Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Rebel Moon: Part One - A Child of Fire

Dobar. Najbolji Zack Snyderov film.

Radnja je u stilu Sedmorice velicanstvenih samo u svemiru. :D

Zla armija preti selu siromasnih farmera. Seljaci nemaju cemu da se nadaju sem da okupatorima predaju svoje zito i cerke.

Ali sticajem okolnosti u selu se krije Sofia Boutella najtrazeniji begunac u galaksiji, koja odlucuje da pomogne seljanima.

Sa jednim od njih krece u svet da vrbuje hrabre borce i pobunjenike koji smeju da se suprotstave zlocama i odbrane selo.

Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Bae Doona, Jena Malone, Ed Skrein i Anthony Hopkins kao glas robota.

Akcija, samaranje, bez mnogo drame i mudrovanja, ali nije da nema emocija.

Film za vikend opustanje.
Sinoć odgledao, pfffff.. 0 / 10

Gattaca (1997)

MV5BODI3ZTc5NjktOGMyOC00NjYzLTgwZDYtYmQ4NDc1MmJjMjRlXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_.jpg

Deca koja su začeta prirodnim putem u budućnosti imaju status građana drugog reda jer su njihove predispozicije bolesti i šansa za brže umiranje mnogo veći od onih koji su začeti genetskim inžinjeringom. Glavni lik ne može da se pomiri sa njegovom predodređenom sudbinom i spreman je na sve kako bi ostavario svoj san a to je odlazak u svemir na misiju Titan. Problem je u tome što na ovakve misije mogu da idu samo ljudi koji su "genetski savršeni" i što se procena zaposlenja vrši na osnovu uzorka krvi koja govori sve o potencijalnom kandidatu...

Odličan film, jaka poruka u kom smeru idemo kao čovečanstvo i šta se sve već ustvari i dešava.

Ocena: 9 / 10

Gattaca (1997)

MV5BODI3ZTc5NjktOGMyOC00NjYzLTgwZDYtYmQ4NDc1MmJjMjRlXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_.jpg

Deca koja su začeta prirodnim putem u budućnosti imaju status građana drugog reda jer su njihove predispozicije bolesti i šansa za brže umiranje mnogo veći od onih koji su začeti genetskim inžinjeringom. Glavni lik ne može da se pomiri sa njegovom predodređenom sudbinom i spreman je na sve kako bi ostavario svoj san a to je odlazak u svemir na misiju Titan. Problem je u tome što na ovakve misije mogu da idu samo ljudi koji su "genetski savršeni" i što se procena zaposlenja vrši na osnovu uzorka krvi koja govori sve o potencijalnom kandidatu...

Odličan film, jaka poruka u kom smeru idemo kao čovečanstvo i šta se sve već ustvari i dešava.

Ocena: 9 / 10

Divan film :heart:

Fist of Legend
https://www.imdb.com/title/tt0110200/
Odličan period martial arts akcijaš koji se dešava za vreme japanske okupacije Kine. Jet Lijevi najbolji filmovi su oni iz istorijskih perioda. Ovde imamo motiv borbe za oslobođenje, ali uz jak dramski momenat.

L'astronaute
https://www.imdb.com/title/tt14313434/
Fin francuski filmčić o čoveku koji je imao san da napravi raketu kojom će se samostalno lansirati u kosmos. Naravno, osim par zaluđenika niko mu nije verovao. 7/10

Children of Men
https://www.imdb.com/title/tt0206634/

Zanimljiva distopija. Niko nije u stanju da začne dete. Osim jedne migrantkinje koja je trudna. Film ima dobar tok, Clive Owen balansira između pobunjenika i vladinih snaga. Cilj mu je da spase živote trudnice. Film ima i efektna kraj...samo ne dobijamo odgovor zašto je ona the chosen one i da li će čovečanstvo izumreti. Ovaj film ima izazovan koncept ali mu nedostaje vizija.

Polar - https://www.imdb.com/title/tt4139588/

Polar_Unit_01353_R.jpg

Ja definitivno nisam više demo grupa za ovaj žanr - besomučno akcijašenje. U stvari, sviđa mi se taj deo Amerike - država Vošington, Britiš Kolambija, Oregon... što reče neka riba na instagramu- jel ima neko od vas plan unutar sistema a da ne podrazumeva odlazak u šumu. Film je ok, dok se ne pretvori u John Wicka ... tu sam već izgubio svaki interes.

