Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dr:
A da li si razmisljala da sa svojim lekarom malo detaljnije ispitas taj problem policisticnih jajnika, i malo ozbiljnije pristupis lecenju tog problema?

prethodna ginekologica mi je prepisivala diane kao terapiju.pila sam ih duze od 3 godine.sve je bilo u redu dok sam ih pila,redovno sam dobijala,ali cim prestanem da ih pijem opet ne dobijam.sadasnja doktorka mi kaze da sam savrseno zdrava,kaze da to sto imam policisticne jajnike nije nikakav problem i da ce se to izregulisati samo od sebe.sinace,imam 22 godine.trenutno me interesuje da li ipak postoji mogucnost da sam trudna?bas vodim racuna da mi se to ne desi,jer za sada imam druge prioritete u zivotu,ali eto svakog meseca dodjem u tu dilemu zbog neredovnih menstruacija:(

prethodna ginekologica mi je prepisivala diane kao terapiju.pila sam ih duze od 3 godine.sve je bilo u redu dok sam ih pila,redovno sam dobijala,ali cim prestanem da ih pijem opet ne dobijam.sadasnja doktorka mi kaze da sam savrseno zdrava,kaze da to sto imam policisticne jajnike nije nikakav problem i da ce se to izregulisati samo od sebe.sinace,imam 22 godine.trenutno me interesuje da li ipak postoji mogucnost da sam trudna?bas vodim racuna da mi se to ne desi,jer za sada imam druge prioritete u zivotu,ali eto svakog meseca dodjem u tu dilemu zbog neredovnih menstruacija:(

Pa ja se bas ne bih slozila sa tvojom doktorkom da ce se to sve sanirati samo od sebe.
Mislim da nemas razloga za zabrinutost da si trudna ali ako zelis da sacuvas funkciju svojih jajnika trebala bi da uzimas redovno pilule kako si ih i ranije uzimala.
To je moje misljenje.
Google daje more informacija na temu policisticnih jajnika.

verovtano je vec bilo pitanja o ovome... ali ja zaista ne mogu da procitam 220 strana.. :D

posle sex-a...vagina me boli... i ne mogu da imam odnose nekoliko dana..
u cemu je problem i kako mogu da ga resim?
hvala puno :D

Ne moras da citas 220 strana, bilo je dovoljno da procitas lepljivu temu i da nam das malo podataka o sebi.
Koliko imas godina?
Kada je to pocelo da se desava, koliko partnera si imala ranije i da li se sa njima to desavalo, da li si skoro proveravala da nemas neku infekciju...?

imam 18 godina.... odnose imam vec 7 meseci...
ovo je jedini decko sa kojim sam spavala.... nisam ih menjala :D
desava se od pocetka...
jos pre prvog odnosa, desilo mi se da sam imala izrazito beli sekret, ruznog mirisa, sa peckanjem, mazala sam kremu i to je proslo... ne verujem da to moze da ima veze sa tim, jer je to bilo pre.... ponovilo se josh nekoliko puta, ali nikad nesto znachajnije...

Kad si dovoljno odrasla da imas odnose onda bi trebala da budes dovoljno i zrela i da odes kod ginekologa na pregled.
Ne znam sta podrazumevas pod tim "nesto znacajnije".
Peckanje, svrab, neprijatan miris nisu normalno stanje i svaka infekcija moze izazvati bolnost vagine.
A tu je i druga stvar, koliko je odnos za tebe prijatan, nezan i koliko si uopste bila spremna za odnose?

nesto znacajnije bi znacilo ne u velikim kolicinama, a i ne stalno
za odnose sam spremna, mislim bar se ja tako osecam :D
ja sam citala da se to deshava... zato sto penis dodiruje neku stvar unutar vagine i ona se ,,zbuni'' i onda pocne da boli, ali da to manje vishe zavisi od poze, i ukoliko ja ne dozivim orgazam mene ce to boleti...mada ga ja jos nisam dozivela, jer ga uvek dozivi moj partner.. a mene posle boli tako da...

trenutno nemam nikakve probleme sa vaginom, infekcije i sl...

