Gitarijada ponovo u LE!!!

pOz i od mene :)
posto se mora cekati na odobrenje modratora, mozda ovo moje pisanije nece stici bas na vreme, al' verujem da ce se citati.
Daklem, ja sam za Gitarijadu, ali mislim da je ona stvar proslosti (vidite kako prolaze gitarijade u okruzenju, nadvladali su neki egziti, beerfesti,...).Ja se Gitarijade skromno secam kao "ucesnik i svedok". Nikad nisam savladao sedmice, majeve, dimove ...i ostale komplikovane hvatove na gitari (znao sam samo da okrecem tri akorda, pa i to ne bas do kraj' ). Mene je interesovalo nesto drugo - duh, sto bi se reklo. Saradjivao sam sa Spirom u bendu Leva linija, a kad smo se "zdruzili" sa Muretovim The Checer's, onda sam se sa Spirom pridruzio Pedji Pavlovicu i oformili smo Plave bluze (nedelju dana pred Gitarijadu '84 ili '85). Vezbali smo kod Pedje u zgradi (Pedja na Orfeusu i FBT pojacalom od dvadesetak vati, Spira je svirao bubnjeve, decije koje je uzeo, pozajmio, kupio !? od Zokija Majmuna, ja sam imao neku jednomagnetnu kopiju Gibsona,a Kika je svirao neku dasku od basa bez pojacala. Secam se da smo jednu probu odrzali i kod Voske (ne znam kako se zvase grupa - P.O.R.S., ili tako nesto, jer su oni imali pojacala i bubnjeve. Tog leta smo bili na gitarijadi kao vizuelna atakcija, kao sto nas je pok. Oklagija najavio "prvi pank bend u Leskovcu". Vokal nam je bio Svarc. Secam se da sam pozajmio gitaru iz grupe Koala ... i da mi je h-zica pukla (i 'tela da istera oci) na drugoj strofi revolucionarne pesme.
Druga moja Gitarijada je bila u leto '86 mislim, kada sam bio na redovnom odsustvu iz JNA. Tada sam svirao sa Crnom Mambom. Svirao, ha, skakao po bini kao drugi bas (na plejbek). Pre nastupa sam sa tipom iz niske Komune bio na veceri (tost u kiosku pored sadasnjeg Tehnoloskog fakulteta), i snjim popio gajbu piva (prvi i zadnji put u zivotu). Naravno, taj doping je itekako uticao na moj nastup. Secam se, a drugi su mozda i culi, da sam te veceri sa bine pljunuo Sasu Lenona, uvazenog clana tadasnjeg zirija. Toliko o mojim ucescima na Gitarijadama.
Gitarijada u Leskovcu se secam kao, mozda, jedinu zabavu omladine u to vreme (zlatne osamdesete). Mislim da se tada vreme merilo izmedju dve Gitarijade.
Nastavicu se kasnije ...
pOz

ako si 66-to,
ako te zovu Pecko,
ako si isao u hemijsku skolu .... znam te !

i pozdravljam te !

"Zahvaljujem se Jolemitru na lepim recima koje je uputio."

Nema na cemu, Pedjo. To je bila moja duznost i obaveza sto bi rek'o Cvorovic. Bas mi je drago sto si se javio. Nismo se videli jos od tvog koncerta sa bendom "Radioaktivni"(nasao na you tube pa kad pogledam neki zapis, prija srcu). Napisi nesto interesantno kad se setis ovih stvari oko nase gitarijade. Kad dolazis nekad u Leskovac, javi se da se vidimo i zelim ti pun uspeh sa sadasnjim bendom. Ziveli!

