Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imam pitanje za dr.
mojoj drugarici je juce odstranjen jajnik. Imala je cistu koja je pukla pre dve nedelje i onda su joj laporaskopski uradili medjutim stvorila se gnojna kolekcija i juce su je otvorili i izvadili jajnik. kako ce ona sad funkcionisati s obzirom da ima 26 godina i da nije radjala. Kakve su sanse da ona ostane u drugom stanju i da iznese trudnocu. Kazu lekari da je taj drugi jajnik u dobrom stanju.

Koristim Jeanine pilule za kontrac. 2,3 meseca,pre toga sam koristlila Logest 5,6 meseci,otprilike.Uglavnom,desilo mi se da zaboravim da popijem jednu pilulu,skontala sam to dobrih 15-ak sati nakon termina kad sam trebala da je popijem.Na kutiji pise da ako se zaboravi vise od 12 sati da se popije postoje 2 opcije,da se popije tad i narednu u sati u koliko si inace pila,dakle 2 pilule tog dana i nastaviti odmah sutradan sa narednom kutijom,bez onih 7 dana prekida.Da,da napomenem bila sam pri kraju kutije,ostale mi jos dve da zavrsim kutiju.Ili,druga opcija-da ne popijes tu pilulu koju si zaboravila i batalis i ostatak,u mom slucaju da dakle ne popijem te dve koje su mi ostale u kutiji,i napravim pauzu manje od 7 dana ( tako nesto ),za to vreme cu dobiti menstruaciju.Dalje nastavljam normalno sa sledecom kutijom iz pocetka.E sad,meni bas nije najasnije,posto sam ja dakle poslednju pil. popila u petak,u subotu sam zaboravila i nisam nijednu popila,ni u nedelju...Dobila sam menstr.u utorak,tj juce.Da li neka kompetentna osoba ovde moze da mi kaze kad treba da pocnem sa novom kutijom?Dal nedelju dana od poslednje pil.,dakle u subotu ili u ponedeljak kad sam i dosad?:dash:

Pozdravljam!
Nakon ponovljenog spermiograma pokazalo se da vrijeme likvefakcije nije dobro, tj. da ni nakon 2h sperma nije prešla u tekuće stanje. Moj suprug opet dobio antibiotik, ovaj put Zinnat 10 dana 2x250g, valjda zbog leukocita (5-6) i ove likvefakcije koja je valjda posljedica nekih upalica...
Prije mjesec i pol, oboje smo završili s terapijom antib. zbog enteroccocusa, moji brisevi i njegova spermokultura uredni.

Da li ovaj mjesec možemo raditi na bebi, jer muž pije antibiotik za vrijeme moje ovulacije?

Molim vas da mi neko odgovori da li je neko radio vantjelesnu oplodnju u privatnoj klinici UROMEDIKA kod dr. Tulica i dr. Micica? Obavila sam sve preglede kod njih i preporucili su mi vantjelesnu. Nisu mi rekli koliko ce kostati sa svim terapijama pa molim nekoga ko je imao iskustva da mi odgovori koliko kosta vantjelesna kod njih i koliko su uspjesni? Unaprijed se zahvaljujem

Koristim Jeanine pilule za kontrac. 2,3 meseca,pre toga sam koristlila Logest 5,6 meseci,otprilike.Uglavnom,desilo mi se da zaboravim da popijem jednu pilulu,skontala sam to dobrih 15-ak sati nakon termina kad sam trebala da je popijem.Na kutiji pise da ako se zaboravi vise od 12 sati da se popije postoje 2 opcije,da se popije tad i narednu u sati u koliko si inace pila,dakle 2 pilule tog dana i nastaviti odmah sutradan sa narednom kutijom,bez onih 7 dana prekida.Da,da napomenem bila sam pri kraju kutije,ostale mi jos dve da zavrsim kutiju.Ili,druga opcija-da ne popijes tu pilulu koju si zaboravila i batalis i ostatak,u mom slucaju da dakle ne popijem te dve koje su mi ostale u kutiji,i napravim pauzu manje od 7 dana ( tako nesto ),za to vreme cu dobiti menstruaciju.Dalje nastavljam normalno sa sledecom kutijom iz pocetka.E sad,meni bas nije najasnije,posto sam ja dakle poslednju pil. popila u petak,u subotu sam zaboravila i nisam nijednu popila,ni u nedelju...Dobila sam menstr.u utorak,tj juce.Da li neka kompetentna osoba ovde moze da mi kaze kad treba da pocnem sa novom kutijom?Dal nedelju dana od poslednje pil.,dakle u subotu ili u ponedeljak kad sam i dosad?:dash:

Isto kako si ih i do sada uzimala.

Molim vas da mi neko odgovori da li je neko radio vantjelesnu oplodnju u privatnoj klinici UROMEDIKA kod dr. Tulica i dr. Micica? Obavila sam sve preglede kod njih i preporucili su mi vantjelesnu. Nisu mi rekli koliko ce kostati sa svim terapijama pa molim nekoga ko je imao iskustva da mi odgovori koliko kosta vantjelesna kod njih i koliko su uspjesni? Unaprijed se zahvaljujem

Postoji cela tema o vantelesnoj oplodnji, ako je procitate sigurno cete naci odgovore na svoja pitanja.

molim vas ako je neko od vas bio u klinici Uromedika kod dr.Tulića i dr Mićića znate li kolika je cijena vantjelesna oplodnja, i kolka je uspješnost.Detaljno sam pregledala vase stranice i nisam nasla nista
što bih mi pomoglo.Uradila sam sve nalaze i rekao mi je da mi to jedino preostaje.A cijenu mi nije rekao.Imam 22 god.HITNO MI JE?UNAPRED HVALA

Poslednja izmena:
da li neko moze da mi objasni sledece: koristim mejbi bejbi da bih utvrdila plodne dane kako bih ostala u drugom stanju. ali desilo se nesto meni neobicno, u toku jednog mesecnog menstrualnog ciklusa meni se na mejbi bejbi dva puta u toku ciklusa javljaju plodni dani. prvo od 9-15 dana, a posle opet od 23-26 dana? kako je ovo moguce?

