Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam rađala a nisam ni trudna, no okružena sam trudnicama i mladim majkama, prijateljice, kolegice... pa tako i stalno slušam o njihovim iskustvima.
Ono što me ne prestaje čuditi je to, da iako žene rađaju otkad je sveta i veka i uglavnom sve imaju majku koja ih je rodila, dakle prošla kroz to iskustvo - svejedno svaka nova trudnica ispočetka otkriva toplu vodu, u prevodu - najbitnije stvari im nitko ne kaže na trudničkim tečajevima, ni u knjigama, ni u rađaoni.
Npr. ne nauče ih kako pravilno disati pa se (primer 1) mojoj prijateljici u rađaoni sestre u prolazu smiju i komentiraju naglas kako krivo diše - i odu dalje bez da je upute. Ili u vezi dojenja (primer 2) koje se nigde ne spominje osim kao preporuka, ali ne i tehnika, stvara se mit kako je to vrlo lagano i prirodno, a skoro svaka se požalila da nije išlo, da im nitko nije rekao neke stvari, da je u početku vrlo bolno, teško i neugodno i da ih po 2 dana, osim što im gurnu bebu na grudi, nitko nije uputio, sve dok se dojke nisu upalile ili se dete moralo dohranjivati. A čim se uvela dohrana, dete odbija sisu i ode dojenje u vetar. Ima tu još svega, od toga da su prema trudnicama najgrublje medicinske sestre, iako su same žene i većina ih je rodila, pa bi mogle imati i malo razumevanja.
Na jednu pozitivnu priču čujem barem 5-6 ovakvih, gde baš žene koje su i puno čitale i išle na tečajeve i na vežbe za trudnice na kraju se spotakle na stvari koje bi valjda trebale biti prve i najvažnije da ih se uputi, te je sam porod i period nakon njega, koji bi trebao biti jedno intimno i sretno iskustvo ispao traumatičan.
Gde dolazi do kratkog spoja?
(pitam ja, nadajući se da će kod mene jednog dana sve ići po ps-u)

Jedna strana ne prijavi da im nesto nije jasno, da ne znaju, ocekuju da ce druga strana im sve reci bez da pitaju, a druga strana vremenom pocne da misli da ako nista ne pitaju onda je sve jasno...

Poslednja menstruacija mi je bila 25.01, otišla sam kod ginekologa, uradila PAPA TEST=PAPA II, stepen čistoće 1, u razmazu su prisutne skvamozne ćelije. UREA, MIKO= negativan. CERVIKALNI BAKTERIOLOŠKI= direktni preparat:epitelne ćelije, laktobacili.
Doktorka mi je prepisala ORGAMETRIL, pila sam 10 dana i 3 dana nakon prestanka dobila menstruaciju, od prvog dana sam počela da pijem YASMIN, rečeno mi je da pijem 3 meseca.
Za sad je sve kako je dr. rekla da će biti ali mi niko nije rekao kakvi su mi rezultati briseva

Cao svima...nova sam pa mi nemojte zamjeriti,ako nisam potrefila temu...:) moj dragi ja pokusavamo da napravimo bebu pa nam nesto ne ide. Uglavnom,on je uradio spermiogram i nalaz je sledeci:
Volumen 1,5
Leukociti poz
Eritrociti poz
Ph 8,5
Boja o.b
Viskozitet pojačan
Ukupan br. 60
Ukupna pokretljivost 50%
Stepen pokretljivosti +++
Vitalitet <50%
i napomena da oko 50% spermatozoida zadovoljavajućeg stepena pokretljivosti ali kružnog kretanja!
E sad,ja jos imam neku infekciju koju trebam poceti lijeciti.
Na kraju su nam rekli da je ovo jako los nalaz i tesko da mozemo dobiti bebu :sad2:
E da,on bi trebao da pocne sa terapijom Dovicin-a :(
Da li je nalaz stvarno toliko los? Postoji li sansa za poboljsanje nalaza i prirodno zacece?
Upooooomooooc :bye:

Doktor je magarac nevaspitani, jer mu posao nije da komentarise kad si se ti setila da pravis bebu nego da ti odgovori na pitanja na koje ti sada mi odgovaramo. Nalaz jeste los, mogucnosti za prirodno zacece jos uvek postoje ali su sanse znacajno snizene, no postoji vantelesna oplodnja u krajnjoj instanci. Imas celu temu o tome, potrazi je pretrazivacem ako se ne vidi na prvoj strani foruma, i tamo mozes dobiti dosta iskustava onih koji imaju ili su imali slican problem. A vas dvoje kad zavrsite terapiju svakako i dalje radite na tome, opusteno i bez grca, jednostavno - volite se a beba ako se desi, tim bolje.

pozdrav svima! imam jednu nedoumicu i volela bih da mi pomognete. pre mesec dana imala sam nezasticeni odnos pri cemu partner nije ejakulirao u mene. medjutim, par minuta nakon ejakulacije, mi smo se obrisali istom majicom pri cemu je postojala verovatnoca da je sam se ja obrisala onim delom tkanine kojom se on prethodno obrisao. tog meseca sam imala menstruaciju(ili bar mislim da sam je imala)koja uopste nije bila obilna kao ranije, stavise bilo je to samo nekoliko kapi krvi. evo proslo je mesec dana, i meni se pojavio neki braon sekret, nikakav simptom nemam. da li postoji mogucnost da sam trudna? :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back