Glavni problem srpskog fudbala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A najveci krivac za to je huskac Lukic koji je opravdanje za svoje lose rezultate (za dve godine samo uzeli kup i neuspesi u Evropi) okrivio Karadzica...

Nije on toliko kriv za situaciju u savezu jer nema neki uticaj ali je definitivno kriv za losu atmosferu u fudbalu svojim kretenskim izjavama i saopstenjima. Trebao bi da bude kao i ostali predsednici klubova a ne da ne silazi sa TV-a i novina i da privlaci paznju govorom mrznje.

Prekidanje utakmice je samo posledica a uzrok je Karadzic. Da bi posledicu sprecili morate otkriti uzrok i saseci ga u korenu.

Karadžića optužujete za sve i svašta. Ni ja ne mislim da je dobrar, ali reći da je on uzrok za sve što se izdešavalo, van svake je pameti. Ni meni se mnogo šta ne sviđa, pa nikada nisam tukao nekoga zbog toga, lomio grad i slično.

o kakvom sportu vi govorite?
pikaju loptu u "super ligi"?
timovi koji su nekad bili u opstinskim ligama pa od kad nam je drzava mala, sad igraju u "super ligi" kako bi liga imala vise od par timova:hahaha:

i onda se cudimo kad gubimo utaknice po inostranstvu????
partizan ni bod jos nije uzeo u evropi ........................
kakva sredina takav fudbal :dash:

misao dana:
na stadione idu momci koji nemaju devojke i ozenjeni ;)

Poslednja izmena:
misao dana:
na stadione idu momci koji nemaju devojke i ozenjeni ;)[/QUOTE]

Druze, misao dana nije dobro promisljena. Evo ja npr, imam zenu i decu, i svakom prilikom idem na stadion a ponekad vodim zenu. A znam i da mnogi beze na stadion da bi se upravo odmorili od svojih zena i porodice uopste (odusak).
Pozdrav!

Кога не мрзи нека прочита овај текст.Доста тога је новинар објаснио...

http://www.sportske.net/vest/glas-naroda/pls-takmicenje-u-kome-je-nekoga-briga-32989.html

PLS - takmičenje u kome je nekoga briga...
29. novembar 2010. | 13:06 | Autor: Boris Jovanović

Druga liga, koju smo pompezno nazvali prvom, je u stvari takmičenje ostatka Srbije, u kome su, ironično, najbolji ponovo fudbaleri iz Beograda. Ipak, ono što je odvaja od ostatka sive svakodnevice je što nije satkana od ravnodušnosti. Kakva je bila jesen u PLS?
Završila se PLS, odnosno jesenji deo, zvanično prve liga Srbije, ili Provincijske Lige Sapletenih

Zašto „sapletenih“?

Pa, u ovom takmičenju igraju oni klubovi koji su na razne načine, bilo iz centra, bilo svojim glupostima, sprečeni da igraju protiv Zvezde, Partizana i još nekih klubova.

Jeste da bi „večitima“ bilo malo skuplje, mora se autobusom umesto tramvaja, ali ne bi baš igrali svaku kod kuće, morali bi malo da gostuju.

Ok, to je lament nas malih nad nepravednom sudbinom, ali ovo takmičenje izaziva pažnju na stranicama koje čitate. Ako izuzmemo one najveće srpske klubove, u PLS ćete naći fudbal koji nekoga zanima, brine, inspiriše, tera da se svađa sa rivalima.

To je dakle, za divno čudo, takmičenje koje ne miriše na ravnodušnost.

Doduše i u takvoj ligi, najbolji su Beograđani.

BASK je jesenji prvak, kažu da su svi protiv njih, da ih svuda pljuju i dočekuju neprijateljski, ali pobeđuju. I imaju pet bodova prednosti, i naredne godine će verovatno i oni tramvajem ili pešaka na gostovanje.

Ali, hajde da mi uniženi seljani iz provincije priznamo da BASK ima i najbolji tim, jer lepo je igrati u Beogradu. Svi hoće u Beograd, pa i najbolji fudbaleri. Jer tamo je trava zelenija i ima brza hrana pod firmom onog klovna što plaši većinu dece.

Zezam se naravno, ali BASK je tip za siguran prolaz.

Ima i drugo mesto, da predstavnik ostatka Srbije vidi kako to izgleda kad si na naslovnim stranama, i to dva puta godišnje, kad ti dolaze Zvezda i Partizan.

Drugi je Radnički, klub za koji moja malenkost navija i koji je toliko vremena propatio po selima, da svi njegovi navijači mogu da budu vodiči po ruralnim krajevima, a mogu i da predaju geografiju

Nema tog potoka ni zaseoka gde Radnički nije igrao, delom zbog sebe i svojih promašaja, a delom i što nije baš jednostavno uzimati bodove u Kragujevcu.

Radnički hoće u ligu, ali hoće i Banat koji ima i dobar tim, i finansijski je jak a poseduje i iskustvo igranja u eliti. Tu je i Novi Pazar koji ima istorijsku šansu.

Sad, da li će je iskoristiti to ne zna niko, ali, rekli smo milion puta na ovim stranama, uz svo kukanje da je ostatak Srbije protiv njih, najveći neprijatelji su sami sebi.

