Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

La belle et la bête - Beauty and the beast

MV5BODhiZDEzM2MtOTAyMS00NGYwLThjMTYtZDc4OGZkYjU0NTg5XkEyXkFqcGdeQXVyNzA5NjUyNjM@._V1_.jpg

Sjajan francuski film i interpretacija bajke. 80% su uradili kao što je u bajci, ali svakako dodali i mnogo štošta što nije kako bi film dobio na dužini. Ipak, bajka je veoma kratka. Po meni, bolje je od Diznijeve adaptacije. Razni kadrovi odmah na početku su neverovatni i fantastični. Prelep osećaj za detalje.
10/10

Naked Singularity - 7/10

Drametina u produkciji Ridley Scott-a.

John Boyega glumi dobricu koji radi kao javni branilac, pokusava da spase crnce i kineze od pravnog sistema USA.

A posebno se zainteresuje za slucaj stare poznanice i simpatije koju glumi Olivia Cooke :heart: - glumica sa najlepsim okicama u Holivudu.

Oli je u velikom, po zivot opasnom problemu i John odlucuje da joj pomogne, stavljajuci tako i sebe na panj.

Kada stvari krenu levo, svi Johnovi slucajevi propadnu, dobije suspenziju i otkaz, poslednji ekser u kovcegu je saznanje da ga je Oli preveslala kao mladog majmuna.

Nakon toga John odlucuje da se promeni i napravi plan za osvetu.

Olivia Cooke jedna od mojih omiljenih glumica, odlicna je ovde, kao i uvek. Perk, poseban bonus za muski deo publike je da Oli ne nosi brus tokom citavog filma. :eek::super::heart:

Nemojte gledati trejler, jer previse otkriva, a drugo pogresna je atmosfera u trejleru - tako je isecen da deluje kao komedija, a film je u stvari teska drama, nema nista smesno u filmu. Drama, krimi, triler... :ok:

THE HELP (2011)

Help_poster.jpg

Nekako mi nenadano uvek naiđu ovi filmovi o kl(r)asnim razlikama a taman sam se ponadao da priča neće ići u tom smeru. Elem, film je čamio duže vreme i u nedostatku drugog izbora morao sam da ga pogledam. Priča je malo stereotip jer su filmovi na kontu rasnih zakona i netrpeljivosti pravljeni u velikom broju čak i cela postavka priče kao da izvire iz nekih ranijih filmova na ovu ili slične teme, međutim ono što se ovde izdvaja jeste to da se fokus stavlja na život crnih služavki koje su u jednoj priličnoj konezrvativnoj (rasno/klasnoj) sredini Jacksona u to vreme radile poslove od jutra do sutra i odgajale belu decu pokondirenih majki za mizerne nadoknade i još gori robovlasnički tretman, uz par izuzetaka kao što je glavna junakinja koja je odrasla uz crnu dadilju i nakon školovanja krenula da juri novinarsku karijeru. Pored nekih kliše scena film zapravo ima i par izuzetno originalnih emotivnih momenata na koje je teško ostati imun, ali ima i dobrih poruka a ono što vas tera da se unesete u celi tok radnje jeste Emma Stone kojoj je glavna uloga odlično legla!

OCENA: 7/10

pa napisi neku ocenu, kako ti se dojmio sta znam...? :)
sve je super sem lifta, npr...?:confused:
Sve u svemu neuobičajen i interesantan. Pomalo uvrnut. Po meni pun odličnih kadrova. Glumci (meni potpuno nepoznati) odlično odradili svoj posao. Ekspresije lica fantastične. Što se tiče ocene, dvoumim se između osmice i devetke.

Sve u svemu neuobičajen i interesantan. Pomalo uvrnut. Po meni pun odličnih kadrova. Glumci (meni potpuno nepoznati) odlično odradili svoj posao. Ekspresije lica fantastične. Što se tiče ocene, dvoumim se između osmice i devetke.
daj mu osmicu da se ne uobrazi.:cool:
bdw, trazim neku onaku slicnu onoj sto je nazalost stradala..:cool:

Jungle Cruise - 7/10

Solidno. Diznijeva mesavina Indijane Dzonsa i Pirata sa Kariba.

Avantura, akcija, samaranje, pokusaj humora...

Film za ljubitelje The Rocka ili Emily. A za druge moze da ubije dva sata vremena.

Najbolji deo filma - pocetak filma Diznijev logo i Nothing Else Matters. :D
Slažem se sa ocenom. Gledao sam juče. Početak filma i razvoj priče malo dosadan. Tek kad krene akcija, može pristojno da se gleda i da se ubije vreme. 7 je prava ocena (da je kladionica, bilo bi poluvreme-kraj 3-7)

Pogledajte prilog 991421

Pa da. Odmah se vidi ogromna razlika između ovog i onog iz 2016 godine. Znači,samo treba čovek koji zna da radi svoj posao kao James Gunn. Proletelo mi dva sata za čad,baš sam se zabavio. King Shark(Stallone mu pozajmio glas) omiljeni lik :D

8/10
Gledao danas... meni nije baš nešto... slično kao i "Avantura u džungli", kad je krenulo rokanje, može da se gleda... Džon Sina glumi otprilike kao Milica Milša :sad2: Elba i Margo dobri... 7.

Les Traducteurs (2019)
MV5BZGJkMGQ3NTAtNmZiYy00NjlkLTk0YWQtZWZhMjk0YmI4ZjhjXkEyXkFqcGdeQXVyMTc5OTQwMzk@._V1_.jpg

Osrednji film, nista posebno. Vrlo rano moze da se pretpostavi ko je "krivac".
Ne svidja mi se sto razresavanje te cele misterije traje duze nego sto bi trebalo, izgubi se interesovanje.
Ono sto ne volim kod filmova i serija, je to ponavljanje jednog te istog ambijenta, ako tako mogu da kazem. Iste prostorije se samo vrte, pa mi to stvara odredjen utisak zatvorenosti.
Nije bas toliko lose uradjen ali izgleda naivno
Poruka filma mi je ta da ne treba da te izjede zavist i zelja za novcem, jer tad propadas, a to je moglo i na bolji nacin da se prenese i uradi

2/5

POSTAL THE MOVIE (2007)

postal.jpg

Nisam ni znao da postoji filmska verzija dok nije izletela ponuda za Steam pre neko vreme kao reklama za igru + film :per: a i realno da li ima boljeg momenta za gledanje? Ko god je igrao apsurdni Postal 2 sigurno će želeti da vidi i ovo vrhunsko treš remek delo. Najbolji najgori film ili što bi neki rekli toliko je loše da je zapravo dobro. Naravno ovakva lakrdija od filma je rađena ciljano jer je takva i igrica, čak se kreatori filma i igre zajedno pojavljuju u jednoj od scena mada i ovako bolestan film zaslužuje da bude pušten iz zezanja kada nemate ideju za bilo šta drugo.

OCENE BEZ (vredi pogledati zezanja radi)

Back