Glavni problem srpskog fudbala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
19. septembar 2010. | 19:11 | Izvor: B92
Partizanu preko EPS-a po 46 dinara

Pošto je EPS državno preduzeće i finansira se iz budžeta, svaki od 1.820.000 zaposlenih građana u Srbiji će na račun Partizana uplatiti 0,44 evra ili 46 dinara.

Reč je o računici koja proističe iz sponzorskog ugovora Partizana i Elektroprivrede Srbije, vrednog 800.000 evra, koji će da plate svi zaposleni građani Srbije.

To znači da će i Vladan Lukić morati da časti Partizan sa 46 dinara, a 124 zaposlena u FK Crvena zvezda sa 5.704. Ovaj ugovor će prvo morati da 'prođe' u Vladi Srbije, a i u Upravnom odboru EPS-a.

Kako su iz EPS-a potvrdili, ova kompanija do sada nije sponzorisala sportske klubove jer im to po statutu nije dozvoljeno, ali se kompanija „suočila sa situacijom da fudbalski šampion Srbije u najkraćem mogućem roku mora da nađe sponzora, jer bez generalnog sponzora nije moguće učešće u Ligi šampiona".

Pošto je reč o državnom preduzeću, ovaj ugovor će morati da „prođe" i na sednici Vlade Srbije, a kako saznajemo, ugovor još nije prošao ni Upravni odbor EPS-a, iako su fudbaleri Partizana već odigrali jednu utakmicu Lige šampiona sa „EPS-om na srcu".

33529_142826562417657_122397231127257_264370_4502722_n.jpg

Zato sto se favorizuju dva najbogatija kluba. Gde je grb Radnickog iz Nisa, Radnickog iz KG-a, Napretka iz KS-a i ostalih timova koji se jedva krpe da prezive? Treba da se pomogne tim klubovima a ne da daju pare onima koji su puni para.
Logično je da Lav plati reklamu klubovima za koje navija 90 posto Srbije. Oni ovo ne rade zbog Partizana i Zvezde već iz lične koristi, a koja je korist reklamirati se kod nekog drugoligaša?

Cilj kampanje je da deo novca od prodaje piva ostane klubovima koji se reklamiraju. A ako Partizanu i Zvezdi trebaju pare a ostalima ne e onda tu nesto stvarno nije u redu.
Ne kažem ja da drugima ne trebaju pare, nego da Lav te pare ne dijeli, već da na ovaj način pokušava da poveća prodaju među navijačima. Da stavi grb nekog drugog kluba skoro niko ne bi ni obratio pažnju. To ti je na primjer kao da se reklamiraš na televiziji koja pokriva cijelu državu i na nekoj lokalnoj.
BOLI BRIGA LAV PIVO ZA SRPSKI FUDBAL, GLEDAJU SVOJ PROFIT.

Ne kažem ja da drugima ne trebaju pare, nego da Lav te pare ne dijeli, već da na ovaj način pokušava da poveća prodaju među navijačima. Da stavi grb nekog drugog kluba skoro niko ne bi ni obratio pažnju. To ti je na primjer kao da se reklamiraš na televiziji koja pokriva cijelu državu i na nekoj lokalnoj.
BOLI BRIGA LAV PIVO ZA SRPSKI FUDBAL, GLEDAJU SVOJ PROFIT.

Mislis da neko pije pivo zato sto je na njemu grb nekog kluba? Ne verujem. Ali da jedan deo od prihoda od prodaje piva ide klubovima koji se reklamiraju to je definitivno. Kazem da bi bilo dobro da se pomogne klubovima koji su ugrozeni a i dalje su popularni kao neki koje sam pomenuo a ne da se favorizuju oni kojima pare nisu potrebne.

Mislis da neko pije pivo zato sto je na njemu grb nekog kluba? Ne verujem. Ali da jedan deo od prihoda od prodaje piva ide klubovima koji se reklamiraju to je definitivno. Kazem da bi bilo dobro da se pomogne klubovima koji su ugrozeni a i dalje su popularni kao neki koje sam pomenuo a ne da se favorizuju oni kojima pare nisu potrebne.
Pivo će se piti bez obzira kako bude upakovano, ali ima onih koji piju druga piva, a popiće Lav, jer znaju da na taj način pomažu svom klubu. Ja npr ne pijem Lav i ne namjeravam da počnem da ga pijem jer mi se ne sviđa, ali drago mi je što će na ovaj način pomoći mom klubu.
Što se klubova koje si naveo tiče, znam da su u teškom stanju i nadam se da će se snaći, ali to je problem uprave tih klubova. Oni moraju da obezbjede sredstva na neki način, jer pare same ne dolaze.

Pivo će se piti bez obzira kako bude upakovano, ali ima onih koji piju druga piva, a popiće Lav, jer znaju da na taj način pomažu svom klubu. Ja npr ne pijem Lav i ne namjeravam da počnem da ga pijem jer mi se ne sviđa, ali drago mi je što će na ovaj način pomoći mom klubu.
Što se klubova koje si naveo tiče, znam da su u teškom stanju i nadam se da će se snaći, ali to je problem uprave tih klubova. Oni moraju da obezbjede sredstva na neki način, jer pare same ne dolaze.

Онда по теби су само звездина и партизанова управа способне,а управе осталих 1000 спрских клубова нису!!!
Ако стварно ово мислиш онда си доста наиван...
п.с.немој ми само одговорити са примером неког клуба где неки локални мафијаш уђе у клуб да би опрао паре и то траје сезону,две...

