Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vraćaju se zbog lošeg imuniteta ili ako su propustili da mu sprže baš sve pa su oni preostali nastavili da se umnožavaju...u svakom slučaju, to je nezgodna i zamorna stvar. :( Ako imate odnose bez kondoma verovatno i ti imaš virus (nisam baš sigurna ali mislim da ni kondom nije baš neka zaštita jer se kondilomi mogu pojaviti na mestima koje kondom ne pokriva) ali ako imaš dobar imunitet ne moraju ti se pojaviti.

HPV virus je opasan jer neki tipovi virusa mogu da izazovu rak.

Da li to znači da HPV nije kao herpes, u smislu da trajno ostaje u organizmu i reaktivira se padom imuniteta, već da je moguće potpuno ga ukloniti?

Zavisi od tipa do tipa hpv, ako se organizam izbori sa infekcijom moguce je da s nekon nekog vremena test pokaze da ga nema.
Nema pravila.

Zavisi od kvaliteta spermatozida i od toga kad se tacno desila ovulacija, jajna celija zivi 24h a spermatozoidi do 72h.
Nemoj da se ljutis, ovo sto ti pitas su elementarne stvari, da ne kazem uce se jos u osnovnoj skoli i ne mogu da verujem da neko ko ima 29 godina se do sada nije bavio plodnim danima, ovulacijom...

veruj mi, do sada me to bas i nije nesto posebno zanimalo, a takodje je veliki problem sto svi pricaju razlicito, od toga kako se racunaju plodni dani pa do to komentara o tome da ako imas zavaljenu matericu neces ostati u drugom stanju itd. u svakom slucaju hvala tebi na odgovorima

Za pocetak je dovoljno da imas redovne odnose ,bez zastite..
Prvo moras da probas da ostanes u drugom stanju,pa ako ne ide onda se zabrini.
Dizanje tenzije pre nego sto se ista i pokusa ne pomaze.

Imala sam odnos sa deckom pre nekih 3 nedelje. Bilo je sve kako treba, koristili smo zastitu, nije bilo problema. Medjutim, od tada sam par puta povracala, osecam mucninu svaki dan i strasno sam uplasena da li sam u drugom stanju. Dobila sam menstraciju na vreme, radila dva testa(uvece)-oba negativna, ali sam ipak strasno uplasena. Razgovarala sam sa tetkom na ovu temu posto sam sa mamom u losim odnosima, pitala za pregled kod ginekologa i sl ali kaze da je prosto nemoguce, da mi je to samo na nervnoj bazi. Sada me zanima vase MISLJENJE na ovu temu. Da li je moguce da sam ipak trudna? :???:
Premeštena tema.

Mene zanima da li moze da se "zaustavi" menstruacija? Naime treba da dobijem bas u vreme kada idem na more, pa bih to malo "odlozila" ako moze. Unapred hvala!

Vise puta je pisano na ovu temu, i ponovicu - moze, ali u dogovoru sa svojim ginekologom. Ako si mladja od 18 godina to nije dobra ideja, hormoni nisu z aigranje. Svakako nista ne radi na svoju ruku, javi se lekaru za savet i preporuku.

Postovani!
Nadam se da ovde ima neki ginekolog.
Radila sam pre dva dana beta hcg i bio je blizu 1500. Poslednju menstruaciju imala sam 22.juna, pa bi trebalo da sam vec u sestoj nedelji. Danas sam otisla na ultrazvuk privatno, vaginalni, i dr nije videla da je formiran mesak, dugo je gledala i kaze tek kao naznake trudnoce. Poslala me odmah da uradim opet betu i sad je 3100! Rekla mi je da dodjem za dva dama na uz opet. Jako sam uplasena, sta se to desava?!

Inace, posle 7-8.jula nismo imali odnose. Nasla mi je i cistu na jajniku, cista zutog tela. Procitala sam negde da je to cista koj se javlja na pocetku trudnoce i do 3.meseca puca i kao cak je dobar znak jer pomaze jajnicima da luce hormone. Da li je to tacno?

