Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Tár
https://www.imdb.com/title/tt14444726/
Kvalitetna drama o čuvenoj dirigentici Lydiji Tár i njenim poslovno-privatnim mukama. Film traje 2.5h ali niti jednog trenutka nije bilo dosadno. O njenom životu ne znam ništa, takođe ovaj film ne pokazuje eksplicitno da li su optužbe na njen račun istinite ili ne. Bolje reći život je većinom u sivoj zoni, stvari nisu ni crne ni bele. Cate Blanchett je sjajna, prava leading woman.

The.Boy.the.Mole.the.Fox.and.the.Horse

Ocena 8
Animirani filma
Glumci: Jude Coward, NicollTom Hollander,Idris Elba

Pratimo dečaka, krticu, lisicu i konja, kako stvaraju neočekivano prijateljstvo i zajedno putuju u dečakovoj potrazi za domom.

Ovaj crtani koji traje 30 minuta dobio je oskara za 2023 .kao najbolji animirani kratki film..Gledala sam ga sa velikim zadovoljstvom..Predivan animirani film

Ako volite akciju, Stathama i rezisera Gaja Ricija

Operation Fortune: Ruse de guerre

Reziser: Guy Ritchie
Glumci: Jason Statham,Aubrey Plaza,Cary Elwes, Hugh Grant

Specijalni agent Orson Fortune i njegov tim operativaca regrutuju jednu od najvećih holivudskih filmskih zvezda
a im pomogne u tajnoj misiji kada prodaja smrtonosne nove tehnologije oružja preti da poremeti svetski poredak.
Gaj Riči je ovo režirao? Uspeo sam iz dva puta da odgledam pola filma. Treći put ću preskočiti.
2/10

Operation Fortune: Ruse de guerre

Verovatno najgori Richijev film.

Jedino vredno pomena Hugh Grant u imitaciji Bore Todorovica iz Vruceg Vetra. Samo jos zvoncare i malo duza kosica preko usiju i to je to.

Statham potpuno besmislen lik u filmu, sa potpuno besmislenim scenama. Ceo njegov lik moze komotno da se isece, sve scene, toliko je nebitan.

Aubrey i Josh standardni.

Nije negledljiv film, odgledao sam do kraja sa drustvom, ali nista specijalno.

odgleda Luthera - koliko je ideoloski zanimljiv toliko je i supalj u realizaciji..divota je vidjeti ljetne gume po norveskoj..i divota je vidjeti da se iz uk u eu mozes setkati i u gepeku, niko nista ne provjerava..divota je vidjeti luthera kao john wick heroja al bez oruzja..jaci je od john wicka i chuck norisa...ko ga je na kraju vrbovo e to je pitanje..jel drzava il prljavi politicari..7/10

Lo straniero - https://www.imdb.com/title/tt0062310/

d5a2a56133e6643bd993119f3cb0be9f.jpg

Odgledao sam film, zasnovan na francuskom romanu, radnjom smeštenim u Alžiru, u italijanskoj produkciji, sa nemačkom sinhronizacijom & engleskim prevodom :mrgreen: .

Dobar je film, lepo je režiser sve scene iz romana preneo na platno, samo ja sam recimo kolibu na obali mora zamišljao uz stenu a ne usred plaže, da Merso hoda uz plažu a ne niz itd... glavni lik mi je bio repulsivan i u romanu, nihilista, flegmatičan, nestrastven...

Akcija, fantazija

Džejk Sali živi sa svojom porodicom formiranom na ekstrasolarnom mesecu Pandora. Kada se vrati poznata pretnja da završi
ono što je prethodno započeto, Džejk mora da radi sa Nejtirijem i vojskom Na'vi rase da zaštiti svoju porodicu

Konacno sam odgledala svih 3 sata i 15 minuta koliko traje film..i ok mi je .ono sto sam ocekivala dobila sam,
efekti su i dalje odlicni i izasluzeno je film za efekte dobio Oskara..a zavrseno je tako da ocekujem da ce biti i treci film

Back