Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postovana Dr,imam 28 godna i problem sa poremecenim ciklusom(39-26 dana,kako kad,do pre godinu dana je bio tacan na 31 dan),bolnim grudima(vise leva dojka,pazuh ,velikom nervozom ,pojacanom maljavoscu(zadnja strana butina),tupi bolivi u jajnicima,vise levi.
Otisla sam kod ginekologa,doktorka mi je rekla da sumnja na policisticne jajnike i uzmem diane35 ,na moj predlog smo se dogovorili da uradim prvo neke analize hormona(isla sam privatno da ne bude da je ovo negativna prica o lekarima u drzavnim bolnicama). treba da uradim : FSH ,LH ,E2 I PROLAKTIN -3.dana ciklusa , a PROGESTERON 23.dana ciklusa.
E sad moje prvo pitanje je, da li ja mogu da uradim sad za desetak dana, prolaktin (sad mi je 12. dan ciklusa) pa ostale kad pocne sledeci ciklus tj .da li je bitno da se radi analiza u jednom istom ciklusu.(ako me razumete sta hocu da pitam).
Zatim kad dodjem sa tom analizom, treba da mi uradi ultrazvuk jajnika.Grudi mi nije pregledala i rekla je da ne treba da se brinem,mlada sam i tako to...
Mene grudi i dalje bole(bradavice osetljive opet vise leva dojka,pazuh),doduse smanjenim
intezitetom,tup bol u jajnicima..
Da li treba da se brinem? Da li da idem kod drugog doktora?

molim vas za pomoc. u 26. nedelji sam trudnoce i pijem ginipral 4 puta nedeljno, a cecer mi je 5.9 a posle 60 min. na testu opterecenja mi je 10.6 i receno mi je da moram na dijeti a nisu mi rekli sta smem a sta nesmem da jedem. da li vi mozete da mi kazete sta smem a sta nesmem da jedem i da li je to opasno. i da li smem da pijem nesto za gorusicu i glavobolju. unapred hvala

molim vas za pomoc. u 26. nedelji sam trudnoce i pijem ginipral 4 puta nedeljno, a cecer mi je 5.9 a posle 60 min. na testu opterecenja mi je 10.6 i receno mi je da moram na dijeti a nisu mi rekli sta smem a sta nesmem da jedem. da li vi mozete da mi kazete sta smem a sta nesmem da jedem i da li je to opasno. i da li smem da pijem nesto za gorusicu i glavobolju. unapred hvala

Bareno,sveze voce,povrce- to smes.
Ne smes gazirano,slatkise,kafu,masno,ljuto,zacinjeno....
Za gorusicu, ne znam da li si imala ranije tih tegoba( pre trudnoce) ili je to klasicni simptom trudnoce i koliko dugo to traje? kada se javlja?
U ovom drugom slucaju,jedi pomalo a cesce, i svaka trudnica u principu nadje sta joj odgovara.
Za glavobolju paracetamol.

Poštovani,
danas sam dobila nalaz mikrobioloških briseva.. Sve mi je negativno, jedino mi stoji da je u direktnom mikroskopskom preparatu nadjeno: dosta upalnih celularnih elemenata u brisu cerviksa..

Da li biste mi mogli reci sta to znaci, kakvi su to celularni elementi, te sta bih trebala poduzeti dalje?

Inace, prije otprilike 2 mjeseca mi je natekla i zagnojila se bartolinijeva zlijezda te mi je radjena incizija i drenaza, zbog cega sam sada i uradila briseve, kako bih vidjela da li je uzrocnik neka bakterija.

Unaprijed hvala na odgovoru..

Da li je Ciprofloksacin adekvatna terapija za Enterococcus faecalis? Na antibiogramu stoji da je osetljiv na njega,kao i na Penicilin G i Ampicilin. Uzgred,direktni mikroskopski preparat pokazuje : epitelne celije,raspadnuti PMN leukociti,veliki broj Gram-pozitivnih diplokoka,kokobacila i bacila,blastospore. Koliko ce trajati lecenje,da li je dovoljna jedna kutija ciprofloksacina? I da li se ova bakterija vraca,sta da preduzmem kao preventivu? Hvala vam unapred.