Pre par dana moja drugarica je izgubila bebu u prvom trimestru, a da joj pri tom nije utvrdjen razlog prestanka rada srca bebe- tacnije ginekolog joj je rekao da je do toga doslo zbog leka koji joj je prepisan protiv eserihije (ne bazi penicilina, mislim da je pentraxil), mozda zbog eserihije, mozda od stresa, mozda od mioma koji se pojavio u trudnoci ili nekog virusa koji je pokupila a koji je trajao mozda tri dana a tokom koga imala temperaturu...ona je van sebe a mi smo svi zbunjeni odgovorom. Sta je pitanje?- Jel moguce da ginekolog koji vodi trudnocu ne zna zasto je doslo do toga?

pa mislila sam da nekim analizama moze da se utvrdi... ona je sad u frasu, naravno takvo iskustvo nikom nije prijatno, ali posto se to desilo na pocetku trudnoce sad namerava da kad sledeci put bude u II stanju maltene nigde ne ide i nista ne radi prava tri meseca da joj se nebi opet desilo...

pa mislila sam da nekim analizama moze da se utvrdi... ona je sad u frasu, naravno takvo iskustvo nikom nije prijatno, ali posto se to desilo na pocetku trudnoce sad namerava da kad sledeci put bude u II stanju maltene nigde ne ide i nista ne radi prava tri meseca da joj se nebi opet desilo...

Ne razumem ovo.

Molim za pomoc, hitno.
Pre 5 dana sam prema receptu popila samo 2 tbl.Lincocina (lincomicyn), a redovno pijem yasmin.
Prestala uzimati antiobiotik po preporuci doktora nakon te 2 tbl (nije bilo proliva,ali se ispostavilo da mi ne treba antibiotik....)
Yasmin nastavila redovno.
On tvrdi da nema opasnosti od interakcije u smislu slabijeg delovanja Yasmina u smislu kontracepcije.
Ako uzimam redovno pilulu, smatrate li da bih ipak trebala koristiti dodatnu zastitu?

Isla-ne isla, radila - ne radila, apsolutno nista ne znaci: moze d ajoj se desi ponovo i nema garancija da nece. Sem ukoliko se njena trudnoca iz nekog razloga (a postoje medicinske indikacije) proglasi za visoko rizicnu i predlozi se odrzavanje trudnoce (sto znaci strogo mirovanje i lekovi), ne ici nigde i ne raditi nista 'da se ne bi desilo' je opste glupost. I kod potpunog mirovanja i odrzavanja trudnoce i lekova z aodrzavanje - i pored svega toga, opet moze da se desi. Pravila nema. Treba da se ponasa normalno kao neko ko je trudan (d ane dize nista tesko, ne izlaze se velikim fizickim naporima, ne bude na rigoroznim dijetama, pravilno se hrani, umereno se bavi fizickim aktivnostima, dovoljno spava - drugim recima, zivi zdravim nacinom zivota). Sve drugo je besmislica.

Isla-ne isla, radila - ne radila, apsolutno nista ne znaci: moze d ajoj se desi ponovo i nema garancija da nece. Sem ukoliko se njena trudnoca iz nekog razloga (a postoje medicinske indikacije) proglasi za visoko rizicnu i predlozi se odrzavanje trudnoce (sto znaci strogo mirovanje i lekovi), ne ici nigde i ne raditi nista 'da se ne bi desilo' je opste glupost. I kod potpunog mirovanja i odrzavanja trudnoce i lekova z aodrzavanje - i pored svega toga, opet moze da se desi. Pravila nema. Treba da se ponasa normalno kao neko ko je trudan (d ane dize nista tesko, ne izlaze se velikim fizickim naporima, ne bude na rigoroznim dijetama, pravilno se hrani, umereno se bavi fizickim aktivnostima, dovoljno spava - drugim recima, zivi zdravim nacinom zivota). Sve drugo je besmislica.

slazem se... mislim da bi joj bilo lakse da su joj rekli da se prekid srcane radnje desio iz nekog odredjenog/ konkretnog razloga...

imam pitanje za dr.
mojoj drugarici je juce odstranjen jajnik. Imala je cistu koja je pukla pre dve nedelje i onda su joj laporaskopski uradili medjutim stvorila se gnojna kolekcija i juce su je otvorili i izvadili jajnik. kako ce ona sad funkcionisati s obzirom da ima 26 godina i da nije radjala. Kakve su sanse da ona ostane u drugom stanju i da iznese trudnocu. Kazu lekari da je taj drugi jajnik u dobrom stanju.

Ne treba da brines. Ja sam imala vanmatericnu trudnocu gdje mi je presjecen jajovod, pa sam opet bez problema sa jednim jajnikom i jajovodom ostala trudna bez vecih problema,tj. nisam imala problema prilikom zaceca.
Medjutim prije nego sam isplanirala drugu trudnocu uradila sam sve moguce nalaze na razne bakterije koje bi mogle omesti trudnocu, jer je jako bitno da u toku zaceca zena sa ginekoloske strane bude potpuno zdrava, jer samo tako ce i trudnoca da ima nomalan tok.
Obavezno na pregled prije zaceca moj iskren savjet svim zenama, poucena svojim iskustvom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back