Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo. kada sam vec ovde
da vam postavim jedno pitanje
..koliko infenkcije,cak i rezultati papa testa koji pokazuje 3 grupu
moze da utice na mogucnost da se zatrudni?
i ako se zatrudni sa takvom infenkcijom ili vec,,,kako se naziva...
da li i koliko to utice na razvoj ploda
i da li se preporucuje lecenje vaginaletama u takvim slucajevima
?

Ajde da razdvojimo pitanja, o cemu pricamo o papi III grupa ili o vaginalnom sekretu III grupe.
Svaka infekcija utice na mogucnost zaceca, smanjuje broj pokretnih spermatozoia, a sa druge strane plod je ugrozen jer moze doci do spontanog pobacaja.
Ne savetuje se primena vaginaleta u trudnoci kao ni drugih lekova, narocito u prvom trimestru, izuzev ukoliko postoji rizik po zdravlje majke koji zahteva primenu lekova.

Postovana dr., poslednju m. imala sam 24.12.08., 27.01.09. radim kucni test koji je pozitivan i istog dana i beta HCG koja je iznosila 381.3. Medjutim 04.02.09. primecujem braon iscedak na vesu i idem mom lekaru koji me zadrzava u bolnici. s obzirom da test i beta ukazuju na trudnocu, odlazim na ultrazvuk gde se nista ne vidi. Doktor pocinje da me ubedjuje da je u pitanju vanmatericna trudnoca i da moram da lezim u bolnici zbog komplikacija koje ce nastati prilikom pucanja jajovoda. Ja nisam imala nikakve bolove, samo braon sukrvicu i posle milion pregleda i po koju kap krvi. Posle nedelju dana , 09.02. ponovo radim betu i ona je 5969, dr. kaze da je visa nego sto treba i da je sad vec siguran da je u pitanju vanmatericna trudnoca. Ja u soku, ovo je dugoocekivana trudnoca posle niza godina lecenja steriliteta. 11.02. na ultrazvuku najzad se vidi suspektan sakus 14 mm, istog dana radim betu i ona je 7104. E sad ja Vas molim da po ovim mojim podacima kazete vase misljenje, da li je u pitanju normalna trudnoca, ili sta vec, da li se beta dobro razvijala, ja u ponedeljak idem na u.zvuk ali od mog lekara mogu svasta da ocekujem da ce videti i reci. Hvala Vam puno, izvinite sto sam malo opsirnije pisala ali sva sam sludjena i u oscekivanju. Pozdrav.

Pre oko pola godine sam imala neke barterije i ginekolog mi je propisao da koristim ... krem. Medjutim, ja to tada nisam do kraja potrosila. Sada vise ne osecam da imam neke smetnje, ali bih za svaki slucaj htela da nastavim sa mazanjem. Da je je to u redu?

Poslednja izmena od moderatora:
Nije.
Prvo ca...nije za baketrije, drugo ima svega 3 vaginalete, kako nisi uspela da odradis terapiju, i trece proslo pola godine.
Da li ti je palo na pamet da odes ginekologa ili ces sacekati da za neke stvari bude kasno?
kada infekcije ostave trajne posledice po tvoje reproduktivno zdravlje.

Nemoj da se ljutis ali alergicna sam na varijantu "sam svoj majstor"
Odlazak kod ginekologa je stvar zdravstvene kulture, i ne vidim zasto se bavis time da koristis lek na svoju ruku? lek za koji ne znas ni za sta se koristi, niti znas zasto bi ga koristila.

zdravo svima!
postovala sam nekoliko puta o svom problemu s kandidom i gardinelom - u fr sam, isla ovde kod lekara, labo pokazala kandidu i gardinelu, lekarka me napunila vaginaletama (mesec i po dana terapije), nedelju dana posle terapije iscedak se opet pojavio. to je ukratko sto sam do sada pisala. posle ponovne pojave tog iscedka otisla sam opet kod lekara, nije mi radila laboratoriju, pregledala me, pitala jel se osecam umorno i jel me boli donji stomak tokom sexa (oba odgovora - ne) i dala vaginalete bez laboratorije. prvi tip vaginaleta je za 18 dana i kako sam procitala u uputstvu sluzi za otklanjanje zaostale infekcije, drugi tip (20 komada) je za regeneraciju flore.
ja sam za sada zavrsila sa ovim prvim vaginaletama i sa polovinom drugih - imam jos 10 kom do kraja terapije. ja se jos uvek ne osecam "zdravo" tj izleceno. osecam se nekako suvo i prosto ne znam kako da objasnim ali ne osecam se da je stvar prosla.
nemam problema sa secerom, ne osecam nikakve simptome u sebi. pitala sam je triput da li je potrebno da idem kod nekog drugog specijaliste, da radim jos neke analize i ona je rekla ne. kda sam je pitala zasto se to tako vratilo brzo i sta tu nije u redu, ona mi je rekla "medicina nema sve odgovore".
da li bi ste mogli da prokomentarisete moj "slucaj" i da me posavetujete sta dalje da radim? da li da trazim novog lekara, da li da opet idem u laboratoriju, da li da se spakujem i dodjem u Srbiju kod ginekologa ... mislim ja zaista nemam vise predstavu sta s obzirom da se s ovim patim od novembra meseca i ne vidim kraja ... plasim se da mi to trajno ne narusi reproduktivno zdravlje. imate li vi predstavu sta bi mogo biti uzrok?
ne pijem alkohol, ne jedem slatko (samo voce), slabo jedem testenine, nosim pamucan ves, higijenu obavljam ph 5.5 sredstvom za intimnu negu ... mislim prosto mi nije jasno odakle?
hvala

