Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Termin porodjaja mi je oko 10.11.,da li mogu da odem na odmor u septembru?Volela bih da skoknem do Krfa,znam da ce te pomisliti da nisam normalna.Sa Krfa sam se vratila pre 10-ak dana,putovala sam busom i put sam super podnela,iako mi je dr prepisala neke tablete od kojih se uznemiri srce,nije mi palo na pamet da ih kupim,a kamoli pijem.

Termin porodjaja mi je oko 10.11.,da li mogu da odem na odmor u septembru?Volela bih da skoknem do Krfa,znam da ce te pomisliti da nisam normalna.Sa Krfa sam se vratila pre 10-ak dana,putovala sam busom i put sam super podnela,iako mi je dr prepisala neke tablete od kojih se uznemiri srce,nije mi palo na pamet da ih kupim,a kamoli pijem.

Izvini ali moram da te pitam: je l tebi stalo do te trudnoce ili nije?:eek:

Dr ti prepise lekove ali tebi ne pada na pamet da ih pijes?! :???: Inetresantno. Ali ti je palo na pamet da pitas na forumu - gde niko ne zna stanje tvoje trudnoce - umesto tvog lekara (ah da, zaboravih - ne pada ti na pamet da slusas ono sto ti ona kaze...), da li mozes da 'trknes do krfa"?:dontunderstand: E stvano se uvek zabavim kad dodjem ovde.... :dash:

Vec sam pisala o tome i zatrazila pomoc. Samo da podsetim,imala sam bakterisku vaginozu i candidu. Terapija Orvagil i Vaginalete Poliginaks. Pitala sam vas sta da radim, i da mi preporucite neku drugu terapiju da ne bih isla ponovo kod dr. jer je terapija bila bezuspesna. Rekli ste da moram ponovo da se obratim doktoru. To sam i ucinila,nisam imala izbora. Ponovo brisevi i kao i sto sam mislila, ponovo prisutna candida. Dr. mi je dao terapiju :lomexin vaginaletu,nakon 3 dana jos jednu i mast Triderm. Sve sam sprovela kako treba i opet isto, svrab i neprijatnost. Bude mi bolje dok koristim terapije,posle toga isto. Sta bih mogla sledece da probam i da li ima resenja i da nije previse za organizam toliko lecenje? Samo mi nemojte recim da opet moram doktoru ,pa vadi briseve ,placaj i ostalo. Verovatno je isti problem. Molim vas pomozite.. Ako moze neko strucno misljenje i predlog za terapiju. Hvala.

E pa ne moze to tako kako si ti zamislila, ukoliko ti se vracaju tegobe to znaci da treba podrobnije ispitati uzrok te tvoje candide, treba izvaditi krv, postoji i oralna terapija koja se daje u takvim situacijama.
Javi se ginekologu.

Citam i ne mgu da verujem sta citam.
Pobogu!
Izvini, imas li ti odgovornost prema tom nerodjenom stvorenju koje nosis u sebi?

prije dvije godine imala sam operaciju gdje mi je odstranjen jajnik i jajovod .Razlog je bio cista od 7cm.Isto tako drugi jajovod je podvezan .Doktor me je stavio na antibebi pilule posto misli da to moram da pijem da bih sprijecila stvaranje cisti ,a isto tako i endiometrija (posto je uspostavljeno prije pet godina da imam endometriozu i to je otklonjeno laporaskopiom)Molim Vas posto zivim u Kanadi i mnogo vise vjerujem u nase doktore pa me interesuje da mi kazete sta vi mislite o svemu tome i da li je potrebno da pijem antibebi pilule i da li je to zdravo(posto sam navela da ne mogu ostati trudna i iskljucivo pijem zato sto doktor zahtjeva da ih pijem zbog cista)
Hvala unaprijed na odgovoru

prije dvije godine imala sam operaciju gdje mi je odstranjen jajnik i jajovod .Razlog je bio cista od 7cm.Isto tako drugi jajovod je podvezan .Doktor me je stavio na antibebi pilule posto misli da to moram da pijem da bih sprijecila stvaranje cisti ,a isto tako i endiometrija (posto je uspostavljeno prije pet godina da imam endometriozu i to je otklonjeno laporaskopiom)Molim Vas posto zivim u Kanadi i mnogo vise vjerujem u nase doktore pa me interesuje da mi kazete sta vi mislite o svemu tome i da li je potrebno da pijem antibebi pilule i da li je to zdravo(posto sam navela da ne mogu ostati trudna i iskljucivo pijem zato sto doktor zahtjeva da ih pijem zbog cista)
Hvala unaprijed na odgovoru

