Glavni problem srpskog fudbala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu C.zvezda i Partizan krivi sto 95% nacije navija za njih. Njihovim gasenjem bi opalo i ovo malo interesovanja za domaci fudbal, i srpski fudbal bi potonuo skroz bez 2 najjaca kluba, sto znaci da to nije resenje.

Наравно да они нису криви.Нису криве ни Карлеуша и Цеца што 95 % клинаца (и не само клинаца) слуша њихову музику ...криви су тих 95% нације што су дозволили да разни медији размишљају уместо њих.
На жалост,таква је реалност и проћи ће још једно 10-ак година док се после приватизације клубова нешто не промени на боље.

Hvala na dobrodošlici, drugari.
To što sam posle dve godine napisao nešto.....na žalost više govori o forumu nego o meni.
Ali, kada treba da se pljuje po zvezdi i partizanu, tu sam. :)

Evo tebi jedna reputacija za početak...mislim,greota je da ti 2 godine stoji ta nula z:lol:
Znači 2 godine si skupljao pljuvaču u ustima i kada si pozeleno surdukno si ga onako muški z:mrgreen:
Objasni mi nešto:Šta ti to forum kaže što je tebe sprečavalo da se kriješ po zemunicama?
Pazi samo na jednu stvar - posle ovoga verovatno će ti krenuti postovi prem broju 10...ej kakav bi to uspeh bio z;)

Evo tebi jedna reputacija za početak...mislim,greota je da ti 2 godine stoji ta nula z:lol:
Znači 2 godine si skupljao pljuvaču u ustima i kada si pozeleno surdukno si ga onako muški z:mrgreen:
Objasni mi nešto:Šta ti to forum kaže što je tebe sprečavalo da se kriješ po zemunicama?
Pazi samo na jednu stvar - posle ovoga verovatno će ti krenuti postovi prem broju 10...ej kakav bi to uspeh bio z;)

Šta je, nije ti sve jedno kad ti neko dira ''večite''......
Eto, i ti si jedan od problema u srpskom fudbalu z:mrgreen:z:mrgreen:
Ali polako, shvatićešz:poz:

Problem je zato sto postoji klub koji igra sa dugovanjem od 30 miliona evra!

управо то...и ко сад може да објасни одакле им још лове за довођење појачања и одлазак у Турску на припреме...

Lol, zamislite nasu ligu bez Zvezde...pa dobro, i partizana i Vose :mrgreen: Igralo bi se na njivama a prosek bi bio 150 ljudi na stadionu sa sve rezervama.
I onda bi dosli likovi kao Dzomba sa Hajdukom i spasili srpski fudbal :think::mrgreen:

овде си непотребно убацио Вошу,стари српски клуб...а иначе замишљам лигу без ова два штетна клуба

Sve je to novac ljudi..para vrti tamo gdje burgija nece..to je problem..Talenata imamo,hvala bogu,ali uslove i materijalnu moc da ih zadrzimo nemamo..mislim da treba uvesti privatizaciju u nas fudbal,dozvoliti da upliva kapital...naravno da nijedan talentovani igrac kojeg traze mnogi evropski klubovi nece ostati da igra u srbiji za sitne pare..tuzno,ali istinito:roll:

Sve je to novac ljudi..para vrti tamo gdje burgija nece..to je problem..Talenata imamo,hvala bogu,ali uslove i materijalnu moc da ih zadrzimo nemamo..mislim da treba uvesti privatizaciju u nas fudbal,dozvoliti da upliva kapital...naravno da nijedan talentovani igrac kojeg traze mnogi evropski klubovi nece ostati da igra u srbiji za sitne pare..tuzno,ali istinito:roll:

Zvezda se odrekla dečaka koji je prešao u Inter

I.Đ./Blic online | 11. 02. 2010. - 16:04h | Komentara: 6
Sedamnaestogodišnji Jevrem Kosnić ponikao je u Crvenoj zvezdi u nadi da će se u tom klubu i proslaviti.