Онда по теби су само звездина и партизанова управа способне,а управе осталих 1000 спрских клубова нису!!!
Ако стварно ово мислиш онда си доста наиван...
п.с.немој ми само одговорити са примером неког клуба где неки локални мафијаш уђе у клуб да би опрао паре и то траје сезону,две...
Ima još klubova koji su obezbjedili solidne uslove, pošto nećeš primjere neću ti ni navoditi, ali ako klub ne može da funkcioniše onda je jasno ko je odgovoran.

Ima još klubova koji su obezbjedili solidne uslove, pošto nećeš primjere neću ti ni navoditi, ali ako klub ne može da funkcioniše onda je jasno ko je odgovoran.

Drzava!

Ne, država sa tim nije imala veze ni za vrijeme Tita.

Imala je i te kako. Da li bi drzava dozvolila raspad Partizana ili Zvezde kao sto je dozvolila da propadne jedan Radnicki iz Nisa i da igra u trecoj ligi po svakakvim selendrama i zasto je propao stadion Cair na kome igra istoimeni klub. Zato sto se pomoc daje samo najjacima a za ostale sipak. To je samo jedan od primera a ima ih koliko hoces. U ovoj zemlji favorizuju se najjaci klubovi i to se vidi iz aviona.

Poslednja izmena:
Imala je i te kako. Da li bi drzava dozvolila raspad Partizana ili Zvezde kao sto je dozvolila da propadne jedan Radnicki iz Nisa i da igra u trecoj ligi po svakakvim selendrama i zasto je propao stadion Cair na kome igra istoimeni klub. Zato sto se pomoc daje samo najjacima a za ostale sipak. To je samo jedan od primera a ima ih koliko hoces. U ovoj zemlji favorizuju se najjaci klubovi i to se vidi iz aviona.

Ne možeš porediti Radnički sa Partizanom i CZ, jer on nema tradiciju kao ova 2 kluba, a broj navijača je neuporedivo manji. Kada dođe do krize klub sa velikim brojem navijača uvjek može da nađe nekog na poziciji da pomogne i sve se svodi na to da ako je na čelu kluba moćan čovjek klub će moći da funkcioniše bez problem (kao Jagodina i Inđija). To što Radnički propada nije ni meni milo, jer je jedan od naših najvećih klubova, ali to nema veze sa beogradskim klubovima, već sa nesposbnošću, nezaiteresovanošću, lopovlukom, ili nečim trećim, nisam mnogo upućen u dešavanja u tom klubu. Ne možeš da sjediš i čekaš da se neko sjeti da ti da pomoć da bi klub mogao da funkcioniše, već sam moraš pare da stvaraš na neki način, bilo to putem omladinske škole kao (OFK i donekle Vojvodina), ili na neki drugi način, ali suština je u tome da one neće pasti sa neba.

Ne možeš porediti Radnički sa Partizanom i CZ, jer on nema tradiciju kao ova 2 kluba, a broj navijača je neuporedivo manji. Kada dođe do krize klub sa velikim brojem navijača uvjek može da nađe nekog na poziciji da pomogne i sve se svodi na to da ako je na čelu kluba moćan čovjek klub će moći da funkcioniše bez problem (kao Jagodina i Inđija). To što Radnički propada nije ni meni milo, jer je jedan od naših najvećih klubova, ali to nema veze sa beogradskim klubovima, već sa nesposbnošću, nezaiteresovanošću, lopovlukom, ili nečim trećim, nisam mnogo upućen u dešavanja u tom klubu. Ne možeš da sjediš i čekaš da se neko sjeti da ti da pomoć da bi klub mogao da funkcioniše, već sam moraš pare da stvaraš na neki način, bilo to putem omladinske škole kao (OFK i donekle Vojvodina), ili na neki drugi način, ali suština je u tome da one neće pasti sa neba.

Ne mogu ali osim CZ , Partizana i Vojvodine jedino Radnicki N. ima nekakvu istoriju u Evropi i tradiciju u staroj Jugi. Broj navijaca je manji ali to je zato jer se godinama unistavao ovaj klub na svim nivoima pa i na nivou navijaca. '80-ih godina nije bilo tako:

Problem je sto je nas fudbal beogradizovan i to cim se drzava raspala, naravno sa drzavom i beogradizacijom fudbala raspala se i liga i fudbal. Zasto Radnicki N. nema nekoga na poziciji kao sto ti kazes? Zato jer se svi potezi povlace iz Beograda. Jagodina je prakticno sopstvena drzava jer njome vlada Palma isto kao i Indjija koja je pre nekoliko godina u barazu izbacila bas Radnicki iz druge lige. Ej Indjija?! Ima Radnicki odlicnu omladinsku skolu ali kada nema para da sacuva tu decu onda sve ide u propast. Dodje bilo koji Beogradski klub ponudi neku sicu i eto talenta u Beograd gde ce moci da se proda za vece pare u Azerbejdzan ili Jermeniju. Ne znam da li znas kakva je situacija u Nisu ali ovde ne moze nista da se zapocne dok ti neko ne pomogne a u ovom slucaju drzava. Drzava uopste nije zainteresovana da ulaze u jug jer je sve propalo. Kada prestanu da se favorizuju neki klubovi i vecina novca bude preusmerena na unutrasnjost drzave onda ce i ostatak drzave zivnuti u fudbalskom smislu. A evo ti primer kako Radnicki propada:

05102010.jpg

Ne možeš porediti Radnički sa Partizanom i CZ, jer on nema tradiciju kao ova 2 kluba.
Nema ali pitanje je da se nije raspala Jugoslavija da li bi bio ovo što sada jeste.Radnički je imao dosta svojih svetlih trenutaka u svojoj istoriji kada su mu se,ne samo u Jugoslaviji već i širom Evrope divili.Čuvene Meraklije bile su "ala engleski stadion" za mnoge što se tiče navijanja tada.Tada smo se najviše divili navijanjem engleza.
Čuveni REAL SA NIŠAVE :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back