Na poziv mog bivseg kolege Spire koji je trazio da se javim na ovaj forum, to i cinim. Vecina dogadjaja vezanih za moj rokenrol u Leskovcu je opisan u Biografiji ASP(gde sam mnogo toga napisao) a i ovde je dodato jos cinjenica pride. Zahvaljujem se Jolemitru na lepim recima koje je uputio. S obzirom da Spira stvarno pamti mnostvo dogadjaja, ja nemam mnogo sta da dopunim novostima. Cak i ovo o nasem duetu na bini sam zaboravio.Kika jeste bio voditelj, a zasto nije svirao sa nama i meni je izaslo iz glave(mislim da je raspad Crne mambe doprineo da vise nikada ne budemo zajedno u istom bendu,svi clanovi-Kika,Schwarz,Hica i ja).Taj interni dogovor je samo jednom prekrsen kad smo kasnije snimali snimke kod Murke na gajbi, jer je bas svirao Kika. Tada sam ga poslednji put i video(jer vec nisam ziveo u Le) i tada sam poslednji put svirao sa ASP-om i tada sam jedini put svirao sa Spirom kao ASP. Posle toga Murka i Spira su nastavili razvoj ASP bez mene.
Podrzavam sve ideje ovde iznete u vezi organizacije gitarijade,gde sam zadnji put nastupio 1987(kada smo bez protekcije osvojili nagradu).Ako dodje do toga da nekad zazivi ponovo i neko nadje za shodno da me pozove kao gosta, rado cu sa svojim bendom da se odazovem.
Samo napred i pozdrav zemljacima.
p.s.Komuna je napravila opsti lom. Mi (Kika i ja) smo se jedno vreme posle vidjali sa njima u Nisu(tu je bio i bend Dobri Isak), jednom smo i zajedno sa Cobijem gledali E.Orgazam u Muzickom klubu 81.

ako imas vremena , opisi nam svoju muzicarsku karijeru malo detaljnije.Moze i u nastavcima.
moramo da ohrabrimo i ostale leskovcane da se ukljuce ...

pozdrav!

p.s. obavezno da jolemitru sviras na svadbi (besplatno !), posto je samo o tebi pisao na ovoj temi !

p.s. 2. jolemitar, nema ljutis ,a ? (zezamo se ...)

specijalni p.s. (kopiran iz jednog mog posta)

P.S.lepo bi bilo da i spira i ostali (vidim da se dosta otvara ova tema) ispricaju svoje dogodovstine ...
ja imam utisak da se dopisujem sa Ljaks-om ... samo mi pisemo (+ nesto Spira i jolemitar)
aj' komentarisite barem ... da dobijemo jos vise podstreka ja i Ljack ... vidite da se trudimo ...
pisemo opsirno i u nastavcima ... ja sa 1 DO 2 PRSTA PISEM ... mozete zamisliti koliko mi treba da ovoliko ispisem ...
:bye::bye:

Poslednja izmena:
E pa nisu bili jedini koji su stavljeni na milos' i nemilos' ispred ZIZ, svirali su ASP i SEMATARY, tj moj bend.
Oni (ASP) su bili zalimljivi zbog njihovog nacina sviranja i imena, a mi, posto smo zauzeli II mesto na Gitarijadi - zbog popularnosti. Naime, organizatori su znali da 40% gledalaca i gledalica dolazi zbog nas pa su nas pustali u finale sva 3 puta, iako su nam pesme bile po 8 - 9 minuta...

Inace, vrlo zanimljiva svirka: izadjemo na binu kad ono - nema pojacala! samo 2 kabla sa ulazom za dzek. Pitam ja: GDE, BRE DA UBODEM GITARU? A lik, PA OVDE i pokazuje na tu napravu. Sve ce ti mi sredimo na mixetu...ne da su sredili...

Nastavak sledi...
Greska, Sale... Tu smo svirali mi i Viking. Osim ako vam Litric junior nije svirao bubnjeve... Inace, tad sam se bas zamislio nad svojom buducnoscu iz jednog trivijalnog razloga. Naime, bina bila bas leeeepo podignuta, na 2 ili tri nivoa, bubnjar, naravno, na najvisem. Iza bubnjara ambis od metar ipo, a bubnjarska stolica desetak centimetara od ivice. Ubilo se da, ako se zaboravis, poletis nazad! Litric junior je svirao tako sto mu je stariji brat drzao stolicu svo vreme. Ja nisam imao starijeg brata, ali sam preziveo, sto se da primetiti :)

