Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Oppenheimer
https://www.imdb.com/title/tt15398776/
Openhajmer je film koji svojim poludokumentarističkim stilom želi da ostavi ozbiljan dojam i u tome u dobroj meri uspeva. To je takođe film sa izvrsnom glumačkom ekipom. Pored Kilijana Marfija izdvojio bih Roberta Dauni Džuniora koji je briljirao. I Geri Oldman kao Truman (karakterizacija ovog lika je za posebnu temu) je nešto što ću pamtiti. Takođe, postoje određene scene (recimo držanje govora nakon bacanja atomki) koje potresaju nervni sistem i ostavljaju jak utisak koji se pamti. Ono što se kod Nolana ponavlja u skoro svakom filmu je određena doza mainstream mediokritetsva, i ovde se to nekako i ovde vidi između redova. Da li je Openhajmer zaista bio takva dobrica sa moralnim dilemama kako ga reditelj predstavlja? Ne znam, ovo je za mene dobar film ali ne veliki.

The Pianist

MV5BOWRiZDIxZjktMTA1NC00MDQ2LWEzMjUtMTliZmY3NjQ3ODJiXkEyXkFqcGdeQXVyNjU0OTQ0OTY@._V1_.jpg

Prvi put ga gledam. Super je Polanski dočarao borbu za preživljavanje u urbanoj džungli ratom razorene Varšave. 4/5

Ne znam što ga svi hejtuju nešto. Po meni potpuno opravdana ocena 8/10 na IMDB. Dobri glumci, dobra priča i još bolja akcija (sa kojom nisu preterali svaka im čast). Za sada u top 3 cele franšize. Možda čak i pod br. 1. Mada sam sentimentalno vezana za prvi deo :heart:
Ko ga hejtuje? Film ima ocjene 96% od kritičara, i 94% od publike. Prebrutalno. To što ga bumeri koje radi nostalgija na filmove iz 1950-ih, simpatizeri psiholoških drama i ljubitelji krindž jugoslavenske posleratne kinematografije hejtuju je irelevantno.

Rouge Nation sam gledala juče :lol:
Razvučen mi je onaj deo na prijemu sa Premijerom, ali od boljih u franšizi definitivno. Jaka glumačka ekipa.

Najslabija mi je dvojka.
Super je i on.
Meni je ona scena u operi malo dosadna.
Ali je meni Ghost protocol bolji, naručito one scene u Rusiji i Dubaiju. Onaj poslednji dio, čini mi se u Pakistanu, mi je slabiji. Takođe ga je i Jeremy renner pogurao.

The Three Musketeers: D'Artagnan

francuski film 1.deo 18 decembra ide 2.deo filma
glumci: François Civil,Vincent Cassel,Romain Duris

D'Artagnan stiže u Pariz pokušavajući da pronađe svoje napadače nakon što je ostavljen da umre, što ga vodi u pravi rat
u kome je budućnost Francuske u pitanju. On se svrstava sa Atosom, Portosom i Aramisom, tri kraljeva musketara.

Ko zna koja vec verzija musketara, ali mi se ova francuska svidela

Valjda me je kisa naterala da opalim jednu romantiku...
Ja ovo nisam mogla pogledati do kraja a trudila sam se...Slatko kao da se prezderavas secernom vunom dok ti se ne smuci....+ patetika...

Od mene 2/10...

2 zbog nekih sitnica, burgera, lampica u dvoristu, plesa u noci i tako nekih sitnica...Inace bi bila ocena 1/10.

Back