andjelijaa
Elita
- Poruka
- 17.705
pa nista,probajsumnjam da cu sa 140+ kila da umrem od gladi.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa nista,probajsumnjam da cu sa 140+ kila da umrem od gladi.

140 kg nisi dobio za dva dana ili 2 meseca već si duži vremenski period imao pogrešan stil života i bez kretanja.sumnjam da cu sa 140+ kila da umrem od gladi.
nekako sam gladan, i kad ustajem kao da se nekako vrti.

prosle godine sam skinuo neki 20 kila za 40 dana, tad sam bio bas debeo, sad sam slank. ali sad je cilj da vidim trbusnjake. procenio sam da treba neki 10 kila dole da bi se videli.140 kg nisi dobio za dva dana ili 2 meseca već si duži vremenski period imao pogrešan stil života i bez kretanja.
Nagli prekid navika, unosa hrane i hidracije šokiraće tvoj organizam i možda ćeš imati kontra efekat.
Baci pogled na osnove Hrono ishrane po metodama Dr Ane Gifing.
Skoro sam sigurna da bi za prvih 30 dana restrikcije izgubio 10 -15 kg, bez sklekova, tetetane, optetećenja.
Moraš biti uporan i strpljiv, kao kada si nabacivao kilažu.
Hrono ti je najbrži, najbezbolniji način da oslabiš i/ili da održavaš željenu težinu.
Srećno!
Kakav je problem skinuti 10 kg?prosle godine sam skinuo neki 20 kila za 40 dana, tad sam bio bas debeo, sad sam slank. ali sad je cilj da vidim trbusnjake. procenio sam da treba neki 10 kila dole da bi se videli.
hvala na podrsci. odoh da plivam na lepom plavom prljavom dunavu.Kakav je problem skinuti 10 kg?
Još bolje ako nemaš mnogo da oslabiš.
Ako si već imao rezultate onda znaš i način.
Dobro, neka ti tema ostane za tvoja preslišavanja a našu podršku, da barem imaš gde da se pohvališ.
Srećno!
Idi na zemunski deo do kajak kluba.tamo je cistiji,jer odozgo nema naseljenog mesta.hvala na podrsci. odoh da plivam na lepom plavom prljavom dunavu.
odlican put ka ne postizanju nicegaprobacu opet sutra da ne jedem nista ako krene vrtoglavica onda opet nesto sitno pojedem.

problem je sto radim. Imam od srede cetiri dana odmora. Mnogo je lakse kad ne radis.odlican put ka ne postizanju nicega![]()
sta te za gladovanje briga dal radis ili neproblem je sto radim. Imam od srede cetiri dana odmora. Mnogo je lakse kad ne radis.

pa treba imati snage raditi. Lako je gladovati kad ne radis nista.sta te za gladovanje briga dal radis ili ne![]()
Prijatelju, posto je tebi cilj smanjivanje telesne mase a ne zdravstveni efekti gladovanja bezveze je da sam sebe maltretiras gladovanjem za postizanje tog cilja.pojeo sam 2 banane i jedno kuvano jaje. bezi bre. tesko ce da ide sa 4k kalorija na 0. prvo par dana cu da jedem 2-3 banane i ribu ili jaje. preplivao sam 2 puta dunav. ogladneo ko pas.
Dobar si, dobar...prešišao si popodne, izdržao do većeripojeo sam 2 banane i jedno kuvano jaje. bezi bre. tesko ce da ide sa 4k kalorija na 0. prvo par dana cu da jedem 2-3 banane i ribu ili jaje. preplivao sam 2 puta dunav. ogladneo ko pas.

A sada?nekako sam gladan, i kad ustajem kao da se nekako vrti.
nisi smeo šlag..vratio sam se sa posla popio sam 4 kafe, jedna je bila sa onim slagom. I to je to za danas. Nista ijo nisam. uradio sam 2x12 zgibova jutros u firmi jos 10ak ukupno. Sad posle posla jedna serija od 16 i druga serija od 11 zgibova sa rusakom i laptopom. Kilaza je 142 kila.
Bravo, i sam imam slicno iskustvo.Mozda ce nekom biti zanimljiva iskustva jednog pravog *umetnika u gladovanju* (ko procita shvatice zasto ga tako zovem). Iz Srbije je i relativno poznata licnost - autor kultne emisije *Govornica Mileta Perica* na valjevskoj TV Marš. Prenecu nekoliko njegovih iskustava gladovanja... dobro demantuje stereotipe da je gladovanje *jako stetno, opasno po zivot i sl.*
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
Iz terapeutskih razloga gladovao sam na prelazu 2014/2015. tačno 45 dana, potom više puta po dve ili tri nedelje, a od 2017. preventivno gladujem odnosno jedem približno svaki drugi dan i godišnje sam bez hrane nešto više od 150 dana zbirno.
Da bi osoba prosečnog zdravlja i građe umrla od gladi morala bi biti približno 70 dana neprekidno bez hrane - ali sa dovoljno vode. Osećaj gladi drastično se smanjuje posle 3-4 dana gladovanja, koliko treba telu da se prilagodi i počne variti samo sebe (procesima autolize i ketoze), krajnje ekonomično sagorevajući telesne rezerve masti i proteine iz mišića koji mu nisu životno neophodni.
Tako sam za 45 dana izgubio oko 25% telesne mase. U proseku sam za to vreme dnevno gubio oko 0.5 kilograma (jedva po 100 grama poslednjih dana), sve vreme sam bio vitalan i radno sposoban, veoma izoštrenih čula i uma... (25.3. 2022.)
...
Moja krvna slika i biohemijske analize bolji su u petoj nego što su bili u trećoj nedelji gladovanja! Lekarska predviđanja bila su upravo obrnuta, sa sigurnim tragičnim ishodom.
Ovo nije dokaz da srpski lekari nemaju pojma ali jeste o tome da o terapijskom gladovanju ne znaju ništa, da su utrenirani samo i jedino u linearnom mišljenju i da ne veruju u instinktivnu prilagodljivost pa možda i mudrost naših tela... (7.1.2015.)
...
Pre par sati uz veoma grube reči praktično sam izbačen iz čuvene privatne ordinacije gde me je dr sci (hirurg, docent medicinskog fakulteta) detaljno pregledao i konstatovao da moje stanje nije kritično i da ne zahteva operaciju - pošto sam mu radosno otkrio da mi je njegov manje uvaženi kolega pre samo mesec i po dana na istom takvom pregledu rekao da se hitno, za sedam dana vratim sa uputom za hitnu, komplikovanu operaciju uklanjanja celog debelog creva. “Meni takvi pacijenti ne trebaju, ovde više niste dobrodošli, potražite sebi drugog lekara“.
Osmog decembra imao sam dijagnozu opasne difuzne polipoze koju sam na ekranu video sopstvenim očima, a danas je nemam; desetine polipa su u međuvremenu nestale, u šta sam se takođe lično uverio tokom kolonoskopije!
Koliko ja znam, razliku između ta dva pregleda donelo je 45-odnevno gladovanje. Ili bog. Sta se kome vise svidja. (19.1.2015.)
Pope, što taj prozor malo ne proširiš, na 8 sati?tri puta godišnje po 3 dana tj 72 h bez hrane
a ovako svaki dan bez doručka.. jedem u 17 i 22 h.. od 22h do 17h ništa ..to je 19 sati autofagija..godinu i po već tako..jedem 5 sati, 19 ne..