Imali su oni i mnogo bolje timove od sadašnjeg, ali nije vredelo…

Proleter iz Novog Sada i Somborci nemaju ambicije, ali bi svaka liga poželela takve timove, odeš da igraš fudbal, bez propratnih efekata, gospodski...

Sinđelić „menja“ Radnički iz Niša.

Sramota je srpskog fudbala što ovaj grad nema superligaša, mada opet, daleko je od Beograda, mora da se plati i putarina.

Sinđelić će takođe trčati prolećnu trku, kao i Napredak koji se probudio. Njih nikada ne treba otpisati, JSL je sada još više ogoljena kada je Kruševac ispao.

Mladi Radnik će teško ponoviti uspeh od pre dve godine, ostali misle o opstanku. Šteta je za Zemun, kao i za Dinamo. Vranje je grad koji ima potencijal, ali i oni su sami sebi prepreka, kao i većina junaka ove priče.

A opet, svi imamo u nekoga da uperimo prstom…

Kakvom se ishodu nadam?

Pa, čudu, da se nađe neko da kaže da klubovi koji nemaju stadion ili igraju na parčetu oranice, ne bi trebalo, taman da imaju i Mesija, igraju u JSL, i da taj isti administrativnim putem ubaci Novi Pazar, Radnički, Kruševac, Niš i još nekoliko gradova u ligu.

Znam, sad će da se digne kuka i motika da objasni kako to nije sportski, i kako se računaju rezultati…

Da se razumemo, ja predlažem da se krene od nule, jer je to poboljšanje pošto smo u debelom minusu, i sa parama, i sa svim drugim. A, ovi što cene „rezultate“, čim ubede više od 50 ljudi da dođe na utakmicu, ja ću da poverujem u oporavak srpskog fudbala, a i većina što će ovo čitati.

Al’ to se neće desiti, kao ni što ni većina gradova u Srbiji neće imati superligaša.

No, uvek ostaje PLS, materija za snove koji se, po pravilu ne ostvare.

Свака част председнику ФК Јагодина за ово саопштење :worth: (занемарујем оно што је написао за звезду)

2. decembar 2010. | 13:45 | Izvor: B92, Tanjug
Milanović: "Fudbal srlja u propast"

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2010&mm=12&dd=02&nav_id=476537

Predsednik Fudbalskog kluba Jagodina Goran Milanović izjavio je da u Zajednici klubova Super lige postoje antagonizmi koji srpski fudbal vode u propast.

"Već duži period postoje antagonizmi između takozvanih velikih i velike većine 'malih' klubova, a Zajednica se pretvorila u instrument realizacije interesa Zvezde i Partizana, kao da se fudbal u Srbiji igra samo zbog njih", rekao je Milanović.

Prema njegovim rečima, stiče se utisak da u Srbiji ne postoji niko drugi osim Partizana i Crvene zvezde
.

"Ispada da drugi klubovi i druge sredine ne ulažu sredstva. Za jedan mali, dobro organizovan klub neophodno je pronaći 800.000 evra, a to je u provinciji, u malom gradu sa malom industrijom teže obezbediti nego u Beogradu osam miliona evra", rekao je Milanović.

Predstavnici Jagodine i Spartaka nisu prisustvovali u sredu vanrednoj sednici Izvršnog odbora Zajednice, a na pitanje šta će preduzeti "mali" klubovi, Milanović je rekao da će se to videti u januaru.

Poslednja izmena:
Glavni problem nogometa u ex-yu zemljama je navijački šovinizam, a i nemoralni tipovi koji "samo" profitiraju od podsticanja šovinizma.

Takav primjer je firma Vox-Zagreb, koja unajmi pa iznajmi LED-displeje i semafor i na Marakani i u Maksimiru, podružnica u Beogradu im se zove Vox-002 (nemaju veze s markom "VOX electronics", iako su ovi također neki sponzor C.Zvezde).

Zapamćeno je kad je prije 3 godine u loži firme Vox-Zagreb na Maksimiru među 15-ak VIP-gostiju najveći VIP bio pjevač M.Perković Thompson. Tom se prilikom Oleg Šimić, gazda Vox-Zagreba, sebe s Thompsonom ponosno snimao u živom prijenosu... u ambijentu kada većina navijača kliče "Za Dom - spremni" i "ubi' Srbina"... Thompson je nekima najpoznatiji po javnom izvođenju pjesme "Jasenovac i Gradiška Stara".
Sestrinske firme Vox-Zagreb i beogradski Media House d.o.o. (procvjetao nakon famoznog deala s Aleksandrom Tijanićem 2004.), putem kartela s agentom za TV-prava, Slobodanom Vujčićem, postižu monopol i u drugim poslovima sa sportskim subjektima, što im pak omogućuje sklapanje "fenomenalnih" ugovora kojim se čak i veća ulaganja (npr. u opremu) u potpunosti isplate godinama prije isteka ugovora.

Nedavno su Zvezdi isporučili i sjedala za momčadi na Marakani: obećali marku Recaro, a ova su praktički no-name...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back