Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Vera
https://www.imdb.com/title/tt12802546/

Istorijski špijunski triler zasnovan na nekim istinitim događajima i likova. No taj istinit deo me ne zanima.
Ovde imamo jednu koliko-toliko funkcionalnu priču o različitim interesima u tim burnim vremenima. I u centru jedna devojka iz Leskovca. Jak ženski lik je svakako pozitivna stvar za domaću kinematografiju a tu dolazimo do pitanja glavne glumice. Jovana Stojiljković je obavila posao u skladu sa svojim mogućnostima. E sad da li je to dovoljno...za domaće standarde jeste. Međutim, pošto ja nekako to uvek poredim sa najboljim svetskim produkcijama rekao bih da joj fali malo harizme i snage.
Takođe, primećuju se i različiti tipski glumci i likovi. Kubura se specijalizova za uloge loših momaka, Dugalić za likove visokih kraljevih oficira, Anita Mančić požrtvovana majka...

sve ukupno dadoh mu 7

Сјајан филм легендарног Wolfganga Petersena.
У даху сам га одгледао и опет би само да ухватим време.
Моја оцена: 9/10

Prilozi

• das boot.jpg
    das boot.jpg
    34,9 KB · Pregleda: 13

The Good Nurse (3/5)​

https://www.imdb.com/title/tt4273800/

Коректан и гледљив филм по сваком основу, доста чудна и мрачна прича поготово ако се узме у обзир да је лик одговоран за преко 400 сумњивих смртних случајева што га сврстава у највећег масовног серијског убицу свих времена. :eek:

the-good-nurse-2.jpg

Poslednja izmena:
Овај филм спада у групу филмова који немају неку уметничку вредност али су мени драги и оставили су на мене јако добар утисак.

Режија:
Wolfgang Petersen

Глумци:
Tom Berenger
Bob Hoskins
Great Scacchi

година:
1991

Prilozi

• Shattered - 1991.jpg
    Shattered - 1991.jpg
    168,5 KB · Pregleda: 12
The Man Who Would be a King

Овај филм сам гледао одавно и био ми је фасцинантан.
Нарочито ми се свидела глума Michaela Caina.
Њега као глумца доста ценим. Волим његову глуму, некако лако (лежерно) глуми.

Режија:
John Huston

Глумци:
Michael Caine
Sean Connery
Christopher Plummer

Година:
1975

Prilozi

• The Man Who Would be a King.jpg
    The Man Who Would be a King.jpg
    178,7 KB · Pregleda: 6
Crni Adam - nista posebno..prenaduvan film od strane marketinga, i isto tako najava sa supermenom..e to je biznis, kako se fino pare uzimaju..6/10
Meni je za nijansu drugaciji od ovih Marvelovih, ispada da DC univerzum stvarno jeste bukvalno to, cudna alternativna stvarnost gde su neobicne stvari realne i takvim se uzimaju, kao recimo onaj mineral i njegove moci, to je nekako tolikonvski, bajkovito, za razliku od Marvela koji uvek insistira ne na kakvoj drugoj, vec na ovoj postojecoj, zivoj stvarnosti, pa se na fonu toga svaka neobicnost ne uzima kao kod DC - zdravo za gotovo, maltene `normalno`, vec je kao takva automatski materijal za cudo i iz istih stopa kuuul... :cool: Dakle, DC ima u startu scenaristicku i narativnu prednost. ;) Vise nekako legne drugacija, prepoznata, ali neobicna, bajkovita stvarnost nego vec poznata stvarnost gde te na svakom cosku cimaju "iskre" superherojstva koji navodno treba da ti oduzmaju dah jer se precutno sugerise da bez njih sama zbilja nema smisla jer je satro predosadna inace. ;) :cool: Jedino mi smeta sto se izgleda cini da i kod DC-ja (posto je za Marvela to vec apsolvirano) propaganda vodi glavnu rec: we (america)=good guys, everybody else=enemies... CIA tako pokusava da spinuje stvari da na kraju izadje toliko ocigledno koliko veruju da je svet zapravo ona stakleno-vodena polu-lopta s minijaturnim snegom, te da se da tek tako vazdan okretati cas `normalè` cas naopacke..Ako volimo stripove, nismo mala deca pa da nas i ta komesarska igra trulih mozgova zanima i zabavlja. ;) :cool:

Back