dr
Poznat
- Poruka
- 9.753
Dok ne boli dobro je.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
prvu menstruaciju sam dobila pre otprilike 3.5god. prvo su bile neredovne, sada su redovne, na 28-30 dana. od prosle je proslo 37dana i jos nisam dobila...imam li razloga za brigu...? mama hoce da odemo do lekara ako ne dobijem do ponedeljka. jel to neophodno?
Nije. Ti si jako mlada, imas samo 15 godina, i ciklus se jos nije regulisao, imas pravo da imas hormonski disbalans ne samo zbog neregulisanih hormona vec i zbog promena vremena, nekog stresa, itd. Nema mesta panici, ciklus ti kasni 7 dana, nista za dramu. Mama ne sumnja valjda da si trudna, pa da je zato u drami, a?!
Opusti se. Dobices. Mozda za dan-dva, mozda za deset dana. Moze i da te preskoci, d abude anovulatorni ciklus ili vec. Dakle, nista za preteranu birigu, kolko sam te razumela nema razloga da strahujemo da si trudna jer odnose nisi imala, a ciklus i hormoni ce se regulisati, ako kasnjenje bude vece od 20-30 dana, onda bi mogla da odes konsultativno na ginekolosko savetovaliste za mlade u Institut za majku i dete na razgovor.
zdravo...imam vaginalna kandida dve godini.imam koristeno vaginaleti kanesten, ekalin, tableti flukonazol od 150, i za kratko vreme povtorno se pojavuva.
dajte mi sovet! :|
pre 2 meseca sam primetila kod ulaza u vaginu malu belu mrljicu,otisla kod doktora i nakon pregleda i premazivanja rekao je da nisu kondilomi (posto sam pre par god.imala kondilome) vec najverovatnije leukoplakija. zatim se ta mrlja malo prosirila,vec mesec dana je iste velicine,ali malo jasnija i mozda malo vise neravne povrsine nego sto je bila. trenutno ne mogu da odem kod lekara,a jako me zanima da li ta leukoplakija moze da preraste u kondilome? i da li je polno prenosiva? hvala.
Promaklo mi je, izvinjavam se.
http://www.eterna.co.yu/ETERNA NOVI SITE/Leukoplakija.htm
Da li je savetovana biopsija?
Treba mi pomoc,jako sam se uplasila,imam menstrualnih problema i sada bila sam kod ginekologa i dala mi je da pijem,jasmin tablete,malo neposredno pre uzimanja tih tableta pocela sam da osecam neprijatan miris,ali sekret nije pojacan,sto mi se pre nije desavalo,imam samo jednog partnera.Koristila sam jedan gel za intimnu negu i sve je bilo ok,kada sam ga potrosila kupila sam carfree i posle toga mi se pojavio neprijatni miris,kada sam bila kod ginekologa radila mi je bris grlica materice i preglede i sve je u redu.Ne znam sta da radim,nemam iskustva ni malo sa tim stvarima, pa ako moze neko da mi pomogne ko zna,jer sam pocela jako da se brinem.
Pozdrav svima,
supruga ima jake bolove u ledjima(u 8 mesecu trudnoce),
interesuje me da li ste culi za KOSMODISK?
Da li zaista pomaze?
Culi smo da je potpuno neskodljiv i da daje dobre rezultate ...
Jel ima neko iskustva sa ovim?
HVALA