Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu cene iste a nisu ni sve laboratorije iste.
Ako ces me poslusati, toplo ti savetujem da odes u laboratoriju instituta za mikrobiologiju, pri medicinskom fakultetu.
Rade od ponedeljka do petka od 8 do 12h, cene su im nize i jaaaaako su im pouzdane analize.
dr Subotica 1, 011/2685- 961.

dr:
Nisu cene iste a nisu ni sve laboratorije iste.
Ako ces me poslusati, toplo ti savetujem da odes u laboratoriju instituta za mikrobiologiju, pri medicinskom fakultetu.
Rade od ponedeljka do petka od 8 do 12h, cene su im nize i jaaaaako su im pouzdane analize.
dr Subotica 1, 011/2685- 961.

hvala puno, zvacu sutra da se informisem

dr:
Jao draga, ja bih zadavila te tvoje doktore...
U ovom trenutku, ti si u problemu, beba je vec dovoljno velika, formirana, samo sto nije dosla na svet ali volela bih da stignes do porodjaja bez infekcije.

Jao i ja bih isto, ali sam nemocna skroz :(.
Privatne laboratorije ovde ne postoje, sve analize se rade iskljucivo u bolnicama sa uputom od dr, a takodje je ista situacija i sa antibioticima-samo na recept. Samoinicijativno ne moze nista, na zalost.
Ja sam vec dobila odgovor od prvog dr koji zastupa tu teoriju da se ne lece laboratorijske analize vec simptomi, sto se ne vratim za Srbiju kad tamo doktori znaju bolje :thumbdown:.
Stvarno ne znam sta da radim, osim sto se nalivam sa sto vise tecnosti, zas lucaj da je bakterija jos tu, bar da prodjem bez bolova do porodjaja.
Nego, brine me to sto mi je drugarica iz Bg rekla, da je ona kada joj je poceo porodjaj bila pod terapijom za Eserihiju u to vreme i da su joj dali neku inekciju na porodaju kao preventivu zbog bebe,sto me navelo na razmisljanje da li moze da se prenese infekcija na bebu u toku porodjaja ( ja cu se valjda nekako vec izleciti, pa makar i u Bg, kad uspem da otputujem posle porodjaja ).

Postovanje...Molila bih vas da mi kazete sta znaci(kolposkopski nalaz)Oko orificijuma u sirem krugu ektopija cilindricnog epitela sa inicijalnom reepitelizacijom otvorenog tipa.Ukupna promena se ne boji sa jodnom probom uz mestimicna tackasta neobojenja.Za sada se ne vizualizuju suspektne kolposkopske.
Bila bih Vam jako zahvalna ako bi mi malo detaljnije rekli sta to ustvari znaci!

Ektopija, izlazak epitela iz materice na grlic materice, uzroci mogu biti brojni, svega par postova iznad tvog se nalazi objasnjenje,kao i na prvim stranama ove teme.
Pisano je vise puta o tome.

brine me to sto mi je drugarica iz Bg rekla, da je ona kada joj je poceo porodjaj bila pod terapijom za Eserihiju u to vreme i da su joj dali neku inekciju na porodaju kao preventivu zbog bebe,sto me navelo na razmisljanje da li moze da se prenese infekcija na bebu u toku porodjaja ( ja cu se valjda nekako vec izleciti, pa makar i u Bg, kad uspem da otputujem posle porodjaja ).

Sve to stoji ali nazalost odavde ti ne mozemo pomoci.
Ne daj se.

hm ovako pre jedno dvadesetak dana moja cerkica je sama prestala da sisa ja mleka jos uvek nesto kao imam ali posle drugog porodjaja razlika12,5meseci na bradavici posle ragada mi se pojavila kao ispupcina tj na obe kao da se deo bradavice na jednom mestu prosirio koza je napeta blago rozikasta*kao kakva nedozrela bubuljica* i to mi nista nebi bilo problem dok pre jedno deset dana nisam maloj probala da dam da sisa i ona je jednom snazno povukla i odustala a meni se posle jedno 12h od prilike na desnoj bradavici to cudo kao prosirilo izgleda veoma napeto i vrlo iritantno boli i na najmanji dodir tako da nosim samo pamucne siroke majce pomalo namazem lanolinom jer mi prija ... e sad oticicu kod lekara ali da li neko ima predstavu sta je to i sta moze da bude nervira me sto nemam pojma a nebi da me istraumira pregled.. bilo sta ili neki sl.slucaj.. hvala....

