Ulični muzičar
Zainteresovan član
- Poruka
- 375
pOz i od mene
posto se mora cekati na odobrenje modratora, mozda ovo moje pisanije nece stici bas na vreme, al' verujem da ce se citati.
Daklem, ja sam za Gitarijadu, ali mislim da je ona stvar proslosti (vidite kako prolaze gitarijade u okruzenju, nadvladali su neki egziti, beerfesti,...).Ja se Gitarijade skromno secam kao "ucesnik i svedok". Nikad nisam savladao sedmice, majeve, dimove ...i ostale komplikovane hvatove na gitari (znao sam samo da okrecem tri akorda, pa i to ne bas do kraj' ). Mene je interesovalo nesto drugo - duh, sto bi se reklo. Saradjivao sam sa Spirom u bendu Leva linija, a kad smo se "zdruzili" sa Muretovim The Checer's, onda sam se sa Spirom pridruzio Pedji Pavlovicu i oformili smo Plave bluze (nedelju dana pred Gitarijadu '84 ili '85). Vezbali smo kod Pedje u zgradi (Pedja na Orfeusu i FBT pojacalom od dvadesetak vati, Spira je svirao bubnjeve, decije koje je uzeo, pozajmio, kupio !? od Zokija Majmuna, ja sam imao neku jednomagnetnu kopiju Gibsona,a Kika je svirao neku dasku od basa bez pojacala. Secam se da smo jednu probu odrzali i kod Voske (ne znam kako se zvase grupa - P.O.R.S., ili tako nesto, jer su oni imali pojacala i bubnjeve. Tog leta smo bili na gitarijadi kao vizuelna atakcija, kao sto nas je pok. Oklagija najavio "prvi pank bend u Leskovcu". Vokal nam je bio Svarc. Secam se da sam pozajmio gitaru iz grupe Koala ... i da mi je h-zica pukla (i 'tela da istera oci) na drugoj strofi revolucionarne pesme.
Druga moja Gitarijada je bila u leto '86 mislim, kada sam bio na redovnom odsustvu iz JNA. Tada sam svirao sa Crnom Mambom. Svirao, ha, skakao po bini kao drugi bas (na plejbek). Pre nastupa sam sa tipom iz niske Komune bio na veceri (tost u kiosku pored sadasnjeg Tehnoloskog fakulteta), i snjim popio gajbu piva (prvi i zadnji put u zivotu). Naravno, taj doping je itekako uticao na moj nastup. Secam se, a drugi su mozda i culi, da sam te veceri sa bine pljunuo Sasu Lenona, uvazenog clana tadasnjeg zirija. Toliko o mojim ucescima na Gitarijadama.
Gitarijada u Leskovcu se secam kao, mozda, jedinu zabavu omladine u to vreme (zlatne osamdesete). Mislim da se tada vreme merilo izmedju dve Gitarijade.
Nastavicu se kasnije ...
pOz
ako si 66-to,
ako te zovu Pecko,
ako si isao u hemijsku skolu .... znam te !
i pozdravljam te !