Spiridone duže, da ja tebi
priopćim sledeće:
Zašto mi ne bi smo sebi priredili jedan
plezir nesvakidašnjeg karaktera?
Zašto mi lepo ne bi smo investirali po 20, 30, 50 evrića, ko već koliko ima i organizovali jednu svirku konkursnog + pozivnog karaktera u adekvatnom prostoru iznajmljenim na jedno veče?
Pravo učešća bi imao svaki izvođač koji dokaže da može da svira suže od 2 minuta i 16 sekundi.
Verujem da bi neki mogli i duže što bi im bilo omogućeno.
Ti bi recimo preuzeo na sebe da nađeš takav prostor u lokalu i pozoveš muzičare te preuzmeš pikslu odnosno budeš ovlašćeno lice koje prikuplja priloge.
Verujem da bi mogli da prikupimo adekvatan iznos.
Tehnički uslovi ne bi bili zahtevni upravo iz razloga što zvuk tog događaja mora biti dizajniran u skladu sa onim koji je karakterisao prvobitnu gitarijadu.
Dakle tehnika i instrumenti bi morali da budu sledeći:
1. Dve kutije Montarbo ili Elektrovojs razglasa (sa minimum jednom pocepanom membranom) i može i mala mikseta
2. Tri pecaljke i tri Šurova mikrofona. Po mogućstvu dva da imaju povremene prekide.
3. Čejvac bas pojačalo od 150 vati
4. Maršal sa dva ulaza (za solo i ritam gitaru)
5. Jedan mali VOX za sintizajzer - obavezno Yamaha DX 7
http://3.***************/-UazlP_ZxpD4/TMPZwpODmlI/AAAAAAAAAEs/4ZKARUl7hqk/s1600/yamaha-dx7.jpg
6. Obavezno Amati ili Trova bubanj set od bas bubnja, plitkog doboša, indijanera, činele i kontračinele te jednog prelaza
7. Osvetljenje - po zatečenom stanju.
8. Svaka grupa nosi svoje gitare.
Ja mislim da ako bi se malo angažovao prikupio bi dovoljan broj zainteresovanih pa bi mogli jedno veče da provedemo u sviranju i ispijanju piva negde u Leskovcu.
Ja obećavam da dolazim sa lap topom punim matrica koje sam snimao i gitarom da skoro uživo izvedem svoje numere Alfio - pukovnik te zove, Ja vozim beton i Polyglot intruder. Maskiran naravno i u pratnji obezbeđenja da me ne otme i bači na muke Divlja ševa. Njih nemoj da zoveš, prolupali su.
Šta ti kažeš Spiro?