Gledajući pljačke po SAD da li se stidite nasedajući na propagandu patike za Kosovo?

nesko101

Elita
Poruka
20.784
Autorska
Pitanje je direktno upućeno svima vama koji ste naseli na višemesečnu propagandu gde još ima političara koji spominju Patike za Kosovo.
Naravno da treba da se stidite jer sada vidite da u svakoj državi ima lopova i kriminalaca koji koriste situaciju i nemire.
Ali prihvatanjem propagande naneli smo veliku štetu ugledu Srbije.
Sami smo to širili a svet je to iskoristio.

Ja sam recimo bio u SAD i sad tamo ima sela gde ljudi iznesu povrce, paradajiz, krastavac itd. u gajbama i ostave pored puta, napisu cenu i ti tu imas kao kasicu u koju ubacis kad sam uzmes i odmeris koliko si uzeo... Kada sam isao na pecenje samnom je posao nas covek koji je tamo otisao da fizikalise... Inace radi se o ucitelju iz Smedereva u penziji... Kada smo birali rutu rekao mi je; Ajmo onuda... Misleci da prodjemo tuda gde ima tog povrca pokraj puta... Kaze; Prosli put smo ja i ...... uzeli i onu gajbu sa paradajzom i pare... i ubedjivao me da idemo tuda da se ponovo posluzi.... Tuga...

Ako gledamo drzave po svetu, ne moze se reci da je svuda isti nivo lopovluka bas kao sto se ne moze reci da je Srbija u SFRJ i danasnja Srbija ista po lopovluku pored puta....a dobar je to primer , lopovluk pored puta....

Cak ni Srbija pre 10 godina i danas je totalno razlicita, mozda ne u ciframa ali dok se tada kralo na veliko sad se krade na masivno....
Kako se postize da cela nacija ili narod postanu lopovski, to moze da bude pitanje...

Lopovluk usput, poseban lopovluk, kao nisam ni primetio da sam maznuo....se razlikuje od ovog lopovluka pored puta....
Uvek ostecen, posebna psihologija kad se osoba stiti od stete koja joj se uvek nanosi tako sto krade od neke druge osobe, bilo da joj ta druga osoba predstavlja nekog ko ce pre ili kasnije da je pokrade ili je samo ravnoteza izmedju svih protiv njegovog novcanika...

Te moralne gromade kakvih ima u ogromnom broju u Srbiji , a ovamo protiv njih ne pomaze ni dzep sa rajsfeshlusem...je jedna posebna stavka u postenju srba.

Pored lopovluka postoje i prevare, a to nije isto....ali je osecaj skoro pa isti....zatim otimacina, opet nije isto nije isti ni osecaj...
zatim fizicko nasilje, a tu je i ubijanje kao preterivanje ili i kao cilj...

Za lopovluk Srbija je u uzasnom stanju a i za licemerje a i za nasilje verbalno , psihicko i fizicko....
Za ostalo nije toliko , ali ce da raste, vec sad mozete skoro svake nedelje da vidite da je neko ubijen zbog koristi , a ne pljacke naslepo...
Najvise cigani , ali polako ce poceti i ostali , barabe pa omladina....

Za ideolosko i fashisticko ubijanje, ne moze Srbija biti primer, posto su toliko sebicni i samim tim nenacionalni , da ne mogu imati fashizam...
Vandalizam, to mogu da imaju...
Ali ne znam zasto se sad uplece ideolosko ubijanje, valjda da se olaksa teret loseg u drustvu drugih nacija...

Zeznuto je to sto sami srbi ne veruju da je ogromna kolicina nasilja u Srbiji niti veruju da su nesto posebno lopovi, a jesu...
Utesno je sto nisu i veliki prevaranti, ali licemeri zato na kvadrat...

I u Srbiji postoje organizovane grupe nered plus pljacka objekata....tj ne postoji ni moralno ustezanje a kamoli licno moralno ustezanje protiv takvih radnji....

Sto je jaca DB ili mozda i sad BIA mada sumnjam, BIA je vec nova sluzba , u nekom gradu, to je manje rulja pljackanja u tom gradu, tj nema ga...
Primer za vreme bombardovanja je bilo gradova koji nisu imali nigde ni zice ni stakla na izlozima a nije ni danju ni nocu nista bilo opljackano iako nije cucao cika policajac ispred takvih radnji...

Back