Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
krvarim dest dana to nije krvareje stalno,ngo sa prekidima,danas sam bila kod ginekologa koji me pregledao i rekao da je velika upala i da moram odmirovati strogo 3dana, i htno i je dao vaditi krv? od bolova nije mogao da me pregleda, ali kad je probao,izvinite,takav smrad je uz krv izasao da je sestra morala otvoriti prozor.....DALI je pametno sto ja sad sedim a nelezim iako sam popila terapiju?

Nije pametno.
Ako ti receno da lezis onda moras da lezis.

Pronadjena mi je bakterija Beta Streptokok, da li je ona opasna, mozete li da mi kazete nesto vise o njoj?
Koristm Macmiror vaginalete i spolja aplikujem Canesten krem, kao sto mi je doktorka rekla.

O beta hemolitickom streptokoku na google mozes naci obilje informacija.;)
Nisam sigurna koliko pomenuta bakterija moze biti izlecena samo lokalnom terapijom koju si ti dobila, no to ces vec videti na kontrolnom brisu.

O svim ostalim pitanjima koje si postavila u svom prethodnom pitanju odgovor mozes naci na ovoj temi. Gornji desni ugao- pretrazivac.:)
Stvarno nemam vremena da hiljaditi put pisem isto, nije tesko naci odgovor veruj mi, samo koristi pretrazivac.:D

dr:
O beta hemolitickom streptokoku na google mozes naci obilje informacija.;)
Nisam sigurna koliko pomenuta bakterija moze biti izlecena samo lokalnom terapijom koju si ti dobila, no to ces vec videti na kontrolnom brisu.

O svim ostalim pitanjima koje si postavila u svom prethodnom pitanju odgovor mozes naci na ovoj temi. Gornji desni ugao- pretrazivac.:)
Stvarno nemam vremena da hiljaditi put pisem isto, nije tesko naci odgovor veruj mi, samo koristi pretrazivac.:D

Potrazila sam na google-u informacije o beta streptokoku i pitam se kako je moguce da dobijem samo vaginalete Macmiror, a ne i per os antibiotike?
Postoje li neki izuzeci, npr. ako bakterija nije previse umnozena?

Molim Vas Dr samo za kratak komentar za kolposkopski nalaz, jer se nisam pronasla u onim postovima
( Kolposkopija:
"Oko spoljasnjeg matericnog usca malo ostro ograniceno polje cilindricnog epitela, koji na dodir oskudno krvari. Ostala povrsina grlica je pokrivena skvamoznim epitelom koji se homogeno boji jodom."...Plus sto je dr rekla da nije ranica vec kao "prevrnuta koza poput mandzetne")
Zaista nisam nasla da je jos nekom ovako receno :sad2:

Jeste li vi za radiotalasno resavanje ove promene, ili metodom "smrzavanja" ili laserskim putem?

Eritroplakija, kada epitel iz materice izadje na grlic materice, a epiteli su razliciti pa se javlja pomenuta promena.
Odabir metode zavisi od ginekologa do ginekologa, svako prema svom iskustvu to cini.

Hm... Radila sam juce i jutros ponovo test za trudnocu. ( Baby rapid )
Zaista ne znam da li je test pozitivan. Ta linija je toliko svetla da moram jako da se zagledam da bih je uopste videla. (?!) Sredina linije se skoro ni ne vidi vec samo ivice.
Od zaceca je proslo oko 3 nedelje a menstruacija mi kasni 13 dana.
Da li je i ta linija ( pod "lupom" gledana ) dokaz? aaaaaaaaa

Pozdrav doktorici koja ima mnogo strpljenja,danas sam bila na kontroli i doktor mi je rekao da nastavim sa terapijom jer je upala duboko usla unutra,njegove reci,.Ali pitanje je zasto u pregledu urina ima svega.........?eriocitasvezi i smezurani,epitalne celije.ISKRENO ja se u medicinu nista nerazumem i najvise mrzim kada moram ici doktoru.Mada mi je doktor rekao da ce lecenje potrajati malo duze jer sad me nije mogao ni pregledati.........

Ljudi mnogo mi znacite!
Bila sam par dana u Frontu, i prilikom tuskanja sam izgleda prehladila stomak, jer nije bilo tople vode i promaja tamo siba ko luda. Sad me malko boli donji deo stomaka i pecka dole. Jel ima nesto sto mogu da uradim dok ne odem do lekara?

Test moze da se uradi u bilo kojoj laboratoriji.
Ja znam za one privatne koje ti uzmu po 2000 - 3000 din za to.

pffff mnogo mnogo ali kod nas ne mozes tek tako da odes i kazes da hoces taj test...zato mi je glupo sto ovde to preporucuju,...

Moras imati uput pa cekas mesec dana u redu za vadjenje krvi pa razultati za dve nedelje... i onda shvatis da si u 5 mesecu trudnoced :/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back