Kako su stipendije kasnile nekoliko meseci njegov otac je zatražio i dobio ispisnicu a talenat mladog Jevrema brzo je zapao za oko slavnom Interu. Italijanski klub je bio uporan u želji da angažuje Kosnića i on poslednjih šest meseci vredno trenira pod budnim okom Žozea Murinja i drugih trenera zaduženih za mlađe kategorije fudbalera.
"Koči me dobijanje radne dozvole. Za sada treniram sa "B" timom, a za pola godine sam četiri puta radio i sa prvim sastavom. U Murinja sam gledao kao u sveca. Nedavno sam se vratio sa priprema drugog tima iz Dubaija", priča Kosnić za Sport.

Crvena zvezda je tako, kao i mnogi drugi srpski klubovi zbog nedostatka novca ali i pažnje prema mlađim igračima iz svoje škole dozvolila da oni iako još maloletni odu preko granice i proslave se u velikim svetskim klubovima.

Kosnić naglašava da mu je u Interu sjajno i da ima podršku na svakom koraku.
"Najviše se radujem susretima sa Dejanom Stankovićem. On je fudbalski bog. Uvek sa mnom popriča o svemu, bodri me, savetuje.Kada se sve to ima na umu, onda ne čudi što je Dejan jedan od najboljih igrača naše reprezentacije. On njega može mnogo da se nauči", otkrio je Kosnić priznajući i da mu stil igre Seska Fabregasa najviše odgovara.

Koji je ovo slučaj po redu?

Ne treba nam toliko privatizacija koliko profesionalizacija.
Školovan kadar pre svega.
Onda možemo razmišljati o tome kako da zadržimo talente u slučaju da ih nismo ranije odbacili .

Srpski fudbal ima mnogo problema.Losa infrastuktura,slaba posecenost prve lige,nedostatak novca.Zbog pukog prezivljavanja klubovi su prinudjeni da prodaju mlade talente stranim klubovima,a i klinci jedva da napune 18-19 godina, i ta starosna granica se sve vise pomera prema dole.Pogledajte recimo primer Aleksica iz Vojvodine,taj mali je prodat za 2,5 miliona evra Djenovi,a uveren sam da se sacekalo jos 2-3 godine,da bi postao nosilac igre Vojvodine i posle bi mogli da ga prodaju za 7-8 miliona evra.Klubovi bi trebalo da istrpe jednu generaciju igraca i da da od njih formiraju tim koji se spreman da uradi nesto vise u Evropi(ovde najvise mislim na vodeci trio Zvezda,Partizan,Vojvodina).A ne kao do sada cim jedan igrac odigra jednu polusezonu,oni odma gledaju da ga prodaju za neki kes i tako u krug.Jos jedan od problema je sto fudbalski centri u Srbiji propadaju.Nis,Kragujevac,Uzice kao veci gradovi u Srbiji nemaju prvoligase sto je tuzno.Dok neki smesni klubovi iz Beograda igraju prvu ligu poput Cukarickog,itd.Mora se stati na put beogradizaciji srpskog fudbala.Poslednji put je je tim van Beograda bio sampion 1989,dakle jos za vreme stare Jugoslavije,bila je to sampionska generacija Vojvodine.
Naravno tu je problem dva najveca "srpska" kluba Zvezde i Partizana.Pola Srbije navija za jedne,pola za druge.To je sramota,jer u svakoj normalnoj i razvijenoj fudbalskoj zemlji,ljudi navijaju za klub iz svog grada.Jedini svetli primeri u Srbiji su Novi Sad i Kragujevac,jer tu ipak najvise ljudi navija za lokalni klub a ne za beogradske vecite.(mada i tu ima dosta navijaca vecitih)Ja kad sam bio u Londonu krajem 2008 godine,sedim u nekom pabu i pricam sa nekim englezima o fudbalu,i tako se mi dotaknemo teme o srpskom fudbalu,i kad sam im rekao da je u Srbiji normalno da vecina ljudi navija za dva kluba,oni nisu mogli da veruju.Jos kad sam im objasnio da kad recimo u Subotici igraju Spartak-Zvezda,vecina ljudi iz Subotice navija za Zvezdu,oni bukvalno nisu mogli da veruju i mislili su da ih zajebavam.Bilo je potebno da popijemo jos tri ture piva i da prodje nekih sat vremena da ih ubedim da je to stvarno tako:lol::roll:Ostali su sokirani time,jer tako nesto je NEMOGUCE u Engleskoj,u sta sam se licno uverio.Inace momci su navijaci West Hema i uvek ce biti uz svoj klub nebitno sto West Hem nije osvojio trofej ko zna koliko godina,to se tamo ne gleda tako,i zato im je liga tako posecena i jaka.Pa jel vi ljudi znate da je PETA ENGLESKA LIGA GLEDANIJA NEGO NASA PRVA LIGA???Taj podatak kad sam video bio sam sokiran,ej peta liga...Tamo kad gostuje Mancester recimo Lidsu,navijaci Mancestera su u totalnoj manjini i docekani su na noz,a ovde kao sto sam rekao Zvezda kad igra u Subotici skoro kao da na Marakani igra,ili Partizan u Kuli.Pa sta reci kad onaj predsednik Hajduka iz Kule,Dzomba dodje na skupstinu Partizana,covek je grobar i kako onda ocekivati regularnu ligu???Zna se ako Partizanu budu neophodni bodovi za titulu u Kuli ce ih uvek dobiti.Isto tako i Zvezda ima neke svoje filijale u Srbiji,kod kojih uzimaju bodove uvek i bez problema.