Imam 30 godina. Vec 3 godine radimo na bebi, ali nista od toga da se desi. Prije 2 dana bila sam po stoti put kot kod ginekologa i nalaz glasi:
"Vanjsko spolovilo urednog nalaza, vagina srednje duga i prostrana, prolazna za 2 pp pvu xxx konicna vu zatvoreno uterus u avf normalno velik tvrd pokretan neosetljiv adneksa obostrano slobodna. Desni jajnik velicine zelenog oraha, lijeva skracena.
In speculo: oko vu crvenilo 1 x 1cm i nesto sekreta
Dg: infertilitas prim.
Kolpitis
Ectropium
Th: Nichil"
Mozete li mi rastumaciti nalaz?
Unaprijed hvala.

Imas infekciju, primarni sterilitet, dakle do trudnoce nikada nije doslo.
U sustini uradjen je obican pregled, da li ti je radjena ikada neka dijagnostika?
Od nalaza briseva na hlamidiju, mikoplazmu,ureaplazmu,cervikalnih, vaginalnih briseva, kod supruga uretralni brisevi, nalaz spermograma, spremokulture...?
Hormonski status?

Poslednja izmena:
Da meni su radjeni svi ti brisevi i imala sma e- coli dugo vremena. Danas sam dobila ponovo nalaz cervikalnog brisa i glasi: Streptococcus B-Haemoliticus iz grupe B. Radila sam i hormonalni status pre par mjeseci i imala sam povisen prolaktin, ali je sa terapijom bromokriptinom u granicama normale. Pijem po pola tablete svako vece. Muz je radio sve ovo sto ste naveli gore i svi nalazi su bili u redu. Dr. mi je pre par dana rekla da moramo sve to ponoviti i rijesiti se bakterije da bih mogla ici na mjerenje prohodnosti jajovoda. Ali kako se izboriti sa bakterijom. Sta vi mislite o tome? Jos jednom hvala!!!!!!!!

U 26 nedelji trudnoce sam, vec 2 meseca pijem Gynipral, zbog bakterije u mokraci pijem caj protiv istih za trudnice (2dana unazad). Poslednjih par dana sam oticala vise nego inace, javila sam se mojoj doktorki i posto mi je izmerila pritisak bio je 140/90 prepisala mi je metyhyldop 2x1 i kontrolisanu ishranu (nista slano i suhomesnato). Nazalost dosla sam kod dr u minut do kraja radnog vremena i nisam stigla da se konsultujem sa dr oko kombinacije ovog leka sa mojim lekovima. Rekla mi je da merim 3x dnevno pritisak i da ukoliko se nepopravi da se javim u Visegradsku ili NF. Popila sam metyhyldop u 14, gynipral u 15. U 17h sam merila pritisak i bio je 128/93 i 91 otkucaj srca.
Malo me plasi ovaj donji pritisak koliko je to alarmanto, i da li uopste smem da mixujem ova dva leka, i koji je to pritisak koji se nesme tolerisati i posle kog ja trebam da se javim u neku ustanovu?
Unapred hvala

U 26 nedelji trudnoce sam, vec 2 meseca pijem Gynipral, zbog bakterije u mokraci pijem caj protiv istih za trudnice (2dana unazad). Poslednjih par dana sam oticala vise nego inace, javila sam se mojoj doktorki i posto mi je izmerila pritisak bio je 140/90 prepisala mi je metyhyldop 2x1 i kontrolisanu ishranu (nista slano i suhomesnato). Nazalost dosla sam kod dr u minut do kraja radnog vremena i nisam stigla da se konsultujem sa dr oko kombinacije ovog leka sa mojim lekovima. Rekla mi je da merim 3x dnevno pritisak i da ukoliko se nepopravi da se javim u Visegradsku ili NF. Popila sam metyhyldop u 14, gynipral u 15. U 17h sam merila pritisak i bio je 128/93 i 91 otkucaj srca.
Malo me plasi ovaj donji pritisak koliko je to alarmanto, i da li uopste smem da mixujem ova dva leka, i koji je to pritisak koji se nesme tolerisati i posle kog ja trebam da se javim u neku ustanovu?
Unapred hvala

Cime si merila pritisak?
Ako je u pitanju digitalni aparat, mozes lobodno da batalis te vrednosti.
Lek treba da uzimas upravo na vrednostima koje ti je tvoj lekar izmerila.
Za pocetak se opusti, malo povedi racuna sta jedes i najvaznije nemoj da se nerviras.

