topmodelsica
Elita
- Poruka
- 20.561
Ne znam sto bi ova prica bila istinitija od hiljade prica iz Treceg oka? Ko poveruje u jednu pricu trebalo bi da veruje u sve to sto se pise.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ti nijedan smislen post ovde nisi izneo osim sto si se popeo na pijedestal "naucnika" i onda sa njega sudis o nama koji ucestuvjemo ovde u par recenica. Valjda sa visina nekog znalca.? Odakle ti samo da nisam naucne knjige citao? Zavrsio sam skole koje su sazdane na propagiranjau nauke i njenog metoda pre svega . Citao sam i Hokinga, i Bora i Kopru i Hajanzebrga doduse njhove popularne knjige ali dublje istrazivanje i formule me i ne zanimaju. Takodje poznajem filozofska znanja o tome sta nauka moze sta ne moze, sta je njen domet a sta nije.
A sta si ti ovde osim pojave tog crtanog filma od avatara. Par ijekavice i par sarkasticnih komentara izneo. ?
Coimen je vrtsta tipusa sa kojima imam iskustva. Pre par godina vodio sam kilometarske postove sa slicnim tipom za kojeg je na kraju ispalo da misli za sebe da je mesija koji ce svojim "znanjem" koje je naravano stekao tako sto je samo tako tek"kontao" a knjigu nije video u zivotu. Eto na svako moje iznosesenje cinjenica dobijao sam slicne odgovore poput ovih Coemonovih. Filzofija je ustvari mamac za takve tipuse, jer njen jezik je tesko razumeti i onda oni misle da te reci nista ne znace i da je moguce voditi ovakve razgovore gde neko misli ako upotrebi skup recenica sastavlenih iz opstih apstrakcija da je nesto pametno rekao i da je razgovor moguc. Evo pogledaj ovo:
Tipus apriori odbacije celu filozofiju kao krpu a da filozofsku knjigu nije video, dok na njeno mesto stavlja sebe i svoj "kont". koji iskazuje kao cinjenicu na nacin da nekog poducava. To je kao da neko skonta da se sunce okrece oko zemlje (jer on tako vidi) i sa tim ode na univerzitet gde ce u to sada ubedjivati astronome i kosmologe.
Ako nesto ne postoji onda to ne moze biti subjekat suda kojem ces dodeljivati predikate "ima" ili "nema".
A ako nesto nesto nesto ima ili nema onda to nesto koje ima ili nema postoji i nije tacno da ne postoji. Ovaj tvoj kont ...je besmislica ili strucnije receno kontradikcija.
I onda kazes da ne postoji cinjenica a onda ta "cinjenica koja ne postoji" ipak postoji i ima uzrok i posledicu.??!!
Pa da filozofija je nesto poput Paje patka. Odes, istrazis, a onda ovde napises sveobuhvatnu kritiku.
Ne moze tako. Necemo sada iz tvojih "kontova" otici u kvazi nauku da bih ja filozofijom branio kvazinaucne teze.
Samo kratko.
Materija i objekat ne da nisu slicni vec nema razlike na svetu koja je tome ravna. To je razlika izmedju forme i supstancije. Konacnog i beskonacnog. Uoblicenog i bezooblicnog.
Kada kazem materija..mislim na tzkz. krajnii subjekat svijh predikata.ili nosioca svih akcidencija sto znaci supstanciju. A to nije nikakav objekat. To nisu serpe i lonci.
Takodje atomi nisu serpe i lonci ili neki klikeri ali kao sto rekoh necu ici u tom smeru. Vazno je da sila nije nesto cim ese deluje.vec sta se ispoljava Sila nije cekic kojim udaramo u nakovanj vec je sila onova svega toga a ono sa cim imamo posla je ISPOLJAVANJE SILE. Opazaj cekic deluje na opazaj nakovanj pri cemo dolazi do ISPOLJAVANJA SILE . A U TOM DODGAdaU OBJEKAT JE DELOVAO NA OBJEKAT A SILA U TOM LANCU nije ukljcuena kao cinilac vec kao osnova. Kao supstrat.
Na to pitanje nema odgovora. Odgvor na to pitanje je kontradikcija. Jer sila koja nema delova. koja nema pocetak i kraj ne moze imati ni uzrok.
Evo da spustimo pricu na nivo fizike. Energija niti nastaje niti nestaje vec samo prelazi iz jednog oblika u drugog. Sada ako nesto niti nastaje niti nestaje ne moze imati samo po sebi uzrok vec uzrok ima njegova promena oblika. I ako neko postavi pitanje sta je uzrok same energije... ne ocekuje odgovor. A onaj ko mu ipak odgovara znaci da nije stvar razumeo .
Coi, bog te vid'o... kako te ne mrzi toliko kucati?
Mislim, ovo postade kvazifilozofsko nadmudrivanje.
Svi znamo ko je doticni. Sad mu pocela ijkavica smetati, a i tudji (astronautov) avatar...a ne vidi svoj...hahahha
Mogla bi tema pod katance, ili da se nastavi o "paklenim glasovima"...![]()
Jednom sam vec pricao o ovome... Drug je rekao da su to glasovi ljudi sa druge strane planete. Kao rupa je toliko duboko iskopana da se cuju ljudi sa druge strane. Na to je drugi drug rekao da je mnogo logicinije da su to duse umrlih koje gore u paklu.... Logiko...
Uglavnom, nikad se ne sna sta zivi na tolikoj dubini. To nije nista istrazeno i svasta moze da se ocekuje...
Citat clanka iz 1987. godine:
´´Srediste zemlje toplije je nego povrsina sunca ´´
ко ће ти бити стрпљив 16,5 минута, него нам реци шта си хтео са овим?
Neces ti uspjeti ni 5 minuta da odgledas...
Javi ako si saznao sta je u 6. minutu.![]()
Neces ti uspjeti ni 5 minuta da odgledas...
Javi ako si saznao sta je u 6. minutu.![]()
па мора мало да се заплаши.
али спас је или у меки или у бруклину треће нема
јурцају око његаSta ima u meki?
Da nije onaj kamen kome se klanjaju.?
јурцају око њега
е па не знам, мене замало не убедише у неке ствари, међутим сад полако увиђам да су ме обмањивали.A zar to nije zabranjeno?
Kako da se kamenu klanjaju?
Kada, ako se ne varam njima to zakon Allahhov zabranjuje?
е па не знам, мене замало не убедише у неке ствари, међутим сад полако увиђам да су ме обмањивали.