Postovani,
potreban mi je odgovor na sledece pitane.Uradila sam cervikalni bris koji mora da bude sterilan da bih mogla da uradimHSG
nalaz glasi ovako

Rezultat------- *Aerobne bakteije nisu izolovane
* Pod anaerobnim uslovima
Lactobacillus spp.
* Mikoloskom kulturom patogene gljivice nisu izolovane

U direktnom preparatu------ Eptelne celije -Endocerviks
Gram pozitivni bacil (l)

Napomena Uredan nalaz

Da li to znaci da bakterije postoje i da trebam da ih lecim ili da je sve ok?
hvala

Rezultat------- *Aerobne bakteije nisu izolovane
* Pod anaerobnim uslovima
Lactobacillus spp.
* Mikoloskom kulturom patogene gljivice nisu izolovane

U direktnom preparatu------ Eptelne celije -Endocerviks
Gram pozitivni bacil (l)

Napomena Uredan nalaz

Da li je Ciprofloksacin adekvatna terapija za Enterococcus faecalis? Na antibiogramu stoji da je osetljiv na njega,kao i na Penicilin G i Ampicilin. Uzgred,direktni mikroskopski preparat pokazuje : epitelne celije,raspadnuti PMN leukociti,veliki broj Gram-pozitivnih diplokoka,kokobacila i bacila,blastospore. Koliko ce trajati lecenje,da li je dovoljna jedna kutija ciprofloksacina? I da li se ova bakterija vraca,sta da preduzmem kao preventivu? Hvala vam unapred.

Bakterija je osetljiva na onaj antibiotik na koji to pokaze antibiogram.O terapijama ne diskutujemo na forumu a ono sto je osnova svakog lecenja je istovremeno lecenje oba partnera.

Poštovani,
danas sam dobila nalaz mikrobioloških briseva.. Sve mi je negativno, jedino mi stoji da je u direktnom mikroskopskom preparatu nadjeno: dosta upalnih celularnih elemenata u brisu cerviksa..

Da li biste mi mogli reci sta to znaci, kakvi su to celularni elementi, te sta bih trebala poduzeti dalje?

Inace, prije otprilike 2 mjeseca mi je natekla i zagnojila se bartolinijeva zlijezda te mi je radjena incizija i drenaza, zbog cega sam sada i uradila briseve, kako bih vidjela da li je uzrocnik neka bakterija.

Unaprijed hvala na odgovoru..

Sta si tacno od briseva radila?

dr:
Sta si tacno od briseva radila?

ja sam rekla doktorici da bih zeljela raditi briseve na aerobne, anaerobne bakterije, microplasmu i ureaplazmu..

na nalazu mi pise da sam negativna na: gardnarella, chlamidia, n. gonorrhoae, trichomdnas vag., candida albicans, i da nisu pronadjene mycoplase..
i ovo za sto sam postavila pitanje.

takodjer mi pise da je u kulturi dostavljenog materijala porasla normalna flora

hej cao ljudi,ja sam nova ovde i imam jedno pitanje na koje mi treba hitan odgovor...KORISTIM POLIGINAX VAGINALETE 4 DANA MOGU LI PETOG DANA IMATE NORMALNE SEKSUALNE ODNOSE SA DECKOM???MOLIM ZA ODGOVOR AKO NEKO ZNA...HVALA UNAPRED...POZZ ZA SVE

Imam jedno pitanje koje moze zvucati pomalo uvrnuto, ali ne zamerite, u pitanju je patoloski strah od trudnoce. Naime, da li postoji ikakva sansa za tako nesto ako decko bukvalno samo udje i izadje (bez prezervativa) a pritom je neplodan dan?

