Boss Level - https://www.imdb.com/title/tt7638348/
Okej, sad ću ja okolo-izokola da ispričam šta se dogodilo meni, na kraju o ovom filmu neću reći ništa

.
Kad sam bio mlađan momak, nekih 20-ak godina, usnuo sam san da se borim sa nekim džinom ( boss level ), a poprište je bio neki smandrljani zamak sa velikim betonskim kockama, nalik onom iz Hajlandera, kada se makljaju Ramirez i Kurgan. I sad ja strovalim silni odron, kamenčugu na tog džina & kažem dobro je, ubio sam ga, međutim priđe mi neki patuljak i kaže - pa da, ali on je dosad hiljadu puta ubio tebe.
I sad se ja budim i ispričam san svom ortaku... i mi dođemo do zaključka da je ideja fenomenalna, i tu u razgovoru počnemo da pišemo da li roman ili scenario, ne sećam se više... ja odma tu ubacim naučno-fantastični faktor, kao to će biti ekipa, ekspedicija na neku daleku planetu ( Isak asimov, Nemezis rip off ) i ta će ekipa posle dugog putovanja stići na odredište planetu obraslu bujnom vegetacijom i boriće se sa domorocima u neprekidnom lupu vaskrsavanja i borbe. Bio je tu i neki mozaik koji smo smilili, kao slagalica koja bi se otvarala na nekom grebenu, svki put kada bi naši junaci preživeli. To se tu završi, naše razmatranje, kao mi ćemo da napišemo knjigu, scenario...
Par godina kasnije čitam ja knjigu Borislava Pekića
Kako upokojiti vampira i u zabačenoj fusnoti pronalazim ovaj opis -
Vikinška vizija raja
Za razliku od ostalih njih odlikuje neprekidna borba i nemir,
Stanja tako neprirodna za naše rajske vizije,
Jer ni u Valhali bitke umrlih ratnika ne prestaju .
Svakoga dana bog Odin priređuje gozbu za najvrednije među njima,
I svakoga dana mrtvi se do ponovne smrti bore za svoje mesto za trpezom.
Utešno je međutim ,
Što ubijeni vaskrsavaju sutradan za novu bitku
I što šanse za obred sa Bogom nikad nisu zauvek izgubljene.
Tokom zemaljskih bitaka izabrani od Valkira za raj
Vi niste penzionisani kada se napokon nađete u Raju.
Naprotiv, dok ste na Zemlji između ratova imali bar malo mira
Gore u Valhali morate se tući
Svakodnevno
Večno
I bez predaha !
I kažem ja sebi, vidi što mi je ovo poznato, neprekidno vaskrsavanje i borba, pa ti si ovo sanjao. Tu krećem već da intelektualizujem, kao to su Vikinzi toliko vrzmali po glavi, da su čitav koncept utisnuli u kolektivno nesvesno.... i bih zadovoljan objašnjenjem, iliti kako mali Perica zamišlja da funkcioniše psihologija

.
I to je to.
A ovaj film, pa to je to samo holivudska, elaborisana razrada koncepta neprekidne borbe i vaskrsavanja. tkz., Valhala za siromahe... za vas koji je nikada nećete doživeti

.