Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Pig

images

Zanimljivo, melanholično, uz par jako dirljivih momenata. Kejdžov povratak glumi. 4/5

F9: The Fast Saga

akcija
glumci: Vin Diesel,Michelle Rodriguez,Jordana Brewster,Džon Sina, Šarliz Teron

Paklene ulice 9 je američki akcioni film iz 2021. godine u režiji Džastina Lina i nastavak filma Paklene ulice 8 iz 2017. godine.
Posle događaja iz filma Paklene ulice 8 Dominik Toreto (Vin Dizel) i njegova porodica i prijtelji suocavaju se sa Dominikovim mlađim bratom Džejkobom (Džon Sina), koji radi sa njihovim starim neprijateljem Sajferom (Šarliz Teron).

The Duke

drama, komedija
glumci: Matthew Goode,Helen Mirren,Anna Maxwell Martin, Jim Broadbent

Prema istinitom dogadjaju. Film prati 60-godišnjaka Kemptona Buntona (Broadbent), koji je ukrao Goyin portret vojvode od Wellingtona iz Nacionalne galerije u Londonu 1961. godine, što je bila prva i jedina pljačka u istoriji te galerije. Pre nego što je vratio sliku Kempton je tražio od vlade da više pažnje posvete starijim stanovnicima zemlje. Mnogo godina kasnije policija otkriva kako je Kempton ustvari smislio laži da bi zastitio sina, preuzevši krivicu na sebe, da je dobar čovek u srcu, odlučan promeniti svet i spasiti svoj brak i krivice o smrti svoje ćerke.

И поред сјајне сценографије,епизодне улоге Дерил Хане и одличне музике нисам импресиониран једним од првих радова славног редитеља.
Pa ne mozes da gledas film sa 40 godina zakasnjenja.
Da si gledao kao svi mi kad je trebalo bio bi impresioniran.

THE HUNT (Jagten) - 2012
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt2106476/
The-Hunt-1.jpg

Film je po meni čista desetka. Neverovatno je kako nevina mala laž može promeniti nečiji život iz korena.
Malo mesto, devojčica optuži dobrog čoveka da je pokazivao "pišu" i onda ga svi smatraju pedofilom. Neće ga uslužiti u radnjama, kao ni njegovog sina. Tuku ga. Bilo kako bilo, to se sve sredjuje i ljudi prihvataju fact da su pogrešili.

Završnica je predobra. Uprkos tome što je većina prihvatila činjenicu da čovek nije kriv, postoje neki koji ne veruju u to i to je bio pucanj upozorenja da on nije poželjan. Film je na danskom ili švedskom, meni su jako slična ta dva jezika.

THE HUNT (Jagten) - 2012
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt2106476/
The-Hunt-1.jpg

Film je po meni čista desetka. Neverovatno je kako nevina mala laž može promeniti nečiji život iz korena.
Malo mesto, devojčica optuži dobrog čoveka da je pokazivao "pišu" i onda ga svi smatraju pedofilom. Neće ga uslužiti u radnjama, kao ni njegovog sina. Tuku ga. Bilo kako bilo, to se sve sredjuje i ljudi prihvataju fact da su pogrešili.

Završnica je predobra. Uprkos tome što je većina prihvatila činjenicu da čovek nije kriv, postoje neki koji ne veruju u to i to je bio pucanj upozorenja da on nije poželjan. Film je na danskom ili švedskom, meni su jako slična ta dva jezika.
Да чиста десетка...немам замјерки на овај поприлично тежак филм.

Да чиста десетка...немам замјерки на овај поприлично тежак филм.
Dopada mi se što su dosta radili na scenama tišine, gde se samo razmenjuju pogledi. Gde glumačko umeće dolazi do izražaja. Dosta je napetih scena i uspevaju da približe gledaocima radnju tako da se saosećamo sa glavnim akterom. Ne možemo verovati da mu to rade, čak i najbolji prijatelj.

Dopada mi se što su dosta radili na scenama tišine, gde se samo razmenjuju pogledi. Gde glumačko umeće dolazi do izražaja. Dosta je napetih scena i uspevaju da približe gledaocima radnju tako da se saosećamo sa glavnim akterom. Ne možemo verovati da mu to rade, čak i najbolji prijatelj.
Добро има и до глумца, пази Mads Mikkelsen је заиста топ класа од глумца.

Back