Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Odgledala sam danas (napokon) Top Gun: Maverick (2022). Ja prvi film baš gotivim, a muzika :zaljubljena: Gotivim i Toma Kruza generalno :lol:
I sve hoću-neću, generalno ne volim taj fazon da izvuku nešto iz naftalina pa ga podignu kao Feniksa iz pepela zato što im je ponestalo ideja.
Za divno čudo, film uopšte nije loš. Dva sata traje, meni je delovalo kraće, ponese priča. Ok ima i nekih kliše gluposti, ali dobro oprostiću im. Ocena na IMDB 8.2, potpuno zasluženo.

https://www.imdb.com/title/tt1745960/?ref_=nv_sr_srsg_3_tt_8_nm_0_in_0_q_top%20gun
Drugi deo bolji od prvog. Ima manje propagande i efektniji je.

Odgledala sam danas (napokon) Top Gun: Maverick (2022). Ja prvi film baš gotivim, a muzika :zaljubljena: Gotivim i Toma Kruza generalno :lol:
I sve hoću-neću, generalno ne volim taj fazon da izvuku nešto iz naftalina pa ga podignu kao Feniksa iz pepela zato što im je ponestalo ideja.
Za divno čudo, film uopšte nije loš. Dva sata traje, meni je delovalo kraće, ponese priča. Ok ima i nekih kliše gluposti, ali dobro oprostiću im. Ocena na IMDB 8.2, potpuno zasluženo.

https://www.imdb.com/title/tt1745960/?ref_=nv_sr_srsg_3_tt_8_nm_0_in_0_q_top%20gun
Tom Kruza uopste ne gotivim, ali ovaj film je odlican kao i efekti. Na jednom gejmerskom podcastu pohvalise ovaj film i mogu reci da cijelo vrijeme drzi paznju sto nisam nikako ocekivao.

film je fino odradjen..al je i dalje marketinsko sranje za regrutaciju...samo su piloti amerike najsposobniji, svi ostali su debili..

Odgledah na HBO prethodnih dana dva izuzetna filma pa da preporučim:

LAST NIGHT IN SOHO
mešavina horora, fantastike, SF-a, stilizovana priča koja se dešava u Londonu u dva perioda. Anya Taylor-Joy...uživao sam u ovom filmu

THE OUTFIT
Krojač u Čikagu 40-ih ima za klijente mafijaše i mora da ih hendluje. Međutim, stvari nisu onakve kakvim se čine. Ceo film se odvija u njegovoj krojačkoj radnji i jako je efektan.

Odgledala sam Last Night in Soho, vrlo neobičan film. Jako mi se svidelo kako su muziku uklopili 👍

Ozbiljan film o povratku Odiseja na Itaku posle Troje i godina lutanja.

Otisao je kao kralj u svoj svojoj moci sa najboljim ratnicima, a vratio se kao prosjak i skitnica bez igde icega, dok mu iznogudi unistavaju Itaku i oblecu oko zene u nadi da ce neko od njih postati kralj umesto Odiseja.

Odlicni Ralph Fiennes kao Odisej, Juliette Binoche kao Penelope. :ok:

The Count of Monte-Cristo

Francusko-belgijski film..Ocena 7,7
Drama
Glumci:Pierre Niney,Bastien Bouillon,Anaïs Demoustier

Nakon što je pobegao iz ostrvskog zatvora u kojem je proveo 14 godina jer je pogrešno optužen za državnu izdaju,
Edmond Dantes se vraća kao grof Monte Krista kako bi se osvetio ljudima koji su ga izdali.

The Order

Istinita krimi priča, ocena 7
Glumci:Jude Law,Nicholas Hoult,Tye Sheridan

Red je akcioni triler iz 2024. u režiji DŽastina Kurzela , a scenarista Zaka Bejlina , zasnovan na publicističkoj knjizi The Silent Brotherhood Kevina Flina i Gerija Gerharta iz 1989. Film se vrti oko agenta FBI-a koji krene na terorističku arijevsku grupu koja je poznata kao Red koji je bio aktivan u Sjedinjenim Državama 1980-ih. U njemu igraju DŽud Lo , Nikolas Holt , Taj Šeridan , DŽerni Smolet , Alison Oliver i Mark Maron .
Film je imao svetsku premijeru na 81. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 31. avgusta 2024. godine, gde se takmičio za Zlatnog lava .