Poslednja izmena:
dr:
Cime si merila pritisak?
Ako je u pitanju digitalni aparat, mozes lobodno da batalis te vrednosti.
Lek treba da uzimas upravo na vrednostima koje ti je tvoj lekar izmerila.
Za pocetak se opusti, malo povedi racuna sta jedes i najvaznije nemoj da se nerviras.

Merila sam digitalnim aparatom. Sad sam ponovo merila i iznosi mi 130/87 puls 91. Dr mi je rekla da pijem 3 dana 2*1. Znaci slobodno mogu da pijem gyinipral?

Uradila sam I rezultate koji su potrebni za VTO i vidim da ponesto nije kako treba pa bih zamolila nekog ko ima ili je imao iskustva sa slicnim rezultatima -sta mi valja dalje ciniti i sta ,uopste,sta znaci?

Hormoni( 2.dan ciklusa)
T3 1.78
T4 83.7
FSH 8.34
LH 4.61
Estradiol 28.1
Testosteron 0.196

Hormoni (21.dan)
Progesteron 19.19
Prolaktin 26.65
TSH 6.90

Toxo IgGII 050
Toxo IgM 0.10
Rubella IgG 355
Rubella IgM 0.13
Citala sam svasta nesto na netu ali..
Hvala Vam unapred.

A da li si procitala da postoji citava tema koja se zove vantelesna oplodnja na ovom forumu na koju sam te vec uputila?
Da li si procitala lepljivu temu koja se zove "Obavezno procitati pre postavljanja pitanja"...?
Kad Vam obrisem post to ucinim sa razlogom, ne zato sto sam dokona.

Pre 4 dana sam pocela da pijem kontraceptivne pilule, i to ne zbog sprecavanja zaceca (upravo obrnuto...) vec zbog policisticnih jajnika, blagog hirzutizma i problema sa kozom. Lek mi je prepisala doktorka, endokrinolog, jedna od nasih najboljih strucnjaka, profesorka na fakultetu, tako da ne sumnjam u njenu terapiju i dijagnozu. Medjutim, vec od drugog dana su pocele prvo slabe mucnine, pa sve jace i jace. Malo pre sam i povracala, osecam svaki miris na kilometar rastojanja i nisam ni za sta :thumbdown: Citala sam da su to normalne nuspojave koje prolaze vremenom, ali meni je ovo stvarno mucenje, i ne mogu ovako, bas mi je lose... Sto je najgore, znam da ne bih smela da prekidam bar do kraja meseca da ne napravim haos u organizmu. Pre pet godina mi je ginekolog prepisao Diane i to sam ocajno podnosila, mucnine, povracanja i nije prestalo najmanje tri meseca ( posle sam prekinula). Sad ne znam sta da radim, doktori obicno kazu strpite se neko vreme, ali meni je stvarno jako lose,,,

Verujem, ali sad ovaj mesec moras da probas da izguras a onda se javi svom lekaru da probate sa nekim drugim pilulama, postoji toliko vrsta mozda ce ti neke druge vise prijati.

Poslednja izmena:
Uh, jedino ne znam kako da izdrzim... Nocas sam dva puta povracala, a od jutros mi je muka i kad pomislim na hranu, cak ni Plazma keks ne mogu da podnesem :( Ne znam kako da izdrzim mesec dana ovako, bas je uzasno... Pijem Klometol za mucninu, ali nekako mi ne deluje. Da li ima nesto sto bih mogla da pijem za mucninu? I nesto da ne osecam neki miris u svemu svuda :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back