Mora se stati na put dominaciji Zvezde i Partizana,jer bez toga nema jake lige.Liga bi bila mnogo zanimljivija kad bi bilo bar 5-6 jakih klubova,kad bi jedne godine titulu uzela Zvezda,pa onda sledece Vojvodina,pa Radnicki Kragujevac,Radnicki Nis, pa onda Partizan,Spartak Subotica i tako u krug...Poraslo bi interesovanje za nasu ligu privukli bi sponzore ojacali bi klubovi van Beograda i svi bi bili na dobitku.A ne ovako unapred znas ili Zvezda ili Partizan ce biti prvaci,eventualno tu sad nesto moja Vojvodina pokusava da uradi.Eto prosle godine je Vojvodina uspela da razdvoji vecite na tabeli kad je zavrsila druga,posle ne znam koliko godina.Ali to nije dovoljno mora se vise uraditi...Zvezda i Partizan su nastali dekretom i stvorili su ih komunisti i jedne i druge 1945,i od tad su povlasceni i imaju privilegije,pa shodno tome dominiraju ovom nasom tuznom ligom:(Da me ljudi ne razumeju pogresno ne bi ja voleo da Zvezda ili Partizan propadnu ili da se ugase,vec problem je sto su se njihovim dugogodisnjem forsiranjem,unistili ostali klubovi u Srbiji i propadaju fudbalski centri van Beograda...
Ja se iskreno nadam da ce se nesto promeniti u ovoj nasoj tuznoj ligi i da ce stvari krenuti nabolje.Bilo bi lepo da se ovde ukljuci sto vise ljudi,voleo bi da cujem razlicita misljenja...

Poslednja izmena:
@NS GARI
:ok: лепо си објаснио,то је то...ствар је толико јасна,али је проблем што већина се прави да не разуме шта је највећи проблем српског фудбала (спорта)

Чињеница је да су и финансије и лоши стадиони...велики проблем,али је толико жалосно (да не кажем болесно) да се на различите начине форсирају само два клуба,а остали као да не постоје...

@NS GARI
:ok: лепо си објаснио,то је то...ствар је толико јасна,али је проблем што већина се прави да не разуме шта је највећи проблем српског фудбала (спорта)

Чињеница је да су и финансије и лоши стадиони...велики проблем,али је толико жалосно (да не кажем болесно) да се на различите начине форсирају само два клуба,а остали као да не постоје...