Poslednja izmena:
Mene je interesovalo nesto drugo - duh, sto bi se reklo. Saradjivao sam sa Spirom u bendu Leva linija, a kad smo se "zdruzili" sa Muretovim The Checer's, onda sam se sa Spirom pridruzio Pedji Pavlovicu i oformili smo Plave bluze (nedelju dana pred Gitarijadu '84 ili '85). Vezbali smo kod Pedje u zgradi (Pedja na Orfeusu i FBT pojacalom od dvadesetak vati, Spira je svirao bubnjeve, decije koje je uzeo, pozajmio, kupio !? od Zokija Majmuna, ja sam imao neku jednomagnetnu kopiju Gibsona,a Kika je svirao neku dasku od basa bez pojacala. Secam se da smo jednu probu odrzali i kod Voske (ne znam kako se zvase grupa - P.O.R.S., ili tako nesto, jer su oni imali pojacala i bubnjeve. Tog leta smo bili na gitarijadi kao vizuelna atakcija, kao sto nas je pok. Oklagija najavio "prvi pank bend u Leskovcu". Vokal nam je bio Svarc. Secam se da sam pozajmio gitaru iz grupe Koala ... i da mi je h-zica pukla (i 'tela da istera oci) na drugoj strofi revolucionarne pesme.
Auuuu, selektivno znas vec kakvo :) pamcenje... Kako li u svoje secanje smesti bubnjeve, nije mi jasno?!?!
Plave bluze ste oformili malko ranije, kao neki bezimeni bend, vezbali bez bubnjara mozda i 2-3 meseca (bar ste meni tako rekli), a na nedelju dana pred Gitarijadu je nekom (tebi Pecko?) palo na pamet da ja sviram bubnjeve. Hoces? A sto pa da necu... Odrzali smo 2-3 probe u podrumu kuce bubnjara grupe PORS - lik se zove Ivan Lekic. Razlog prost - mi nemamo bubnjeve, oni nemaju bas gitaru :) Sreca pa je moj imenjak bio dobar bubnjar, pa mi je lepo objasnio sta i kako treba da se radi. Kakav je bio taj nastup, drugom prilikom. Ima mnogo da se kucka, pa dok navatam malko slobodnog vremena...

Poslednja izmena:
Iza bubnjara ambis od metar ipo, a bubnjarska stolica desetak centimetara od ivice. Ubilo se da, ako se zaboravis, poletis nazad!

podsetio si me ...
ja na jednom ostrvu (ponekad- to mi je rezervna pozicija) sviram a da mi je stolica
(NA RASKLAPANJE !!!) na 10-15 cm od ivice ... a dole ... nije ambis , nego more ...

dovoljno je da malo izgubim ravnotezu i ... nocno kupanje ... (ili da stolica - zajebe ... ili ...)

svakog leta mi se desi da po nekoliko dana moram da koristi tu rezervnu poziciju...
tako da cu jednom sigurno zavrsiti u moru ... kad-tad ...

Liiiiiiiiiiiiiiiiii,
JAAAAAAAAAAAAAA....

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Nisi prvi koji je tako reagovao na pomenutu kompoziciju! :lol:
Gde je fotografija Doma pionira!?

Da! Da. Tako je. Sećam se tih tipova kroz maglu ali znam da su furali neku filozofiju - ako smo već južnjaci onda ajde da budemo američki! Nažalost verovali su da su Lynard Skynard vrhunac muzičkog stvaralaštva. Ne znam dokle su dogurali s tom inicijalnom koncepcijom... Cenim da su se dobro poudavali.

E pa nisu bili jedini koji su stavljeni na
Inace, vrlo zanimljiva svirka: izadjemo na binu kad ono - nema pojacala! samo 2 kabla sa ulazom za dzek. Pitam ja: GDE, BRE DA UBODEM GITARU? A lik, PA OVDE i pokazuje na tu napravu. Sve ce ti mi sredimo na mixetu...ne da su sredili...
Nastavak sledi...
Tako je to sa svirkama u režiji neočetnika. Čitav je prizor tog koncerta bio uvod u propast.

