Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja devojka pije pilule diane-35 radi uspostavljanja ravnoteze hormona u organizmu. Ove tablete su sacinjene od 2 mg ciproteron acetata i 0,035mg etinil estradiola. Zanima me da li jos neko koristi ove tablete i na sta one uticu? Da li oni koji ih piju imaju povecanu koncetraciju androgena ili....? Da li su ljudi sa ovim poremecajem obicno biseksualno ili cak homoseksualno orjentisani?

U januaru 2006 ustanovljena mi je vodena cista na lijevom jajniku.Dobila sam neke tablete,mislim da je antibiotik bio u pitanju.U februaru iste godine sam ostala trudna. Prosle godine u septembru sam bila na pregledu i doktorica mi je rekla da i dalje imam tu vodenu cistu. Interesuje me da li moze biti nekih problema sto je imam vec 2 godine?

29.12.2008. radjena mi je kiretaza (missed ab) ii sve je proslo OK (slabo krvarenje nekih nedelju dana i posle toga se sve smirilo). Negde sredinom januara pocinje svrab i peckanje, povecan sekret i posle briseva utvrdjeno je da imam Candidu. Pocinjem da koristim Gino Daktanol vaginalete i Nistatin drazeje (oralno), da bih stavljajuci trecu vaginaletu osetila prilican bol a onda u jutarnjoj mokraci imala krvi i celog dana bolove pri mokrenju kao prilikom cistita. Odlazim na gin. pregled, doktorka kaze da sve izgleda dobro, da nema crvenila, dakle nema nikakve upale, ispira me jodom i salje da radim urinokulturu. Kaze mi da sacekam nekih 5-6 dana (ako eventualno dobijem ciklus), pa ako ne dobijem da stavljam Kansen vaginalete ili kremu. Urinokultura je bila sterilna a peckanje se posle tog gin. pregleda nekim cudom i smirilo (iako sam, eto, stavila samo tri vaginalete od 7). Nedelju dana kasnije dobijam ciklus (dosta obilniji nego inace, sto je valjda normalno jer je prvi posle kiretaze) i nemam nikakve tegobe (u vidu peckanja dole). Dva dana posto se ciklus zavrsio, opet pocinju iste tegobe: crvenilo, peckanje (i spolja, a i na ulazu u vaginu, onoliko koliko mogu da vidim). Zovem doktorku koja je u to vreme na odmoru i kaze mi da mi je verovatno menstrualno krvarenje poremetilo floru i kaze mi da sada stavim Kansen pa da onda dodjem na kontrolu. Stavljala sam Kansen 2% tri veceri (i opet paralelno pila Nistatin), crvenilo se potpuno povuklo, ali sam i dalje imala neprijatan osecaj, posebno dok sedim. Danas se crvenilo vratilo,prisutno je i peckanje, a kod doktorke mogu tek u cetvrtak. Znam da moram na pregled i na analize, ali sta vi mislite (ako vas ne mrzi da pisete) o cemu se radi? Zabrinuta sam zato sto nikad ranije nisam imala problem ovog tipa, a bojim se da je nekako povezano sa kiretazom. Bicu zahvalna na svaom odgovoru (i savetu).
PS. Jos da dodam nesto sto i meni zvuci suludo, ali je mozda moguce. Da li je sluzokoza i posle terapije osetljivija i da li je moze nekako jak mlaz vode iz tusa iziritirati? Izvinite ako sam lupila notornu glupost :(

Uh, kad je osetljiva sluzokoza sve moze da smeta, pa i voda.
Oba leka koja si navela mogu dati kao nezeljena dejstva, peckanje, crvenilo, otok.
Ja sam od onih lekara koji priznaju samo mikrobiolosku dijagnostiku.
Kako si upucena da se uradi urinokultura tako isto bi bilo dobro da se uradi i bris vagine, kako bakterioloski tako i mikoloski.
Pa ako sve bude kako treba onda ces se pozabaviti negovanjem sluzokoze.

Uh...
Samo jos jedno pitanje, i necu vise casna rec :rumenko:
Da li postoji neki prirodni lek (ispiranje nekim biljnim cajem ili sodom bikarbonom za koju sam cula oprecna misljenja) kojom je moguce ublaziti tegobe (AKO je sluzokoza u pitanju) do cetvrtka?
Hvala, hvala, hvala :hvala:

e ovako, imam problem ya koji mislim da je rano da se obratim lekaru, pa se nadam da mi neko moye pomoci ili bar reci kad nije rano za dr-a,vadjenje krvi i ostalo...moj ciklus traje 26 dana i prema tome sam treba da dobijem 14-og februara, medjutim, 14-og februara je izashla kap nechega braonkaste boje, a juche i danas kao bez, nikad mi se ovo nije deshavalo a mogucnosti za trudnocu su minimalne iako me grudi i dalje bole kao da tek treba da dobijem, koliko josh treba da sachekam da bi vadjenje krvi ili ultrazvuk mogli da utvrde eventualnu trudnocu s obzirom da nikad nisam imala slichnih problema pa te testove iz apoteke nikad nisam radila pa necu ni sad.

Ne vidim zasto ne bi uradila test za utvrdjivanje trudnoce iz apoteke? Mislim ne razumem cemu takav stav.
Ultrazvukom se trudnoca potvrdjuje 2 nedelje nakon izostanka ciklusa a bHCG iz krvi mozes uradi sad odmah.

hvala puno
pa nije to sad bash neki ''stav'' nego bih samo htela da budem sto posto sigurna a koliko sam trazeci po internetu shvatila ta ''Beta'' je bash pouzdana a ako bi mogla samo josh da mi kazesh shta moze josh biti uzrok toga shto se javilo na dan kad je trebalo da dobijem???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back