Zao mi je ali osim informacije da si imala endometriozu i cistu drugi podatak o sebi nisi ostavila a na osnovu toga ne znam sta bih trebala da ti odgovorim.
Kakva cista, gde tacno, zasto je podvezan drugi jajovod,koliko cesto si se javljala na kontrole....
Ne bi bilo lose ,posto si nova na forumu, da prvo procitas lepljivu temu kako se postavljaju pitanja .

dr:
Eksplorativna kiretaža je uzimanje materične sluznice na isti način kako se radi i prekid trudnoće i dobijeni materijal se šalje u laboratoriju u cilju PH (patohistoloskog) pregleda i utvrđivanja prave i definitivne dijagnoze.
Ne znam zasto su se odlicili za explorativnu kiretazu a ne za biopsiju, to je nesto sto si trebala da pitas svog lekara, koliko vidim ti imas 24 godine a explorativna kiretaza se radi zenama preko 40te godine zivota.
Jesi li sigurna da si dobro razumela,da je explorativna kiretza, da nije endocervikalna kiretaza?
Sto se tice tvojih nalaza oni ukazuju na diskariozu i displaziju lakog stepena, sto moze biti uzrokovano i infekcijom HPV na primer.
Posto moja supruga pije tab. Novaldex morala je obaviti tu exporativnu kiretazu. Kako ce se to ponavljati ,a chula je da postoji neka spirala koja bi to mogla spreciti zanima me da li je neko imao iskustva sa tim. Tj. da li je delotvorno?

Zbog sumnje na policisticne jajnike ( radjen UZ - oba jajnika normalne velicine i polozaja, sa sitnim cistama periferno, do 7mm) ginekolog me je uputio da uradim analizu hormona - RIA treceg dana menstrualnog ciklusa. Zanima me da li je potrebna analiza svih hormona, ili samo odredjenih? Jer kada sam se raspitivala za cenu analize, pitali su me koji hormoni, da li svi....
I da li je potreban period nocnog gladovanja pre analize?
Hvala

Ne znam, to je trebao da ti kaze tvoj ginekolog,mozda je trazio sve hormone a mozda ne, niko od nas ovde to ne moze da zna.
Ti si bila u ordinaciji, ne kritikujem te samo kazem da moras da naucis da postavljas pitanja dok si u ordinaciji jer tvoj doktor te najbolje poznaje. Pretpostavljam da je trazio sve hormone, da uradi kompletnu analizu.
Ono sto mogu da ti kazem jete da na hormone ne utice da li si jela veceras u 8 a ujutro vadila krv.

Ne znam, to je trebao da ti kaze tvoj ginekolog,mozda je trazio sve hormone a mozda ne, niko od nas ovde to ne moze da zna.

Naravno, ali pretpostavljala sam da se pod RIA podrazumeva odredjena grupa hormona, a ne da je to vrsta analize. A pitala sam Vas misleci da me uputite, s' obzirom na to u koji svrhu radim analizu, koji su hormoni bitni za dijagnozu.

Hvala na brzom odgovoru.

Ne mogu a da se ne umešam, šta ću.....ako postoji sumnja na PCOS onda se rade trećeg dana ciklusa hormoni FSH, Lh i estradiol.Sva tri hormona su medjusobno povezana, Lh će reći da li je u pitanju PCOS.Ako se ispostavi da jeste u pitanju PCOS onda se nakon toga obavezno radi test koji se mislim zove OGTT. U svakom slučaju doktor je trebalo da kaže koje hormone trebaš da odradiš, mada da ne hulimo odmah na njih, možda se pod terminom RIA podrazumeva koja grupa hormona se radi, to će svakako laboratorija umeti da rastumači.Srećno i javi nam nalaze.

molim za pomoc. moja mama je imala intervenciju i stigli su joj rezultati. njena doktorka nece biti tu 20tak dana, pa mamu zanima da li je je nesto hitno, odnosno da li da ide kod drugog lekara ili moze opusteno da sacega svoju doktorku.

pise na zahtevu za ispitivanje da joj je konstatovan polip PVU, i da joj je uradjena polipektomija i kiretaza kavuma uterusa.

na izvestaju rezultata pise ovako:

WHO patolodka dijagnoza: Polypus endocervicis epidermsiatus et inflammatus. Cervicitis chronica nonspecifica.