Gledao sam novi TOP GUN , dobro loženje, došlo mi je da se prijavim u USA NAVY i da bombardujem sam sebe :mrgreen:

Pogledajte prilog 1474707
Bila je ona tema - Ne smete da priznate u društvu - ja nikad nisam odgledao originalnog Top Gun-a, ovde sam primetio da je ekipa united colors of Beneton, Ramirez, žensko Čikita , par crnaca, ali opet se sve vrti oko Kruza, neće čovek da prepusti baklju pa to ti je...

Svi drugi likovi su površinski, ali on je pro, veseljak, piće za sve, kvoterbek na plaži, kawasaki i ray ban... cela ona degutantna estetika nesrećnih 80-ih

Poslednja izmena:
Bila je ona tema - Ne smete da priznate u društvu - ja nikad nisam odgledao originalnog Top Gun-a, ovde sam primetio da je ekipa united colors of Beneton, Ramirez, žensko Čikita , par crnaca, ali opet se sve vrti oko Kruza, neće čovek da prepusti baklju pa to ti je...
jbga... njegovo ime još uvek donosi ogromne pare u "box office"-u..
kada ga kompjuterski generišu gledaće ga buduće generacije vekovima :mrgreen:

jbga... njegovo ime još uvek donosi ogromne pare u "box office"-u..
kada ga kompjuterski generišu gledaće ga buduće generacije vekovima :mrgreen:

Ma znam ja da je on ludak svoje vrste. Ovde valjda sam i leti fighter jet-om. Uvek spominjem i scenu iz neke od Nemogućih misija, kada ne koristi kaskadera, nego on leži na ulici, vozač zarotira cisternu pod uglom od 90 stepeni, pređe preko njega, on ustaje i kao scena je snimljena, idemo dalje...

The Family Plan

Akciona komedija
Glumci: Mark Wahlberg,Michelle Monaghan,Ciarán Hinds
Bivši vrhunski ubica koji živi inkognito kao pšorodican covek sa ženom i troje dece, mora da beži sa porodicom na bezbedno mesto kada ga prošlost sustigne.
Ništa posebno ali gledljiva akciona komedija za popodne kada pada kiša :)

Pa stvarno ne znam kako. :D

Meni je prvi MI film bio toliko los da sam hteo da izadjem iz bioskopa. Ali sam sedeo u sredini reda i morao bi da podignem 20 ljudi, ne znam kao sam izdrzao do kraja, to su bile muke. :D

Realno Tom Kruz u poslednjih 20 godina je snimio 1 film da valja - Minority Report.

I dva koja nisu losa, ali nemaju kraj War of the Worlds i Edge of Tomorrow - ovo me je posebno iznerviralo sto je poslednjih pola sat crn ekran - a gledao sam i u bioskopu i na Dell monitoru gde crno nije crno i gde ima vecu dubinu i opet se nista ne vidi.

I recimo jos Valkyrie da je vredan pomena.

A sve ovo ostalo MI, Reacheri, to sve jedan isti film snima svake godine.

Pa stvarno ne znam kako. :D

Meni je prvi MI film bio toliko los da sam hteo da izadjem iz bioskopa. Ali sam sedeo u sredini reda i morao bi da podignem 20 ljudi, ne znam kao sam izdrzao do kraja, to su bile muke. :D

Realno Tom Kruz u poslednjih 20 godina je snimio 1 film da valja - Minority Report.

I dva koja nisu losa, ali nemaju kraj War of the Worlds i Edge of Tomorrow - ovo me je posebno iznerviralo sto je poslednjih pola sat crn ekran - a gledao sam i u bioskopu i na Dell monitoru gde crno nije crno i gde ima vecu dubinu i opet se nista ne vidi.

I recimo jos Valkyrie da je vredan pomena.

A sve ovo ostalo MI, Reacheri, to sve jedan isti film snima svake godine.

Ove godine je najavljen Dead Reckoning drugi deo :lol:

Od svih MI jedno mi nije jasno šta su hteli da kažu sa drugim delom, čak ni ja nisam mogla da ga odgledam. Ostali su dobri, klasični špijunski akcioni filmovi. I dobru ekipu glumaca okuplja.

Back