Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

teško razočarenje
razvodnili ga sačuvaj bože...čim nema Spilberga ode sve u propas'

share.png

I Came By

MV5BMzhjOWRmMGMtZjExNy00M2IxLWFmODQtM2I1MzBmZTcwOTgwXkEyXkFqcGdeQXVyNTg1MDQzMDU@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Nepredvidivo, realistično i dobro odglumljeno. Fokus nije samo na jednom glavnom liku od početka do kraja nego film pruža nekoliko lažnih protagonista i daje svakom od njih dovoljno prostora za razvoj. Opet se provlače indirektno neka pitanja socijalne pravde al može da se zanemari s obzirom na to da je sve ostalo top odrađeno... kad razmislim možda jedan od najboljih trilera koje sam pogledao. 5/5

Bas danas sam odgledala ovaj film i svidja mi se

Three Thousand Years of Longing

Romansa i fantazija
Glumci: Tilda Swinton,Idris Elba,Pia Thunderbolt

Film je snimljen na osnovu kratke priče A. S. Byatta nazvanoj The Djinn in the Nightingale’s Eye, film prati Alitheu, koja je intelektualka-istoričaka, koja dolazi na simpozijum u Istanbul. Razvedena je i usamljena. Poneki puit ima priviđenja i to je ono što je plaši. U jednom bazaru antikviteta pronalazi lepu bočicu za svoju kolekciju. Kada u miru svoje hotelske sobe počne da je čisti četkicom za zube, nepažljivo će otvoriti poklopac i ukazaće joj se džinovski duh - Djinn On će ponuditi da joj ispuni tri želje, u zamenu za slobodu. Ali, ima li Alithea uopšte nešto što stvarno želi...

...dok se premišlja, Djinn počinje svoju priču. Najpre kako je živeo srećno sa kraljicom Šibom, sve dok se nije pojavio veštiji čarobnjak-ljubavnik, koji ga je i prokleo da provede ostatak života u malenoj bočici. Zatim, kako se obreo u vremenu i na dvora Sulejmana Veličanstvenog, a potom i u kući-haremu bogatog turskog trgovca.

Sve tri priče, zapravo, jesu priče o ljubavi i patnji koju ona prouzrokuju, podvalama i smislu života.
Genijalna Tilda Swinton igra Altheu a sjajni Idris Elba igra Djinna

I Came By

MV5BMzhjOWRmMGMtZjExNy00M2IxLWFmODQtM2I1MzBmZTcwOTgwXkEyXkFqcGdeQXVyNTg1MDQzMDU@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Nepredvidivo, realistično i dobro odglumljeno. Fokus nije samo na jednom glavnom liku od početka do kraja nego film pruža nekoliko lažnih protagonista i daje svakom od njih dovoljno prostora za razvoj. Opet se provlače indirektno neka pitanja socijalne pravde al može da se zanemari s obzirom na to da je sve ostalo top odrađeno... kad razmislim možda jedan od najboljih trilera koje sam pogledao. 5/5
Još jedno viđenje. Pre neki dan odgledao skoro na "jedva" jer traje 2h a zaplet nije posebno originalan a i predvidiv. 4/10.

9/10 za Nope, baš zato što su uspeli prezvakan motiv predstaviti na koliko ,toliko originalan način.

Još jedno viđenje. Pre neki dan odgledao skoro na "jedva" jer traje 2h a zaplet nije posebno originalan a i predvidiv. 4/10.

9/10 za Nope, baš zato što su uspeli prezvakan motiv predstaviti na koliko ,toliko originalan način.
Pa ok, mozda ga jesam malko precenio, verovatno zbog toga sto nista dobro citavih 6 meseci nisam pogledao ali meni onakav razvoj dogadjaja nije bio bas predvidiv... ipak je kraj ispao mnogo tuzniji nego sto sam se nadao

Pa ok, mozda ga jesam malko precenio, verovatno zbog toga sto nista dobro citavih 6 meseci nisam pogledao ali meni onakav razvoj dogadjaja nije bio bas predvidiv... ipak je kraj ispao mnogo tuzniji nego sto sam se nadao

Nelogično da mladog iranca posle onakve priče i drogiranja namami onako lako da bi ga ubio.

