dr
Poznat
- Poruka
- 9.753
Nema na cemu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zdravo svima!
postovala sam nekoliko puta o svom problemu s kandidom i gardinelom - u fr sam, isla ovde kod lekara, labo pokazala kandidu i gardinelu, lekarka me napunila vaginaletama (mesec i po dana terapije), nedelju dana posle terapije iscedak se opet pojavio. to je ukratko sto sam do sada pisala. posle ponovne pojave tog iscedka otisla sam opet kod lekara, nije mi radila laboratoriju, pregledala me, pitala jel se osecam umorno i jel me boli donji stomak tokom sexa (oba odgovora - ne) i dala vaginalete bez laboratorije. prvi tip vaginaleta je za 18 dana i kako sam procitala u uputstvu sluzi za otklanjanje zaostale infekcije, drugi tip (20 komada) je za regeneraciju flore.
ja sam za sada zavrsila sa ovim prvim vaginaletama i sa polovinom drugih - imam jos 10 kom do kraja terapije. ja se jos uvek ne osecam "zdravo" tj izleceno. osecam se nekako suvo i prosto ne znam kako da objasnim ali ne osecam se da je stvar prosla.
nemam problema sa secerom, ne osecam nikakve simptome u sebi. pitala sam je triput da li je potrebno da idem kod nekog drugog specijaliste, da radim jos neke analize i ona je rekla ne. kda sam je pitala zasto se to tako vratilo brzo i sta tu nije u redu, ona mi je rekla "medicina nema sve odgovore".
da li bi ste mogli da prokomentarisete moj "slucaj" i da me posavetujete sta dalje da radim? da li da trazim novog lekara, da li da opet idem u laboratoriju, da li da se spakujem i dodjem u Srbiju kod ginekologa ... mislim ja zaista nemam vise predstavu sta s obzirom da se s ovim patim od novembra meseca i ne vidim kraja ... plasim se da mi to trajno ne narusi reproduktivno zdravlje. imate li vi predstavu sta bi mogo biti uzrok?
ne pijem alkohol, ne jedem slatko (samo voce), slabo jedem testenine, nosim pamucan ves, higijenu obavljam ph 5.5 sredstvom za intimnu negu ... mislim prosto mi nije jasno odakle?
hvala
Terapiju ce ti ordinirati lekar prema nalazu antibiograma.Stigao mi je rezultat vaginalnog i cervikalnog brisa koji izgleda ovako:
Mikrobioloski nalaz: Le. Kulturom vaginalnog brisa izolovana je Klebsiella species i Enteroccocus species a cervikalnog Enteroccocus species. Trichomonas vaginalis nije nadjen.
Idem sutra kod lekara, ali malo sam guglovala, i na raznim forumima nadjoh "jadikovke" raznih zena koje kazu da su lececi ovu Klebsiellu napatile i neke druge bakterije i totalno sam se izbedacila. Onda, kao sto vidite, na mom nalazu ne pise u kom su broju nadjene bakterije, a negde procitah da je i to jako vazno jer ne valja se u svakom slucaju kljukati antibioticima (koji su navedeni posto je uradjen biogram i antibiogram) jer se onda remeti normalna vaginalna flora i zato se i vrte u krug cas ova cas ona bakterija, pa se od silnih antibiotika napati i Candida.
Kod lekara idem sutra, pa me interesuje vas komentar kako je najbolje leciti ove bakterije, a ne vrteti se u zacaranom krugu, i da li je moguce da sam iste navukla kad mi je radjena kiretaza jer su mi ranije nalazi uvek bili besprekorni.
HVALA!
Imam nesto povisen luteinizirajuci hormon (LH=20, 8) i ginekolog mi je rekao da moram zbog toga dovesti telasnu tezinu na idealno stanje. Zanima me zasto visak kilograma negativno utice u mom slucaju?
Hvala
Ovo ste u pravu i ja to znam, ali svaki put kad kazem sebi da vise necu surfovati po netu i citati sve i svasta (po pitanju zdravlja) pogazim recU ovom trenutku nije bitno kako si je dobila, bitno je da se infekcija izleci,za pocetak nemoj previse da googlas jer postoje stvari koje tebe kao laika mogu samo da isprepadaju bez potrebe.
CAO,OPET JA.HTELA BIH DA VAS PITAM DA LI STE CULI ZA TABLETE PERUVIANMAKA,I AKO JESTE DA LI TREBA VEROVATI U NJIHOVO DEJSTVO?
Ovo ste u pravu i ja to znam, ali svaki put kad kazem sebi da vise necu surfovati po netu i citati sve i svasta (po pitanju zdravlja) pogazim rec
Ipak sam uspela danas da odem do mog lekara. . E sad ja procitah ovo sto ste napisali (Koliko sam upoznata, lokalna terapija (vaginalete) nikada ne daje trajni rezultat.
Ako vec infekcija postoji uvek je potrebno ukljucivanje i peroralne terapije.) pa me je to malo zbuniloOprostite ako sam dosadna, ali da li biste onda prokomentarisali moju terapiju?