Mislim da sve sto sam napisao stoji kao istina,svidjalo se to nekom ili ne...;)Evo ove nedelje pocinje ova tuga od nase lige,mada sve ce biti po starom...

Zvezda: "Stamenković bolji golman od Brkića"
22. februar 2010. | 20:56 | Izvor: Sportske.net

Iz Zvezde stiže prigovor na izbor Brkića. Na "Marakani" smatraju da samo golmani Zvezde i Partizana mogu da iznesu taj pritisak, od svih čuvara mreže iz domaće lige.
Stamenkovic vecaIz Zvezde su reagovali na najave da će posle povlačenja Dišljenkovića iz reprezentacije, rezerva Stojkoviću biti Brkić iz Vojvodine.

“To je potpuno pogrešna odluka jer jedino golmani Zvezde i Partizana brane u stresnom okruženju u našoj ligi i jedino oni mogu da izdrže pritisak”, kaže trener golmana crveno – belih, Srđan Maksimović.

On dodaje da nije subjektivan, i da bi isto rekao za golmane večitog rivala, međutim Partizanovi čuvari mreže su Crnogorci, pa je logično rešenje Saša Stamenković.

“Ako govorimo o kontinuitetu, Stamenković je branio 18 mečeva, najmanje puta je savladan, dok je Brkić imao možda pet mečeva”, podseća Maksimović.

Po njemu, trebalo je šansu pružiti golmanima koji su standardni u inostranstvu, Jorgačeviću iz Genta, ili Đuričiću koji brani za Leiriju, ali ne i Brkiću.

Ljudi pogledajte ove ljige sta pricaju,pa da li je moguce da oni hoce da govore Anticu ko treba da brani???Oni kazu da samo golmani Zvezde i Partizana MOGU DA BRANE ZA NACIONALNU SELEKCIJU?Pa dobro ko je ovde lud?Jer onda nijedan igrac iz drugih klubova ne moze da igra za Srbiju?A sta cemo sa Krasicem?Lanetom Jovanovicem?Banetom Ivanovicem?To su sve igracine i nosioci nase nacionalne selekcije,a niko od njih nikad nije igrao za Zvezdu ili Partizan.Brkic je jedan od najtalentovanijih golmana i nece mu slucajno Antic dati sansu.Ovi iz Zvezde hoce da na silu uguraju jednog svog igraca u reprezentaciju,da bi kasnije mogli da ga prodaju,posto trenutno NIKOGA ne mogu da prodaju od svojih igraca,niko ih nece.Kakvim se pritiscima sluze i sta rade to je SRAMOTA.Ovo je jos jedan dokaz sta se radi kod nas,i ko je uvek bio povlascen.Zbog ovakvih stvari nam je fudbal generalno jadan i bice sve dok se ne stane sa ovakvim stvarima...

Poslednja izmena:
Прво је срамота да се неко меша у избор селектора,а углавном су до сада тај притисак вршили близанци...

А друго,какав притисак имају голмани близанаца?! :dontunderstand:
Можда само у оних пар утакмица у Европи...У домаћем првенству на жалост сваку утакмицу играју као код куће,јер су клубови са навијачима (где би се осећали као прави гости) углавном у другој и трећој лиги...

Прво је срамота да се неко меша у избор селектора,а углавном су до сада тај притисак вршили близанци...

А друго,какав притисак имају голмани близанаца?! :dontunderstand:
Можда само у оних пар утакмица у Европи...У домаћем првенству на жалост сваку утакмицу играју као код куће,јер су клубови са навијачима (где би се осећали као прави гости) углавном у другој и трећој лиги...

Bas tako uglavnom ovi iz Zvezde i Partizana vrse pritisak na selektora,mada mislim da kod Antica to nece proci...Ma pusti tog trenera golmana Zvezde budala bulazni i ne zna sta prica...:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back