordom i nekim crnjom, LA cops... bukvalno transfer blama od izanđalog humora čovek dobije...

Цена славе

(La rançon de la gloire)

Швајцарска, крађа посмртних остатака Чарлија Чаплина.

Трагикомедија са елементима социјалне драме и бурлеске.

Изгубљено време, изузев једног момента, први пут сам видела на филму сиромаштво и бескућнике у Швајцарској.

Back