Kao prvo, nikada se više ljudi u Leskovcu nije okupilo na svirci jednog lokalnog benda (ili dva mada se ja sećam samo ASP-a). Znam samo da su četnici bili potpuno zbunjeni u fazonu, kakve ovo ima veze sa nama i sa srpstvom? Sećam se i toga da se jedna pripadnica obezbeđenja obeznanila od skakanja tokom svirke. Pala je na golom betonu jedno pet-šest puta....

Samo napred sa nastavkom.

u Muzickom klubu 81

Bravo, bravo. Ja sam tamo gledao EKV jednom zgodom. I još koješta drugo. Zbog 80keca sam stalno visio u Nišu. Taj MK 81 je objektivno kultno mesto juga Srbije. Nekda je bilo puno takvih mesta ali danas nešto slično ne možete naći doslovno nigde u Srbiji.

Inače, nažalost, nikada se nismo upoznali ali si u ASPu i progresivnim krugovima onda važio za neku vrstu gurua. Murka, Spira, Šiše, Švarc, Škone i mnogi drugi su često govorili o tebi u superlativu.
pOz i od mene :)
Daklem, ja sam za Gitarijadu, ali mislim da je ona stvar proslosti (vidite kako prolaze gitarijade u okruzenju, nadvladali su neki egziti, beerfesti,...).

Gitarijada kao takva je svakako stvar prošlosti. Nema smisla ekshumirati je jer bi to narušilo sva vesela sećanja na dane njenog održavanja...

Međutim mislim da je Leskovcu neophodno da ponovo dobije nešto nalik ondašnjoj Gitarijadi. dakle ne mesto koje bi se nadmetalo sa lokalnim festivalima već mesto ohrabrenja za lokalne muzički kreativne likove da naprave prve korake u pravcu javnog izvođenja savremene muzike. Grad koji lokalni kulovi brendiraju kao mesožderski raj u eri suzbijanja holesterola mora da pokaže nekakav vid otpora toj doktrini ili bar potrebu da pokaže neku uslovno rečeno alternativnu sliku o sebi.

Ako je od trećeg industrijskog centra Kraljevine Jugoslavije ostalo samo umeće termičke obrade mesa treće klase na užarenom ćumuru onda ok. Ja verovatno grešim opterećen sećanjima na jednu kreativnu epohu tog grada kada su mladi ljudi imali šta da kažu i kada je imao ko da čuje nešto od rečenog.

Mislim da je došlo pravo vreme da se obnove neke dobre tradicije.

Poslednja izmena:
E, da... I znate čega sam se još setio u vezi The Gitarijade... promotivni pano.

Ti su panoi bili neka vrsta preteča današnjih bilborda ili banera.

Dakle, nekih mesec dana uoči održavanja Gitarijade ispred Doma kulutre mladih Žika Ilić Žuti osvanuo bi najavni pano za predstojeću.

Platno 2 sa 2 nežno plave pozadine na kome bi, pazite ručno, te krasopisom bilo ispisano Гитаријада obavezno braon polikolorom i u nastavku nekoliko dodatnih informacija. To je bio pravi antidizajn. Odvratno ali učinkovito. Stvarno, vreme se, kao što neko reče, merilo između Gitarijada i zaista su svi s nestrpljenjem isčekivali isticanje opisanog panoa...

Greska, Sale... Tu smo svirali mi i Viking. Osim ako vam Litric junior nije svirao bubnjeve... Inace, tad sam se bas zamislio nad svojom buducnoscu iz jednog trivijalnog razloga. Naime, bina bila bas leeeepo podignuta, na 2 ili tri nivoa, bubnjar, naravno, na najvisem. Iza bubnjara ambis od metar ipo, a bubnjarska stolica desetak centimetara od ivice. Ubilo se da, ako se zaboravis, poletis nazad! Litric junior je svirao tako sto mu je stariji brat drzao stolicu svo vreme. Ja nisam imao starijeg brata, ali sam preziveo, sto se da primetiti :)

Da, tada je Viking svirao sa vama, zaboravih da napisem, a mi smo nesto kasnije, isto pred 5-6000 ljudi gde se dogadjao dogadjaj zvani NEMA POJACALA.

