Glasovi iz pakla

A ti nijedan smislen post ovde nisi izneo osim sto si se popeo na pijedestal "naucnika" i onda sa njega sudis o nama koji ucestuvjemo ovde u par recenica. Valjda sa visina nekog znalca.? Odakle ti samo da nisam naucne knjige citao? Zavrsio sam skole koje su sazdane na propagiranjau nauke i njenog metoda pre svega . Citao sam i Hokinga, i Bora i Kopru i Hajanzebrga doduse njhove popularne knjige ali dublje istrazivanje i formule me i ne zanimaju. Takodje poznajem filozofska znanja o tome sta nauka moze sta ne moze, sta je njen domet a sta nije.

A sta si ti ovde osim pojave tog crtanog filma od avatara. Par ijekavice i par sarkasticnih komentara izneo. ?

Nijesi valjda mislio da ću ti uzvratiti uvredama?
Ja ti nijesam neprijatelj.
Naprotiv. Mislim da si interesantan sagovornik. Drago mi je što čitaš.

Prvo da izrazim protest skracivanja mog posta koji je bio primeran, nikoga nije vredjao, bio je apsolutno prihvatljiv. Isto tako me vrlo zanima sta je pisalo u Ozimanovom postu koji je takodje isecen.

Coimen je vrtsta tipusa sa kojima imam iskustva. Pre par godina vodio sam kilometarske postove sa slicnim tipom za kojeg je na kraju ispalo da misli za sebe da je mesija koji ce svojim "znanjem" koje je naravano stekao tako sto je samo tako tek"kontao" a knjigu nije video u zivotu. Eto na svako moje iznosesenje cinjenica dobijao sam slicne odgovore poput ovih Coemonovih. Filzofija je ustvari mamac za takve tipuse, jer njen jezik je tesko razumeti i onda oni misle da te reci nista ne znace i da je moguce voditi ovakve razgovore gde neko misli ako upotrebi skup recenica sastavlenih iz opstih apstrakcija da je nesto pametno rekao i da je razgovor moguc. Evo pogledaj ovo:

Coimen je vrsta tipusa koji nemaju vrstu. Dok se svi ostali u potpunosti ili delimicno, oslanjaju na nesto, jedni na nauku poput fizike itd, drugi na filozofiju, treci religiju, peti na sve po malo, desete apsolutno to ne zanima... Coimen se oslanja na ono sta sam zakljuci a pritom ne tvrdi da je u pravu vec da je to sta je rekao samo njegovo razmisljanje koje njemu samom ima smisla. Tacno je da se nisam sretao sa filozofskim znanjem, jednimo ono malo u skoli, i da nisam nesto voleo knjigu. Znaci ti za sebe kazes da si pametan i da sve znas, da si prosvetitelj i da govoris apsolutno tacnu istinu, da je tako kako filozofija kaze i nikako drugacije. Pa mogu ti reci Ozimane, o tipuse true, da nimalo nisi korektan i pored toga sto sam se pomalo salio kroz postove. Arogancija – to si ti. Postoji li opravdana arogancija? Dobro iza tebe stoji citava masinerija umova tako? Onda ok budi i dalje takav.

Tipus apriori odbacije celu filozofiju kao krpu a da filozofsku knjigu nije video, dok na njeno mesto stavlja sebe i svoj "kont". koji iskazuje kao cinjenicu na nacin da nekog poducava. To je kao da neko skonta da se sunce okrece oko zemlje (jer on tako vidi) i sa tim ode na univerzitet gde ce u to sada ubedjivati astronome i kosmologe.

Nisam ja nikoga udedjivao vec ti. Eto usudio sam se da povezem programiranje sa realnim svetom i mislim da se preko toga do neceg moze doci. Ne to ne bih tvrdio jer nisam video vec bi mozda predpostavio da je tako, kao sto sam i u ovom slucaju. Problem je u tome sto me ti Ozimane nisi ubedio da nije tako tj ni ti, ni tvoja filozofija to nisu videli ali dajes sebi za pravo da kazes kako je to budalastina. Rekao sam da je sila samo osobina necega i da dolazi do njenog prikaza onda kada je definisano da se dogodi a definisano je samom osobinom objekta.

Ako nesto ne postoji onda to ne moze biti subjekat suda kojem ces dodeljivati predikate "ima" ili "nema".
A ako nesto nesto nesto ima ili nema onda to nesto koje ima ili nema postoji i nije tacno da ne postoji. Ovaj tvoj kont ...je besmislica ili strucnije receno kontradikcija.

