dr
Poznat
- Poruka
- 9.753
Nijedna intervencija se ne radi ako postoji infekcija.
A infekcije se lece za 2 nedelje, a ne mesec ili dva.
A infekcije se lece za 2 nedelje, a ne mesec ili dva.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koristim Jeanine pilule za kontrac. 2,3 meseca,pre toga sam koristlila Logest 5,6 meseci,otprilike.Uglavnom,desilo mi se da zaboravim da popijem jednu pilulu,skontala sam to dobrih 15-ak sati nakon termina kad sam trebala da je popijem.Na kutiji pise da ako se zaboravi vise od 12 sati da se popije postoje 2 opcije,da se popije tad i narednu u sati u koliko si inace pila,dakle 2 pilule tog dana i nastaviti odmah sutradan sa narednom kutijom,bez onih 7 dana prekida.Da,da napomenem bila sam pri kraju kutije,ostale mi jos dve da zavrsim kutiju.Ili,druga opcija-da ne popijes tu pilulu koju si zaboravila i batalis i ostatak,u mom slucaju da dakle ne popijem te dve koje su mi ostale u kutiji,i napravim pauzu manje od 7 dana ( tako nesto ),za to vreme cu dobiti menstruaciju.Dalje nastavljam normalno sa sledecom kutijom iz pocetka.E sad,meni bas nije najasnije,posto sam ja dakle poslednju pil. popila u petak,u subotu sam zaboravila i nisam nijednu popila,ni u nedelju...Dobila sam menstr.u utorak,tj juce.Da li neka kompetentna osoba ovde moze da mi kaze kad treba da pocnem sa novom kutijom?Dal nedelju dana od poslednje pil.,dakle u subotu ili u ponedeljak kad sam i dosad?![]()
Molim vas da mi neko odgovori da li je neko radio vantjelesnu oplodnju u privatnoj klinici UROMEDIKA kod dr. Tulica i dr. Micica? Obavila sam sve preglede kod njih i preporucili su mi vantjelesnu. Nisu mi rekli koliko ce kostati sa svim terapijama pa molim nekoga ko je imao iskustva da mi odgovori koliko kosta vantjelesna kod njih i koliko su uspjesni? Unaprijed se zahvaljujem
pa mislila sam da nekim analizama moze da se utvrdi... ona je sad u frasu, naravno takvo iskustvo nikom nije prijatno, ali posto se to desilo na pocetku trudnoce sad namerava da kad sledeci put bude u II stanju maltene nigde ne ide i nista ne radi prava tri meseca da joj se nebi opet desilo...
pa mislila sam da nekim analizama moze da se utvrdi... ona je sad u frasu, naravno takvo iskustvo nikom nije prijatno, ali posto se to desilo na pocetku trudnoce sad namerava da kad sledeci put bude u II stanju maltene nigde ne ide i nista ne radi prava tri meseca da joj se nebi opet desilo...
Isla-ne isla, radila - ne radila, apsolutno nista ne znaci: moze d ajoj se desi ponovo i nema garancija da nece. Sem ukoliko se njena trudnoca iz nekog razloga (a postoje medicinske indikacije) proglasi za visoko rizicnu i predlozi se odrzavanje trudnoce (sto znaci strogo mirovanje i lekovi), ne ici nigde i ne raditi nista 'da se ne bi desilo' je opste glupost. I kod potpunog mirovanja i odrzavanja trudnoce i lekova z aodrzavanje - i pored svega toga, opet moze da se desi. Pravila nema. Treba da se ponasa normalno kao neko ko je trudan (d ane dize nista tesko, ne izlaze se velikim fizickim naporima, ne bude na rigoroznim dijetama, pravilno se hrani, umereno se bavi fizickim aktivnostima, dovoljno spava - drugim recima, zivi zdravim nacinom zivota). Sve drugo je besmislica.
imam pitanje za dr.
mojoj drugarici je juce odstranjen jajnik. Imala je cistu koja je pukla pre dve nedelje i onda su joj laporaskopski uradili medjutim stvorila se gnojna kolekcija i juce su je otvorili i izvadili jajnik. kako ce ona sad funkcionisati s obzirom da ima 26 godina i da nije radjala. Kakve su sanse da ona ostane u drugom stanju i da iznese trudnocu. Kazu lekari da je taj drugi jajnik u dobrom stanju.