Inace, Litric mladji je tada PAO sa bine i ugruvao se, onako, malo. Eee, godine te gaze ili si bijo u WC s neku snajku kad se to desilo, ne znam...

Inace, Litric mladji je tada PAO sa bine i ugruvao se, onako, malo. Eee, godine te gaze ili si bijo u WC s neku snajku kad se to desilo, ne znam...
Kao kroz maglu se prisecam... Zato se brat posle drzao za stolicu :)
Inace, pominjemo cetnicku organizaciju, ali istina je malko drugacija, kao i uvek. Na stranu to koliko su to stvarno cetnici ili istiniti nastavljaci pokreta Dragoljuba Mihailovica (jer su pojedini bili kao likovi iz filmova Veljka Bulajica), taj koncert je organizovao vec pomenuti Oki - Oklagija. On se u to vreme muvao (da upotrebim taj izraz) po SRS i hteo je da odradi taj koncert kao promociju stranke. I odradio ga :)

E, da... I znate čega sam se još setio u vezi The Gitarijade... promotivni pano.

Ti su panoi bili neka vrsta preteča današnjih bilborda ili banera.

Dakle, nekih mesec dana uoči održavanja Gitarijade ispred Doma kulutre mladih Žika Ilić Žuti osvanuo bi najavni pano za predstojeću.

Platno 2 sa 2 nežno plave pozadine na kome bi, pazite ručno, te krasopisom bilo ispisano Гитаријада obavezno braon polikolorom i u nastavku nekoliko dodatnih informacija. To je bio pravi antidizajn. Odvratno ali učinkovito. Stvarno, vreme se, kao što neko reče, merilo između Gitarijada i zaista su svi s nestrpljenjem isčekivali isticanje opisanog panoa...
To je, valjda, ispisivao neki slikar koji je imao atelje u Domu Kulture, pa mu to bila radna ili kirijska obaveza... :)

Muzicki klub 81 u Nisu nije bio samo najbolji klubski prostor juzne i jugoistocne Srbije, vec i sire. Ko je tamo bio zna onu akustiku (cak mozda bolja i od SKC-a u Bgd-u), zna onaj fantastican podijum i bliski kontakt prvih redova publike sa izvodjacima. Recimo, meni najvise lici na Kulusic. Sve bitno od novotalasnih bendova proslo je kroz taj prostor. Ja sam vrlo cesto iz Leskovca, CETVRTKOM odlazio vozom za Nis jer su tada bile svirke. Najcesce sa Kikom i Bata Johanom. Tamo uvek sretnes nekog poznanika, jer obicno je bilo od 200 do 500 ljudi. Kao tinejdzer imao sam srecu da ispratim sa pomenutim ortacima masu grupa koje sam samo mogao tada da sanjam da ce doci u Leskovac. Tih 45 km za nas je znacilo toliko drugacijeg osecaja kao da smo ziveli u nekoj zabiti. Doduse, meni(a i Kiki) nije bilo bas to tako strasno jer smo svaku korisnu priliku koristili da obidjemo i druga mesta. Kao Crna Mamba imali smo promociju u Bijeljini i Sapcu, i to je posebna avantura.Moja rodbina u Bgd-u mi je znacila zbog cestih odlaska u glavni grad i pracenja dogadjaja.
Da se vratim na Muzicki klub. Sa Lovsinom(Pankrti) pili smo srpsku sljivu, EKV i promocija albuma Vetrom uz lice ili Live u Kulusicu-strasan koncert(isao sam sa Srdjanom Dembom i Bata Johanom), zatim pominjani El.Orgazam, pa Disciplina kisme, pa legendarni Le Cinema-ubitacna trojka-Max,Piko i Udo, Prljavo kazaliste sa promocijom albuma Korak od sna, Haustor i Ena,.....itd.
Zao mi je leskovcana koji nisu imali (ILI NISU ZNALI) sta propustaju u ono vreme.........