Stigao mi je rezultat vaginalnog i cervikalnog brisa koji izgleda ovako:
Mikrobioloski nalaz: Le. Kulturom vaginalnog brisa izolovana je Klebsiella species i Enteroccocus species a cervikalnog Enteroccocus species. Trichomonas vaginalis nije nadjen.
Idem sutra kod lekara, ali malo sam guglovala, i na raznim forumima nadjoh "jadikovke" raznih zena koje kazu da su lececi ovu Klebsiellu napatile i neke druge bakterije i totalno sam se izbedacila. Onda, kao sto vidite, na mom nalazu ne pise u kom su broju nadjene bakterije, a negde procitah da je i to jako vazno jer ne valja se u svakom slucaju kljukati antibioticima (koji su navedeni posto je uradjen biogram i antibiogram) jer se onda remeti normalna vaginalna flora i zato se i vrte u krug cas ova cas ona bakterija, pa se od silnih antibiotika napati i Candida.
Kod lekara idem sutra, pa me interesuje vas komentar kako je najbolje leciti ove bakterije, a ne vrteti se u zacaranom krugu, i da li je moguce da sam iste navukla kad mi je radjena kiretaza jer su mi ranije nalazi uvek bili besprekorni.
HVALA!

zdravo svima!
postovala sam nekoliko puta o svom problemu s kandidom i gardinelom - u fr sam, isla ovde kod lekara, labo pokazala kandidu i gardinelu, lekarka me napunila vaginaletama (mesec i po dana terapije), nedelju dana posle terapije iscedak se opet pojavio. to je ukratko sto sam do sada pisala. posle ponovne pojave tog iscedka otisla sam opet kod lekara, nije mi radila laboratoriju, pregledala me, pitala jel se osecam umorno i jel me boli donji stomak tokom sexa (oba odgovora - ne) i dala vaginalete bez laboratorije. prvi tip vaginaleta je za 18 dana i kako sam procitala u uputstvu sluzi za otklanjanje zaostale infekcije, drugi tip (20 komada) je za regeneraciju flore.
ja sam za sada zavrsila sa ovim prvim vaginaletama i sa polovinom drugih - imam jos 10 kom do kraja terapije. ja se jos uvek ne osecam "zdravo" tj izleceno. osecam se nekako suvo i prosto ne znam kako da objasnim ali ne osecam se da je stvar prosla.
nemam problema sa secerom, ne osecam nikakve simptome u sebi. pitala sam je triput da li je potrebno da idem kod nekog drugog specijaliste, da radim jos neke analize i ona je rekla ne. kda sam je pitala zasto se to tako vratilo brzo i sta tu nije u redu, ona mi je rekla "medicina nema sve odgovore".
da li bi ste mogli da prokomentarisete moj "slucaj" i da me posavetujete sta dalje da radim? da li da trazim novog lekara, da li da opet idem u laboratoriju, da li da se spakujem i dodjem u Srbiju kod ginekologa ... mislim ja zaista nemam vise predstavu sta s obzirom da se s ovim patim od novembra meseca i ne vidim kraja ... plasim se da mi to trajno ne narusi reproduktivno zdravlje. imate li vi predstavu sta bi mogo biti uzrok?
ne pijem alkohol, ne jedem slatko (samo voce), slabo jedem testenine, nosim pamucan ves, higijenu obavljam ph 5.5 sredstvom za intimnu negu ... mislim prosto mi nije jasno odakle?
hvala

Koliko sam upoznata, lokalna terapija (vaginalete) nikada ne daje trajni rezultat.
Ako vec infekcija postoji uvek je potrebno ukljucivanje i peroralne terapije.
Da si u Srbiji vec bih ti znala reci sta da radis, za Francusku ti nisam od pomoci.

