Heidfeld fan
Elita
- Poruka
- 16.394
Невероватна такмичарска прича о успеху, слави и пријатељству.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Jel izasao pravi snimak bez onih korejskih titlova?Barbie
Ne znam sta da kazem osim da sam odgledala film zbog Margot Robbie i Ryan Gosling-a..Njih dvoje volim..
Svideli su mi se i kostimi..narocito njeni i to je sve..Film za decu ..Ustvari lutka Barbi i jeste za decu
Mnogo su mi se svidele njene roze papuce na pocetku filma..skroz su moj fazon
jesteJel izasao pravi snimak bez onih korejskih titlova?
Sranje žešćeLola (2022)
![]()
https://www.imdb.com/title/tt11366674/
Found Footage zanr, popularisan jos od Vestice iz Blera, na svu srecu - nije horor...barem ne kakvim se nadate. Ima li zanr "istorijski horor"?
Za razliku od pregrst slicnih filmova tog zanra danas, ovaj nije u laserskoj tehnici i gomili boja, efekata, naprotiv, u crno-belom koloritu je i sniman tako da
podrazava pokrete starinske kamere..Dobra fora, jer se i sama radnja odigrava kasnih 30-ih i ranih 40-ih XX veka, odnosno, za vreme 2.svetskog rata.
Da oduvamo spekulacije oko zanra, kao sto rekoh, ovo nije horor, vec sf-drama oslonjena na dobar stari hrono-zaplet i alternativnu istoriju. Dve sestre sa juga Engleske, od kojih je ona nad...urenija genijalka,uspevaju da u svojoj simpaticno razlokanoj vili sto im ostavise pokojni tatko i mamko, sagrade elektronski uredjaj, kojeg po mamici nazovu "Lola" i pomocu kog hvataju radio i tv-signale iz buducnosti, sa pretpostavkom da na kvantnom nivou oni nisu temporalno limitirani...
Odlicna ideja, koja vec neko vreme cirkulise u popularnoj nauci, sad po prvi put egzaktno - i na filmu... U pocetku, sve je sjajno, divno i bajno, dok se u ono sivo doba gleda i slusa buduci Dejvid Bouvi, posmatra sletanje na Mesec i sve ono sto se danas skoro uzima zdravo za gotovo... dok se i sam rat i fasizam ne umesa u njihove zivote... Konkretno - zelja `genijalke` da pomogne svom narodu u borbi protiv nacista...
Ja sam i citao i gledao seriju "Covek u visokom zamku" Filipa Dika, viziju sveta u kom je nacizam pobedio, te ovo ostvarenje moze delovati tek kao bleda senka takve atmosfere i stalnoga pitanja: Sta moze poci / Sta je vec poslo... naopako? ... Ali ni u jednoj slicnoj ekranizaciji ovakvog predloska (a bilo ih je pola tuceta
) nisam naisao na kraci, a pored toga upecatljiviji i delotvorniji uradak koji potencira katastroficnu jezu jednog takvog ishoda, tim pre sto se u dobroj meri, mozda u omeru 40:60, oslanja na autenticne dokumentarno-istorijske snimke iz onoga doba, blago retusirane i vesto fotomontirane, sto samo doprinosi da ta atmosfera bude jaca i klaustofobicnija.
Ponovo, za razliku od nebuloznog kraja slicnog temporalnog paradoksa iz filma "Trougao", ovaj film ipak na kraju ostavlja dobru humanisticku vedrinu i sirinu, stavise - potvrdjenu nadu u dobar ishod, gde se ispostavlja da jedino on sam, kao neimenovana ostavstina, predstavlja upozorenje na opstu svetsku posast - bukvalno za sva vremena...Nisam puno ocekivao, cak sam na momente pomislio da je neka pervertirana pseudo-feministicka zafrkancija s pamecu i ociglednom logikom, ali o,kako sam se prevario...
Sjajan film i dobra preporuka.
Ocena: 8,3.. subjektivno.
Tako sam i ja mislio dok mi nije privukao paznju skroz i iskupio se na samom kraju.. Sad, nisu svaciji ukusi isti, mozda neko i ne voli elemente tu prisutnih zanrova, "pronadjeni snimci" i "alt-history sf", pa ga to nervira, ali ja i ne pricam o ukusu, jer kad je nesto dobro - to je iznad ukusa...Sranje žešće