Postovani,nisam pronasla ni jedan post koji se bavi mojom problematikom ,
pa evo da pitam,.........
imam 38 godina,i nisam 2 meseca dobila svoje dane.
Bila sam kod doktora i rekao je da je to poremecaj hormona,usled stresa,a potpomognut cigaretama,znaci moji jajnici vise ne obavljaju svoju funkciju.
Kaze to je neka pred klimaks faza,
imam sledece nedelje kontrolu,pa je rekao ako se do tad nista ne promeni,
dace mi neke tablete koje izazivaju krvarenje.
Nemam pojma o tim stvarima,posto mi do sad nikad nista nije falilo,
da li je to zaista rani klimaks,koliko je on opasan,i koliko su opasni hormoni,
koje bi eventualno morala uzimati,
i da li tu ima nekih alternativa,nekih biljnih sredstava i slicno
hvala unapred
Danas sam bila na kontroli,
i doktor je otkrio malu cisticu,
kaze da taj mesec posle zadnje menstruacije,
nisam imala plodne dane,sto je izazvalo ovu malu cistu,
koja je opet blokirala rad jajnika i krvarenje,
tako sam od prilike razumela,
dao mi je neke hormone za 14 dana,i rekao
da ce se posle toga krvarenje normalizovati
kaze to nije nista strasno,tj.desava se cesto
u nasim godinama,i nema veze sa klimaksom
ovo pisem za one koji imaju slican problem,
pa da znaju da moze i ovo da bude uzrok
i da ne ocajavaju unapred

Imam jedno pitanje koje moze zvucati pomalo uvrnuto, ali ne zamerite, u pitanju je patoloski strah od trudnoce. Naime, da li postoji ikakva sansa za tako nesto ako decko bukvalno samo udje i izadje (bez prezervativa) a pritom je neplodan dan?

Nemas razloga toliko da se plasis! Skoro da ne postoje, ovo skoro se odnosi na bas
0.01% recimo!:)
Ako si takav panicar i imas stalnog partnera onda trazi od svog ginekologa pilule
a ako nemas stalnog partnera ili mu ne verujes onda kondom zbog raznoraznih
bakterijica!

Postovana dr,
imam pitanje vezano za sluzokozu unutrasnjih usmina. Naime, primetila sam da mi je sluzokoza hrapava i meni licno izgleda iziritirano. Bila sam kod dermatovenerologa, a pre toga i kod ginekologa uradila sve analize i svi rezultati su bili negativni ( iako imam III gr.sekreta). Dermatovenerolog mi je rekla da je to normalno za moju sluzokozu i da je to sve ok , medjutim ja imam utisak kao da su te promene ( hrapavost, neglatkost sluzokoze) izrazenije u zadnje vreme. Moje pitanje je da li sam ja eventualno necim iziritirala sluzokozu ( iako sve radim po ps-u ) i da li postoji mogucnost da ublazim takav izgled sluzokoze?
Hvala unapred!

hej cao ljudi,ja sam nova ovde i imam jedno pitanje na koje mi treba hitan odgovor...KORISTIM POLIGINAX VAGINALETE 4 DANA MOGU LI PETOG DANA IMATE NORMALNE SEKSUALNE ODNOSE SA DECKOM???MOLIM ZA ODGOVOR AKO NEKO ZNA...HVALA UNAPRED...POZZ ZA SVE

Ne mozes, dok se koriste vaginalete nemaju se odnosi.
A kada stavis poslednju vaginaletu nemas odnose bar jos 2 dana.
Pozdrav!

ja sam rekla doktorici da bih zeljela raditi briseve na aerobne, anaerobne bakterije, microplasmu i ureaplazmu..

na nalazu mi pise da sam negativna na: gardnarella, chlamidia, n. gonorrhoae, trichomdnas vag., candida albicans, i da nisu pronadjene mycoplase..
i ovo za sto sam postavila pitanje.

takodjer mi pise da je u kulturi dostavljenog materijala porasla normalna flora

Ok si, bez brige.

Ginekolog mi je zbog uspavanih jajnika dao tablete ...ranije sam koristila kontraceptivne pilule radi uredjivanja ciklusa...sada traje pauza sa tabletama za vreme koje bi trebalo da dobijem...medjutim ja jos uvek nisam dobila, 5-7og dana pauze bi trebalo da otpocnem novu kutiju...problem je u tome sto ja ne znam da li mi menstruacija samo kasni(sto se desavalo i ranije kada pauziram sa kontraceptivnim-ustvari nikada nisam dobijala na vreme kada ih ne pijem, ili cesto nisam dobijala uopste) ili sam mozda trudna...za test je jos uvek rano. Da li ako pocnem sa novom kutijom, a ispostavi se da sam trudna ove tablete mogu stetno da uticu na plod?
Ginekolog mi je rekao da su sanse da sada ostanem trudna gotovo nikakve, jer su jajnici potpuno uspavani, ali ipak...

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back