Da li je moguce da sam imala kasnu ovulaciju koju su spermatozoidi cekali u meni par dana pa je zbog toga tako "nevidljivo"? Da li da vadim krv i urin, tj. uzimam uput kod drzavnog lekara ili da sacekam novi ultrazvuk?

Sacekaj novi ultrazvuk, i ne dizi sebi tenziju.
Ne znam na koliko imas ciklus , ali taj period 7,8 juli je mogla biti ovulacija, dan gore ,dole...sto se tice ciste zutog tela, ne znam gde si to procitala , mislim da nisi najbolje shvatila.

Poslednja izmena:
pozz svima....trazih po forumu temu o zastiti tokom prvog puta pa naleteh na ovu.....

e moju devojku je sramota da se bilo sta raspita,pa rekoh moram ja...radi se o zastiti tokom prvog puta.....

e sad...kondom se podrazumeva...ali voleli bi smo oboje da budemo sigurniji...tako da bih voleo da nas neko posavetuje o dodatnoj zastiti..

zato sto mislim da nije preporucljivo da pije ab pilule jer je vrlo mlada,mada ona hoce...ali ne bih voleo da se truje time

ja imam 16god i 4 meseca,a ona za 2 meseca puni 17.

hvala svima!

Postovana dr, prepisana mi je terapija na ureaplasmu : ......................................., ono sto me interesuje jesu vaginalete koje mi je dr prepisala a prave se u apoteci doxiciklin+nystatin+nesto sto ne mogu bas desifrujem sada ali rekose mi da je na bazi kantariona.
E sad, ja sam naravno odmah posle dr otisla u apoteku (privatnu) i apotekarka se izbezumila sto je meni dr prepisala i dovicin i doxiciklin i govori mi kako su mi prepisane nystatin i jos neke vaginalete koje treba da pijem posle terapije antib.... e tu se ja zbunim jer znam da mi je dr prepisala 3 stavke (2antibiotika i 1 vaginalete) i da mi je rekla da "cemo da delujemo i odozdo"...i uglavnom ne kupim vag. Danas odem u drugu apoteku i pojasne mi da je na tom papiru ispisan sastav za vag. koje se prave, ali u drz.apotekama koje sam obisla nisu imali doxiciklin, pa cu sutra dalje sa potragom (u apoteku kod "Londona"). E sad, mene brine to sto ja vec 3. dan pijem dovicin a sad vidim da se ne radi o vag. protiv gljivica nego o necemu sto treba da koristim paralelno! Sta sad ? Nadam se da nisam zeznula terapiju (tj.apotekarka mene :) ) I koje mi vag. preporucujete posle terapije a protiv gljivica? Kako sa ishranom tokom terapije, znam da treba izbegavati mleko i ml.proizvode...
Sva sam sludjena !
Unapred hvala

Poslednja izmena od moderatora:
Ja sam pocela sa 18 i mislim da to nije trovanje. Ako ona hoce da ih uzima, nije ok da je sprecavas, narocito posto je to za obostrano dobro, a prvenstveno za njeno. Raspitaj se malo na netu o njima. ALi svakako bi bilo preporucljivo da savlada stid i ode kod ginekologa(mozda bi joj bilo lakse kad bi joj ti pravio drustvo?) posto se pilule ne uzimaju na svoju ruku.
Pilule su pored kondoma jedino sredstvo koje se preporucuje mladim devojkama. Znam da postoje i neki flasteri ali nisam sigurna koliko su delotvorni. U svakom slucaju pilule su efikasnije.

