Glavni problem srpskog fudbala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedini problem je drustvena svojina, svi problemi bice reseni. politika nece imati uticaj, jer ce privatnik gledati svoje doope, kriminalci ce i dalje biti kriminalci, a dugovi ce biti vraceni..

E, tek onda ce se igrati fudbal ovde, a ne ovako (vec godinama), da igrac igra samo zbog toga da mi eventualno otisao u izostranstvo da zaradi koju kintu.

A zasto se privatizacija sportskih drustava sprecava, to je neko sasvim drugo pitanje. politika? ipak mislim da je pranje novca glavni uzrok...

Glavni problem je lose takmicenje.Jedino resenje je zajednicka liga bivsih bratskih republika.To takmicenje bi moralo da daje prolaz za Evropu.Sa dobrim zakonom i pravosudjem ,koji bi brzo procesuirali huligane ,ovo nije neostvarivo.
Necu da gledam izvestaje sa "stadiona" gde ljudi svoja prevozna sredstva(citaj bicikle) ostavljaju uz ogradu.

ideja sa zajednickom ligom je idiotska!!! cega bi bio prvak te lige? prvak balkana? cega? to je smesno...

slazem se, ta liga je samo izgovor idiota koji vode fudbalske lige na ovim prostorima.
Jbe mi se za rvate(morao sam to napisati), ali liga sa bilo kim je smrt za Srpsku ligu. Mi smo jedini koji smo na dnu i nista nismo pokusali da je poboljsamo osim prazne price(svaka cast SOS, ali to je mlacenje prazne slame). Kada mi budemo imali reflektore, vece gradove(nis, kg, zr itd) u super ligi, i koliko toliko sredjenu infrastrukturu i ako tada liga bude losa onda treba razmisljati o rezervnim planovima. Srbija je i dalje zeljna dobre domace lige, to joj treba i omoguciti, ali nece to ici sa idiotima koji vode fudbal i kojima je jedini uspeh plasman na SP. Taj plasman samo sakriva katastrofalno stanje u domacem fudbalu!!! Jbala vas Jugoslovenska liga po stoti put.

Nedeljko Kovinjalo:
Наша фудбалска стварност
Прошло је већ неколико дана од завршетка нашег фудбалског првенства. Покушајте сада да издвојите нешто лепо по чему ћете га памтити! Признаћете, тешко иде!

Још вам је теже ако сећање покушате да селектирате на основу уобичајених критеријума вредновања квалитета фудбалске игре и појединаца. Остаје вам оно што показује коначна табела, имена првака и екипа које се селе у нижи ранг.

Подједнако је тешко набројати неколико утакмица које су својим квалитетом могле да задовоље оне пробирљивије љубитеље фудбала. Сличне потешкоће имате и у погледу неких појединачних издвајања. Жалосно је што су ислужени повратници из иностранства давали печат.

Оно што је, по мени, вредно спомена јесте много значјнији утицај такозваних малих клубова на пласман на самом врху табеле. Одавно вечити ривали нису изгубили више бодова против „малих" него ове сезоне. Што је то тако део заслуга припада и судијама које су биле мање болећиве према нашим великанима. Мада је још увек њихов критеријум суђења био знатно растегљивији у казненим просторима Партизана и Црвене Звезде.

Прави је нонсенс да се, у таквој ситуацији, на суђење највише жали клуб за који је досуђено убедљиво највише пенала, а при том бар трећина није постојала! Да ли ћемо икада дочекати да председник Партизана или Ц.Звезде изађе пред новинаре и изјави следеће: „Извињавам се екипи Рада (или Металца,Хајдука...) зато што је судија досудио непостојећи пенал за нас!" А било је прилика. Због тога је и шампионска трка окончана увредама и оптужбама. Честитке су изостале.

Примера ради, ево како се на крају Премијер лиге огласио менаџер

Манчестера Алекс Фергусон: „Честитам Анчелотију и његовом тиму на освојеној титули, јер велики је успех надмашити овакав Манчестер јунајтед". Шмекерски, похвала ривалу и себи!

И ова саезона је показала да се код нас врло лако постаје тренер, али и врло брзо остаје без посла. Летели су тренери као конфете, а предњачили су Војводна и Партизан. Ипак, највише се говорило о оправданости смене Петровића у Ц.Звезди, у тренутку када је његов тим водио на табели.

Од свега овог, ипак, има још нешто горе у нашем фудбалу. То су терени, односно стадиони. Усуђујем се рећи да се нигде у Европи државно првенство не игра у горим условима. Овде се намеће једно питање, како наш клубови добијају лиценце за такмичење?

Наиме, већ неколико година Уефа инсистира на стриктном поштовању критеријума за лиценцирање од којих су два најважнија.Клуб не сме да има дуговања према играчима и мора да има стадион са одговарајућим комфором за гледаоце и фудбалере. Наша Заједница суперлигаша годинама гледа кроз прсте свим клубовима. Пред почетак првенства мало им запрете, а касније попуштају.

Наше комшије Хрвати били су ригорознији у спровођењу захтева Уефе па се њихово првенство игра на далеко бољим теренима,комфорнијим стадионима,од којих већина има и рефлекторе. Но и поред тога, ових дана муку муче да обезебеде довољан број клубова са лиценцом за лигу од 16 клубова. Разлог су велика новчана дуговања.

Код нас је, изгледа, све у реду. Челници Заједнице суперлигаша су више у фрци како да ускладе своје годишње одморе са настојањем да не пропусте још једно путовање са нашом фудбалском репрезентацијом. Ипак је Јужна Африка већи изазов! О Супер лиги ће размишљати када се врате.
:klap:

ideja sa zajednickom ligom je idiotska!!! cega bi bio prvak te lige? prvak balkana? cega? to je smesno...

Kako napraviti tako opširnu ligu, pa na Balkanu je 13 država (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Grčka, Turska, Rumunjska, Bugarska, Moldavija)! Predlažem ime lige:

* Balkanska
* ujedinjeno
* regionalna
* europska
* kvalitetna

* liga

BUREK liga!

Glavni problemi srpskog fudbala su ljudi koji vode klubove i savez.Jedan Buturovic da vodi fudbalski klub. Covek je uhvacen ,sniman ,izvrgnut rugla ali kao da nista nije bilo. Terzic iz CG upravlja sa OFK-om. Pa kad nije kriv neka dodje. Kad je Legija mogao da se preda,moze i on. Sta reci za Dzombu,covjek se sprda sa FSS,Partizanom˙-on je njihov navijac,sa svima koji fudbal vole. Pa onda Binic-na njega pucano iz sacekuse,Djuric-ne ume covek da poveze dve reci...i.t.d...i.t.d.

Bilo je na TV-u, zato ne rise.

Ко ти дрма кавез?
Јел било на оној ТВ за коју плаћамо претплату? Мене заболе рацку и за партизан и за звездицу,ако плаћам хоћу да гледам Спартак и ОФК-у на јавном сервису,а не да их јурим по нету или кабловској.
Ово више није ни београдизација,ово је чиста ''топџидеризација''.Али како се понашају овде тако пролазе у Европи...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back