Mufasa: The Lion King
Diznijeva animacija ocena 7
Mufasa, izgubljeno i daleko od svoje kuce i roditelja usamljeno mladunče lava, upoznaje takodje mladunče lava po imenu Taka,
naslednika kraljevske krvne loze. Slučajni susret pokreće putovanje grupe nesklada u potrazi za svojom sudbinom.

Uživala sam i odmorila dušu dok sam gledala ovaj deciji animiran film :lol:

Ридли Скот не након 24 године урадио наставак Гладијатора Gladiator II.
Филм прати судбину личности (Лусиле и сина) из првог филма и догађаје након двије деценије. Радња филма је смјештена око 210.године, вријеме владавине двојице принцепса, Гете и Каракале. Кроз филм су обрађене неке стварне као и бројне фиктивне личности.
Филм по свему подсјећа на први филм, сличне приче главних јунака, главни јунак за којег ће се испоставоити да је најплеменитијег поријекла након епске битке (овај пута измишљене за разлику од првог филма) игром судбине завршава као гладијатзор и кроз рњу постаје важним актером и интригама и каснијим догађајима. Готово прекопиран клише из првог филма.
Глума и дијалози сасвим добри, прилагођени причи, радња више него добро разрађена и дорађена, драматуршки (очекивано од Скота) врхунски одрађено. Уопште филм је гледљив и требао би задовољити филмску публику. Но у филму ништа ново није понуђено у односу на први филм, исти клише, заплети и расплети, тако да би опис могао бити "све већ виђено у првом филму".

За разлику од првог филма када је примјетна тежња да се догађаји и радња смјесте у реалан истороијски оквир, гдје се уз разумљив додатак фикције тежило вјеродостојности, у овом филму врви од нетачности, све је збрчкано, повремено филм прелази у епску фантастику.
Ту је и та нова "политичка коректност". па је измишљени владар Нумиђана Југурта (постојао је краљ Југурта који је ратовао са Римљанима али три вијека прије радње филма) црнац иако у реалном историјском оквиру није могао бити, и Макрин је црнац иако дефинитивно није био. Но ваљда то тако мора у времену данашњем.
Нетачности и фикција су допуштени у обради историјских тема под условом да то има сврху и да се не скрнави историја. Оваквом обрадом се скрнави.
Моја оцјена 7/10

Boneyard (2024)
e45be9a8b5fdfcfdf4ccb9789cea7ab5ad4c590236fa3580fb6763e9882e246f.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10993078/

Simpatična "prevarica" od filma...:cool:
Mel Gibson kao tobože "glavni junak", 50 cent lik koji je iz ganster-repa prešao da glumi šefa policije i...tamo neki u odelu zajedno oće da nađu ubicu koji je koknuo 11 žena i zakopao ih pozadi u nedođiji. Remek-delo traćenja celuloidne trake i dijaloga koje ko da je radio Karamela za "Ufatiš me...u prevari"...:cool:
Ako hoćete da saznate da se ništa ne dešava, obavezno pogledajte! Ocena: 3,8

Boneyard (2024)
e45be9a8b5fdfcfdf4ccb9789cea7ab5ad4c590236fa3580fb6763e9882e246f.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10993078/

Simpatična "prevarica" od filma...:cool:
Mel Gibson kao tobože "glavni junak", 50 cent lik koji je iz ganster-repa prešao da glumi šefa policije i...tamo neki u odelu zajedno oće da nađu ubicu koji je koknuo 11 žena i zakopao ih pozadi u nedođiji. Remek-delo traćenja celuloidne trake i dijaloga koje ko da je radio Karamela za "Ufatiš me...u prevari"...:cool:
Ako hoćete da saznate da se ništa ne dešava, obavezno pogledajte! Ocena: 3,8
50 cent antireklama za bilo koji film

Back