Postovana dr, prepisana mi je terapija na ureaplasmu : ...........................................................sledeceg dana, ono sto me interesuje jesu vaginalete koje mi je dr prepisala a prave se u apoteci doxiciklin+nystatin+nesto sto ne mogu bas desifrujem sada ali rekose mi da je na bazi kantariona.
E sad, ja sam naravno odmah posle dr otisla u apoteku (privatnu) i apotekarka se izbezumila sto je meni dr prepisala i dovicin i doxiciklin i govori mi kako su mi prepisane nystatin i jos neke vaginalete koje treba da pijem posle terapije antib.... e tu se ja zbunim jer znam da mi je dr prepisala 3 stavke (2antibiotika i 1 vaginalete) i da mi je rekla da "cemo da delujemo i odozdo"...i uglavnom ne kupim vag. Danas odem u drugu apoteku i pojasne mi da je na tom papiru ispisan sastav za vag. koje se prave, ali u drz.apotekama koje sam obisla nisu imali doxiciklin, pa cu sutra dalje sa potragom (u apoteku kod "Londona"). E sad, mene brine to sto ja vec 3. dan pijem dovicin a sad vidim da se ne radi o vag. protiv gljivica nego o necemu sto treba da koristim paralelno! Sta sad ? Nadam se da nisam zeznula terapiju (tj.apotekarka mene :) ) I koje mi vag. preporucujete posle terapije a protiv gljivica? Kako sa ishranom tokom terapije, znam da treba izbegavati mleko i ml.proizvode...
Sva sam sludjena !
Unapred hvala

Uradices onako kako ti je savetovo ginekolog.
Kad dobijes vaginalete krenuces da ih koristis, one se koriste krace nego ostala terapija.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
vec nekoliko god. imam problem sa gardnerellom, koja se neko vreme provlacila kao "uredan nalaz" i otkrivena je tek nedavno kada sam vec stvarno izgubila svaku nadu u dr. Otisla sam kod dr u vreme najintenzivnije reakcije i ona je uocila neurednost u nalazu. Sve se desavalo mesec dana pre nego sto sam ostala u drugom stanju. Pojavila se u vreme kada nisam bila seksualno aktivna, pre nekoliko god.u vreme aprilskog roka na faxu :) a dr kaze da je najverovatniji uzrok disbalans vaginalne flore. Pre nekoliko nedelja sam bila kod dr koja je zaista bila zainteresovana da mi pomogne i uradila je tzv. visokosenzitvne testove, koji su pokazali i prisustvo e.coli i neke bak. koja zivi u debelom crevu(zaboravih, sorry)kao i candide. Dobila sam terapiju i preporuku koja se tice promene rezima ishrane. Nadam se da cu se uskoro otresti napasti, jer vec planiramo drugu bebu :) U prvoj trudnoci sam osecala tegobe, ali blaze. Inace imam i alergiju na uloske i sintetiku, pa peglam ves i sl. ne pitajte... Na svu srecu, beba je zdrava i trudnoca je prosla ok. Moje je pitanje sl: cula sam za neki oralni, vaginalni probiotik koji se pojavio kod nas- da li ima smisla koristiti ga? Takodje, da li vaginalete propovag mogu malo pomoci kod vaginalnih inf. Da li narodna medicina u kombinaciji sa klasicnom pomaze u ovom slucaju i imate li neki savet? Malo sam se raspisala, ovako davim i svoju dr koja kaze kako joj je lakse kada joj ovako lepo objasnim...nece da bude gruba:)Unapred hvala

To je rekla i moja dr... nego htedoh da pripomognem svom telu jer sam kroz ove terapije vec prosla, svasta pih i koristih al' drugarica se vraca. Iz iskustva drugih vidim da kad prodje par godina nije bas lako osloboditi je se :( . Nasla sam neke savete na siteu Pokliklinike Harni. Hvala.

Pa znas kako,put do pakla je poplocan dobrim namerama.
Pomocna lekovita sredstva mogu nekada da umanje delovanje terapije.
Sacekaj da se zavrsi terapija i nemoj nista da radis na svoju ruku.

Potreban mi je savet. Imam 33 godina i vec oko 1.5 godina pokusavamo da ostanemo u drugom satnju. Rezultati supruga su OK. Ja vec osam meseci pokusavam da se izborim sa E.coli zbog koje ne mogu da idem na HSG. Moj ginekolog je uporan da pre tog snimanja ne radimo nikakve druge provere. Da li da insistiram da uradimo neke druge testove da ne bih vise gubila vreme. Sta biste vi preporucili? Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back