mali savet molim...

moja mama (46) danas ima ciscenje mioma iz materice, onako samo kao kiretaza, i posle dva sata ce kuci. to ce joj uraditi pod opstom anestezijom.

mene samo zanima kako njena ishrana treba da izgleda u narednih par dana, da joj bude lakse... da li da neke namirnice forsiram, ili da joj sluzim standardne ruckove, odnosno ono sto joj se jede? :-)

nisam nigde uspela da nadjem informacije o ovome.

hvala unapred!

bila sam kod ginekologa, zivim u becu kratko pa jos ne znam jezik, tako da sam ga pola razumela sta mi je rekao a jos manje razumem rezultate koje sam dobila. tek za dve nedelje moram da idem kod njega pa sam nestrpljiva.

radio mi je ultrazvuk i koliko sam razumela rekao mi je da necu dobiti menstruaciju, a inace treba da dobijem ovih dana a stomak me bolucka cesto u zadnjih 4 dana. dala sam i mokracu i uzemo mi je bris i dao mi je uput da vadim krv za proveru hormona. i stigao mi je rezultat i pise ovako:

hemisjki nalaz
c-reaktives protein 0,10 mg/dl do 0.5

hormonski nalaz
beta-hcg 821,2 mu/ml do 5.3

i onda pisu neke brojke po nedeljama cak do sedamnaeste nedelje

da li mi mozete reci kakvi su nalazi ukoliko mozete da ih protumacite?

unapred hvala

pa šta si se zbunila, trudna si draga moja.......beta hcg je hormon trudnoće, kod tebe je vrednost super visoka, ako mi kažeš kada ti je bilo poslednji ciklus možda ti kažem još nešto lepo........kiss

pa bio je 30 maja zadnji put, ja pojma nemam kako sam uspela da zatrudnim, mislim znam ja kako se zatrdni ali od dva odnosa mesecno, majko moja mila.

jos sam ovaj mesec bila precise aktivna, radimo stan dizala sam bas tesko, udisala puno prasine od smirglanja, mislim da nisam pile lekove nikakve, a eto danas sam bila i u solarijumu, e sad sam se s*****la

Ipak ČESTITAMO, trudna si definitivno, pitah t kada je bio poslednji ciklus da sračunam kog si dana radila betu, jer kada je beta ovako visoka u vreme očekivane menstruacije obično ukazuje na blizanačku trudnoću, medjutim pošto su kod tebe ciklusi malo poremećeni nisam baš sigurna da je to to. U svakom slučaju, blizanačka ili obična, neka ti je srećna, lagana i školska. Pozdrav i sve najlepše ti želim!
p.s. i na solarijum i ostale majstorije zaboravi u narednom periodu

dosta sam se informisala preko interneta o kkondilomima... pregledala sam se i mislim da ih imam... mozda je glupo da opisujem ali imam 4-5 izraslina oko usnica, male su i siljate... imam pojacan sekret, svrab i peckanje pri mokrenju.... VRLO sam zabrinuta, a ne smem da kazem mojima jer znam da bi me UBILI... ali realno! stvarno nemam herca za to, pa sam mislia da mi vi nekako pomognete... da li je za njihovo uklanjanje potrebno dosta novca? da li mogu moji da provale nekako??? sta da radim? pomagajte.. :dash:

joj hvala, nemoj mi samo blizance spominjati molim te. jeste sad sam i ja skontala kad si rekla da je to hormon trudnoce, jer pise pored schw. hormon na nemackom i sad sam skontala da je to skracenica od schwangaschaft u prevodu trudnoca.

pa bio je 30 maja zadnji put, ja pojma nemam kako sam uspela da zatrudnim, mislim znam ja kako se zatrdni ali od dva odnosa mesecno, majko moja mila.

jos sam ovaj mesec bila precise aktivna, radimo stan dizala sam bas tesko, udisala puno prasine od smirglanja, mislim da nisam pile lekove nikakve, a eto danas sam bila i u solarijumu, e sad sam se s*****la

Nije bitno koliko ih je dovoljan je samo 1 mali spermatozoid.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back