šta je tek izveo sa alarmom/kljucevima za mamu da je namami da uđe u kuću je posebna glupost i da mama uopšte ne posumnja?

Kako tužan kraj kad je dobro pobedilo (I came by)? Bilo je nekoliko ovogodišnjih filmova koji su bolji trileri od ovoga.

Nelogično da mladog iranca posle onakve priče i drogiranja namami onako lako da bi ga ubio.

šta je tek izveo sa alarmom/kljucevima za mamu da je namami da uđe u kuću je posebna glupost i da mama uopšte ne posumnja?

Kako tužan kraj kad je dobro pobedilo (I came by)? Bilo je nekoliko ovogodišnjih filmova koji su bolji trileri od ovoga.
Umrese i mama i sin, oboje glavne uloge... nije bas klise kakav imamo svakog dana

The Invitation
https://www.imdb.com/title/tt12873562/? ... vi_tt_i_11
Konačno vampirski film vredan spomena! Da vidimo šta ovde imamo:
- glavni lik koji vrišti koliko podseća na Megan Markl
- britansku aristokratsku porodicu sa mračnom tajnom
- uveden meni nov koncept sisanja krvi iz donjeg ekstremiteta
Konačno nešto koliko-toliko originalno da se pojavi. Topla preporuka iako ne tvrdim da je film remek-delo, ali barem razbija monotoniju.

Odgledah ovaj otvoreno feministički She will... mnogi ga kritikuju ali meni se dopao... valjda sam slab na tematiku velikih, sivih, hladnih šuma, spaljenih veštica, sanatorijuma, udaljenih odmarališta, vizija, halucinacija, snova, mesečarenja... i ne smeta mi što je malko predvidiv, film je vrlo lepo vizuelno uradjen. Od mene preporuka ali mnogi ga kritikuju...

Der Hauptmann aka The Captain (5/5)
https://www.imdb.com/title/tt6763252/
402512371-poster-image

Морам признати да ме дуго није филм као филм овако испровоцирао као овај.Када кажем испровоцирао мислим натјерао да се искључим са аутопилота и почнем гледати како и доликује једном искреном филмофилу.

Заиста има све, дубину, ширину, поруку, фотографију, фантастичну глуму и сценарио , довољно је дрзак да покрене и објасни до детаља све људске пориве бахатости и злобе а при томе остане и даље духовит, шокантан и сценски ефектан.Неко ће рећи имаш чудан смисао за хумор.Може бити али ако филм нема тај моменат изненађења, преокрета, заокрета, твиста, ако ми није мозак продрмао и дигао радну температуру, онда ми треба ако ништа друго добро објашњење зашто сам изгубио 2 сата живота на ово дјело?Јер ако филм изгуби смисао и поруку умјетника, онда постаје класична комерцијала које сам сит.
a977ef3e44510e1b8b89ababe96b17511e35c676.gif

Без обзира што инсистира на људској манипулативној снази интелекта и зле коби, ипак нам оставља довољно простора да предахнемо и спознамо другу бољу "људску" страну себе.Истина тај моменат је само кратког даха јер врло брзо се врати на лудило фашизма и јаше до изнемоглости "добре" мождане вијуге.
А да ствар буде луђа филм је заснован на истинитом догађају. Willi Herold је заиста постојао. :eek:
83dceb4c7170269030946faa2422a7b5647ef2e7.gif

Poslednja izmena:
The Invitation
https://www.imdb.com/title/tt12873562/? ... vi_tt_i_11
Konačno vampirski film vredan spomena! Da vidimo šta ovde imamo:
- glavni lik koji vrišti koliko podseća na Megan Markl
- britansku aristokratsku porodicu sa mračnom tajnom
- uveden meni nov koncept sisanja krvi iz donjeg ekstremiteta
Konačno nešto koliko-toliko originalno da se pojavi. Topla preporuka iako ne tvrdim da je film remek-delo, ali barem razbija monotoniju.
Jel si gledao sa prevodom?

Back