Stigao mi je rezultat vaginalnog i cervikalnog brisa koji izgleda ovako:
Mikrobioloski nalaz: Le. Kulturom vaginalnog brisa izolovana je Klebsiella species i Enteroccocus species a cervikalnog Enteroccocus species. Trichomonas vaginalis nije nadjen.
Idem sutra kod lekara, ali malo sam guglovala, i na raznim forumima nadjoh "jadikovke" raznih zena koje kazu da su lececi ovu Klebsiellu napatile i neke druge bakterije i totalno sam se izbedacila. Onda, kao sto vidite, na mom nalazu ne pise u kom su broju nadjene bakterije, a negde procitah da je i to jako vazno jer ne valja se u svakom slucaju kljukati antibioticima (koji su navedeni posto je uradjen biogram i antibiogram) jer se onda remeti normalna vaginalna flora i zato se i vrte u krug cas ova cas ona bakterija, pa se od silnih antibiotika napati i Candida.
Kod lekara idem sutra, pa me interesuje vas komentar kako je najbolje leciti ove bakterije, a ne vrteti se u zacaranom krugu, i da li je moguce da sam iste navukla kad mi je radjena kiretaza jer su mi ranije nalazi uvek bili besprekorni.
HVALA!
Terapiju ce ti ordinirati lekar prema nalazu antibiograma.
U ovom trenutku nije bitno kako si je dobila, bitno je da se infekcija izleci,za pocetak nemoj previse da googlas jer postoje stvari koje tebe kao laika mogu samo da isprepadaju bez potrebe.

dr:
U ovom trenutku nije bitno kako si je dobila, bitno je da se infekcija izleci,za pocetak nemoj previse da googlas jer postoje stvari koje tebe kao laika mogu samo da isprepadaju bez potrebe.
Ovo ste u pravu i ja to znam, ali svaki put kad kazem sebi da vise necu surfovati po netu i citati sve i svasta (po pitanju zdravlja) pogazim rec :(
Ipak sam uspela danas da odem do mog lekara. . E sad ja procitah ovo sto ste napisali (Koliko sam upoznata, lokalna terapija (vaginalete) nikada ne daje trajni rezultat.
Ako vec infekcija postoji uvek je potrebno ukljucivanje i peroralne terapije.) pa me je to malo zbunilo :dontunderstand: Oprostite ako sam dosadna, ali da li biste onda prokomentarisali moju terapiju?

Ovo ste u pravu i ja to znam, ali svaki put kad kazem sebi da vise necu surfovati po netu i citati sve i svasta (po pitanju zdravlja) pogazim rec :(
Ipak sam uspela danas da odem do mog lekara. . E sad ja procitah ovo sto ste napisali (Koliko sam upoznata, lokalna terapija (vaginalete) nikada ne daje trajni rezultat.
Ako vec infekcija postoji uvek je potrebno ukljucivanje i peroralne terapije.) pa me je to malo zbunilo :dontunderstand: Oprostite ako sam dosadna, ali da li biste onda prokomentarisali moju terapiju?

Ne zameri ali ne bih.
Terapije se komentarisu u ordinaciji a ne forumu, to smo vec vise puta rekli.

Postovana,

jutros sam bila na gin. pregledu (blaga upala) i dobila vaginalete povidon joda. Znam da one nisu strasne, ali ja pijem zoloft, pa me interesuje "slazu" li se? Dokrorku sam jutros pitala, ali ta zena je cudo! "usta ima-jezik nema!" smrsila je nesto sebi u bradu i izasla iz prostorije!!

Hvala unaprijed!

Prvo se izvinjavam jer nisam iscitala linkove na prvoj strani, jer prosto ne znam gde da gledam.
U sustini ne trazim sad dijagnozu ovde, ali mozda cisto neku pretpostavku posto pre ponedeljka ne mogu kod ginekologa.
Menstruacija mi se zavrsila pre malo vise od 15 dana i od tada mi je sekret konstantno izrazito tamno braon boje i jako obilan...pre pet dana sam i izkrvarila bez ikakvog razloga ...od tada u toku ove nedelje sam nekoliko puta imala snazne, ali kratkotrajne bolove u jajnicima...s obzirom da sam bila u sred ispitnog roka odlagala sam posetu ginekologu za danas, ali bas danas moj ginekolog nije radio...i sad moram da sacekam ponedeljak...
Ja sam skoro(ovo mi je treca kutija) promenila pilule za kontracepciju...drugarica mi je rekla da se nekoj devojci isto desavalo kada je pocela da pije pilule, ali da je posle nekih mesec dana sve ponovo doslo u normalu...
Opet kazem, ne trazim dijagnozu...ali ako je neko imao slican problem...znacilo bi mi da znam da li to moze da bude samo od pilula, ili se ipak moze da se radi i o necemu opasnijem...

19 godina, pilule uzimam oko dve godine, ali sam pre 3 meseca presla sa yasmina na logest...ne, nije mi se pre desavalo...a sada je pocelo postepeno pre mesec dana...od pojacanog sekreta, preko jakog mirisa, pa to tamno braon sekreta i bolova...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back