I onda kazes da ne postoji cinjenica a onda ta "cinjenica koja ne postoji" ipak postoji i ima uzrok i posledicu.??!!

Ne to je samo osobina subjekta a osobina subjekta i te kako ima i uzrok i posledicu apogotovo sto ta osobina je vidljiva tj realna po subjekat koji posmatra. Kada sutnes loptu ugledaces kako odlazi od tebe. Da li je ovo realno? Ja kazem da jeste tj da je realno onoliko koliko je realan ovaj svet. Zakljucak je da osobina ima i uzrok i posledicu iako realno osobina nigde ne postoji vec samo definise nesto ili nekog.

Pa da filozofija je nesto poput Paje patka. Odes, istrazis, a onda ovde napises sveobuhvatnu kritiku.

Sta da radim, izvini ali takav sam utisak stekao citajuci tebe. Moguce je da sam glup, sta znam..

Ne moze tako. Necemo sada iz tvojih "kontova" otici u kvazi nauku da bih ja filozofijom branio kvazinaucne teze.
Samo kratko.

Materija i objekat ne da nisu slicni vec nema razlike na svetu koja je tome ravna. To je razlika izmedju forme i supstancije. Konacnog i beskonacnog. Uoblicenog i bezooblicnog.
Kada kazem materija..mislim na tzkz. krajnii subjekat svijh predikata.ili nosioca svih akcidencija sto znaci supstanciju. A to nije nikakav objekat. To nisu serpe i lonci.

Takodje atomi nisu serpe i lonci ili neki klikeri ali kao sto rekoh necu ici u tom smeru. Vazno je da sila nije nesto cim ese deluje.vec sta se ispoljava Sila nije cekic kojim udaramo u nakovanj vec je sila onova svega toga a ono sa cim imamo posla je ISPOLJAVANJE SILE. Opazaj cekic deluje na opazaj nakovanj pri cemo dolazi do ISPOLJAVANJA SILE . A U TOM DODGAdaU OBJEKAT JE DELOVAO NA OBJEKAT A SILA U TOM LANCU nije ukljcuena kao cinilac vec kao osnova. Kao supstrat.

Dobro nije isto objekat i materija ali od kakvog je to znacaja? Oko cega se ovde raspravlja? Sve je pocelo od toga kada sam rekao da sila ima uzrok i posledicu i oko toga se sve vreme vrtimo dok ti ubacuijes nepotrebne komentare koji nisu u dirktnoj vezi sa pitanjem.

Sila ima uzrok i posledicu. Evo zasto ne rastavimo sve na atome jer od njih je sve nacinjeno. Skup atoma ( neki odjekat) je povezan silom koja deluje izmedju njih ( primer: cd disk) Taj objekat moze da deluje na drugi koji je isto tako nacinjen od atoma tako sto ce npr mehanicki da ga pomeri( drugi disk) Da li su ovde delovali atomi? Ja kazem da jesu, svi su apsolutno ucestvovali u prici ali su imali razlicite uloge. Uglavnom sila je neciji licni opis, opis njegovog ponasanja i to potpuno predvidiv. Pozitivno privlaci negativno zato sto su njihove osobine takve. Uzrok energije, sile… je neko desavanje u atomima kao i ceo skup njihovog medjusobnog delovanja jedni na druge, pa i sire... Postoji momenat kada niko na nikog ne deluje ( trenutak kada vreme stane, tada nema predstave ) Kada predstava pocne na traje ali naravno ne uvek u punom jeku i sa istim zbivanjima( sila, energija, magnetno polje..). Uvek se dogodi nesto drugo ali kada se dovoljno udaljimo imacemo utisak da je cela predstava u stvari ista od one juce ili one prosle godine u to vreme, ili one pre 1000 god.. Svaki ciklus(predstava) ima pocetak i kraj. Ponekad neki broj jednog ciklusa moze da predstavlja jedan ciklus neceg drugog.

Na to pitanje nema odgovora. Odgvor na to pitanje je kontradikcija. Jer sila koja nema delova. koja nema pocetak i kraj ne moze imati ni uzrok.

Evo da spustimo pricu na nivo fizike. Energija niti nastaje niti nestaje vec samo prelazi iz jednog oblika u drugog. Sada ako nesto niti nastaje niti nestaje ne moze imati samo po sebi uzrok vec uzrok ima njegova promena oblika. I ako neko postavi pitanje sta je uzrok same energije... ne ocekuje odgovor. A onaj ko mu ipak odgovara znaci da nije stvar razumeo .