To je, valjda, ispisivao neki slikar koji je imao atelje u Domu Kulture, pa mu to bila radna ili kirijska obaveza... :)

Peca umetnik misliš? On se ufurao u Kingovu prostoriju u neko doba. Kako je bilo moguće baviti se umetnošću između Mikroba i Divlje ševe teško je zamislivo... Valjda su i paonoi zato bili kakvi su bili. :lol:

Mislim da je on predavao likovnu kulturu u čuvenoj Metalnoj :lol: školi. Bio je toliko rezigniran nemaštovitošću i neukusom mladih pitomaca škola a budućih lekara i političara da je svaki drugi čas započinjao rečenicom:

- Deco, danas ćemo crtatiJupi za glupi... A onda bi se gubio u nepoznatom pravcu. Valjda da krasopiše pano za Gitarijadu. :lol:

Valjda ce ovo da bude kako treba...
Dakle, evo slika!
1. pogled iz parka "9 Jugovica"
2. dvoriste
3. ex dom Pionira
To je danas deciji vrtic. Malo su me neke tete s prozora zbunjeno gledale pre sat-dva dok sam slikao i pitale da li mi nesto treba... :)

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    71,3 KB · Pregleda: 15
  • 2.jpg
    2.jpg
    103,9 KB · Pregleda: 12
  • 3.jpg
    3.jpg
    100,6 KB · Pregleda: 13
Hvala Spiro. Sjajno, sjajno. Taj Dom pionira je izgleda kao čitav grad ostao zamrzunt u nekom nedefinisanom vremenu. KAda sam poslednji put bio u Leskovcu pre par godina zapanjilo me je koliko se toga malo promenilo. Samo je ono što je već postojalo zapušteno ili tu i tamo dodatno unakaženo.

No pređimo na stvar.

Ja, na žalost neću nastaviti priču o Leskovcu i njegovim muzičarima na ovom mestu. Pre koji dan se neko od nadležnih, ničim izazvan osetio pozvanim da se uključi u moderaciju ove teme te počeo da briše postove. tako je nestao post o legendarnom Aci Flašici.Zašto - nemam pojma. Jednostavno je obrisan.

Da se dalje ne bih bavio uređivačkom politikom ovog foruma preselio sam temu ili bar svoj ugao bavljenja njome na http://asceticcat.blogspot.com/

Ako ikoga uopšte zanima šta sam napisao i šta ću napisati na ovu temu može me pronaći tamo. Ovde više neću pisati na pomenutu temu ili bilo koju drugu.

Srdačan pozdrav svima koji su bili tako dobri da se uključe ili čitaju ovu temu.

Ljack has left the building.

Poslednja izmena:
Ja, na žalost neću nastaviti priču o Leskovcu i njegovim muzičarima na ovom mestu. Pre koji dan se neko od nadležnih, ničim izazvan osetio pozvanim da se uključi u moderaciju ove teme te počeo da briše postove. tako je nestao post o legendarnom Aci Flašici.Zašto - nemam pojma. Jednostavno je obrisan.

Da se dalje ne bih bavio uređivačkom politikom ovog foruma preselio sam temu ili bar svoj ugao bavljenja njome na http://asceticcat.blogspot.com/
Najlakse je otici. Ostani, pisi dalje, ali to sto napises copy/paste varijanta na blog! Onda neka cenzori brisu koliko hoce.

NIJE MOJ TEKST !!!!!!!!!

AUTOR TEKSTA JE LJACK !!!!

Aca Flašica
Ovog sam se lika setio pre par godina a nekih 20 pre toga mi nije pao na pamet tokom koncerta sastava The Cult na Tašu.

Taj je lik ujedno predstavljao i glavnu metaforu onoga što se na leskovačkoj muzičkoj sceni tokom 80ih dešavalo. On je poput apsolutne većine drugih muzičara pokušavao da liči na nekog, nipošto na sebe i to sam smatrao apsolutnim apsurdom ne samo u njegovom slučaju već načelno.

