Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Sharper

MV5BM2JlN2Q2ZmYtYmU4OS00ZjNlLWE2OTEtOTc2ZDY5NjEwMTM4XkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_.jpg

Počinje dosadno, negde na sredini postaje zanimljivije i pred kraj totalno naivno i neuverljivo. 2/5

Poslednja izmena:
The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, 2022 kratiki animirani film radjen po knjizi.

Nesto je u stilu Malog princa...Moze se gledati kao cetiri posebna lika, njihovo prijateljstvo, prolazak kroz teskoce, ljubav, itd... a moze se takodje posmatrati i kao 4 dela licnosti jednog lika...

Pa sta ja znam...Nista revolucionarno, rekla bih nista sto odrasli ne znaju. Mislim da je ipak lepa basna za decu. Dakle kao deciji 10/10.

Superbad (2007)

229943_SUPERBAD_1400x2100_English.jpg

Šta reći? American Pie u pokušaju... Tu i tamo ima nekih dobrih izvala i smešnih momenata ali daleko od teenage filmova koji su se vrteli kasnih 90-ih i koji su još imali neke univerzalne fore za ono vreme. Ponadao sam se da ću možda pogrešiti zbog ocena jer su ga nahvalili ali meni je ovo sve već viđeno. Preporuka za preskočiti ili gledati baš za neku totalnu razbibrigu.

OCENA: 6/10

Juno (2007)

800x800bb.jpg

Klinka od 15-16 godina zatrudni sa isto tako balavim klincem iz njene škole. Tu kreće cela priča i njena lična drama koja zapravo baš i nije komedija (mada je film tako opisan?). Uglavnom od svih opcija odlučuje se za to da date po rođenju odmah da na usvajanje porodici koju će ona pre toga izabrati. Malo je više tinejdžerski film i kapiram da je rađen u edukativne svrhe ali onako može da se pogleda. Glavna glumica je iznela ulogu klasičnog nezrelog derišta jako dobro. Ovaj što joj glumi dečka je isti glumac iz Superbad kog sam ocenio prethodno a da nisam ni znao da će i ovde iskočiti u filmu.

OCENA: 7 / 10

Pogledala Tilva Roš, trenutno ga MUBI pušta, inače mislim da ga samoinicijativno ne bih pogledala nikad, ali drago mi je da jesam

Utisak: i mi coming of age film za trku imamo. Podsetio me najviše na Kings of Summer, drugačiji od novijih domaćih filmova na koje je asocijacija najčešće Klip npr. Vidi se da je festivalski, sniman sa namerom da učestvuje, ali ga to ne kvari, naprotiv. Snimano u Boru, ekološki opustošeni predeli služe da naglase osećaj bezperspektivnosti onih koji tu ostaju, kao i duboke melanholije zbog suočavanja sa odrastanjem, doduše na način dečaka, na jedini način na koji znaju da prerađuju osećanja - kroz agresiju. Jedini ženski lik iz ekipe poslužio kao ikebana, za razvoj priče muških likova, ali ok...

Atmosfera poslednjeg leta pred odlazak na fakultet, prvo zaposlenje, ili ostajanje u rodnom gradu dok prijatelji odlaze

Sve u svemu, žal za mlados'.

tilva-ros-4.jpg

tilva-ro-1c003f50-6a5f-4440-9e33-a4f30742c6a-resize-750.jpeg

Juno (2007)

800x800bb.jpg

Klinka od 15-16 godina zatrudni sa isto tako balavim klincem iz njene škole. Tu kreće cela priča i njena lična drama koja zapravo baš i nije komedija (mada je film tako opisan?). Uglavnom od svih opcija odlučuje se za to da date po rođenju odmah da na usvajanje porodici koju će ona pre toga izabrati. Malo je više tinejdžerski film i kapiram da je rađen u edukativne svrhe ali onako može da se pogleda. Glavna glumica je iznela ulogu klasičnog nezrelog derišta jako dobro. Ovaj što joj glumi dečka je isti glumac iz Superbad kog sam ocenio prethodno a da nisam ni znao da će i ovde iskočiti u filmu.

OCENA: 7 / 10

Филм је предобар! Пејџица је слатка к’о мед да би је и ја напумпао.

“All Quiet on the Western Front” (Edward Berger, Germany) 9/10
“Close” (Lukas Dhont, Belgium) 4+/10
“EO” (Jerzy Skolimowski, Poland) 7+/10
“The Quiet Girl” (Colm Bairéad, Ireland) 7+/10

Odgledao sam 4 od 5 filmova kandidovanjh za "najbolji strani film" na ovogodisnjem Academy Award-u
fali mi samo "“Argentina, 1985” (Santiago Mitre, Argentina)

Prijala su mi manje vise sva cetiri.. All Quiet on the Western Front je realno remek delo, vrv jedan od najboljih filmova sto se ratne tematike tice.

Ali Close me je smorio samo tako.. jedva sam ga odgledao do kraja 🥱

Back