Srpski fudbal ima mnogo problema.Losa infrastuktura,slaba posecenost prve lige,nedostatak novca.Zbog pukog prezivljavanja klubovi su prinudjeni da prodaju mlade talente stranim klubovima,a i klinci jedva da napune 18-19 godina, i ta starosna granica se sve vise pomera prema dole.Pogledajte recimo primer Aleksica iz Vojvodine,taj mali je prodat za 2,5 miliona evra Djenovi,a uveren sam da se sacekalo jos 2-3 godine,da bi postao nosilac igre Vojvodine i posle bi mogli da ga prodaju za 7-8 miliona evra.Klubovi bi trebalo da istrpe jednu generaciju igraca i da da od njih formiraju tim koji se spreman da uradi nesto vise u Evropi(ovde najvise mislim na vodeci trio Zvezda,Partizan,Vojvodina).A ne kao do sada cim jedan igrac odigra jednu polusezonu,oni odma gledaju da ga prodaju za neki kes i tako u krug.Jos jedan od problema je sto fudbalski centri u Srbiji propadaju.Nis,Kragujevac,Uzice kao veci gradovi u Srbiji nemaju prvoligase sto je tuzno.Dok neki smesni klubovi iz Beograda igraju prvu ligu poput Cukarickog,itd.Mora se stati na put beogradizaciji srpskog fudbala.Poslednji put je je tim van Beograda bio sampion 1989,dakle jos za vreme stare Jugoslavije,bila je to sampionska generacija Vojvodine.
Naravno tu je problem dva najveca "srpska" kluba Zvezde i Partizana.Pola Srbije navija za jedne,pola za druge.To je sramota,jer u svakoj normalnoj i razvijenoj fudbalskoj zemlji,ljudi navijaju za klub iz svog grada.Jedini svetli primeri u Srbiji su Novi Sad i Kragujevac,jer tu ipak najvise ljudi navija za lokalni klub a ne za beogradske vecite.(mada i tu ima dosta navijaca vecitih)Ja kad sam bio u Londonu krajem 2008 godine,sedim u nekom pabu i pricam sa nekim englezima o fudbalu,i tako se mi dotaknemo teme o srpskom fudbalu,i kad sam im rekao da je u Srbiji normalno da vecina ljudi navija za dva kluba,oni nisu mogli da veruju.Jos kad sam im objasnio da kad recimo u Subotici igraju Spartak-Zvezda,vecina ljudi iz Subotice navija za Zvezdu,oni bukvalno nisu mogli da veruju i mislili su da ih zajebavam.Bilo je potebno da popijemo jos tri ture piva i da prodje nekih sat vremena da ih ubedim da je to stvarno tako

Ostali su sokirani time,jer tako nesto je NEMOGUCE u Engleskoj,u sta sam se licno uverio.Inace momci su navijaci West Hema i uvek ce biti uz svoj klub nebitno sto West Hem nije osvojio trofej ko zna koliko godina,to se tamo ne gleda tako,i zato im je liga tako posecena i jaka.Pa jel vi ljudi znate da je PETA ENGLESKA LIGA GLEDANIJA NEGO NASA PRVA LIGA???Taj podatak kad sam video bio sam sokiran,ej peta liga...Tamo kad gostuje Mancester recimo Lidsu,navijaci Mancestera su u totalnoj manjini i docekani su na noz,a ovde kao sto sam rekao Zvezda kad igra u Subotici skoro kao da na Marakani igra,ili Partizan u Kuli.Pa sta reci kad onaj predsednik Hajduka iz Kule,Dzomba dodje na skupstinu Partizana,covek je grobar i kako onda ocekivati regularnu ligu???Zna se ako Partizanu budu neophodni bodovi za titulu u Kuli ce ih uvek dobiti.Isto tako i Zvezda ima neke svoje filijale u Srbiji,kod kojih uzimaju bodove uvek i bez problema.
Mora se stati na put dominaciji Zvezde i Partizana,jer bez toga nema jake lige.Liga bi bila mnogo zanimljivija kad bi bilo bar 5-6 jakih klubova,kad bi jedne godine titulu uzela Zvezda,pa onda sledece Vojvodina,pa Radnicki Kragujevac,Radnicki Nis, pa onda Partizan,Spartak Subotica i tako u krug...Poraslo bi interesovanje za nasu ligu privukli bi sponzore ojacali bi klubovi van Beograda i svi bi bili na dobitku.A ne ovako unapred znas ili Zvezda ili Partizan ce biti prvaci,eventualno tu sad nesto moja Vojvodina pokusava da uradi.Eto prosle godine je Vojvodina uspela da razdvoji vecite na tabeli kad je zavrsila druga,posle ne znam koliko godina.Ali to nije dovoljno mora se vise uraditi...Zvezda i Partizan su nastali dekretom i stvorili su ih komunisti i jedne i druge 1945,i od tad su povlasceni i imaju privilegije,pa shodno tome dominiraju ovom nasom tuznom ligom

Da me ljudi ne razumeju pogresno ne bi ja voleo da Zvezda ili Partizan propadnu ili da se ugase,vec problem je sto su se njihovim dugogodisnjem forsiranjem,unistili ostali klubovi u Srbiji i propadaju fudbalski centri van Beograda...
Ja se iskreno nadam da ce se nesto promeniti u ovoj nasoj tuznoj ligi i da ce stvari krenuti nabolje.Bilo bi lepo da se ovde ukljuci sto vise ljudi,voleo bi da cujem razlicita misljenja...