Aca je jednostavno verovao da je bolje biti Ian Astbury nego neki Aca iz Leskovca. Zašto, mogu samo da zamislim :). Neki su želeli da budu Deep Purple, neki Dire Straits, pojedini čak i Smak ali apsolutno je bilo retko da neko pokušava da kaže ili odsvira nešto svoje. Važno je bilo biti neko drugi, popularan, opšte prihvaćen, voljen i zapažen. Potpuno je bilo nebitno biti svoj. Tako bi se nekako mogla opisati i opšta klima koja je onda vladala u muzičkom svetu Leskovca.

Ta je dogma nekako i bila kobna po budućnost muzičkog ali i svakog drugog vida izražavanja mladih i starih onde.

Flašica Aca je nadimak dobio po svojoj nesebičnoj ljubavi prema alkoholu. Čak i kada nije bio pijan pokušavao je da tako izgleda. To je stanje postalo deo njegovog identiteta a on svakako nije hteo da izneveri očekivanja čaršije i prošeta njome pravolinijski, kako to strejtaši inače rade. Uglavnom se teturao i padao čak i kada su ga noge sasvim dobro služile.

Uglavnom, uvek je imao dobre krpe, ne uvek čiste ali bolje no u većine bar kada se radi o brand-ovima i kvalitetu. Kao što rekoh, a dušmani obrisaše na onom opskurnom mestu čije ime ni pominjati neću, neobično je pojavom i držanjem podsećao na Ian-a Astbury-a. Tako je valjda došao na ideju da treba da formira lokalni Kalt pa je tako i učinio. Ako se ne varam, ta njegova grupa što joj ni ime nisam uspeo da zapamtim (ako ga se neko seti nek ga obavezno ostavi na komentarima) je čak na Gitarijadi 8desosme ili 9e pokušala da odsvira Wild flower. I šta da kažem o toj izvedbi? Neki ljudi jednostavno umeju da ubiju pesmu u par poteza. Čovek koji je svirao gitaru nije uspevao da poveže dva takta čuvenog tn n t ritmički za redom nikako. Bubnjar je jurio gitaristu ali bezuspešno. Nije uspevao čak ni da razdvoji ruke pa je istovremeno udarao po dobošu i čineli dok mu je noga-desnica na bas papuči bila u potpuno histeričnoj panici. Aca je urlao u mikrofon nešto potpuno nevezano za pesmu koju je trebalo da izvedu jer ne samo da nije nimalo poznavao engleski (sem na razini onomatopeje) već mu ni srpski nije nikako išao od ruke. O sluhu i da ne govorimo.

To je zvučalo ukratko strašno. Mislim da je na tu Gitarijadu Zlatko bogataš poneo walkman koji je mogao da snima i između ostalog napravio tonski zapis nastupa benda Ace Flašice.
No ženski deo publike nije mario za kvalitet izevdbe pa je tako taj nastup još i podigao njegov frajerski ugled u lokalu.
Posle nastupa pristupile su mu bar tri obožavateljke i doslovno ga odnele u nepoznatom pravcu pošto, kao što rekoh sinhronizovan hod se nije uklapao u njegov image.
Međutim ono što bih naglasio kao poentu cele priče jeste da iako je Aca u svojoj glavi bio britanska rok zvezda na bini letnje bašte Doma kulture mladih Žika Ilić Žuti bio je upravo ono što jeste. Aca. Uglavnom su ga gotivili zbog dobrog izgleda, takođe su ga se gnušali kao notornog alkoholičara, njegovo muziciranje su ismevali ali je taj čovek svakako bio deo identiteta tog vremena i karaktera okruženja u kojem smo živeli. Da je drugačije verovatno ga ne bih upamtio.

AUTOR TEKSTA : LJACK

Poslednja izmena:
ljack, nemoj da zezas .... vracaj se !
lepo ti kaze Spira ... kopiraj ...

kako bi bilo da se i ja prebacim na blog ? i ostali ...

ne zezaj, ovo je pravo mesto ... lako za pronaci ... posecenost velika ...
tamo ? ko ce te naci ?

a, mozda je izbrisano i nekom greskom ...

Poslednja izmena:

Back