Naravno da sam razumeo ali tvrdim da to nije tacno. Pocetak sile je onda kada se ispolji a kraj kada prestane ispoljavanje. Posto neka sila sve vreme deluje mozemo se korisiti malim experimentom. Uzmimo da postoje samo dva atoma. Oni deluju jedan na drugi samo ukoliko su dovoljno blizu ali zato postoje sile koje deluju u samom atomu. Kada je pocetak delovanja tih osnovnih sila? Pa u ono vreme kada je sam atom napravljen, samostvoren kako kod… Ako mu oduzmemo koji elektron on ce drugacije da deluje na druge atome i sve se oko toga vrti. Ceo svet je jedna kompikovana kombinacija ali na najjednostavniji moguci nacin. Kraj delovanja sila unutar samog atoma bice dana kada bude unisten i kada vreme bude stalo.

Energija ne postoji pa ne moze da prelazi iz jednog oblika u drugi. Energija je samo predstava u kojoj glavne uloge tumace protoni , neutroni, elektroni i pojedini slucajni gosti koji se pojave u pojedinim slucajevima, i pojedninacno i kao neka celina, i kao neka veca celina, a onda jos veca itd.

Jedan moj drug, kako sam razumeo, kada je bio mali,, imao je ideju kako je suncev sistem jedan veliki atom i da je ceo univerzum sacinjen od tih ogromnih atoma koji su jeli rasuti svuda u prostoru. Ne znam zasto sam ovo spomenuo ali eto. Mozda zbog tog da planeta zemlja predstavlja celinu i kao takva dalje deluje na druge celine. Udruzeni ili zgusnuto grupisani atomi daju celinu a pogotovo skladno usredsredjeni a teze ka tome da budu.

Coi, bog te vid'o... kako te ne mrzi toliko kucati?
Mislim, ovo postade kvazifilozofsko nadmudrivanje.

Svi znamo ko je doticni. Sad mu pocela ijkavica smetati, a i tudji (astronautov) avatar...a ne vidi svoj...hahahha :):)

Mogla bi tema pod katance, ili da se nastavi o "paklenim glasovima"... :)

Coi, bog te vid'o... kako te ne mrzi toliko kucati?
Mislim, ovo postade kvazifilozofsko nadmudrivanje.

Svi znamo ko je doticni. Sad mu pocela ijkavica smetati, a i tudji (astronautov) avatar...a ne vidi svoj...hahahha :):)

Mogla bi tema pod katance, ili da se nastavi o "paklenim glasovima"... :)

Pa i kucanje sluzi necemu. Sto, plasis se pakla? Znaima me, ako znas, sta je doticni to neprikladno napisao na kraju svog posta?

Jednom sam vec pricao o ovome... Drug je rekao da su to glasovi ljudi sa druge strane planete. Kao rupa je toliko duboko iskopana da se cuju ljudi sa druge strane. Na to je drugi drug rekao da je mnogo logicinije da su to duse umrlih koje gore u paklu.... Logiko...
Uglavnom, nikad se ne sna sta zivi na tolikoj dubini. To nije nista istrazeno i svasta moze da se ocekuje...

ne zivi nishta, mnogo je vluc'e

Interesantno veoma.
A sada, gledajuci ovaj snimak i jos neke na tu temu,jasno znam da se sa ovim snimcima manipulise u svim verama.
I jos nesto,da li je dusa matierijalna i li nematerijalna?
Ako jeste kako je ne mozemo opipati ili videti, ako pak nije, kako bilo kakav uzareni materijal moze nauditi dusi?

е па не знам, мене замало не убедише у неке ствари, међутим сад полако увиђам да су ме обмањивали.

Jesi li gledao ovaj snimak do kraja?
kazu da su zivotinje osecale kako se muce pagani u grobovima
i taj neki uzviseni ala .....kako vec se zvao mogao je da cuje
i da pokaze svojim izaslanicima?
Zar samo njima
a zamisli kaze da su terali na ta groblja bolesne zivotinje,a one od straha bivaju izlecene i to kako ,nego dobivajuci proliv i tako su zivotinje vrsile nuzdu na grobove pagana?
Lepo nema sta, tako da verovatno zbog mucenja hriscana u grobovima i cudnih zvukova u njima muslimani skrnave ista na raznim mestima.
A mozda se samo lece od zatvora?

stephff6e-1.gif

Apple_Mecca_220.jpg

Back