Onda stoji makroskopski opis, da je uzeto tkivo za analizu, u jedan kalup.

Mikroskopski opis: Analizirani materijal, histoloski, odgovara koagulama krvi i fragmentima endometrijuma sa znacima proliferativne aktivnosti. prisutna i sluz porekla ispraznjenih retecionih cista cervikusa prozeta polimorfonuklearnim neutrofilima kao i delici sluznice endocervikusa regularnih histoloskih karakteristika.

ako sam preterala, izvinite...

hvala unapred...

Hvala Mašo, javljam kada stignu rezultati!

@Dr
Doktorka je iz GAK NF, sutra cu tamo raditi analizu, pa cu pokusati pre toga da je nadjem, jer preko telefona nema sanse.
Kada sam pitala u laboratoriji za cenu, pitali su me koje RIA hormone treba da radim, da li sve ili ne... Ako je ne nadjem sutra, ne ostaje mi nista nego da dam 3000din, koliko kostaju svi hormoni...

Pozz

molim za pomoc. moja mama je imala intervenciju i stigli su joj rezultati. njena doktorka nece biti tu 20tak dana, pa mamu zanima da li je je nesto hitno, odnosno da li da ide kod drugog lekara ili moze opusteno da sacega svoju doktorku.

pise na zahtevu za ispitivanje da joj je konstatovan polip PVU, i da joj je uradjena polipektomija i kiretaza kavuma uterusa.

na izvestaju rezultata pise ovako:

WHO patolodka dijagnoza: Polypus endocervicis epidermsiatus et inflammatus. Cervicitis chronica nonspecifica.

Onda stoji makroskopski opis, da je uzeto tkivo za analizu, u jedan kalup.

Mikroskopski opis: Analizirani materijal, histoloski, odgovara koagulama krvi i fragmentima endometrijuma sa znacima proliferativne aktivnosti. prisutna i sluz porekla ispraznjenih retecionih cista cervikusa prozeta polimorfonuklearnim neutrofilima kao i delici sluznice endocervikusa regularnih histoloskih karakteristika.

ako sam preterala, izvinite...

hvala unapred...

Moze da saceka svoju doktorku.

Izvini ali moram da te pitam: je l tebi stalo do te trudnoce ili nije?:eek:

Dr ti prepise lekove ali tebi ne pada na pamet da ih pijes?! :???: Inetresantno. Ali ti je palo na pamet da pitas na forumu - gde niko ne zna stanje tvoje trudnoce - umesto tvog lekara (ah da, zaboravih - ne pada ti na pamet da slusas ono sto ti ona kaze...), da li mozes da 'trknes do krfa"?:dontunderstand: E stvano se uvek zabavim kad dodjem ovde.... :dash:

Ako ne umes da odgovoris preskoci pitanje!!!Valjda si tu da pomognes a ne da zajebavas ljude po forumu,moram da budem prosta i da se tako izrazim!!! Ali dobro,donekle se i ne uzbudjujem jer sam navikla da citam takve odgovore od tebe!!!

dr:
Citam i ne mgu da verujem sta citam.
Pobogu!
Izvini, imas li ti odgovornost prema tom nerodjenom stvorenju koje nosis u sebi?

Imam odgovornosti ako vas zanima!Problem je u tome sto ste vi uvek najpametniji i pravite se da ste dr za sve.Na pitanje koje vam se normalnim recima postavi treba da dajete i takav odgovor,a ne da se rugate!Uostalom zar vam nije bilo najlakse da ste moje pitanje izbrisali,kao sto znate da uradite!Nemojte ovo shvatiti kao svadju vec kao lepu rec da vec jednom ukapirate kakvi ste!!!!Srecno!

Aman zenska glavo!
2 meseca pred porodjaj se ne ide na put od 12 sati autobusom .
Pogledaj temu vantelesna oplodnja , sta sve zene prozivljavaju da dobiju dete a ti ga nosis u sebi i ne razmisljas da ga mozes svojim ponasanjem ugroziti, i sebe i dete.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back